Jakie anime widzieliście?/Widziałem (...) co polecicie? 1 |
Wersja do druku |
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 16-05-2008, 23:08
|
|
|
Cytat: | Chodzi mi raczej o takie coś jak zwykli ludzie miłość i te sprawy takie coś jak np Kimi ga Nozomu Eien lub Kanon 2006 |
Air
Clannad
One (jeśli lubisz chały)
Mizuiro (jeśli lubisz zrzynki) |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 16-05-2008, 23:35
|
|
|
5cm Per Second powinno cię zadowolić. O ile sobie przypominam, nie ma tam ani walk, ani magii, a całość jest po prostu piękna. To mówię ja, człowiek nie lubiący podobnych produkcji. ;] |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
Ferret
Kawaii desu~
|
Wysłany: 16-05-2008, 23:58
|
|
|
Hmm... nie wiem dokładnie w jakim znaczeniu masz na myśli magię. Czy chodzi Ci o jakieś zaklęcia, zamrażanie ludzików, czary-mary-hokus-pokus-niech-się-zjawi-tu-autobus, itp. czy ogólnie o całkowity brak fantastycznych postaci.
Jeżeli to pierwsze, to bezwględnie obejrzyj sobie Haibane Renmei - król wśród dram.
A z anime pozbawionych całkowicie elementów fantastycznych, to polecam:
-REC - drama
-Ichigo Mashiamro - komedia
-Lucky Star - komedia, ale bardzo specyficzna ^^ |
|
|
|
|
|
Eire
Jeż płci żeńskiej
Grupy: AntyWiP Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 17-05-2008, 08:12
|
|
|
Marimite-bez czarów, choć nierealne
Working Man
Aria(choć to kosmos)
Nodame Cantabile
Welcome to NHK
Maison Ikkoku
Oniisama E
Lady Oscar
Tyle na szybko-jeśli chcesz więcej, zaznacz w recenzjach "okruchy życia" albo "realizm" |
_________________ Per aspera ad astra, człowieku!
Ostatnio zmieniony przez Eire dnia 17-05-2008, 11:28, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Kage
zaklepane seme
|
Wysłany: 17-05-2008, 09:19
|
|
|
Kare Kanojo no jijo. |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 17-05-2008, 09:24
|
|
|
Scalone do właściwego tematu.
Dobra rada dla wszystkich polecających: pilnujcie prawidłowej pisowni, bo jeśli ktoś nie zna tytułu, to nie będzie w stanie zobaczyć literówki. A potem niestety nie znajdzie takiego anime jak "Nokdame Cantabile" (właściwy tytuł: Nodame Cantabile), a już na pewno takiego jak "Kare Kanojo no jijo" - jak sądzę chodzi o Kareshi Kanojo no Jijou, znane także pod tytułem KareKano (lub Kare Kano) oraz His and Her Circumstances. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Rodriquez
|
Wysłany: 17-05-2008, 09:31
|
|
|
Dzięki za pomoc :) Tak chodzi o całkowity brak fantastycznych postaci |
|
|
|
|
|
Grethort
|
Wysłany: 17-05-2008, 11:51
|
|
|
Avellana napisał/a: | Dobra rada dla wszystkich polecających: pilnujcie prawidłowej pisowni, bo jeśli ktoś nie zna tytułu, to nie będzie w stanie zobaczyć literówki. |
Że tak się wtrącę - zawsze można owy tytuł wpisać w Google (www) i sprawdzić czy podany tytuł jest poprawny.
Wpisałem "Nokdame Cantabile" - wyników zero ale poniżej wyskoczył tekst " Czy chodziło Ci o: Nodame Cantabile ". |
|
|
|
|
|
Shizuku
Trochę poza sobą
Dołączyła: 15 Lis 2006 Skąd: Z pogranicza światów Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 17-05-2008, 12:33
|
|
|
Dobra wreszcie zdecydowałam się obejrzeć Kanona. Pytanie tylko, którego? Jak rozumiem Kanon (2006) jest poprawioną wersją poprzedniczki tak? Czy mam zacząć od tego nowszego, czy lepiej obejrzeć najpierw starszą wersję? |
|
|
Salva
Prince Charming
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 17-05-2008, 12:37
|
|
|
Nie oglądałam starszej wersji i myślę, że to był dobry wybór. Z tego co wiem nie ma w pierwszym Kanonie tego wspaniałego humoru. A nawet jeśli obejrzysz Kanon 2006 później, to to i tak nie będzie to samo. Ja polecam oglądanie od razu remake'u. |
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 17-05-2008, 13:26
|
|
|
Stary Kanon da się obejrzeć tylko i wyłącznie najpierw. Dziwny styl rysowania, kadrowanie równie dziwaczne... generalnie ja nie lubię Toei, a tu jeszcze mamy coś co się mocno postarzało.
Generalnie starą serię robiono mocno skrótowo, co nie zmienia faktu że tych parę lat temu bardzo mi się podobał nastrój tajemnicy i w miarę równe traktowanie kolejnych łuków historii (zwłaszcza sporo 'sprawiedliwsze' potraktowanie Nayuki, jeśli uwzględnić Kanon Kazahana; i mniej denerwująca Ayu).
Obecnie skłaniałbym się ku tezie że po starą serię mogą sięgnąć fanatycy którym bardzo-bardzo-bardzo spodobał się Kanon. |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
Ostatnio zmieniony przez wa-totem dnia 17-05-2008, 13:36, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
gaara666gaara
stfu
|
Wysłany: 17-05-2008, 13:31
|
|
|
hm :D
polecicie mi jakas dobra serie z "drugim dnem" w stylu
Monster
Ergo Proxy
Texhnolyze
?:>
bo juz nie wiem co ogladac :D
co do kanona... hm taki maniak jak ja polecalbym obejrzec najpierw starsza wersje. |
|
|
|
|
|
fm
Okularnik
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 17-05-2008, 15:09
|
|
|
Możesz spróbować Paranoia Agent , SE Lain , Kaze no Yojimbo lub Key: the metal idol (podejrzewam, że o Death Note nie trzeba nawet wspominać). |
_________________ Kryska: Weaponized diplomacy was successful!
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 17-05-2008, 23:30
|
|
|
dla drugiego dna polecam
.Hack//Sign
Blood+
Darker than BLACK
Ghost in the shell *.* :P
Higurashi no Naku Koro ni + kai
Kurau: Phantom memory
Tsukuyomi: Moon Phase na osłode nie można zyć ciagle jednym gatunkiem
podawanie wiekszej liczby było by zbyt okrutne :P
pozdrawiam |
|
|
|
|
|
kwasu
Gość
|
Wysłany: 18-05-2008, 17:27
|
|
|
no wiec poszukuje jakis ciekawych anime do obejrzenia, do tej pory obejrzałem:
blood+, hellsing, berserk, devil may cry, vampire hunter d, black lagoon.
Najbardziej lubie anime z wampirami itd, takze przygoda typu final fantasy (tutaj chodzi mi o sage gier ale kazdy powinien zrozumiec o jaki rodzaj przygody chodzi), anime akcji jak np. black lagoon tez daje rade, wiec licze na jakies fajne podpowiedzi :)
pozdro |
|
|
|
|
|
|