Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Kwestia ZUA |
Wersja do druku |
Irin
Grupy: House of Joy WIP
|
Wysłany: 29-12-2008, 18:44
|
|
|
Sam ten temat jest zuem, nawet ZUEM. Nie bardzo rozumiem czepiania sie zua, omierania, po krotkim marnym szyciu... Szyjcie i omierajcie z nami lub dajcie nam szyc, w ewentualnosci pokazemy wam drzwi. Alt+F4 tam sa gwoli scislosci.
Przepraszam za brak polskich znakow, pierwszy raz zdarzylo mi sie pisac posta z komorki. ZUO! |
|
|
|
|
|
Salva
Prince Charming
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 29-12-2008, 18:52
|
|
|
Totem-sama jesteś Wielki, Zuy i Mroczny.
Tak zasadniczo jak ktoś ma tak wielki problem ze straszną i zuą moderacją czy administracją czy domniemaną większością, niech sobie idzie szukać swojego miejsca w świecie gdzie indziej... Chyba, że jest aż tak zdesperowany i zagubiony, że usiłuje się za pomocą krytykowania dostać do grupy, która ewidentnie nie jest zainteresowana utrzymywaniem bliskich stosunków z osobą tego pokroju.
I co ja dzisiaj macałam skoro Zuo nie istnieje? |
|
|
tilk
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 29-12-2008, 18:55
|
|
|
Temat był początkowo nawet śmieszny, potem zrobił się całkiem żałosny, a teraz przekroczył już wszelkie granice. Zaprzeczanie istnienia tanukowej społeczności jest niedorzeczne - bo co, niby Tanuki Anime samo się napisało? Ómrzyjcie. O. |
|
|
|
|
|
fm
Okularnik
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 29-12-2008, 18:57
|
|
|
Costly napisał/a: |
Obecność takiego tematu i wątpliwości w nim jest wystarczającym dowodem na to, że twoja wizja nie pokrywa się z stanem faktycznym. Choć nie wątpię, że taki stan by ci odpowiadał :] |
Łatwo zauważyć, kto konkretnie postanowił przejść z wyjątkowo absurdalnej 2-3 osobowej "dyskusji" osób z jednej grupki na temat stosowanego słownictwa, charakterystycznego dla danej grupy, do zwątpienia w istnienie jakiejkolwiek społeczności na danym forum. Można się ucieszyć, że zauważyłeś bezcelowość takiej argumentacji. Aż dziw, że chciało wam się spędzać tak bezproduktywnie czas, skoro Sylwester służy do zabawy i spędzania czasu w gronie dobrych znajomych.
Dobra, czas się wylogować i wrócić do jenocenia się. |
_________________ Kryska: Weaponized diplomacy was successful!
|
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 29-12-2008, 19:08
|
|
|
Ja wiem, że dla wielu użytkowników to kwestia drażliwa, ale to jeszcze nie powód, aby wyciągać z moich słów najdziwniejsze wariacje, których tam nigdy nie było. Nie widzę powodu aby spowiadać się z moich intencji - dość powiedzieć, że nie próbowałem tutaj nikogo zaatakować, więc był bym wdzięczny za wzajemność. Jak i za darowanie sobie teorii spiskowych, które mają mnie uwzględniać. Nic mnie tak nie drażni jak cytowanie moich słów, z których następnie tworzy się cudo zupełnie z nimi nie związane. |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
JJ
po prostu bisz
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 29-12-2008, 19:12
|
|
|
O, mnie też zastanawiało kogo się zjada za coś, czego nikt nie powiedział (czyli wszystkie poprzednie wypowiedzi o tym, że społeczność tanukowa nie istnieje).
A co do tematu - kic już takie poczucie humoru ma, że czepia się szczegółów i udaje, że bierze to śmiertelnie poważnie, czym wywołuje śmieszne sprzeczki. Chyba powinniśmy to po prostu zaakceptować, albo się nie czepiać, albo odpowiadać w podobnym stylu i ciągnąć zabawę dalej...
EDIT: Ale na pewno wyjściem nie jest próba zaspamienia na śmierć całą stroną niemal identycznych postów. |
Ostatnio zmieniony przez JJ dnia 29-12-2008, 19:18, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 29-12-2008, 19:15
|
|
|
Rozglądam się dookoła i stwierdzam, że widzę osoby, których zgodnie z teorią o nie istnieniu grupy nie ma. W dodatku sam wynająłem miejsca dla paru dziesiątek osób. Zatem mam niewidzialnych przyjaciół i jestem rozrzutny! Yay! A nie, ja też nie istnieję...
/me podpisuje się pod wywodami Totema i Bezimiennego. |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 29-12-2008, 19:18
|
|
|
Nieistniejące jenoty czytając ten temat zeszły. Wielokrotnie. I proszę mi nie sprowadzać zua do jakiegoś zwykłego neologizmu. Jak Salva zauważyła, nasze Zuo jest jak najbardziej (na)macalne. |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 29-12-2008, 19:19
|
|
|
Tilk, a wiesz, coś w tym jest. Wydaje się, że zdaniem wielu naszych czytelników, stronę (Anime, Czytelnię, Mangę) prowadzi Zbiorczy Redaktor Tanuk. To widać w komentarzach, w których piszący bardzo rzadko kierują uwagi pod adresem konkretnego recenzenta. Podobnie, nasza działalność na Forum nie jest łączona z działalnością na stronie - nie pamiętam, aby ktoś (poza tematem z rezerwacjami) zwracał się do mnie na Forum jako do redaktora prowadzącego Tanuki Manga.
