Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Co w tej chwili oglądacie? |
Wersja do druku |
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 06-02-2006, 19:38
|
|
|
Totem - no, to damy ją na honorowe weekendowe miejsce w przyszłym tygodniu, brakowało mi tam czegoś dobrego :)
Kamija - tak w ogóle to witam na forum i tak po twoich postach sądząc naprawdę mam nadzieję, że się tu zagnieździsz...
A ja skończyłam Cosmo Warrior Zero, czyli kolejny tytuł ze stajni Matsumoto, czyli kolejna rzecz, której nikt oprócz mnie i może Zegarmistrza nie zmęczy... Ale co mi tam, dalej poluję na jego anime.
I właśnie obejrzałam 3 odcinki (więcej na razie nie ma) czegoś pod tytułem Akagi - chyba jakaś koprodukcja, bo mówią po japońsku, ale nazwiska w creditsach same koreańskie (czy inne chińskie, tego już nie wiem). Rzecz o trzynastoletnim chłopcu, który uczy się grać w mahjongg. Słodkie, nie?
...Tylko ten trzynastolatek wygląda, jakby właśnie nawiał z poprawczaka i gra z yakuzą na ciężkie pieniądze... Nie wiem, czy jakaś grupa to zrobi do końca, bo straszliwie niszowe (kreska straszy), ale chciałabym to całe poznać. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
SireVan
Mecenas
|
Wysłany: 06-02-2006, 19:52
|
|
|
Avellana napisał/a: | Nie wiem, czy jakaś grupa to zrobi do końca, bo straszliwie niszowe (kreska straszy), ale chciałabym to całe poznać. |
Widze, że lekko przypadło do gustu :0 Ale trudno będzie. Triad to robi bardzo powoli, a jest już chyba 13 RAWów łącznie :P |
|
|
|
|
|
Kamjia
|
Wysłany: 06-02-2006, 21:19
|
|
|
No cóż, moje wejście tu było calkiem spontaniczne i nawet jeszcze nie rzuciłam się na publiczne przywitanie, bo właściwie (wiem, że się usprawiedliwiam), ale to byłoby takie nie w moim stylu wykrzyknąć gdzies tam ni z guchy ni z pietruchy: Cześć wam wszystkim, jak miło tu być!
Ale bardzo się cieszę, że mam w końcu trochę czasu dla siebie i miejsce, gdzie mogę wurzucić z siebie parę zapychających mój łebek myśli,a jeszcze fajniej, ze to dobra zabawa, a jak trzeba to ktoś inny ściągnie cię na ziemię, albo pokarze inny punkt widzenia, zupełnie bardziej pazujący do ciebie samego niż ten poprzedni.
No i myślę, że to chwila w której moje bio stwierdza, że zaklimatyzowało się na tym forum, więc z czystym sercem mogę powiedzieć: Cześć, wam wszystkim. Miło tu być.
Uff.. udało się:) |
_________________ Walk while you have the light,
lest darkness overtake you;
he who walks in darkness
does not know where he is going. |
|
|
|
|
Pejt3r
001001001101011
|
Wysłany: 08-02-2006, 14:40
|
|
|
Witaj Kamija (choć miejsce na przywitania jest w innym miejscu), sam jestem tu od niedwana, ale co tam ^.^
Mindgame !! Ktoś ostatniu rzicił ten tytuł na forum (nie pamiętam kto niestety) wiec musiałem zobaczyć ^_^ i faktycznie fajnie wyszło. Orginalna kreska i zabawna hisoria. Tylko zastanawia mnie gdzie tu jest diabeł pogrzebany ? Czy ta gra jest tak prosta jak mi się wydaje czy wręcz przeciwnie. A może chodzi o to, że jej nie ma ! to by było coś ^.^
A wracając do Fate/Stay-a, słyszałem, że to się jakoś łączy z Tsukihime ?
