Jakie anime widzieliście?/Widziałem (...) co polecicie? 1 |
Wersja do druku |
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 31-10-2008, 07:49
|
|
|
samurai champloo?
Coś może jest też w Le Chevalier D'Eon, Najica Blitz Tactics, Sakura Wars TV, Shakugan no Shana, Vandread
"Bardzo widowiskowe" wali są również w nuku nuku :P i Mao-chan
Napisz jakie dokładnie walki są ci niezbędne do życia lub poszukaj po tagach na jakiejś stronie listującej. |
|
|
|
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 31-10-2008, 08:26
|
|
|
Ghost in the Shell ma ładne walki (aczkolwiek nie są one same w sobie osią napędową filmu, ale z tego, że podobało ci się Darker than BLACK wnioskuję, że nie o same walki ci chodzi).
Jeśli szukasz dobrego shōnena, to Inuyasha - ok. 130 odcinków dobrej zabawy, potem zaczynają się fillery, a i brak zakończenia denerwuje, ale zanim dojdziesz do tego momentu, to trochę czasu minie. |
|
|
|
|
|
Chemik
Time does not exist...
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 31-10-2008, 18:22
|
|
|
Usunięto spam. Na przyszłość ostrzegam. A gościa uprasza się o stosowanie się do zasad ortografii i interpunkcji języka polskiego.
IKa
Zau Biurokatka |
|
|
|
|
|
Nyax
|
Wysłany: 01-11-2008, 17:30
|
|
|
Witam wszystkich! Mam do Was prosbe, moglibyscie mi polecic jakies anime haremowe zabarwione ecchi?? Cos typu maburaho, seikirei, nagaserete airantou i shuffle? Bylbym wdzieczny gdybyscie wysylali mi na PW lub gg tytuly, im wiecej tym lepiej. Znam kilka fajnych malo znanych mozemy sie powymieniac. Z gory dzieki i pozdrawiam ^^ |
_________________ Refused... |
|
|
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 01-11-2008, 17:53
|
|
|
Czemu PW to nie mam pojęcia i nie chce mi się ani domyślać, ani fatygować. Od tego jest ten temat, żeby pytać i odpowiadać. Jeśli szukasz dobrej haremówki, to może Mahoromatic? |
|
|
|
|
|
Nyax
|
Wysłany: 01-11-2008, 17:59
|
|
|
Jednak mam swoje powody zeby prosic o wiadomosc na PW. Bylbym wdzieczny a Tobie dziekuje za ta pozycje, ale chodzi mi o anime w ktorej bohaterem jest facet :>. Pozdro |
|
|
|
|
gość
Gość
|
Wysłany: 01-11-2008, 20:32
|
|
|
Witam już wcześniej ktoś pisał o coś podobnego do code geass i death note... przeglądałem propzycje i niektóre są całkiem ciekawe
chciałem zapytać, czy istnieją podobne anime do nich czyli zwykła osoba dostaje super moc i za jej pomocą starają się zmienić świat dla "lepszego" jutra... czy istnieją podobne do tego tytuły |
|
|
|
|
|
Eire
Jeż płci żeńskiej
Grupy: AntyWiP Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 01-11-2008, 20:39
|
|
|
Sailor Moon, Nanoha i inne 90% z tagiem magical girsl/boys |
_________________ Per aspera ad astra, człowieku! |
|
|
|
|
Nanami
Hodor.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne House of Joy
|
Wysłany: 01-11-2008, 20:41
|
|
|
gość napisał/a: | Witam już wcześniej ktoś pisał o coś podobnego do code geass i death note... przeglądałem propzycje i niektóre są całkiem ciekawe
chciałem zapytać, czy istnieją podobne anime do nich czyli zwykła osoba dostaje super moc i za jej pomocą starają się zmienić świat dla "lepszego" jutra... czy istnieją podobne do tego tytuły |
Problem w tym, ze CG i DN są dosyc mocno specyficzne i trudno szukać czegoś co by było podobne i na podobnym poziomie.
Co do drugiej części, to tak jest w połowie anime conajmniej :D Ale chyba ten motyw został wystarczająco przedstawiony w Gundamach, warto siegnac. Zaczynając sobie od Gundam 00 albo Gundam Seed (to oddzielne cykle, które łączą tylko wielkie mechy i ich przeznaczenie). |
|
|
|
|
|
gość
Gość
|
Wysłany: 01-11-2008, 20:55
|
|
|
Nanami napisał/a: | Problem w tym, ze CG i DN są dosyc mocno specyficzne i trudno szukać czegoś co by było podobne i na podobnym poziomie. |
no właśnie...
nie jestem jakimś szczególnym fanem anime
obejrzełem może ok 20 tytułów nie licząć tego kiedy byłem mały czyli pokemonów i tego co leciało na foxkids;/;/;/, ale te 2 szczególnie mnie zachwyciły, z jednej strony Raito z drugiej Leuluchu... szkoda, że nie ma podobnych tytułów, chociaż code geass szczególnie pierwsza seria była o wiele lepsza niż death note |
|
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 01-11-2008, 20:58
|
|
|
Uprzejmie proszę o stosowanie w postach zasad interpunkcji i ortografii. Następne takie posty jak wyżej będą kasowane. |
|
|
|
|
|
Nyax
|
Wysłany: 01-11-2008, 21:18
|
|
|
Esh, moj post zostal zagluszony. Ma ktos z Was moze jakas pokazna liste haremowek? Jesli tak prosze o kontakt na PW lub GG. Z gory dziekuje |
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 01-11-2008, 21:42
|
|
|
Nie zagłuszył jeszcze wisi na tej samej stronie :P. Na priva pisać nie będę wiadomo gust się zmienia nie prosisz o informacje zakazane a i pasuje to do tematu. Nie bój się zaszufladkowania.
Prosisz o haremówki to mogę parę wymienić kolejność alfabetyczna :p:
Chobits
Dears
Elfen lied (mimo wszystko tak)
FutaKoi (bliźniaczki razy dużo)
Goshuushou-sama Ninomiya-kun
Hand maid May
He is my master
Kashimashi: Girl meets Girl (troche dziwnie ;P)
Mahoromatic (zdecydowanie 1 chłop na 6 bab :P)
Otome wa Boku ni Koishiteru
Pita Ten
Rizelmine
Sister princess
Vandread (3 chłopy na 150+1 bab)
Yamato Nadeshiko Shichi Henge
Yumeria
angel tales
girls bravo
Rosario to Vampire
ai yori aoshi
macho sensei negima