Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Co w tej chwili oglądacie? |
Wersja do druku |
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 04-01-2006, 11:54
|
|
|
A mnie tam na Maburaho wzielo... o matko... i nawet sie podoba [staczam sie?] Juz na 15 odcinku jestem.
i znowu powrot do makintosza bez pl fontow ><! |
|
|
jordi
|
Wysłany: 05-01-2006, 14:56
|
|
|
Ja kończe oglądać serie : Wolf's Rain ^^
i w Lutym Akire będe oglądał ( bo KD ma podobno wydać). |
|
|
|
|
|
thihi
Gość
|
Wysłany: 05-01-2006, 16:26
|
|
|
a co jest zlego w maburaho? mi sie podobalo :) |
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 05-01-2006, 16:39
|
|
|
A ja się zaraz za Cube zabiorę... Nabyłam dzisiaj drogą kupna za dychę bez grosza ^^ Coś czuję, że zacznę nieco pilniej śledzić co się w kinie dzieje... |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 05-01-2006, 18:25
|
|
|
<spogląda na konsolę systemową wyświetlającą szereg niezrozumiałych technozaklęć>
videocodec: fourcc=0x44495658 [XviD]
Pos: 992.1s 21496f (60%) 9fps Trem: 15min 180mb...
Yatta! Za kwadransik oglądnę sobie Ginban Kaleidoscope 6... bo nawiedzone kanadyjczykami japońskie łyżwiarki figurowe rządzą! xD
<kwadrans czekania i 25min oglądania później>
...bo nawiedzone kanadyjczykami japońskie łyżwiarki figurowe W STROJU KAWAII MEIDO to DOPIERO rządzą! xD |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
Ostatnio zmieniony przez wa-totem dnia 05-01-2006, 19:38, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Taur
... To nie ta bajka...?
|
Wysłany: 05-01-2006, 19:33
|
|
|
W końcu mam chwilę czasu i mogę coś obejrzeć główne danie to Otogizoushi a na przystawke parodie do Gundams
ps są na prawdę zwariowane!? |
|
|
|
|
|
Yumegari
Feministka szowiniska
|
Wysłany: 05-01-2006, 22:10
|
|
|
Nareszcie dorwałam się do Hana yori Dango. I wyszło ze mnie wariactwo jak to szydło z worka. Wyobrażacie sobie oglądanie jednego anime przez 12 godzin bez przerwy? Z całkowitym zarwaniem nocy (a następnego dnia miałam mieć dwa sprawdziany...). Ja coś takiego właśnie zrobiłam i chyba nie trzeba dodawać, jak bardzo to mnie wciągnęło. Pomimo całej swojej naiwności uważam tę historię za naprawdę zgrabnie opowiedzianą. Fajna muzyka i sympatyczni bohaterowie... tylko z grafiką gorzej... ale nic. Przeżyję. Tylko skąd wytrzasnąć te dalsze odcinki? Tak mi się nie chce tego ściągać... ale chyba nie bedzie wyjścia.
Zdecydowałam się też wreszcie na liźnięcie Honey and Clover. Znaczy: zdecydowałam się, ale jeszcze nie liznęłam. Niech tylko ochłonę po HyD i posunę się w Shoocie, to bedzie następne w kolejce. |
_________________ Behind every great woman is a man checking out her ass
|
|
|
|
|
coyote
prof. zombie killer
Grupy: WIP
|
Wysłany: 06-01-2006, 16:16
|
|
|
To, co normalne dla mnie cały czas, czyli neverending anime jak One Piece i Bleach.
Oprócz tego:
Samurai Deeper Kyo - skończone niedawno. Uhhh, nie polecam, jesli komuś podobała się sama idea czy zainteresowały postacie: MANGA! anime to, w porównaniu do pierwowzoru, deliaktnie mówiąc gniot. _-_
Paradise Kiss - w porównaniu z mangą, znowu, zawodzi...ale nie aż tak bardzo XD im dalej w las, tym jednak lepiej.
Beck - 1 odcinek... genialne. Już ostrzę ząbki na resztę.
Eyshield 21 - znowu...zainteresowanie tylko i wyłącznie ze względu na obsesyjną miłość do mangi... ale anime to również, totalny gniot, nikomu nie polecam, chyba że takim hardcorowym fanom mangi jak ja _-_ tak dla masochizmu i załamania się nad zdziecinnieniem fabuły i postaci i wycięciu wszystkich najlepszych wątków psychologicznych... |
_________________ I used to rule the world
Seas would rise when I gave the word
Now in the morning I sweep alone
Sweep the streets I used to own |
|
|
|
|
SireVan
Mecenas
|
Wysłany: 06-01-2006, 17:53
|
|
|
Yumegari napisał/a: | Przeżyję. Tylko skąd wytrzasnąć te dalsze odcinki? Tak mi się nie chce tego ściągać... ale chyba nie bedzie wyjścia. |
W ten weekend powinno się ściągnąć do końca, jak jesteś spod Warszawy, a ja z Wawy to można by się jakoś umówić, nagrałbym ci GDYBY NIE TO, ŻE TO NIELEGALNE I NA TYM FORUM NIE MOŻNA WYMIENIAĆ SIĘ ANIME, WIĘC NIE NAGRASZ, A POZATYM GARDZISZ PIRACTWEM i po problemie :)
Vanille napisał/a: | Beck - 1 odcinek... genialne. Już ostrzę ząbki na resztę. |
Widzę, że moja recenzja chyba się na coś przydała ?? :)
Oglądam Rozen Maiden - Niestety zasypiam, brak dynamizmu w fabule, a sam tytuł średni... Sorry Ave, ale jednak nie jest aż tak dobre :) |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 06-01-2006, 19:32
|
|
|
Dodam, że Yumegari mieszka cholernie daleko od Warszawy;).
