Do wszystkich: Stowarzyszenie "Tanuki"? |
Stowarzyszenie "Tanuki"? |
Jak zrobicie taki numer, to ja stąd idę (czyli: zdecydowane NIE) |
|
0% |
[ 0 ] |
A co mnie to... Bawcie się sami (czyli: nie mam zdania) |
|
0% |
[ 0 ] |
Poczekamy, jak się rozkręci, to może się zapiszę... (czyli: może zostanę członkiem) |
|
28% |
[ 7 ] |
To kiedy zjazd założycielski? (czyli: chcę być członkiem-założycielem) |
|
72% |
[ 18 ] |
|
Głosowań: 25 |
Wszystkich Głosów: 25 |
|
|
|
Wersja do druku |
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 13-10-2005, 12:39
|
|
|
wa-totem, nadal brzmi lepiej niz strona ;) |
|
|
|
|
|
Redvampire -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 13-10-2005, 13:03
|
|
|
Keii napisał/a: |
Prolly nie, strasznie daleko ode mnie do Sandomierza. No i w okolicy świąt/sylwestra będę raczej spędzał czas ze znajomymi lub na nauce ;] |
Wisz powiem tak ponad 3 lata studiuje na dwóch kierunkach i jeszcze nigdy w świeta sie nie uczyłem :P
IT. napisał/a: |
Na zjazd chyba pojadę. Mam ochotę pierwszy raz w życiu przemieżyć pół Polski samotnie, tylko ze słuchawkami w uszach. |
Samotnie zdecydowanie odradzam niestety zbyt mocno znam realia mroków PKP i tego co sie tam dzieje.
Ysengrinn napisał/a: | Do tego nierzadko współpraca z kimś się nie układa, bo ten ktoś nagle znika bez śladu, albo po prostu nic nie robi. |
Pragne zauważyć że jeszcze cęścij współpraca sie nie układa gdy w gre wchodza pieniądze.
PS czemu u was nie ma banerów reklamowych do klikania zawsze jakaieś grosze z tego są. |
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 13-10-2005, 13:07
|
|
|
Redvampire napisał/a: | PS czemu u was nie ma banerów reklamowych do klikania zawsze jakaieś grosze z tego są. |
zeby nie bylo tez wizytu z urzedu skarbowego u Avellany w mieszkaniu z pytaniem "a czy placi podatki od dochodu" i "czy ma dzialanosc gospodarcza"... stowarzyszenie powstaje m. in. po to by moc te bannery "legalnie" umiescic |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 13-10-2005, 13:33
|
|
|
Cytat: | Tylko musielibyśmy dopłacić 1500 zł, więc nim o tym pomyślimy trzeba się trzy razy zastanowić. |
Atam... Raul ma firme, Wa-Totem ma firme, sporo ludzi ma firme... Nie mam pojęcia, co sprzedaje Totem, ale można wziąść Raula, wejść z nim w jakieś formalne układy i gospodarzyć się pod jego szyldem.
Nie mniej jednak Wampir ma sporo racji... Wzajemne stosunki psują się często, gdy w grę wchodzą pieniądze. Z tym, że tym razem raczej nie będą to szczególnie duże pieniądze, z powodu 10-20zł / rocznie raczej sie nie pokółcimy (choć kto wie... My zdolni jesteśmy).
Co do tego, że nas jest mało... Celem założenia stowarzyszenia potrzeba 15 osób, które podpiszą i złożą w sądzie odpwiedni dokument. Nie jest to tak mało.
Dysponujemy też - nie ma co tego ukrywać - sporą stroną. Mamy (tak na oko) 25tys. odwiedzin. Przy założeniu, że tak co 5 odwiedzający nas czyni to w miarę regularnie, wracając raz na jakiś czas to...