Ah! RahXephon ... fly me to the music ... *drapie się po głowie* musze ściągnąć OST-a @.@ |
_________________ sagashimono wa nan desu ka
mitsukenikui mono desu ka
KABAN no naka mo tsukue no naka mo
sagashita keredo mitsukaranai no ni |
|
|
|
|
Kacu16
Gość
|
Wysłany: 08-02-2006, 20:34
|
|
|
Ja jestem w trakcie ogladania ichigo 100% bardzo lubie taki rodzaj anime:) |
|
|
|
|
|
Azag
Shade Reaver
|
Wysłany: 08-02-2006, 21:27
|
|
|
Obejrzałem właśnie Gasaraki - ludzie jedno z najlepszych anime jakie widziałem - Polecam. Doprawdy nie wiem jak to możliwe, że taka dobra seria chodzi gdzieś po cieniach. |
|
|
|
|
|
SireVan
Mecenas
|
Wysłany: 08-02-2006, 22:14
|
|
|
Obejrzałem Perfect Blue - bardzo dobry film, trzymający w napięciu. Człowiek ogląda i do ostatniego momentu zastanawia się co tak naprawdę jest fikcją, a co prawdą. Do tego świetnie przedstawiony motyw prześladowców-zboczeńców. Tylko grafika momentami nie była za najlepsza i trochę podupadała :/ |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 09-02-2006, 01:35
|
|
|
A ja wreszcie NIE zasnąłem nad Arią. I już dwa odcinki widziałem... ciekawe ile zniosę na raz... ależ to jest słodziutkie xDDD |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Pejt3r
001001001101011
|
Wysłany: 09-02-2006, 14:45
|
|
|
SireVan napisał/a: | Obejrzałem Perfect Blue - bardzo dobry film |
*drapie sie po głowie* chyba ze cztery lata temu to widziałem, miałem jakąś felerną wersję która miała tylko jedną klatę kluczową ... pierwszą ^.^ jak się chciało przewinąć to wywalało na początek filmu, więc było trzeba za pierwszym razem od deski do deski obejrzeć ...
A ja właśnie skończyłem Yojimbo Kurosawy ... i znowu, Kaze no Yojimbo to nędzna imitacja orginału , zaczynam się zastanawiać co się stało, że normalne filmy są lepsze od animów ??? przecież zawsze było na odwrót ... ehh, ta komercha psuje środowisko |
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 09-02-2006, 17:11
|
|
|
Cytat: | A ja właśnie skończyłem Yojimbo Kurosawy ... i znowu, Kaze no Yojimbo to nędzna imitacja orginału , zaczynam się zastanawiać co się stało, że normalne filmy są lepsze od animów ??? przecież zawsze było na odwrót ... ehh, ta komercha psuje środowisko |
Nie. To tamten facet po prostu był geniuszem. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Martinez
|
Wysłany: 14-02-2006, 14:17
|
|
|
Ach wkońcu oglądam Haibane Renmei - niby nic się nie dzieje, ale nie moge się oderwać.
Po drodze udało mi się zahaczyć o Kannaduki no Miko - hmm, dziwna seria, ale w ogólnym rozrachunku jest ok, wątek fabularny mnie zainteresował.
No i takie małe pytanko na margnesie: Do kogo są skierowane serie typu Shoujo Ai ?? - bo jakoś nie moge sobie dokładnie przyporządkować. |
_________________ Nawet małpy spadają z drzewa.
Utkneła w nieskończonej pętli powtórzeń, a on jest idiotą. |
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 14-02-2006, 14:31
|
|
|
Ja skończyłam Mahou Shoujotai i pewnie pogmeram trochę w różnych krótkich OAVkach, zanim sięgnę znowu po coś dłuższego... No i powtórka z Uteny w międzyczasie.
Shoujo-ai... Jest bardzo bardzo rzadkie jako gatunek (choć często jako fanserwisowe podteksty w innych seriach). Wydaje mi się, że to zależy. Jeśli nastawione głównie na emocje bohaterek - to do młodszych dziewcząt i dobrze dorosłych facetów (tak, moe się kłania), a jeśli nastawione na fanserwis - to dla chłopaków... |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 14-02-2006, 14:42
|
|
|
Powolutku kończę Full Metal Alchemist - jak na razie mi się podoba, ale coś słyszałem, że zakończenie nie takie :P. A seria dobiega już końca i robi się gorąco :). Więc zobaczymy.
Poza tym pewnie niedługo wezmę się zaaaaa... hmm, co by tu? Hej, jakie są jeszcze fajne przygodówki? :] |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
Pejt3r
001001001101011
|
Wysłany: 14-02-2006, 17:56
|
|
|
Martinez napisał/a: | oglądam Haibane Renmei |
Wczoraj ją pochłonołem ^.^ świetna produkcja jak dlamnie.
A teraz nadrabiam zaległości GITS:SAC I. Przypomniałem sobie przy okazji wydania GITS-a w Kinie Domowym, że o czymś zapomniałem #.#
A w menu mam El Hazard, ciekawe czy to coś dobrego ? |
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 14-02-2006, 21:30
|
|
|
No to z FMA został mi tylko film czy też dwa - nie pamiętam, ile ich tam jest :P. Ale jedno jest pewne - zakończenie jest dobre, bo nic się nie kończy. |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|