Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Jakie anime widzieliście?/Widziałem (...) co polecicie? 1 |
Wersja do druku |
Tafik93
|
Wysłany: 09-05-2008, 16:42
|
|
|
Veritas :) polecam Ci następujące anime (uporządkowane wg. oceny oczywiście nie wliczając w to host club)
I My Me Strawberry Eggs 11/10
Ouran High School Host Club 10+/10
Green Green 10/10
Tokimeki Memorial 10/10
Tona-Gura! 10/10
Peach Girl 10/10
Onegai Teacher 10/10
Clannad 10/10
Girls bravo 9+/10
Final Approach 9+/10
Nagasarete Airantou 9+/10
Da Capo 9/10
Love Hina 9/10
Suzuka 9/10
Karin 8/10
Midori no hibi 8/10
Myself Yourself 8/10
Onegai Twins 8/10
True Tears 8/10
a z tych średnich lub poniżej:
Kimi ga nozomu eien 8/10
Lovely Complex 8-/10
Yamato Nadeshiko Shichihenge 8-/10
Gift 8-/10
School Days 7/10
Aishiteruze Baby 7/10
Ai yori aoshi 7/10
Love Love? 7/10
Hanbun no Tsuki ga Noboru Sora 6/10
Ginban Kaleidoscope 5/10
He is my masters 5/10
Ichigo 100% 4/10
:) bardzo podoba mi się Zero no Tsukima :) spokojnie może rywalizować o 1 miejsce (w moim rankingu) Możecie mi podać jeszcze jakieś fajne anime :) ... ? Lubię Komedie romantyczne :) nawet trochę polubiłem fantastykę więc może coś jeszcze by się znalazło ? |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 11-05-2008, 20:00
|
|
|
Nie wiem dlaczego lovely complex tak nisko :P
Ja od siebie dorzucę jeszcze
Otome wa Boku ni Koishiteru
w skrócie dzięki ostatniej woli dziadka koleś ląduje w katolickiej szkole dla dziewcząt jako jedna z nich :P
a jak ma sie dużo czasu to ranma 1/2 niestety to sie kończy tylko w mandze :P |
|
|
|
|
|
Yolande
|
Wysłany: 12-05-2008, 18:05 Szukam pewnych anime ;]
|
|
|
Szukam pewnych anime, a mianowicie chodzi mi o tytuły anime, które są tak jakby w stylu Fushigi Yuugi, InuYashy czy Saiunkoku Monogatari. Czyli akcja się toczy bardziej w przeszłości gdzie państwami władają cesarze itp. Bądź podobają mi się anime, w których to bohaterowie się przenoszą w czasie (w przeszłość, żeby było jasne) No, i dobrze by było, gdyby była jakiś wątek miłosny ^^ Ja szukałam tego typu anime, ale niestety nie znalazłam ich za wiele, więc może Wy mi coś polecicie podobnego do wyżej wymienionych tytułów? Byłabym bardzo wdzięczna za pomoc i oczywiście z góry za nią dziękuję ^^ |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 12-05-2008, 18:27
|
|
|
RG Veda przychodzi mi na myśl. Opcjonalnie Magic Knight Rayearth czy Vision of Escaflowne, ale tam mamy nie tyle przeszłość, ale inny świat, oraz ckokolwiek postmodernistyczne fantasy, wymieszane z mechami.
Oczywiście, są jeszcze typowe fantasy w stylu Lodossa. |
|
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 12-05-2008, 18:57
|
|
|
Yolande - patrząc na wymienione przez Ciebie tytuły (Fushigi Yuugi, Inu Yasha, Saiunkoku Monogatari), myślę że mogłyby Ci się spodobać Seirei no Moribito, Juuni Kokki, albo nawet Spice and Wolf. |
|
|
|
|
|
cesarz vedry
Geeasowany
Dołączył: 27 Gru 2005 Skąd: na pewno nie z tego świata Status: offline
|
Wysłany: 12-05-2008, 18:57
|
|
|
Myśle, że Twelve Kingdoms będzie idealne dla Ciebie. Coś jak Fushigi Yuugi tylko lepiej dopracowane ;] |
|
|
Yolande
|
Wysłany: 13-05-2008, 13:25
|
|
|
Dziękuję bardzo za podanie mi tych tytułów, bardzo mi pomogliście ^^ |
|
|
|
|
|
Tafik93
|
Wysłany: 13-05-2008, 15:04
|
|
|
Yolande, Jeśli tolerujesz fantasty i komedie romantyczne to Zero no Tsukaima :] a jeśli nie to nie mam propozycji ...
kokodin, Otome wa Boku ni Koishiteru to jest to ... właśnie lubię: Komedie romantyczne w szkole (a te komedie to nie koniecznie może być tylko romantyka :P) THX |
|
|
|
|
|
joka5m
|
Wysłany: 16-05-2008, 18:52
|
|
|
Witam:) Jestem tu nowa i właśnie znalazłam ten topic. Może mi też coś doradzicie?
