Jakie anime widzieliście?/Widziałem (...) co polecicie? 1 |
Wersja do druku |
VanDer
|
Wysłany: 28-10-2008, 17:43
|
|
|
Cześc! Czy moglby mi ktoś polecic cos w klimatach History's Strongest Discipline Kenichi !? A i jeszcze jedno pytanie czy wie ktoś czy wyjdzie druga seria tego anime !? |
|
|
|
|
|
fm
Okularnik
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 28-10-2008, 18:55
|
|
|
Możesz spróbować Sumomomo momomo, a jeśli nie przeszkadza bardziej leciwa kreska, to również Ranma 1/2. |
_________________ Kryska: Weaponized diplomacy was successful!
|
|
|
|
|
Norrc
Grupy: Lisia Federacja Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 28-10-2008, 19:41
|
|
|
Ostatnio mam ochotę na coś NAPRAWDĘ dramatycznego. Ma być heroicznie a łzy mają mi lecieć strumieniami. Jeśli nie wpada wam do głowy nic co łączy te elementy, to możecie podsunąć dwa tytuły: Jeden od heroizmu a drugi od wzruszeń. |
|
|
Lain
|
Wysłany: 28-10-2008, 19:57
|
|
|
Norrc napisał/a: | Ostatnio mam ochotę na coś NAPRAWDĘ dramatycznego. Ma być heroicznie a łzy mają mi lecieć strumieniami. Jeśli nie wpada wam do głowy nic co łączy te elementy, to możecie podsunąć dwa tytuły: Jeden od heroizmu a drugi od wzruszeń. |
Now and Then, Here and There
Rurouni Kenshin: Tsuiokuhen |
|
|
|
|
|
Norrc
Grupy: Lisia Federacja Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 28-10-2008, 20:22
|
|
|
Lain napisał/a: | Rurouni Kenshin: Tsuiokuhen |
Mogę to oglądać, jeśli nie widziałem innych części ?
EDIT. Już wiem, że mogę. |
|
|
klapek
Gość
|
Wysłany: 28-10-2008, 21:58
|
|
|
a ja mam prośbę
znacie może coś bardzo pesymistycznego, załamującego, po obejrzeniu czego będę mieć poczucie bezsensowności świata? które nie będzie się dobrze kończyć, a bohaterowie będą zimni i wypruci z emocji? |
|
|
|
|
|
Chemik
Time does not exist...
|
Wysłany: 28-10-2008, 23:25
|
|
|
klapek napisał/a: | a ja mam prośbę
znacie może coś bardzo pesymistycznego, załamującego, po obejrzeniu czego będę mieć poczucie bezsensowności świata? które nie będzie się dobrze kończyć, a bohaterowie będą zimni i wypruci z emocji? |
chymmm ... też byłbym chętny na takowe ;]
może Texhnolyze ?
lub Ergo Proxy
Norrc napisał/a: | Ostatnio mam ochotę na coś NAPRAWDĘ dramatycznego. Ma być heroicznie a łzy mają mi lecieć strumieniami. Jeśli nie wpada wam do głowy nic co łączy te elementy, to możecie podsunąć dwa tytuły: Jeden od heroizmu a drugi od wzruszeń. |
to moze jeszcze :
AIR - seria i film
Kanon
Saikano - aczkolwiek Iriya no Sora, UFO no Natsu lepsze ;]
Now and Then, Here and There - również polecam - świetna seria- mimo iż naprawde przejmujących scen nie jest aż tak wiele ... |
_________________ "What isn't remembered never happened. .... "
Ostatnio zmieniony przez Chemik dnia 28-10-2008, 23:39, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
kic
Nieporozumienie.
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 28-10-2008, 23:28
|
|
|
Najlepszym tytułem, który spełnia wszystkie wymagania "klapek", to Death Note. |
_________________ "Zaczynałem jako zwykły zegarmistrz, ale zawsze pragnąłem osiągnąć coś więcej." - Lin Thorvald
Melior Absque Chrisma
Pierwszy Epizod MACu
Ostatnio zmieniony przez kic dnia 29-10-2008, 06:56, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 29-10-2008, 00:11
|
|
|
A znajdziecie coś dla mnie?
Temat: Nieśmiałe stworzenie a komedia.
Chodzi o sytuacje kompletnie paranoidalne w stylu chłopofobia+wielka grzywka zasłaniająca całą twarz w wydaniu czysto komediowym, czyli najlepiej wyśmianie zjawiska parodia lub wyolbrzymienie na monstrualną skalę.
Zjawisko hikomori też mile widziane w komplecie.
Spotkałem się na razie z trzema tytułami w których to występuje:
Mahou Sensei Negima!
Sayonara Zetsubou Sensei
Yamato Nadeshiko Shichi Henge
Oczywiście najlepiej jeśli główna bohaterka będzie mieć ten że problem z grzywką :P ale wystarczy wplecenie motywu w dobrą komedię lub ciekawy romans (nieschematyczny nie lobię wiedzieć co się wydarzy dalej) |
|
|
|
|
|
Issina
Dante.. I'll miss you
|
Wysłany: 29-10-2008, 13:32
|
|
|
kokodin
Moge ci polecic Welcome to the NHK
Choc dziwi fakt ze jeszcze tego nie widziałes xP
Lovely Complex jest tez całkiem miła komedią romantyczna |
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 29-10-2008, 13:56
|
|
|
Moje www nie jest kompletne brakuje tam ok 50 tytułów zgubiłem gdzieś dane ftepa :]
Lovly complex widziałem ale tam grzywka jest dość epizoyczna.
Nhk się zobaczy jakoś mi się myliło z battle programers więc nie ruszałam.
dzięki |
|
|
|
|
|
Issina
Dante.. I'll miss you
|
Wysłany: 29-10-2008, 14:06
|
|
|
Nie ma tam raczej jak cos wątku "grzywki"
ale masz hikimori i niezły (oryginalny) humor :D |
|
|
VanDer
|
Wysłany: 29-10-2008, 16:06
|
|
|
Wiem ze już o tym pisałem ale chciałem sie zapytac jeszcze raz czy zna ktoś anime podobne do History's Strongest Discipline Kenichi .( oprocz Sumomomo momomo, Ranma 1/2 i Tenjou Tenge ) chodzi mi zwłaszcza o anime z absurdalnym humorem połączonym ze sztukami walki. |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 29-10-2008, 18:16
|
|
|
Przychodzi mi na myśl Jubei-chan 1 i 2 oraz Peace Maker Kurogane chociaż tego drugiego nie oglądałem w całości bo mnie od niego odrzuciło (nie byłem w nastroju). Oraz maze tv ale tam walki nie są w niczym związane ze sztuką chociaż randomowy charakter przemawia zdecydowanie za. |
|
|
|
|
|
macOS22
|
Wysłany: 30-10-2008, 23:08
|
|
|
Witam, ja chciałbym ponowić swoją prośbę, o podanie jakiś tytułów, gdzie były by bardzo widowiskowe walki, mogą być elementy nadprzyrodzone;]Dodam że oglądałem większość anime z mechami. Dodam że oglądam teraz Soul Eater,Shikabane Hime, oglądałem Tokyo majin(gdzie mi się walki podobały) jak i Darken then Black:) |
|
|
|
|
|
|