Jakie anime widzieliście?/Widziałem (...) co polecicie? 1 |
Wersja do druku |
macOS22
|
Wysłany: 19-10-2008, 22:49
|
|
|
Ja poszukuje efektownych;] Code Geass oglądałem obie serie, jak i Macross Frontier, Gurenn Lagan, Gundamy, Soul Eater, Noein(ładnie zrealizowane walki) i parę innych(ale szkoda miejsca na wymienianie wszystkich). Właśnie poszukuję walk w stylu Tokyo MAjin, tylko żeby było ich więcej;) |
|
|
|
|
|
macOS22
|
Wysłany: 22-10-2008, 00:22
|
|
|
Shikabane Hime : Aka - polecam, widziałem tylko 2 odcinki, ale mogę już powiedzieć, że jest to anime na razie na dosyć wysokim poziomie, coś dla tych co szukają ładnych walk i ciekawej fabuły:)Mam nadzieję, że dalsze odcinki to potwierdzą;]Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 22-10-2008, 12:55
|
|
|
Przypominam:
Pierwszy post w tym temacie napisał/a: | Posty "Eee to świetna seria, polecam wszystkim" - jeśli nie będą odpowiedziami na jedno z ostatnio zadanych pytań - będą usuwane. |
Ponownie polecam czytanie przynajmniej pierwszego postu w danym temacie. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
JJ
po prostu bisz
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 23-10-2008, 19:16
|
|
|
Anginsan, spróbuj koniecznie Darker than BLACK. Walki nie są głównym elementem tej serii, ale pojawiają się w miarę regularnie i są świetnie zrealizowane. |
|
|
Taikoubou
|
Wysłany: 25-10-2008, 12:56
|
|
|
Szukam jakiegoś anime podobnego do Death Note i Code Geass. Coś polecacie?
Przeklejono do właściwego tematu.
IKa - Zua Biurokratka |
|
|
|
|
|
Overture
The luck of the draw
|
Wysłany: 25-10-2008, 14:59
|
|
|
Podobnego w jakim sensie? Gatunek, postaci (wybitne jednostki jak Raito, L, Lelouch)? Trudno mi cokolwiek wymyśleć... Jeśli chodzi natomiast o sam gatunek Mystery/Kryminał, polecałbym m. in.:
- Higurashi no Naku Koro ni
- Higurashi no Naku Koro ni Kai (2nd season)
- Night Head Genesis
- wcześniej wspomniane Darker than Black |
_________________ ... With finesse comes vision
With practice comes experience
With control comes agility
With power... comes inviolability ... |
|
|
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 25-10-2008, 15:45
|
|
|
W Legend of Galactic Heroes są wybitne jednostki. Tyle, że to do Death Note, ma się jeszcze mniej niż do Code Geass. Epicka saga o starciu pomiędzy dwoma mocarstwami. No i 110 odcinków może na początku straszyć. |
|
|
|
|
|
Taikoubou
|
Wysłany: 25-10-2008, 23:23
|
|
|
Overture napisał/a: | Podobnego w jakim sensie? postaci (wybitne jednostki jak Raito, L, Lelouch)? |
dokładnie o to chodzi
higurashi odpada
- Night Head Genesis
- wcześniej wspomniane Darker than Black
a te sobie jeszcze sprawdzę, dzięki |
|
|
|
|
|
Chemik
Time does not exist...
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 26-10-2008, 11:37
|
|
|
Usunięto post Kanon.
Nad wyraz uprzejmie proszę, bo zapoznać się z PIERWSZYM POSTEM W TEMACIE w którym jest napisane bardzo wyraźnie:
Cytat: | Temat służy do zadawania pytań o serie polecane w jakiejś kategorii. Innymi słowy, mogą się tu znaleźć pytania w rodzaju: "jakie komedie romantyczne polecacie?", "co podobnego do aaa mógłbym obejrzeć", względnie "Widziałam bbb, ccc i ddd - podsuńcie coś w podobnych klimatach?"
Posty nie będące odpowiedziami na jedno z ostatnio zadanych pytań będą usuwane.
Posty "Eee to świetna seria, polecam wszystkim" - jeśli nie będą odpowiedziami na jedno z ostatnio zadanych pytań - będą usuwane.
|
IKa
Zua Biurokratka |
|
|
|
|
|
Kanon
|
Wysłany: 26-10-2008, 11:44
|
|
|
IKa napisał/a: | Usunięto post Kanon.
Nad wyraz uprzejmie proszę, bo zapoznać się z PIERWSZYM POSTEM W TEMACIE w którym jest napisane bardzo wyraźnie:
Cytat: | Temat służy do zadawania pytań o serie polecane w jakiejś kategorii. Innymi słowy, mogą się tu znaleźć pytania w rodzaju: "jakie komedie romantyczne polecacie?", "co podobnego do aaa mógłbym obejrzeć", względnie "Widziałam bbb, ccc i ddd - podsuńcie coś w podobnych klimatach?"
Posty nie będące odpowiedziami na jedno z ostatnio zadanych pytań będą usuwane.
Posty "Eee to świetna seria, polecam wszystkim" - jeśli nie będą odpowiedziami na jedno z ostatnio zadanych pytań - będą usuwane.
|
IKa
Zua Biurokratka |
Gomenasai i proszę o wybaczenie.
No to może tak. Widziałem Clannad, Kanon i AIR - podsunie ktoś coś w podobnych klimatach? |
|
|
|
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 26-10-2008, 12:22
|
|
|
Ogólnie to co tworzy Key jest dosyć unikalne, więc co do podbnych klimatów, to ciężko trochę - chociaż może co bardziej oblatani użytkownicy znają takie rzeczy. Ja jeśli chodzi o magia/harem/dramat/romans, to niestety nie znam. Ale jeśli po prostu szukasz romantycznych wzruszeń, to poleciłbym Hanbun no Tsuki ga Noboru Sora, albo (ale trochę mniej) Kimi ga Nozomu Eien. |
|
|
|
|
|
Salva
Prince Charming
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 26-10-2008, 17:28
|
|
|
Kanon może Sola? Nieco podobne w klimacie, mnie, wiernej fance Kanona i Clannada podobało się w podobny sposób, chociaż nie ma co ukrywać że główny bohater do pięt nie sięga Yuuichiemu czy Tomoyi. |
|
|
Kanon
|
Wysłany: 26-10-2008, 22:16
|
|
|
No to mam co oglądać :D Dzięki :D
Morg napisał/a: | Ogólnie to co tworzy Key jest dosyć unikalne |
Key tworzy jedynie soundtrack :P Visual Art's tworzy gry ( fabuła, grafika i te sprawy ) :) |
|
|
|
|
|
Frozenfox
anime lover
|
Wysłany: 27-10-2008, 11:23
|
|
|
Być może spodoba ci się Ef a tale of memories - b.ciekawe anime, świetne pod wzgledem dzwiekowym i graficznym. Alternatywnie Ouran High School Host Club - jest to dość zabawny serial. |
_________________ =FrozenFox |
|
|
|
|
|