Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Co w tej chwili oglądacie? |
Wersja do druku |
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 02-05-2008, 14:20
|
|
|
Sakura_chan napisał/a: | Czy to jest smutniejsze od Air ? Bo ja z kolei na tym ryczałam jak bóbr. Planuję się wziąć za Kanon ale jak mam załapać doła jak po Air to się zastanowię. |
Tak, Kanon jest dużo bardziej wzruszający niż Air. I przede wszystkim bardziej zrównoważony (i wersja 2006 ma dużo lepszą grafikę). Ma znacznie lepszy scenariusz oraz lepiej opracowane, sympatyczniejsze bohaterki.
Oraz postać głównego bohatera. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 02-05-2008, 15:05
|
|
|
Trigun, ep. 23
- Spoiler: pokaż / ukryj
- Mamy retrospekcje wielebnego, który na koniec odcinka ginie w wyniku ran odniesionych w pojedynku z dawnym znajomym... Szkoda, bo to jedna z fajniejszych postaci była
|
|
|
|
|
|
fm
Okularnik
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 02-05-2008, 15:13
|
|
|
Sakura_chan napisał/a: | Czy to jest smutniejsze od Air ? Bo ja z kolei na tym ryczałam jak bóbr. Planuję się wziąć za Kanon ale jak mam załapać doła jak po Air to się zastanowię. |
I tak i nie. Mnie osobiście Kanon wydał się bardziej wzruszający, ale każda część cyklu dąży w tym kierunku po innej ścieżce.
Air dokopuje widzowi tragedią bez możliwości ucieczki (w zależności od tego jak się zinterpretuje zakończenie, istnieje jakiś cień nadziei)
Kanon - tutaj nawet jeśli ktoś bliski odchodzi, to moje wzruszenie wynikało nie tyle z samej śmierci, co z uczynienia ostatnich chwil tej osoby pięknymi. Pomimo smutnych momentów to tak naprawdę opowieść o nadziei.
Clannad - tutaj z kolei zaakcentowano fakt, że człowiek nie jest samotną wyspą i ta więź międzyludzka pomaga przetrwać najczarniejszą godzinę. |
_________________ Kryska: Weaponized diplomacy was successful!
|
|
|
|
|
Shizuku
Trochę poza sobą
Dołączyła: 15 Lis 2006 Skąd: Z pogranicza światów Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 02-05-2008, 22:48
|
|
|
viesiu napisał/a: | Kanon (2006)
Pierwsze anime przy którym tak płakałem... |
A to nie jest tak, że płaczą na tym tylko faceci? W Clannadzie i Hanbun no tsuki ga noboru sora jesy chyba tak samo. Oglądałam to drugie, to i ledwie mi się oczy spociły. Znaczy to dobre anime, nawet bardzo dobre, nastrojowe i smutne, jednak jakoś nie potrafiłam się na nim rozbuczeć, a w takim Air już tak. Strasznie mocno zastanawiałam się nad Kanon, ale strasznie odrzuca mnie wygląd postaci i rys fabuły. Licealistki, jakiś chłopak, który nic nie pamięta. Oglądałam pierwszy odcinek przelotnie, ale jakoś mnie nie zafascynowało jak Air. |
|
|
viesiu
Ten tam taki jeden.
|
Wysłany: 03-05-2008, 09:11
|
|
|
Shizuku napisał/a: | A to nie jest tak, że płaczą na tym tylko faceci? |
A to ja nie jestem facetem? :p Przy Clannadzie już nie płakałem, choć na pewno nie było mi wesoło :) Air nie widziałem, póki co niech poczeka - dość mam łzawych anime na jakiś czas. |
_________________ "Go beyond impossible and kick the reason to the curb! That's the way of Gurren-dan!"
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 03-05-2008, 09:35
|
|
|
Shizuku napisał/a: | A to nie jest tak, że płaczą na tym tylko faceci? |
W zdecydowanej większości. To są jednak serie kręcone właśnie pod facetów, chociaż wielu kobietom też powinno przypaść do gustu.
Shizuku napisał/a: | Licealistki, jakiś chłopak, który nic nie pamięta. Oglądałam pierwszy odcinek przelotnie, ale jakoś mnie nie zafascynowało jak Air.
|
To zdecydowanie nie jest anime, o którym można wypowiadać się po jednym odcinku. Tak naprawdę trzeba poczekać minimum do pierwszego łuku, wcześnie wrażenie jest mocno mylące. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Tyczek
♩♪♫♬
|
Wysłany: 03-05-2008, 14:53
|
|
|
Asatte no Houkou 12(final) skończony.
Buu, za mało wyjaśnili i skrócili wszystko...
Me chce dalej >.< |
|
|
Lena100
Pani Cogito
Dołączyła: 15 Gru 2006 Skąd: Ze wsi, z dżungli, z lasu Status: offline
Grupy: Lisia Federacja
|
Wysłany: 04-05-2008, 01:27
|
|
|
Nabari no Ou 4
Porażka nam się kroi, po dobrym początku seria idzie dramatycznie w dół. Płakać się chce.
Vampire Knight 4
Tu równierz żal ściska.
