Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Co w tej chwili oglądacie? |
Wersja do druku |
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 02-03-2006, 20:38
|
|
|
TooS... jesteś na forum należącym do anime.tanuki.pl.
Weź nie leń się, i przeczytaj co napisałem w recenzji - zrobiłem to po to właśnie, żeby nie musieć odpowiadać każdemu kto zada to pytanie :> |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 02-03-2006, 20:54
|
|
|
Hm... Z obowiązku pewnie się niedługo zabiorę za coś, co się nazywa "I wish you were here". Nie ma na Tanuku. Na pierwszy rzut oka wygląda przerażająco.
A na tapecie nadal usilne próby obejrzenia Gokudo. Chyba mi nie wyjdzie ==' |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Enevi
苹果
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 02-03-2006, 21:59
|
|
|
właśnie skończyłam oglądać Loveless...takie hm trochę dziwne, ale nawet fajnie się oglądało ;) |
|
|
|
|
Kielon
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 03-03-2006, 01:02
|
|
|
Blood+ 1-19 na ten temat wypowiem sie, jak zobacze całą serie.
Macross Zero, wszystko pieknie tylko, dlaczego te samoloty musza sie zmieniac w roboty???? Jakbym chciał coś takiego zobaczyc, to bym sobie Transfomresów poszukał. Przyznam sie, że pomimo tych "robocików" bardzo fajnie mi sie to oglądało (np bardzo ciekawa historyjka). A najlepsze w moim odczuciu (pod kątem lotnictwa) było pierwsze 6 minut pierwszego epizodu, gdzie latają "normalne" samoloty. |
_________________ To co kochamy mówi nam jakimi jestesmy. |
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 04-03-2006, 11:46
|
|
|
OMG: The Movie...choc postacie pokroju Belldandy i Kiechiego byly jednym z powodow rozpoczecia Eksterminacji, to wreszcie sie zmusilem do obejrzenia kinowki. Powiem krotko: lipa. Z glowych postaci sytuacje ratuje Urd, ktora zawsze uwazalem za najciekawsza postac w serii ( no i jak wyglada... ). Belldandy to cukerek skrzyzowany z fontanna, Keichi...wiadomo, zas Skuld tym razem nawet specjalnie zabawna nie byla. Celestine zas rozlozyl mnie na lopatki. Poczatkowo zapowiadal sie ciekawie, mozna by pomyslec, ze bedzie z niego cos na ksztalt Szatana, ale gdziezby...Dupa wolowa, a nie Szatan.
Gdyby nie pojedynek Urd z Belldandy to nie byloby po co tego ogladac ( no moze jeszcze kilka quasi yuriowatych scenek ).
Czy towarzystwo się wstrzyma, czy też może znowu zacząć dawać osty za przeklinanie? = edit Zegarmistrz |
|
|
|
|
|
Black_Geisha
Black Yuki
Dołączyła: 03 Wrz 2005 Skąd: hm....jak by to nazwać....nicość? Status: offline
|
Wysłany: 04-03-2006, 23:35
|
|
|
Ja jestem na 20 odcinku "Naruto" i na 6 odcinku Slayers mojej koleżanki (nagrywanych z RTL7 xDNo ale przynajmniej lektor jest i moge na DvD oglądać xDmoje DvD potrzebuje badziewnych i durnych napisów .SRT xD) |
_________________ Moje bazgroły:
www.blackgeisha.deviantart.com
Liście lubią spadać,
Dlaczego?Może poprostu spadają,
Bo kochają ziemię.... |
|
|
|
|
Enevi
苹果
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 05-03-2006, 17:45
|
|
|
Właśnie obejrzało się Yami no Matsuei i te kilka godzin uważa się za bardzo mile spędzony czas ^-^ |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 05-03-2006, 19:29
|
|
|
Haibane Renmei - ósmy odcinek. Ave ma rację - to JEST lepsze od Evangeliona. Obie serie opowiadają o tym samym, tu jednak nie ma metafizyczno-biblijnego bełkotu i walczących mechów. Dzięki temu widać dokładnie jakie jest przesłanie i różni idioci nie mogą chrzanić o interpretacjach Biblii, Ewangelii czy Rozkładu Jazdy Dworca Centralnego Warszawa.
