Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Jakie anime widzieliście?/Widziałem (...) co polecicie? 1 |
Wersja do druku |
Lain
|
Wysłany: 15-12-2007, 18:48
|
|
|
Grygus napisał/a: | Dzięki Nakago naprawdę świetne anime, niestety się skończyło :/ . Mógłby ktoś polecić jakieś anime w tym stylu. Chodzi mi raczej o jakieś nowsze anime ładnie narysowane. W Seirei no Moribito walki były zrobione naprawdę super. Najbardziej mi zależy na jakimś fantasy. |
Najbliższą klimatycznie serią jest Juuni Kokki ale tam nie ma walk.
Z fantasy zobacz jeśli jeszcze nie widziałeś Scrapped Princess, InuYasha.
Może spróbuj też: Tales of Phantasia i Murder Princess. |
|
|
|
|
|
Vilmon
Gość
|
Wysłany: 16-12-2007, 11:51
|
|
|
Witam. Poszukuję anime opowiadającego o sztukach walki. Coś w stylu Tenjou Tenge/Kenichi.
Uprzedzam niektóre odpowiedzi - widziałem już sztampę typu Naruto, Bleach, DBZ, Airmaster. |
|
|
|
|
|
Teukros
|
|
|
|
|
BloodRevan
[Miejsce dla sponsora]
|
Wysłany: 22-12-2007, 10:31
|
|
|
Szukam anime w którym jest dużo walk (najlepiej na miecze ew. z jakimikolwiek broniami byle nie na pięści)
Nie chce mi się pisać co już oglądałem więc daje tutaj ten link ;p
BTW. Może być coś podobnego do Fate/stay Night, D.Gray-man, Bleach itp. |
|
|
|
|
|
bogubox
Bushido Follower
|
Wysłany: 22-12-2007, 14:00
|
|
|
Na tej liście pod "Plan to Watch" masz 2 serie w których jest duzo walki Kiba (glownie na miecze itp. naprawde fajna) Black Cat (tu walka jest ciagle na rozne sposoby).
Blood+ tez duzo miecza jest ^^ |
_________________ "The problem with America is stupidity. I'm not saying there should be a capital punishment for stupidity, but why don't we just take the safety labels off of everything and let the problem solve itself?"
|
|
|
|
|
Yuusuke
Kocham Futabe Kutsuki
|
Wysłany: 25-12-2007, 23:26 Pytanie
|
|
|
Kto zna jakieś anime bliźniaczo podobne do Green Green ?? Nie musi być żadnego wątku fantasy...
Jest temat. Przyklejony w dodatku. Służy do tego, żeby zadawać pytania tego typu. Następne tego typu wyskoki będą karane ostrzeżeniem. Funkcja "szukaj" nie boli. Mai |
|
|
|
|
|
krew_na_scianie
kościsty seksapil
Grupy: House of Joy
|
Wysłany: 27-12-2007, 02:11
|
|
|
Byłoby mi bardzo miło gdyby ktoś pomógł mi doradzić jakieś anime - problemem jest to, że wymagania mam trochę duże i pare osób moge przerazić tym czego szukam i z odpowiedzią czy coś takiego się znajdzie. Ale przechodząc do sedna..
Bardzo chciałabym zobaczyć anime, które zostanie na czas długi w mojej głowie, oryginalne i niebanalne, z dobrą fabułą i charakterystycznymi bohaterami. Coś w stylu Death Note i Darker Than Black - bo te anime naprawdę swoim klimatem,oryginalnością mnie po prostu zafascynowały! Dodatkowo bardzo ważnym czynnikiem jest dla mnie grafika, i heeh przystojny męski bohater(nie musi być głowny!!);)))
Pomóżcie...doradzajcie:)))) |
_________________ "Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, skazani są na jej powtarzanie." |
|
|
|
|
Filippiarz
baka ketsu
|
Wysłany: 27-12-2007, 08:55
|
|
|
krew_na_scianie napisał/a: | Bardzo chciałabym zobaczyć anime, które zostanie na czas długi w mojej głowie, oryginalne i niebanalne, z dobrą fabułą i charakterystycznymi bohaterami. Coś w stylu Death Note i Darker Than Black - bo te anime naprawdę swoim klimatem,oryginalnością mnie po prostu zafascynowały! Dodatkowo bardzo ważnym czynnikiem jest dla mnie grafika, i heeh przystojny męski bohater(nie musi być głowny!!);)))
Pomóżcie...doradzajcie:)))) |
"Monster", choć może być średnio z przystojnymi bohaterami - main hero jest w sumie niczego sobie, ale strasznie dziecinno-idealistyczny jest, przez co jest najbardziej wkurzającą ze wszystkich postaci, ewentualnie główny zuy może... Niemniej warto - "Monster" jest IMHO lepszy od DN i DtB. |
_________________ Quidquid Latine dictum sit, altum videtur. |
|
|
|
|
Lena100
Pani Cogito
Dołączyła: 15 Gru 2006 Skąd: Ze wsi, z dżungli, z lasu Status: offline
Grupy: Lisia Federacja
|
Wysłany: 27-12-2007, 16:15
|
|
|
krew_na_ścianie, polecam Wolf's Rain. Fajna opowieść z podwójnym dnem. Jeżeli nie lubisz całkiem złych zakończeń to lepiej oglądnij sobie tylko do 26 odcinka. Pozostałe cztery są tylko dokrętką, która, według mnie, tylko wciska za dużą ilość dramatyzmu. Zdania na ten temat są podzielone :)
