Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Co w tej chwili oglądacie? |
Wersja do druku |
DiziXagi
Zettai Ryouiki
|
Wysłany: 04-04-2008, 18:57
|
|
|
Crack napisał/a: | Zależy od oglądalności, nie wyczerpali jeszcze tematów w pierwszej serii mangi - zrobili 5 tomów z 10, a teraz wychodzi druga część. |
http://www.animenewsnetwork.com/news/2008-04-03/second-rosario+vampire-anime-series-announced - Heh... no i się stało :)
Żeby nie było off-topa
Tsukuyomi -MOON PHASE- 1-15 - Po Karin mój pogląd na wampiry był dość spaczony, ale co to dzieje się w tej serii to zakrawa o dość poważną profanacje (kocie uszka NIE pasują wampirzycy). |
_________________ There is a god between the over knee socks and miniskirt. |
|
|
|
|
haknu
|
Wysłany: 04-04-2008, 21:06
|
|
|
They Are My Noble-średnia seria ale oglądało się miło
Shakugan no Shana - początek nudny ale pod koniec zrobiło się w miarę ciekawie
RentalMagica- miało w sobie trochę akcji akurat na chorobę |
|
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 04-04-2008, 22:26
|
|
|
The Tower Of Drauga- What the hell is that. Tego sie nie spodziewałem, że Gonzo zepsuje pierwszy odcinek. Na takie psucie nie mam nic przeciwko. Czyżby Code Geas miał godnego rywala w swojej wadze.
P.S Avalia za ile sprzedałaś prawa na różowy młoteczek? |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
|
Azariel
Muad'dib
|
Wysłany: 04-04-2008, 22:40
|
|
|
Shigofumi - No skończyłem, ku mojemu zadowoleniu seria jest bardzo przyjemna,
ostatni odcinek był przewidywalny trochę choć robiłem sobie nadzieje strzeli czy nie. :P Moj pobożne życzenie się nie spełniło. O i to jest jedna z najfajniejszych serii które ostatnio oglądałem. Pierwsze wrażenie Jigoku Shoujo ale potem całkiem inaczej seria się rozwija. Główny wątek przyjemnie wolno się rozwija. Seria na 9,5/10
Suzumiya Haruhi 1-7 - Jak się to może komuś podobać, sama Haruhi jest beznadziejna, a Kion to posłuszny baranek suzumiya mówi Kyon słucha. I cała centralizacja fabuły na Huruhi też jest beznadziejna, zresztą wogóle mi się to nie podoba.
D. Gray 77 - No teraz to nabiera kolorów, tylko nadal mnie wkurza podejście niektórych bohaterów. |
_________________ Fragile existence, Between world's of souls
Struggle for tommorow, Grabed by a link of hope,
Simply eaten by desire of life. |
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 05-04-2008, 12:36
|
|
|
Cutie Honey Live Action 25 - no i się skończyło. Taka miła seria i już koniec, aż szkoda. Oczywiście, happy end, wszystko tak jak powinno, słodko i różowo. Fajna to była seria, fajna. |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 05-04-2008, 19:26
|
|
|
Claymore 1 - z openingu wyłaniał się jakiś Noir w konwencji fantasy, a z pierwszego odcinku wyszedł Vampire Hunter D z cyckami (na dodatek niezbyt obfitymi). Sporo o tej serii słyszałem dobrego, więc obejrzę dalej, może coś się zacnego wykluje. |
|
|
|
|
|
viesiu
Ten tam taki jeden.
|
Wysłany: 05-04-2008, 21:59
|
|
|
Code Geass 25
Pod koniec robi się bardzo dramatycznie.
- Spoiler: pokaż / ukryj
- Mam konkretnie na myśli Euphie, której faktycznie było mi szkoda. Nie zasłużyła na śmierć, ale pewnie nie było innego sposobu żeby ją zatrzymać.