Na razie moja lista obejrzanych anime jest niewielka (lubię powoli oglądać każdą serię, zżywać się z bohaterami, wiecie o co mi chodzi;)).
Do tej pory widziałam: Chobits, Love Hina, Ah! My Goddess, Ai Yori Aoshi i Air.
Ah! My Goddess i Ai Yori Aoshi przypadły mi dosyć do gustu, Love Hina też mi się bardzo podobało, jednak to Chobits i Air są moimi ulubionymi.
Moglibyście mi polecić coś właśnie w stylu wymienionych anime, a szczególnie w stylu Chobits i Air? Byleby to nie były głupie komedyjki, szukam czegoś bardziej na poziomie:) |
|
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 16-05-2008, 19:10
|
|
|
Wprawdzie nie oglądałem jeszcze, ale jeżeli Air Ci się podobało, to Kanon i Clannad są chyba dobrym pomysłem. |
_________________ ...
|
|
|
|
|
Salva
Prince Charming
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 16-05-2008, 19:27
|
|
|
Sola, jestem aktualnie po dwóch odcinkach ale klimatem zbliżone do Kanona. Zdeklarowanej fance Kanon 2006 i Clannad się podoba, więc może spodoba się także i Tobie. Chociaż spotkałam się z tym, że ludzie którym podobało się Air nieco mniej cenią Kanon. |
|
|
Shizuku
Trochę poza sobą
Dołączyła: 15 Lis 2006 Skąd: Z pogranicza światów Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 16-05-2008, 19:38
|
|
|
Joka5m. Rozumiem, że chodzi ci o serie z wątkiem romantycznym przy których można się pośmiać lub popłakać, ale mające w sobie coś orginalnego? Ok to zaczynamy.
Chrno Cursade - jest wątek romantyczny, co prawda przewija się walka z demonami, ale jest równie (jeśli nie bardziej) smutne jak Air.
Fruit Basket - przyjemna, ciepła seria z ciekawym pomysłem, choć nie ucieknie od smutniejszych wątków.
Hanbun no tsuki ga noboru sora - anime nie głupie, z niebanalnym rozwinięciem, że tak powiem, fajnie przedstawiające uczucie dwóch osób.
Ouran High School Host Club - napewno orginalne, ze świetnymi postaciami, przezabawne i pojawią się wątki miłosne.
Nana - jedno z lepszych anime, jakie widziałam. Pokazuje różne kontakty między kobietą, a mężczyzną, różne typy związków. Można się i pośmiać i popłakać. Anime nie głupie, sensownie pokazująca problemy bohaterów. Perełka.
5 centimetres per second - to już jesy film nie seria. Jeśli szukasz czegoś unikalnego to obejrzyj właśnie to. Nie będę nic mówić, po prostu mi zaufaj;D
A tak w ogóle to witam na forum. |
|
|
Rodriquez
|
Wysłany: 16-05-2008, 22:16 Realne Anime
|
|
|
Witam wszystkich fanów świata anime.
Jestem nowym użytkownikiem i mam do Was prośbę.
Czy możecie mi polecić jakieś anime w którym nie ma walki ani magii?
Głownie chodzi o kategorie jak Komiedia,Dramat,Proza życia.
Z góry dziękuje... |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 16-05-2008, 22:26
|
|
|
Hmmm... Czy mogą być kosmici albo roboty?
Zacznij od Onegai Twins. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Rodriquez
|
Wysłany: 16-05-2008, 22:34
|
|
|
Chodzi mi raczej o takie coś jak zwykli ludzie miłość i te sprawy takie coś jak np Kimi ga Nozomu Eien lub Kanon 2006
Edit: Dzięki za ten tytuł wydaje się być ciekawy:) |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|