Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Co w tej chwili oglądacie? |
Wersja do druku |
Martinez
|
Wysłany: 10-01-2006, 17:03
|
|
|
U mnie na monitorku również "Honey & Clover" oraz "Kare Kano" przeplatane co jakiś czas "Inuyashą". |
_________________ Nawet małpy spadają z drzewa.
Utkneła w nieskończonej pętli powtórzeń, a on jest idiotą. |
|
|
|
|
Miya-chan
Aoi Tabibito
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 15-01-2006, 12:13
|
|
|
BUHAHA!!! Obejrzałam!!! Obejrzałam całą Tutu!!!
Zakończenie było takie, jak się spodziewałam, czyli albo jestem taka przewidująca, albo to anime skręciło w kierunku tak łatwym do odgadnięcia... Sama nie wiem. Ale nie da się ukryć, jest ZUE i za nim przepadam - za wykręcony klimat, za opowieści i za Fakira *_* I za Uzurę XD I za Neko-senseia XDDD <turla się>
Za Mahou Tsukai ni Taisetsu na Koto zabiorę się jak tylko ochłonę...
I oczywiście nadal mi się marzy FMP i dokończenie zaczętego dawno, dawno temu Shaman Kinga <piorunuje wzrokiem swój zapchany dysk> Oł łel... |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 15-01-2006, 18:21
|
|
|
Skończyłem Genshiken/Kujibiki Unbalance... Kujibiki to takie-sobie omake, ale genshiken to cacuszko. 10. Oglądanie obowiązkowe, i saori atsumi nie ma z tym niiiiic a niiiiiic wspólnego... jest w tej kilka scen które są zwyczajnie priceless... jak np. 'Zwierzęta!!!'
A ja ostatnio mam na tapecie głównie nowe, lecące w TV serie.
Shakugan no Shana po 13 epie z kolejną walką, w 14 właśnie zaczęła wielką retrospekcję.
Blood+ trzyma mnie w napięciu, naprawdę fajnie się to ogląda... może dlatego, że dawno nie widziałem niczego o wampirach/potworach robionego na 'serio'. Zdecydowanie kandydat do filmu Live Action. Definitywne 'age' dla Sayi. Plus bonus za fantastyczną piosenkę końcową - Kataritsugu Koto, w wykonaniu Hajime Chitose. Piękny tekst i NIESAMOWITY wokal *__*
Aria... zasnąłem nad pierwszym epem. Mając serię bez dwóch, skompletuję i zobaczymy...
Ginban Kaleidoscope już na 7 epie. Porządna dawka śmiechu, i sportowa seria. Nawiedzone kanadyjczykami japońskie łyżwiarki figurowe w strojach meido są saikou! xD
Karin. Idealne jako przeciwwaga dla blood+, tym razem nabijanie się z wampirów, a właściwie komedia wampirzo-szkolna.
Jigoku Shoujo, Mushishi i Ichigo Mashimaro ostatnio utknęły, ale o ile IM ma 12 epów, to pozostałe są dłuższe...
No i oczywiście musiałem władować się w kolejną nowinkę - Fate / StayNight. Tym razem magiczne pojedynki i znów sim daterowa proweniencja... Na razie czysto, nawet bez fanserwisu, zobaczymy... |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 15-01-2006, 20:48
|
|
|
Skończyłem Fantastic Children, kontynuuje Shado Skill (który niepokojąco przypomina SLayers, tylko, że nie jest śmieszny) zabieram się za 12 Kingdoms. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 15-01-2006, 21:40
|
|
|
Lost Universe też przypominał Slayers tylko nie był śmieszny. Brrr... |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 15-01-2006, 23:09
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | Lost Universe też przypominał Slayers tylko nie był śmieszny. Brrr... |
Shadow Skill pod względem humoru ma się do Lost Universe tak, jak LU do Slayers. Poza tym był nudny. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 16-01-2006, 04:17
|
|
|
Inaiek mnie deprawuje i oglądam Words Worth. Niesamowite, hentai z fabułą! Co gorsza, hentai z nie taką głupią fabułą O___o'
A najbardziej dobijające jest to...
...że ta przeurocza koteczka ma niemal identyczną fryzurę jak moja postać. Włącznie z odstającymi kosmykami. |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 16-01-2006, 11:43
|
|
|
Mai_chan napisał/a: | Words Worth. Niesamowite, hentai z fabułą! Co gorsza, hentai z nie taką głupią fabułą O___o' |
<evil laughter> prawda? z tego by niezła komedia przygodowa była.
A ja mam ostatnio w repertuarze Blood+, które staje się lepsze z odcinka na odcinek
nieśmiertelnego Wybielacza
i Fate/Stay Night [nawet kawałek mangi mam, yay!] |
Ostatnio zmieniony przez GoNik dnia 16-01-2006, 12:48, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 16-01-2006, 11:53
|
|
|
Ba, z tego by była komedia przygodowa, której (na oko) ja bym conajmniej siódemkę postawiła...