"Głupio" wyszło możnaby rzec :p Zakończenie nic nie wyjaśnia, pozostawia tylko dużo pytań. Zresztą trochę mnie to zirytowało :/ Czekam na drugi sezon :)
Elfen Lied 13
Ja w przypadku CG niechętnie do tego podchodziłem, ale w końcu się skusiłem. Nie żałuję :) Historia raczej niezwykła, ciężko jest jasno i stanowczo określić kto jest dobry a kto zły. Jak dla mnie jednak trochę zbyt brutalne, zwłaszcza walka z Naną (zbliżenie na poucinane nogi - blech). Jak na tak popapraną historię zaskakuje
- happy end, choć po raz kolejny zakończenie pozostawia trochę pytań. Jedynie można się domyślać, kim był gość :)
Tak czy inaczej jedno z ciekawszych anime. |
|
|
|
|
|
Hisus
|
Wysłany: 06-04-2008, 09:45
|
|
|
Amatsuki odc. 1 RAW - jak dobrze, że czytałam mangę i mogłam sobie pozwolić na wersję RAW. Cóż. Muzyka i - przede wszystkim - oprawa graficzna wymiatają, trafiają dokładnie w mój gust. Głosy również dopasowano całkiem nieźle (Kuchiha!), przyczepiłabym się tylko do Kona, który mi niestety średnio podchodzi (głos, postać uwielbiam).
Teraz czekam na napisy. :)
Katekyo Hitman Reborn odc. 75 & 76
- Aaaaach, dziesieć lat w przyszłości! W odcinku 75 trzy główne punkty programu: podglądanie Lal Mirch w kąpieli, wejście dorosłego Yamamoto i scena, w której młody Gokudera przydzwania drosłemu Takeshiemu w szczękę. Odcinek 76 - jakie to piękne, że nie ma fillerów, tylko kontynuujemy wydarzenia z mangi. Szkoda tylko, że tak szybko zniknął dorosły Yamamoto... ;) Teraz czekam na pojawienie się Hibariego i Ryoheiego.
|
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 06-04-2008, 12:15
|
|
|
Claymore 2-5 - właściwie do czwartego epa mieliśmy to, co w pierwszym, ale piątym zapowiada już coś ciekawszego i niewatpliwie nieco bardziej yuriogennego (aczkolwiek tu jestem ostrożny, zatem poczekam i przekonam, jak to się dalej rozwinie. Kreska jest nawet sympatyczna. Brakowało mi chyba takiego kanonicznego fantasy. |
|
|
|
|
|
DiziXagi
Zettai Ryouiki
|
Wysłany: 06-04-2008, 20:39
|
|
|
Kanokon ep. 1 - Myślałem że wiosna 2008 będzie nudnym sezonem ale po tym odcinku wiem że na kolejne będę wyczekiwał z niecierpliwością.
- Zaczyna się spokojnie, koleś - typowa niezdara - spotyka koleżankę ze szkoły i "ma lepiej" jak ja to mówię.... z minuty na minutę koleś ma "coraz lepiej" a żeby w kulminacyjnym momencie mieć "najlepiej".
|
_________________ There is a god between the over knee socks and miniskirt. |
|
|
|
|
krew_na_scianie
kościsty seksapil
Grupy: House of Joy
|
Wysłany: 06-04-2008, 22:43
|
|
|
Uzupełniłam swoje braki w anime i jestem już po serii Witch Hunter Robin. I generalnie tak źle nie było! Zresztą zawsze wysoko oceniam anime z oryginalną fabuła i klimatem, który trudno zastąpic jeśli go po prostu nie ma! Dobrze, że tego w Witch hunter Robin nie zabrakło :) Udało mi się troche podleczyć po serii Nana. Tylko mam mimo wszystko pewne ALE.