Dirty Pair Flash plus Jungle wa itsumo Hale nochi Guu. To pierwsze to lekki, pełen wybuchów i fanserwisu odmóżdżacz z czasów, kiedy anime było jeszcze fajne i prozachodnie, a kawaii panienki miewały osobowość. Drugie to jedna z najbardziej pogibanych głupawek wszechczasów.
Co do Rozen Maiden - obejrzałem dziś pierwszy odcinek. Siostra głównego bohatera omal nie dostaje orgazmu ze szczęścia gdy ten stwierdza, że jej herbatka "jest tylko trochę obrzydliwa"-_-. Kolejny dowód na to, że ja i kultura Dalekiego Wschodu się nie pokochamy. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 06-01-2006, 21:24
|
|
|
Co do Rozen Maiden - na razie od papieża różni mnie to, że nikt nie wydał dogmatu o mojej nieomylności...
Poza tym wszem i wobec (i przy świadkach) głośno mówiłam, że to typowa seria "dla amatorów" i nie każdemu będzie się podobać. (Jak również to, że mnie ona się zaczęła podobać dobrze w drugiej połowie pierwszej serii). |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Yumegari
Feministka szowiniska
|
Wysłany: 06-01-2006, 21:45
|
|
|
Vanille napisał/a: | Paradise Kiss - w porównaniu z mangą, znowu, zawodzi...ale nie aż tak bardzo XD im dalej w las, tym jednak lepiej. |
No cóz, od zawsze wiadomo było, że czemuś takiemu jak TA manga bedzie trudno dorównać... ale i tak zawsze twierdzę, że mogło być gorzej. Tylko się zakonczenia nie przestrasz, jest gorsze niż odcinki 3 i 4 razem wzięte (pod wzgledem fabularnym, bo graficznie stoi parę poziomów wyżej)
SireVan napisał/a: | W ten weekend powinno się ściągnąć do końca, jak jesteś spod Warszawy, a ja z Wawy to można by się jakoś umówić, nagrałbym ci GDYBY NIE TO, ŻE TO NIELEGALNE I NA TYM FORUM NIE MOŻNA WYMIENIAĆ SIĘ ANIME, WIĘC NIE NAGRASZ, A POZATYM GARDZISZ PIRACTWEM i po problemie :) |
No już ci Ysen odpowiedział... ale i tak dziękuję za dobre chęci. ^^ |
|
|
|
|
|
coyote
prof. zombie killer
Grupy: WIP
|
Wysłany: 06-01-2006, 23:35
|
|
|
Cytat: | No cóz, od zawsze wiadomo było, że czemuś takiemu jak TA manga bedzie trudno dorównać... ale i tak zawsze twierdzę, że mogło być gorzej. Tylko się zakonczenia nie przestrasz, jest gorsze niż odcinki 3 i 4 razem wzięte (pod wzgledem fabularnym, bo graficznie stoi parę poziomów wyżej)
|
Ogladasz RAWy? Well, domyślam się, że może być skopane... no nic, zobaczymy. Tak szczerze powiedziawszy, o wiele bardziej obawiam się, jak rozwiążą Nanę... |
_________________ I used to rule the world
Seas would rise when I gave the word
Now in the morning I sweep alone
Sweep the streets I used to own |
|
|
|
|
Yumegari
Feministka szowiniska
|
Wysłany: 07-01-2006, 19:04
|
|
|
Vanille napisał/a: | Ogladasz RAWy? |
Z reguły nie oglądam... ale dla odcinków 11 i 12 PK zrobiłam wyjątek. Raz, że nie mogłam się już doczekać, dwa, że chciałam jak najszybciej skończyć recenzję. Zresztą nie musiałam się w tym wypadku przejmować brakiem znajomości japońskiego, bo i tak znam fabułę.
Vanille napisał/a: | Tak szczerze powiedziawszy, o wiele bardziej obawiam się, jak rozwiążą Nanę... |
Chociaż Nana jest prześwietna, to jednak do ParaKissa mam większy sentyment... Być może dlatego, że czytałam go w całości i po polsku. Mam więc ogromną nadzieję, że wreszcie ktoś zdecyduje się to wydać. W każdym razie: mam nadzieję, ze będzie lepiej. Mam nadzieję, że będzie o wiele śmieszniej niż w przypadku ParaKissa. Mam nadzieję, że będzie więcej odcinków (żeby nie musieli niczego przyspieszać). I mam nadzieję, że w tle (a nie tylko w openingu i endingu) poleci naprawdę świetna muzyka, bądź co bądź, o tym przecież Nana opowiada... |
|
|
|
|
|
jordi
|
Wysłany: 08-01-2006, 21:39
|
|
|
Ja teraz kończe oglądać Wolf's Raina a w Lutym chce zacząć oglądać Akire bo podobno w "Kino Domowe" ma być :) |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|