(scena z pierwszego odcinka "o! Już rano!" jest mordercza) |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Dembol
|
Wysłany: 16-01-2006, 15:57
|
|
|
Hajime No Ippo - zadziwiająco dobrze zrobione anime.
Ikkitousen drugi raz - znalazłem płytki i nie miałem co robić to oglądam od nowa. Przyjemne. Fabuła nie powala, ale lubie to anime.
Hokuto no Ken TV - stare anime są fajowe bo nie dość, że mająnormalna fabułę to oprócz tego można siępośmiać z niektóych rozwiązań i pomysłów.
Daimos - cały czas dociagam kolejne odcinki. Lektor z Polonii 1 rządzi.
Ogólnie nastał u mnie okres oglądania bardziej rozrywkowych serii bo te co lepsze i w miare dostępne w sieci już w większości widziałem. |
_________________ Evil Manga |
|
|
|
|
ka_tka
|
Wysłany: 16-01-2006, 17:28
|
|
|
wa-totem napisał/a: |
No i oczywiście musiałem władować się w kolejną nowinkę - Fate / StayNight. Tym razem magiczne pojedynki i znów sim daterowa proweniencja... Na razie czysto, nawet bez fanserwisu, zobaczymy... |
O, to to, co wypatrzyłam pół roku temu, bo mi się kreska gierki podobała (co ja poradzę, że te hentaice są tak ślicznie rysowane? XD). Da się już powiedzieć, czy warte zerkania?
A ja właśnie nadrobiłam klasykę (chociaż trudno mi powiedzieć, czy klasykę w pełnym tego słowa znaczeniu, czy też klasykę, bo u nas leciało...), czyli Bebopa. Dziwne. Niby niezłe, ale jakieś niekonsekwentne - część o tym, część o tym, a tu nagle o czymś zupełnie innym.. Takie jakby... za krótkie? Nie mniej ma to coś, co mnie do serii przyciąga i co sprawia, że się miło ogląda. |
|
|
|
|
|
Eltanin
?????
Dołączył: 17 Lis 2004 Skąd: Ciemna strona słońca Status: offline
Grupy: WIP
|
Wysłany: 16-01-2006, 19:43
|
|
|
Generalnie to Bleach, a w tej chwili Vandread the Second Stage i powiem jedno: FAZA, czysta, żywa FAZA !!! |
_________________ Hubba Hubba Zoot Zoot
Deba Uba Zat Zat A-num Num
A-hoorepa Hoorepa A-huh-hoorepa A-num Num.
Be kind to dragons, for thou art crunchy and taste good with ketchup. |
|
|
|
|
tilk
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 16-01-2006, 19:58
|
|
|
Sentou Yousei Yukikaze. Jeszcze nie zsubowali piątego odcinka, skubańce... W kwestii samego anime - dziwne, jeszcze się nie zdecydowałem, czy mi się podoba, czy nie :D |
|
|
|
|
|
Taur
... To nie ta bajka...?
|
Wysłany: 16-01-2006, 22:44
|
|
|
Parodie Gundams - miodzio, dla nie zorientowanych kompletny bezsens, a w zasadzie zabawnie idiotyczne i pełne autoironii. Co tyczy się twórców.
Na tapecie aktualnie Akage no Anne, piersze wrażenie pozytywne, ładna kreska, a patyna czasu jedynie dodaje uroku, muzyka ciekawa i też dość wiekowa, a fabuła - poprostu wciąga. |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 17-01-2006, 00:07
|
|
|
ka_tka napisał/a: | O, to to, co wypatrzyłam pół roku temu, bo mi się kreska gierki podobała (co ja poradzę, że te hentaice są tak ślicznie rysowane? XD). Da się już powiedzieć, czy warte zerkania? |
Po dwóch epach...
- setting: współczesny plus magia. Siedmioro magów wzywa siedem magicznych postaci; Archer, Saber, Lancer i licho wie co jeszcze. Czemu się biją, licho wie, ale nazywa się toto ładnie - Seihai Sensou. Nie wynukałem jeszcze, czemu tłumaczą to jako "wojna świętego graala" xD
- z hentaica nic nie zostało. No, ave się upiera, że zostały oczy bez źrenic, ale to nieprawda, czasem je mają xD
- kreska JEST śliczna.
- z drugiej gry czyli nawalanki, zostało na razie najwięcej. Już w drugim epie pierwszy pojedynek. I ładny.
- Cztery słówka: dwa odcinki, trzech biszów. Jeden zły. Bishoujo nie liczyłem, skończyły mi się palce xD (OK, żarty na bok - będą też trzy. Rin, Sakura, Saber... Bardziej drugoplanowe zostawmy w spokoju. Narazie...)
- comic relief w postaci szalonej nauczycielki: obecny!
- Tragiczna Przeszłość (TM) głównego bohatera: a jakże!
- doskonała muzyka/oprawa dźwiękowa, boardzo nastrojowa.
Zapowiada się naprawdę nieźle... |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|