Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Co w tej chwili oglądacie? |
Wersja do druku |
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 14-02-2006, 21:44
|
|
|
Napisz recenzje alternatywną i recenje filmow pleas! Bo nikt inny chyba się za to nie weźmie... |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 14-02-2006, 22:49
|
|
|
Ja i recenzja? Człowieku, ja się boję, czy będę umiał napisać sprawozdania na laborki za rok :D. Ale na życzenie... :P. Oczywiście jak już zobaczę te filmy. |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 14-02-2006, 23:01
|
|
|
To trzeba ćwiczyć! Ćwiczyć! I dużo pisać! Recenzje, ficki, pamiętnik - i będziesz umiał!
(Zresztą - na forum dobrze ci idzie). |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 14-02-2006, 23:49
|
|
|
Fullmetal Alchemist - Conqueror of Shambala. Nie wiem co mnie naszło, ale teraz żałuję. Kolejny film nakręcony wedle schematu:
"mieliśmy popularną serię, to teraz zrobimy film, władujemy tam wszystko, co może fanom się spodobać, zamieszamy, potrząśniemy i wyciśniemy resztki sensu jakie się jeszcze ostały. Fabuła? jaka fabuła? coś się napisze, nie musi przecież mieć sensu, zawsze można do tego jakąś filozofię dorobić. No i oczywiście damy w miarę otwarte zakończenie, może coś później jeszcze się dokręci"
Jestem pewien, że wszystkim, którym podobała się druga połowa serii, film również przypadnie do gustu.
Pale Cocoon - niewielkie coś, a cieszy. Mała niskobudżetowa perełka, którą polecam wszystkim, tym, którzy od czasu do czasu chcą obejrzeć coś nieco bardziej ambitnego. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Kamjia
|
Wysłany: 15-02-2006, 18:48
|
|
|
Hmmm.. mała Nana uratowała właśnie Elfen Lied przed wyrzuceniem go w kąt. Całkiem sympatyczna dziewczynka, choć seria ogółem jakaś nie bardzo przyciągająca. |
_________________ Walk while you have the light,
lest darkness overtake you;
he who walks in darkness
does not know where he is going. |
|
|
|
|
Dembol
|
Wysłany: 15-02-2006, 23:50
|
|
|
Kare Kano 1-8 - Co to za anime w którym para głównych bohaterów schodzi się już w trzecim odcinku. Ogólnie niezłe (i wreszcie związek gł bohaterów wygląda w miarę realistycznie) tylko na dłuższą metę nużą wstawki rodem z mangi i cholernie dużo powtarzania tego samego.
Tygrysia Maska 1-3 - PWNS!
Daimos 10-17 - j.w.
Lektor z Polonii 1 rządzi. |
_________________ Evil Manga |
|
|
|
|
Ronin21
Ice heart of Zanpakutou
|
Wysłany: 16-02-2006, 11:43
|
|
|
Wlasnie skoczylem ogladac Kimi Ga Nozomu Eien... iii... ZOSTALEM POWALONY, ROZDEPTANY, ZMIARDZONY, ZROWNANY Z ZIEMIA I WBITY W GLEBE PRZEZ TA SERIE!!!!!!!!! Malo brakowalo a bym sie poryczal;/;/;/ Takiego typu chistorie potrafia mnie czasami poruszyc ale to mnie poprostu ROZWALILOOO!! Musze przyznac ze pierwszy raz mi sie cos takiego zdazylo :| Ale mimo wszystko bylo warto obejrzec to anime:)
P.S. Jezeli zna ktos serie podobne do "Suzuka", czyli komedia, sport, romansik to dajcie znac:)
P.S.1. Niekoniecznie musza byc te wszystkie cechy. |
_________________ Ikuru koto o nagedasanaide!! |
|
|
|
|
Pejt3r
001001001101011
|
Wysłany: 16-02-2006, 11:51
|
|
|
Ronin21 napisał/a: | Wlasnie skoczylem ogladac Kimi Ga Nozomu Eien... iii... ZOSTALEM POWALONY, ROZDEPTANY, ZMIARDZONY, ZROWNANY Z ZIEMIA I WBITY W GLEBE PRZEZ TA SERIE!!!!!!!!! Malo brakowalo a bym sie poryczal;/ |
mam tą serię na składzie od dłuższego czasu i boje się ją nawet zacząć, a po tej wypowiedzi boje się jeszcze bardziej :/ nawet płyt nie podpisałem w nadzieji, że o nim zapomne ... chyba zostawie sobie na jakąść czarną godzine żeby się dobić |
_________________ sagashimono wa nan desu ka
mitsukenikui mono desu ka
KABAN no naka mo tsukue no naka mo
sagashita keredo mitsukaranai no ni |
|
|
|
|
SireVan
Mecenas
|
Wysłany: 16-02-2006, 15:41
|
|
|
Ronin21 napisał/a: | P.S. Jezeli zna ktos serie podobne do "Suzuka", czyli komedia, sport, romansik to dajcie znac:)
P.S.1. Niekoniecznie musza byc te wszystkie cechy. |
Wszelkie anime oparte na mangach Mitsuro Adachi - Mistrz połączenia sportu z miłością (ponoć :P) |
|
|
|
|
|
ka_tka
|
Wysłany: 16-02-2006, 16:49
|
|
|
School Rumble OAV - zdecydowanie za krótkie. Żeby poczuć klimat trzeba co najmniej drugie tyle... Bo dopiero w okolicy czwartego odcinka TV dałam się w ten absurd wciągnąć i zaczęło mnie to całkowicie śmieszyć. Tutaj nie zdążyłam...