Nie zmienia to faktu, że Evangelion daje więcej frajdy tym, którzy lubią oglądać gigantyczne mutanty robiące sobie krzywdę w surrealistyczny sposób. HR jest wyciszone, spokojne i, jakkolwiek taki serial też ma swoje zalety, do szerszego grona raczej nie trafi. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Silent Angel
*Hermit*
|
Wysłany: 05-03-2006, 22:40
|
|
|
Fate Stay Night odc 1 i 2 - kolejne anime zrobione na podstawie gry. Ale pomimo tego nie dostrasza, a o dziwo, zachęca do oglądania. Już w 2 odcinku możemy się wciagnąć, bo pierwszy służy na celu zainteresowania widza, czyli osnuty jest tajemnicą. Epizod 2 uchyla nam rąbek tajemnicy i ożywia akcję. Design postaci jest miły dla oka, a i animacja również nie razi. Większej publiczności mogłoby się ono spodobać, ponieważ nie ma tu anim mechów, ani żadnych zbytecznych udziwnień i urozmaiceń. Produkcją m.in zajęło się studio TYPE-MOON, spod którgo to wyszło anime Shingetsutan Tsukihime
Shinigami No Ballad odc. 1 - zapowiada się na serię w stylu Vampire Princess Miyu, czyli co odcinek to inny wątek. Anime to nie zrobiło na mnie wrażenia, ale z ciekawości obejrzę następny odcinek. Może zacznie się coś ciekawszego dziać. |
_________________ At night, the town is quiet like the bottom of the ocean
I continue down the road by myself
Guided by the distant voice
I keep searching for the soft blue light
Ostatnio zmieniony przez Silent Angel dnia 05-03-2006, 23:01, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 05-03-2006, 22:49
|
|
|
Dzień wczorajszy wyglądał tak: 6 odcinków Gokudo, Mulan 2, dalszych 5 odcinków Gokudo, End of Evangelion z przerwą na kłótnię z ojcem.
Gokudo dzisiaj skończyłam... Absolutnie FANTASTYCZNA komedia! Ma u mnie zdecydowanego plusa za postacie, ze szczególnym uwzględnieniem Rubette-chan i Ikkyu.
End of Eva - szurniętę.... Cała "otoczka" typu Lilith, symbole z kabały itp. nie zrobiła na mnie najmniejszego wrażenia, dla mnie była to głównie historia o ludziach...
W kolejce - Fantastic Children albo Haibane Renmei, jeszcze nie zdecydowałam... I pewnie jak zwykle jakiś filmik się wetnie między to.
Nadal sobie obiecuję, że obejrzę to dziwne coś do recenzji, ale nie mogę się przekonać == |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 05-03-2006, 23:12
|
|
|
Skończyłam wczoraj oglądać Princess Tutu... Scenarzyści maja szczęście, bo zakończenie w przeważającej części było takie jak powinno. Co więcej, Me nie lubi baletu. Me nie lubi nawet zbytnio muzyki poważnej, ale tu była ona dopasowana idealnie! Sama opowiada historię...
Jesli przeżyło się początek, gdy ma sie ochotę zamordować Mytho za to jaki jest, i Fakira, za to jak traktuje innych i pozna się przyczyny ich działań... jest dobrze :3 Osobną kwestią jest kreska - wygląda dziecinnie, naprawdę, ale jednoczesnie basniowo - jakoś sobie teraz nie wyobrażam TEJ opowieści w innej stylistyce, natomiast sama animacja tańca jest naprawdę realistyczna.
I tak jak Miya-chan stwierdzam, że recenzję bedzie trudno ugryźć ^^
Za to Fakir i Edel zostaja przygarnięcie do grona Postacie z Anime które Lubie :3
Teraz czas na Utenę... buhaha. |
|
|
|
|
|
Miya-chan
Aoi Tabibito
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 05-03-2006, 23:29
|
|
|
Tak, tak, tak! Dokładnie tych samych przygarnęłam! :D
A co do zakończenia, to musimy obgadać tę pozostałą część ;>
Ja się POWINNAM wreszcie zabrać za ten stos anime, który od... wakacji? tylko odrobinkę się zmniejszył. Ale na razie - Disney, Disney, Disney. Mała Syrenka i Dzwonnik z Notre Dame XD |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 06-03-2006, 00:18
|
|
|
Hellsing Ultimate, łup recka.
A wczoraj w nocy Hantsuki.
"Hanbun no Tsuki ga noboru Sora".
Dziś oglądanie po raz drugi.
Nie mogłem się powstrzymać.
Cóż, romans i dramat. Niby klasyczny wyciskacz łez, ale jednak oryginalny...
Pean pochwalny... eee.. tego.. recenzja, już u Ave.
Jak mi się skończył Ginban Kaleidoscope myślałem "o, fajnie, będzie jedna mniej do śledzenia". Po czym wziąłem i zassałem kawałek "Shinigami no Ballad" i "Rec". Teraz kompletnie wsiąkłem, i mam dwie serie w miejsce jednej. |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 06-03-2006, 11:43
|
|
|
"Blood: The Last Vampire" czyli po raz kolejny słodziutka nastolatka w mundurku szkolnym lata z mieczem samurajskim za alienopodobnymi wampirami. Brzmi infantylnie, jest infantylne, ale ogląda się pierwszorzędnie, zwłaszcza że to niespełna 50 minutowa OAV'ka, na dodatek bardzo dobrze wykonana. |
|
|
|
|
|
SireVan
Mecenas
|
Wysłany: 07-03-2006, 18:21
|
|
|
wa-totem napisał/a: | Pean pochwalny... eee.. tego.. recenzja, już u Ave. |
Dziś za to ja skończyłem... Jeśli bym nie zajrzał na tanuki i rozkład jazdy to niepotrzebnie bym recenzję napisał :) Czemu nie robią więcej takich dobrych zwykłych romansów nieprzepełnionych ecchi?... |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|