Gorąco polecam też Code Geass! Mi się naprawdę podobało i mimo, że występują tam mechy, których osobiście nie znoszę, to ta seria zrobiła na mnie ogromne wrażenie. W pewnym momencie całkiem się o nich zapomina. Wciąga jak bagno. Zwłaszcza oryginalni bohaterowie (w głównej roli Lelouch, który jest lekko zbliżony charakterem do bohatera Death Note), rozchulana akcja i złożona fabuła robi pozytywne wrażenie. Polecam, polecam, polecam. Naprawdę warto poświęcić trochę czasu na oglądnięcie tej serii. |
_________________ ようやく君は気がついたのさ。。。
|
|
|
|
|
Shizuku
Trochę poza sobą
Dołączyła: 15 Lis 2006 Skąd: Z pogranicza światów Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 27-12-2007, 18:11
|
|
|
Do aiura i krwi na scianie. Jesli cos w stylu DN to Hikaru no Go. Nie wiem jak anime, ale manga jest super. Tego samego rysownika co DN i klimat podobny. Wiecie staracia umyslow, wewnwtrzne monologi i odwieczni rywale. Anime konczy sie wczesniej niz manga zostaja jakies 3 czy 4 tomy do konca. |
|
|
Max384
Gość
|
Wysłany: 02-01-2008, 17:56
|
|
|
Szukam anime trzymającego w napięciu.Nie mam określonego gatunku lecz lubię jak w anime są supermoce. A ważniejsze co oglądałem to:
Code Geass(bardzo fajne obejrzałem na raz-właśnie chodzi mi o takie serie)
Ghost Hunt
Darker Than Black
Death Note
Kaze no Stigma
FSN
Busou Renkin
No to więcej nie chce mi sie wymieniać.Proszę o propozycje anime które nie pozwala się oderwać od monitora.Od razu wspomnę, że Monster mnie nie wciągnął. |
|
|
|
|
|
Lain
|
Wysłany: 02-01-2008, 18:16
|
|
|
Max384 napisał/a: | Szukam anime trzymającego w napięciu.Nie mam określonego gatunku lecz lubię jak w anime są supermoce. A ważniejsze co oglądałem to:
Code Geass(bardzo fajne obejrzałem na raz-właśnie chodzi mi o takie serie)
Ghost Hunt
Darker Than Black
Death Note
Kaze no Stigma
FSN
Busou Renkin
No to więcej nie chce mi sie wymieniać.Proszę o propozycje anime które nie pozwala się oderwać od monitora.Od razu wspomnę, że Monster mnie nie wciągnął. |
Polecam jeśli jeszcze nie widziałeś:
Higurashi no Naku Koro ni jak i sequel Higurashi no Naku Koroni Kai |
|
|
|
|
|
fm
Okularnik
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 02-01-2008, 18:39
|
|
|
Z anime bardziej stawiającego na akcję możesz jeszcze spróbować Speed Grapher, Baccano! i Black Lagoon (tam akurat nie ma supermocy, ale postacie posługują się bronią na poziome co najmniej ponadprzeciętnym). |
_________________ Kryska: Weaponized diplomacy was successful!
|
|
|
|
|
Lorenz
|
Wysłany: 02-01-2008, 22:53 Najciekawsze Waszym Zdaniem Anime
|
|
|
Witam :) Od nie dawna zacząłem się interesować Anime, musze powiedzieć że ten świat mnie bardzo wciągną i jak do tej pory obejrzałem zaledwie 3 serie Anime Naruto, FullMetal Alchemist i Neon Genesis Evangelion, a przeciesz jest ich masa :). Prószę o podanie ciekawych i interesujących Anime :). Dziękuję i pozdrawiam :)
Witam.
Post scalono z tematem. Na przyszłość takie pytania proszę zadawać w tematach do tego przeznaczonych.
IKa
Zua Biurokratka
|
|
|
|
|
|
cintra
|
Wysłany: 03-01-2008, 20:28
|
|
|
Lorenz napisał/a: | 3 serie Anime Naruto, FullMetal Alchemist i Neon Genesis Evangelion, a przeciesz jest ich masa :) |
Oj, to prawda - jest ich cała masa. :) Hm, ciężko doradzić, bo po obejrzeniu trzech serii trudno stwierdzić czy dany gatunek będzie Ci się podobał, tym bardziej, że nie zaznaczyłeś, które anime najbardziej Ci przypasowało. ;P
Piszesz, że oglądałeś Naruto - więc na rozgrzewkę proponuję Bleach'a - podobne (pojedynki, dużo fajnych bohaterów drugoplanowych, tasiemcowate), ale skierowane raczej do starszej widowni. Powinieneś zobaczyć przynajmniej pierwsze 10-15 odcinków, bo fabuła musi się trochę rozkręcić (początkowe epizody są... nieciekawe).
Ja osobiście zaczynałam od "Cowboy'a Bebop'a" - absolutna klasyka, świetne postaci, przepiękna muzyka i ten Klimat (tak, przez duże "K" ;)) - choć oczywiście znajdą się Ci, którym się to nie podoba. Potem był Hellsing - sieczka, krew i czarny humor. Jednak jeśli chciałbyś to obejrzeć, to zacznij od Hellsinga Ultimate - po pierwszym OAV będziesz wiedział czy to dla Ciebie czy nie...
A tak wogóle to poprzeglądaj temat o aktualnie oglądanych anime - tam naprawdę łatwo wyhaczyć jakiś fajny tytuł. :) |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|