...to mamy 15tysięcy czytelników na kwartał. Taki był nakład Anime+. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 13-10-2005, 13:34
|
|
|
Cytat: | Pragne zauważyć że jeszcze cęścij współpraca sie nie układa gdy w gre wchodza pieniądze. |
Wiemy, ale to było w temacie "czemu nie rozszerzamy działalności". Jak będzie się układała współpraca w stowarzyszeniu się okaże, ale primo - i tak nie zamierzamy nikomu płacić, duo - może tym razem ściągnie bardziej odpowiedzialnych. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 13-10-2005, 13:36
|
|
|
Zegarmistrz napisał/a: | Nie mniej jednak Wampir ma sporo racji... Wzajemne stosunki psują się często, gdy w grę wchodzą pieniądze. Z tym, że tym razem raczej nie będą to szczególnie duże pieniądze, z powodu 10-20zł / rocznie raczej sie nie pokółcimy (choć kto wie... My zdolni jesteśmy). |
wiesz, jest roznica czy jest to stowarzyszenie - w ktorym jest mowa o oplacaniu strony i o firmie, w ktorej jest mowa o dochodach.........
natomiast placic i tak bedziemy musieli - ksiegowej. |
|
|
|
|
|
Redvampire -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 13-10-2005, 13:37
|
|
|
Ze stroną jest tak jak z posesją jak jakaś firma chce umieścić Plansze reklamową na moim domu to nie musze mić działalności gospodarczej żeby go tam umiesciła. Starczy zę dana ruchomośc nieruchomość jest moja . Podobnie jest w internecie mam stronke poświeconą tematyce RPG jest na niej reklama sieci sklepów Bard i sa za to grosze legalnie bez żadnych krzaczków tylko PITa sie trudniej wypisuje. |
Ostatnio zmieniony przez Ysengrinn dnia 13-10-2005, 13:49, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 13-10-2005, 13:42
|
|
|
Red możesz jeszcze troche rozszerzyć myśl? I podaj adres strony. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Redvampire -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 13-10-2005, 14:09
|
|
|
Jakby jeszcze działała niestety musze czekać az mój "wpólpracownik" wróci z wyjazdu zarobkowego do Irlandi. System działa tak poprostu serwer stoi u mnie stronka leży u mnie jest napisane że jestem włascicielem i jes to traktowane pranie jak ruchomość czyli tak jakbyś miał samochód pomlowany w barwy jakiejś firmy. A sposób finansowania zalezy od ilosci klikniec w baner z tej strony i tyle zwykle jest to w okolicach 15 zł miesiecznie. Poszukam lepiej linku dotyczacego uwarunkowan prawnych w tej kwesti bo szczerze wstyd mi troche tej strony z zwałaszcza niektórych wypowiuedzi co sie tam pojawiały , i jest ona raczej lokalna siemianowicka służyła tez swego czasu za lokolane forum. |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 13-10-2005, 14:37
|
|
|
RV napisał/a: | Wisz powiem tak ponad 3 lata studiuje na dwóch kierunkach i jeszcze nigdy w świeta sie nie uczyłem :P |
Kiedyś wypadałoby zacząć powtarzać materiał do matury :P
Anyway, wysłałem już ICe (Ika'i/e?) 5 opowiadań, czekam i czekam na zwrotną pw :> |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Redvampire -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 13-10-2005, 14:50
|
|
|
Facet moja matura to 5,5,5,4 ( ale stara) i uczyłem sie na miesiac przed
co do nowej mniej wiecej tak samo bym sie zaczoł uczyć , a weź poduwage ze niektóre sesje to tak jakby matura x 5.
Sory że może to sie wydawac nie na miejscu to co ja pisze ale trzeba miec równowagę problem w tym ze im bardziej sie kuje tym gorzej idzie. Trzeba wiedziec kiedy pracowac a kiedy ładowac akmulatory bo inaczej sie padnie i cały wysiłek pójdzie na marne. |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 13-10-2005, 15:00
|
|
|
Ja tylko wtrącę, że zacząłem się uczyć w tym samym czasie, co Red, a wynik miałem minimalnie gorszy;>. Więc nie bujaj Keii tylko przyznaj sie, że już się umówiłeś na jakąś imprezę:P. I starczy offtopu. |
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 13-10-2005, 15:05
|
|
|
oj dajcie chlopakowi spokoj - czy wy sobie nigdy nie obiecywaliscie ze na pewno sie wezmiecie do nauki? (kiedys w przyszlosci) bo ja po co drugim egzaminie sobie obiecywalam ze nastepnym razem to trzeba jednak sie uczyc wiecej niz dwa dni |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 13-10-2005, 15:09
|
|
|
Obiecywać obiecywałem, ale łajdak mi nigdy nie wierzyłXD. |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 13-10-2005, 15:15
|
|
|
/slap /slap, Ysen, wstydź się - mod i tak offtopuje.
Może wydzielić to do tematu "Matura i egzaminy, a nauka" i przestać zaśmiecać ten temat? :P |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
|