Costly - ee tam. Popisałeś Ty i reszta MACowców bzdur, to teraz nie krzyw się, tylko jedz tę żabę. |
|
|
|
|
|
Wiewiór
irish mastah
|
Wysłany: 29-12-2008, 19:21
|
|
|
kic....ranisz moje małe wiewiórze serduszko...zrobiło mi się strasznie smutno, gdy odmówiłeś prawo do istnienia tak niewinnej osóbce jak ja, tylko dlatego, że funkcjonuje pod sztandarem ZUA.
jest mi również smutno, że jak widać, do tej pory nie zaakceptowała cię żadna inna grupa, więc na siłę próbujesz stworzyć idealne środowisko do życia kiców pospolitych i im podobnych, kosztem wyższej organizacji jaką niewątpliwie jest tanuki.pl ;[ |
|
|
|
|
|
Tyczek
♩♪♫♬
|
Wysłany: 29-12-2008, 19:27
|
|
|
Dla wszystkich niedowiarków link.
Odsyłam do ciekawostek! |
|
|
Costly
Maleficus Maximus
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 29-12-2008, 19:27
|
|
|
Teukros napisał/a: | Costly - ee tam. Popisałeś Ty i reszta MACowców bzdur, to teraz nie krzyw się, tylko jedz tę żabę. |
Nie wtrącaj do dyskusji grup z multiświata, nie mają z nią nic wspólnego.
Nikt tutaj nie pisał o istnieniu lub nie społeczności tanuki - nie wiem kto rzucił to hasło i dlaczego ni z gruchy ni z pietruchy zaczęto je na dodatek przypisywać mnie, ale nie zamierzam tego ignorować. Podpisywanie bzdur moim imieniem jest dla mnie obraźliwe. Nie zostawiam obraz ot tak. |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 29-12-2008, 19:32
|
|
|
Nanami napisał/a: | Jeszcze-raz-ktoś-mnie-nazwie-moe-a-nie-przeżyje Nanami. |
m-m-moé! *___* <ómiera>
Nihaha.
任務を完成為た。大成功~! |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Norrc
Grupy: Lisia Federacja Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 29-12-2008, 19:32
|
|
|
Inis napisał/a: | jest mi również smutno, że jak widać, do tej pory nie zaakceptowała cię żadna inna grupa, więc na siłę próbujesz stworzyć idealne środowisko do życia kiców pospolitych i im podobnych, kosztem wyższej organizacji jaką niewątpliwie jest tanuki.pl ;[ |
Polecam odrobinę skromności i wstrzemięźliwości w osądzaniu która organizacja jest "wyższa" a która "niższa". Dodatkowo nazywanie kogoś "pospolitym" nie jest uprzejme.
Rozumiem, wyższość ta polega na nadinterpretacji wypowiedzi innych osób, tak? Większość tanuków cechuje się omijaniem niewygodnych im postów, albo ich przeinaczaniem. Gdy coś jest im nie na rękę, pokrzepieni swoją "Wielką Siłą", wynikająca w większości z mnogości, piszą to samo w kółko, nie zwracając uwagi na to, że już dawno zostało powiedziane iż są w błędzie.
EDIT. Nie chcę stawać tutaj po żadnej ze stron w kwestiu "zua". Mi ono nie przeszkadza. Początkowo chyba nie chodziło o samą naturę tego wyrażenia, tylko o to, iż pozostaje ono w konflikcie z konstytucją forum. Odnoszę się tylko do słów Inis, oraz postawy pewnych użytkowników. |
Ostatnio zmieniony przez Norrc dnia 29-12-2008, 19:39, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 29-12-2008, 19:38
|
|
|
Costly:
Costly napisał/a: | Ale mogę się tylko uśmiechnąć słysząc, że mam "zuo" zaakceptować, albo być odrzuconym przez domniemaną większość, która w domniemany sposób "zuo" uznaje.
Obecność takiego tematu i wątpliwości w nim jest wystarczającym dowodem na to, że twoja wizja nie pokrywa się z stanem faktycznym. Choć nie wątpię, że taki stan by ci odpowiadał :] |
Podejrzewam, że kilka osób po prostu poczuło się urażonych... Oczywiście nie wykluczam, że chodziło Ci o coś innego, ale w takim razie, sądząc po reakcji członków forum, wyraziłeś się wyjątkowo nieprecyzyjnie.
Norrc napisał/a: | nie zwracając uwagi na to, że już dawno zostało powiedziane iż są w błędzie. |
Avellana napisał/a: | Skoro moderacja i administracja nie podejmują żadnych kroków w danej sprawie, należy uznać, że tego rodzaju styl lub zachowanie są dopuszczalne. |
Mnie się wydaje, że to było wystarczająco przejrzyste... |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|