Fruits Basket - co ciekawe, jeszcze nie rzuciłam niczym w monitor na widok głównej bohaterki... Okropnie przemądrzała, idealna i ogólnie godna podziwu. Podejrzewam, że jeszcze mogę na nią patrzeć, bo cały czas przypominają, że nie sama z siebie na to wpadła, tylko matka ją nauczyła. W miarę logiczne. Za to chętnie udusiłabym Yukiego, bizon idealny, bardziej się chyba już nie da... Ale Kyo jest słodki, no i jeszcze go nie zepsuli. W innej serii do tej pory dawno byłby już pozbawiony buntowniczej otoczki na rzecz dobroci/miłości/chęci ochrony bliskich/etc. Ciekawe, jak długo tutaj wytrzyma... |
|
|
|
|
|
Ronin21
Ice heart of Zanpakutou
|
Wysłany: 18-02-2006, 00:42
|
|
|
No i poraz enty obejrzalem anime "Suzuka"... musze przyznac ze ta produkcja mnie usidlila:p Jak dla mnie ma TO COS, co sprawia ze z wielka checia do jej wracam ^_^ Strasznie podoba mi sie poczatkowa piosenka :D Seria zrobiona jest grafika jaka lubie, postacie sa ok, nie ma zadnej irytujacej babki ktora prubuje zawsze cos zepsuc miedzy glownymi bochaterami (Peach Girl:/), muzyka jest dobrze dopasowana... No i ta cala sprawa ze sportem wnosi najwiecej do Suzuki... w sumie to sport nakreca cale to anime:) Chyba nigdy mi sie to nie znudzi:p :)
Kolejne Anime ktore niedawno skonczylem ogladac to bylo "Gunparade March". Takie to jakies bylo dziwne;/ w sumie postacie podobaly mi sie, grafika bardzo ladna, muzyka tez niczego sobie, dziewczyn tez nie brakowalo :D Tylko ten glowny bochater ZA BARDZO CIAPOWATY!!!! Jezu zeby kazdy facet byl tak niezdecydowany to swiatem zadzily by babki (z piasku)!!!! Glowna bohaterka za to zachowywala sie ok. Aha iii ZA KTROTKIE TO BYLOOO:p
Obie produkcje laczy to ze glowne bohaterki mialy przyjaciela w ktorym byly zakochane ale on niestety zmarl, a glowny bohater do zludzenia przypomina im dawna milosc. I oczywiscie maja dylemat co z tym zrobic. Ehh....
P.S. Co do mojej ostaniej prosby o tytuly anime w stylu "Suzuka" to prosilbym o konkretne tytuly.
Yaa Ne!! |
_________________ Ikuru koto o nagedasanaide!! |
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 18-02-2006, 19:51
|
|
|
No dobra, niedługo zabiorę się za Conqueror of Shambala, ale najpierw chcę obejrzeć Reflections Special, którego jeszcze nie mam :/. A to chyba lepiej obejrzeć wcześniej, bo podobnież tam jest pokazane, co się stało po 51 epku FMA. Ja chcę FMA: RS :'(. |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 19-02-2006, 02:08
|
|
|
Ronin21 napisał/a: | P.S. Jezeli zna ktos serie podobne do "Suzuka", czyli komedia, sport, romansik |
Ginban Kaleidoscope.
Wow, a.f.k. idzie z Karin jak burza, a Shinsen właśnie miał masowe krwawienie - 5 epów Blood+ na raz. Podpędziłem Shanę i F/SN do bieżących... Yay!
A Aria 13 dalej zaginiona... :/ |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Ronin21
Ice heart of Zanpakutou
|
Wysłany: 19-02-2006, 02:15
|
|
|
Niech ktos poda jakies konkretne tytuly anime"sportowo romansowych"... Przeszukiwalem siec i malo co znalazlem, a jak juz cos mialem to jakies to glupie bylo;/ Na wszelkia pomoc z gory dziekuje:)
P.S. Wo-totem dzieki za tytul:) |
_________________ Ikuru koto o nagedasanaide!!
Ostatnio zmieniony przez Ronin21 dnia 19-02-2006, 16:20, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 19-02-2006, 11:17
|
|
|
Moderacja uprzejmie prosi o nie krzyczenie i zedytowanie posta :)
Dziękuję
IKa |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|