Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Jakie anime widzieliście?/Widziałem (...) co polecicie? 1 |
Wersja do druku |
Lain
|
Wysłany: 06-12-2008, 16:48
|
|
|
Nanami, poza Legend of the Galactic Heroes o którym już wspominał Morg i które polecam gdybyś chciała zobaczyć skąd CG czerpało i co by było gdyby Lulu nie miał geassa i półgłówków z podwładnych, mogę dodać od siebie Arslan Senki tylko że to jest krótkie, urwane z czego oczywiście wynika brak porządnego zakończenia. |
|
|
|
|
|
Yuuki
Gość
|
Wysłany: 06-12-2008, 22:41
|
|
|
czy moglby mi ktos polecic fajne muzyczne anime |
|
|
|
|
|
Eire
Jeż płci żeńskiej
Grupy: AntyWiP Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 06-12-2008, 22:47
|
|
|
Nodame Cantabile
Piano
La Corda d'Oro |
_________________ Per aspera ad astra, człowieku! |
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 06-12-2008, 22:59
|
|
|
Jeśli chodzi o rock, to:
Black Heaven
Detroit Metal City |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 07-12-2008, 01:50
|
|
|
jeśli chodzi o rak :P
Full Moon Wo Sagashite |
_________________ kokodin pisze się zawsze z małej litery
Jeżeli mówił bym normalnie , nie było by sensu ze mną rozmawiać.
Miłośnik wszystkiego co czarne, zielone, żółte lub okrągłe.
Jeżeli to czytasz to się nudzisz.
|
|
|
|
|
Dred
Policenaut
|
Wysłany: 07-12-2008, 19:30
|
|
|
Cytat: | czy moglby mi ktos polecic fajne muzyczne anime |
Interstella 5555. |
_________________ Znajdźcie sobie świry uczciwą pracę zamiast przebierać się w czyjeś stare łachy i powtarzać w kółko: "Patrzcie jestem głupim średniowiecznym bucem i mam make up i obcisłe rajtuzy" |
|
|
|
|
datahata
Gość
|
Wysłany: 07-12-2008, 21:56
|
|
|
Chciałbym se oglądnąć jakąś hiper super serie która albo jeszcze trwa aczkolwiek jest co do ściągania,albo właśnie sie skończyła,Jednym słowem coś nowego,i wciągającego,mniejsza o gatunek. |
|
|
|
|
|
CainSerafin -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 07-12-2008, 22:13
|
|
|
Code Geass r2, Macross Frontier, Gundam 00 second seasion, Toradora! ???
Chyba najprościej będzie wejść na jakąś stronę z odcinkami anime i zobaczyć co aktualnie wychodzi... Zawsze pozostaje tez portal Azunime i jego dział z zajawkami. |
|
|
|
|
|
JJ
po prostu bisz
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 07-12-2008, 23:02
|
|
|
Sprecyzuj "hiper super". Jeśli chodzi o tytuły wciągające - Code Geass to niekwestionowany mistrz. |
|
|
Teukros
|
Wysłany: 09-12-2008, 20:57
|
|
|
Posty użytkownika datahata zostały usunięte jako urągające zasadom ortografii, gramatyki i interpunkcji. Bełkotu na Forum tolerować nie będziemy. |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 10-12-2008, 00:30
|
|
|
Mam taką małą prośbę. Czy ktoś mógłby odszukać w zakamarkach swojej pamięci jakieś dobre i co ważne ciekawe anime (najlepiej nie film tylko średnio długi serial), nie tylko kultowe, z lat 1990-1996 ?? Gatunek dowolny ważne żeby rzeczywiście było dobrze narysowane. Z tym że irie i key już widziałem :P a na city huntery nie mam ochoty.
Bardzo mile widziane propozycje bo już zdycham z nudów.
// Zwolnienia lekarskie są okropne zwłaszcza jak się nie może chodzić. // |
_________________ kokodin pisze się zawsze z małej litery
Jeżeli mówił bym normalnie , nie było by sensu ze mną rozmawiać.
Miłośnik wszystkiego co czarne, zielone, żółte lub okrągłe.
Jeżeli to czytasz to się nudzisz.
|
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 10-12-2008, 01:06
|
|
|
Jeśli muszą być koniecznie z tego przedziału:
Bastard! ('92) - bardzo lekkie dark fantasy (o ile można powiedzieć, o dark fantasy lekkie)
Patlabory (częściowo się mieści) - Polecam serię OVA, a później filmy (seria tv jest trochę gorsza, aczkolwiek ma swoje przebłyski). Dla odmiany seria, która w sposób dość serio traktuje temat mechów. Dodatkowo jest to jedno z tych anime, gdzie mechy zepchnięte są w tło, by ustąpić miejsca dość zakręconej załodze (pilotom i obsłudze. Jedno z niewielu anime, gdzie obsługa jest równie ważna, co piloci). Filmy tworzone są przez Mamoru Oshiego, pierwszy przypomina te bardziej kryminalne odcinki serii, drugi to typowy political fiction, trzeci o potworze.
poza tym ze starszych:
Escaflowne ('96) i Master Keaton ('98). |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 10-12-2008, 12:13
|
|
|
a tam... pozwolę sobie skomentować:
Z tych tytułów po wywaleniu tych które widział i nie są filmami (Proco Rosso jest całkiem fajne) zostaje Gundam (ujdzie o ile przejdzie się przez pierwsze 10 epów, które są nudne jak nie wiem co. Później da się przeżyć. Nie zmienia to faktu, ze jest to jeden z nudniejszych gundamów.), MKR (według mnie crap), Save my earth (średniak z superpoewers, ale oglądało się dość przyjemnie) i Sailor Moon (klasyk, ale nie chciałbym tego oglądać drugi raz). Oniisama E nie widziałem.
Postanowiłem sobie odświeżyć pamięć:
Record of lodoss war - klasyczne aż do bólu fantasy. Niektórzy uważają, ze fajne, ja nieszczególnie.
Bio-Booster Armor Guyver (przełom 89 i 90. Aczkolwiek można zerknąć na remake z 2005) - seria z najbardziej zmarnowanym potencjałem ever. Z tego można by zrobić przegenialną rzecz, ale wyszedł średniak. Co nie zmienia faktu, ze Guyver jest jednym z moich ulubionych herosów.
Kaze no Na wa Amnesia - niektórym się ten film nie podobał, mnie tak (na tyle, by go polecić, nawet jeśli nie jesteś zainteresowany filmami). Przy czym ja mam skopany gust jeśli chodzi o takie produkcje. Jest opisany na tanuki.
Macross Plus - 4 ova, albo jeden film. Chyba najlepszy Macross.
Uh, myślałem, że wykombinuję więcej... |
|
|
|
|
|
Piontek
człowiek z lasu
|
Wysłany: 10-12-2008, 14:09
|
|
|
Łowca dusz z 99 roku znane wielu osobom z RTL7 może ci się spodoba jak nie oglądałeś jeszcze. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|