Lain napisał/a: | bisza imieniem Kaname – taka moja drobna słabość do tajemniczych biszy | - taaa rozumiem :) Ale akurat on mnie tak odrzuca! Te "słodkie" teksty
są ostro kopnięte i chłoptaś wygląda chwilami na psychicznego... Jak dla mnie - zdecydowanie negatywna postać. Głównej bohaterce mam ochotę ukręcić ten wielkooki łeb. Po co jej skoro i tak nic tam nie ma? Lub po prostu z niego nie korzysta? W każdym razie ten średnio piękny post jest wyrazem mojej irytacji. Nie wiem czy wyciągne łapę po dalsze odcinki. Czekam na cud, który uratuje ten wycackany graficznie kicz. Ale proszę się tą oceną zbytnio nie przejmować - ja po prostu nie lubię shoujo. Mam pewnego rodzaju schiza. Czuję się jakby ktoś próbował zrobić ze mnie idiotkę kiedy oglądam kolejną schematyczną serię z tego gatunku. Zwykła uczennica
+ stado bishów to NIE jest to co mnie kręci. Mimo, że jestem grupą docelową tego anime.
Soul Eater 3
Piękne! Death Kid (ach, ta słodka symetria!) i siostrzyczki są chyba moim ulubionym zespołem. Już przyzwycziłam się do charakterystycznej grafiki i seyjuu, więc w tym momencie już nic mi tu nie przeszkadza. Świetnie dopasowana do scen muzyka. Czekam na porządną fabułę w 4 odcinku, oczywiście odpowiednio ześwirowaną jak na standarty tej serii. Będzie grubo^^
Seirei no moribito 9
Sam miód. Bardzo wciągająca, przyjemna i ciepła seria zaopatrzona we wspaniałych bohaterów. Polecam.
Library War
Przyjemny przeciętniak z jednym niekonwencjonalnym pomysłem. Akurat na szary i ponury dzień kiedy chcemy oderwać się na chwilę od poważniejszych serii, czy po prostu szarej rzeczywistości. Mnie osobiście się podoba, ale bez fajerwerków. Czasami tylko irytuje grafika (zbyt grube kontury przy projektach postaci). |
_________________ ようやく君は気がついたのさ。。。
|
|
|
|
|
Astek
Dołączył: 02 Maj 2008 Skąd: zależnie od kaprysu :D Status: offline
|
Wysłany: 04-05-2008, 12:25
|
|
|
ledwie skończyłem higurashi no naku koro ni kai a teraz zabieram się za elfen lied :D |
|
|
|
|
|
Ariana
lazy student
|
Wysłany: 04-05-2008, 12:30
|
|
|
Le Chevalier D'Eon, na razie oglądnęłam 7 odcinków i jest dobrze XD
Poza tym Turn A Gundam, który zapowiada się naprawdę super. Obejrzałam na razie 9 odcinków i jestem zachwycona. Bardzo oryginalna seria.
Z Monsterem zbliżam się powoli do końca. Jeszcze tylko 20 epków XD Seria genialna, ale tego chyba nie trzeba pisać. |
|
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 04-05-2008, 15:26
|
|
|
Ostatnie dwa odcinki Triguna
- Vash po latach spotyka Knivesa i rozpoczyna się śmiertelny pojedynek. Który kończy się zwycięstwem naszego pacyfisty ^.^
Czas na Air ^^
Odcinek pierwszy...
- Powaliła mnie matka tej dziewczynki XD To się nazywa wejście smoka! :D
|
|
|
|
|
|
Lena100
Pani Cogito
Dołączyła: 15 Gru 2006 Skąd: Ze wsi, z dżungli, z lasu Status: offline
Grupy: Lisia Federacja
|
Wysłany: 04-05-2008, 16:45
|
|
|
Ariana napisał/a: | Le Chevalier D'Eon, na razie oglądnęłam 7 odcinków i jest dobrze XD |
Niestety, ja utknęłam przy piętnastym odcinku i nie mogę się podnieść. Ilość nieco bezsensownych elementów nadprzyrodzonych mnie dobiła. Uważam, że twórcy powinni bardziej postawić na realistyczny, głęboki rys postaci. Może jeszcze do tego wrócę, chociarz nie jestem do końca pewna. |
_________________ ようやく君は気がついたのさ。。。
|
|
|
|
|
Ariana
lazy student
|
Wysłany: 04-05-2008, 16:48
|
|
|
Mi tam wątki nadprzyrodzone nie przeszkadzają. Wiedziałam, że takie w tym anime będą, więc luz XD
Miałam ochotę na taką kostiumowatą serię po obejrzeniu Gankutsuou XD |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 04-05-2008, 17:50
|
|
|
To polecam obejrzeć obu paniom Lady Oscar - czasy te same, fabuła i postaci milion razy lepsze i zero metafizyki. |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 05-05-2008, 11:08
|
|
|
Druaga no Tou 05. Odcinek nastawiony na gagi. Może nie aż w takim stopniu jak pierwszy, ale nie jest tu chyba poruszany ani jeden poważny wątek. Szczerze mówiąc wolałbym, aby cała seria utrzymana była w takim klimacie - kiedy sili się na powagę, jak w odcinkach 2-4, jest po prostu nudna i średnia. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|