- Generalnie fabuła jest mimo wszystko dziwnie skonstruowana. Ja od samego poczatku założyłam, że Robin jest Witchem - a tu się okaząło, że pewne sprawy źle zrozumiałam. Te dialogi były czasami za mądre, że nic sie nie dało zrozumieć. Uproszczenie poczatkowych odcinków, czyli łapanie witchów - wszystko było momentami nazbyt proste! Jest poszlaka i tam napewno znajdzie się poszukiwany. Normalnie wszystko zabiera więcej czasu i trudu, ale rozumiem, anime w rezultacie wyszłoby za długie! A postać Amona - co za dziwak, macha przed biedną Robin pistoletem, ratuje, w jednej chwili mówi że nie jest ważne iż jst witchem, potem nagle robi z tego problem! Jak kobieta.. :) A ten dośc szeroko otwarty koniec do kontynuacji..Eh
Do dużej ilości rzeczy się przyczepiłam, ale raczej dobrze się przy Robin "bawiłam", raczej napewno :)
Udało mi się tez zobaczyć pierwszy odcinek Haibane Renmei - no no, zapowiada się, że i to anime ma swój klimacik. Lekki, zwiewny (przynajmniej narazie) - dobrze odpocząć po przygodach z łowcami i Amonem przy powiedzmy aniołkach? Podoba mi się delikatna muzyczka słyszana w trakcie. Ciekawe czy seria jest rzeczywiście warta tak wysokich ocen. Troszkę postacie są przedelikatne i lekko niemrawe, ale zobaczymy co będzie dalej! |
_________________ "Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, skazani są na jej powtarzanie." |
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 06-04-2008, 22:45
|
|
|
Oglądaj Haibane Renmei, oglądaj. Seria jest naprawdę świetna, ale ostatecznie można to stwierdzić dopiero po zakończeniu. Jestem pewien, że się nie zawiedziesz ;]. |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 07-04-2008, 09:13
|
|
|
Mnemosyne 1 - pierwszą zaletą jest niewątpliwie biust głównej bohaterki - momentalnie zwraca na siebie uwagę. Do tego dużo krwi, przemocy, prób wykończenia naszej heroiny i fabuła, która ma nawet szanse rozwinąć się w coś więcej. Zapowiadają 6 odcinków, na razie są dwa, ja widziałem pierwszy. Oby to nie okazało się tylko urushiharopodobną wydmuszką, gdzie poza biustami bohaterek nie ma nic ciekawego. O tym, czy to można uznać za yuri, na razie nie wyrokuję, choć pojawiają się takie głosy. |
|
|
|
|
|
Azariel
Muad'dib
|
Wysłany: 07-04-2008, 10:53
|
|
|
Grisznak napisał/a: | O tym, czy to można uznać za yuri, na razie nie wyrokuję, choć pojawiają się takie głosy. |
Oglądnij drugi to sie przekonasz i to na plus.
A tak nawiasem:
Geass R2 -1- Nareszcie coś genialnego, Lelouch wymiata jak zwykle, a i nie wiem czy to że jest puszczany w czasie dla dzieci będzie widoczne jak na razie było całkiem brutalnie.
Kanoken 1 - hmm jak to opisać, Ecchi, Ecchi x2, ogólnie bardzo Ecchi główny bohater by pasował pod shotacen, a ogólnie nie jest źle całkiem dobrze sie ogląda.
A teraz offtop:
Będzie Ikkitousen 3 w czerwcu, seria jest beznadziejna i wszystko leży, ale ja ją lubię. :):) |
_________________ Fragile existence, Between world's of souls
Struggle for tommorow, Grabed by a link of hope,
Simply eaten by desire of life. |
|
|
|
|
viesiu
Ten tam taki jeden.
|
Wysłany: 07-04-2008, 15:39
|
|
|
Code Geass R2 1
Przyjemny początek, trochę humoru, później troszkę fanserwisu i na koniec dużo przyjemnej akcji i wielki powrót. Dużo rzeczy pozostaje do wyjaśnienia, więc czekam!
Kanokon 1
Zapowiada się zabawna i baaardzo ecchi historyjka. Przyjemnie się ogląda niektóre "momenty" :) Znów czekam! |
_________________ "Go beyond impossible and kick the reason to the curb! That's the way of Gurren-dan!"
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|