Jakie anime widzieliście?/Widziałem (...) co polecicie? 1 |
Wersja do druku |
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 18-05-2008, 17:55
|
|
|
znpwu ja :P
z długich i ciekawych będzie ci pasować Fullmetal Alchemist
i zakończenie Fullmetal Alchemist: Conqueror of Shamballa
i wolfs rain
wampiry :]
Kaibutsu Oujo
Karin
Trinity Blood
Z tym że 2 peirwsze to raczej komedie.
Fantazów nie oglądam wiec moge tylko polecić coś podobnego.
.Hack//Sign
.Hack//Legend of the Twilight :D
Dobra a teraz coś dla mnie, czy ktoś może mi podrzucić jakiś ciekawy tytuł w stylu moonphase-a wypaliły mi sie pomysły i dawno nie widziałem nic nowego. Na "innych wersjach językowych" ostatnio lece. Może być też coś z innej kategorii takie co to żal nie zobaczyć tylko przejzyjcie moje www żeby nie dublować. |
_________________ kokodin pisze się zawsze z małej litery
Jeżeli mówił bym normalnie , nie było by sensu ze mną rozmawiać.
Miłośnik wszystkiego co czarne, zielone, żółte lub okrągłe.
Jeżeli to czytasz to się nudzisz.
|
|
|
|
|
Allqua
|
Wysłany: 18-05-2008, 21:46
|
|
|
Jeśli chodzi o wampiry to z anime traktujących o wampirach ja oglądałam jeszcze:
- Black Blood Brothers
- Rosario + Vampire
- Moon Phase
Jest jeszcze Zombie Loan, ale to anime jest niekonieczne o wampirach. Klimat jest jednak podobny jak w tych, które oglądałeś a zatem może ci sie spodoba. |
|
|
|
|
|
max384
|
Wysłany: 19-05-2008, 19:13
|
|
|
Szukam czegoś w stylu Code Geass czekanie na epki drugiego sezonu mnie dobija . Chodzi mi o serie która będzie tak samo trzymać w napięciu(tzn nie będę mógł odejść od monitora).
Z ważniejszych oglądałem:
Death Note, Ghost Hunt, Darker Than Black no i nawet podobało mi się FMA. Ale tytuły których szukam najlepiej jakby były podobne do CG, DN i GH |
|
|
|
|
|
Asthariel
Lis
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 19-05-2008, 19:24
|
|
|
One Piece i Bleach, choć trafiają sie słabsze odcinki. Tengen Toppa Gurren Lagann, po przeboleniu pierwszych kilku epów. |
|
|
|
|
|
Ferret
Kawaii desu~
|
Wysłany: 19-05-2008, 19:44
|
|
|
DN... hmm... może Higurashi (trzyma w napięciu, oj trzyma), z tymże w niektórych momentach jest to dosłownie krwawa łaźnia ^^". |
|
|
|
|
|
max384
|
Wysłany: 19-05-2008, 20:07
|
|
|
Asthariel napisał/a: | One Piece i Bleach, choć trafiają sie słabsze odcinki. Tengen Toppa Gurren Lagann, po przeboleniu pierwszych kilku epów. |
Bleach oglądam a One Piece jakoś mnie nie ciągnie to było to z piratami?? Zaś Tengen Toppa Gurren Lagann myślę, że się skusze zaś Higurashi oglądam obecnie jestem na 7-8 epku i nawet ciekawe jest ale może znajdzie się coś jeszcze?? Bo Higurashi chyba dzisiaj skończę i się zabiorę za drugą serię.
Czekam na dalsze propozycje a za te podane mi przez Asthariel'a i Ferret'a bardzo dziękuję. |
|
|
|
|
|
Salva
Prince Charming
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 19-05-2008, 20:14
|
|
|
Może Hikaru no Go ? Mnie naprawdę niesamowicie ciągnęło do każdego następnego odcinka. |
|
|
Shizuku
Trochę poza sobą
Dołączyła: 15 Lis 2006 Skąd: Z pogranicza światów Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 19-05-2008, 20:23
|
|
|
Wciągające powiadasz. Może być od biedy Naruto, mimo całej ten niezasłużonej sławy, to jednak wciąga i dobrze się ogląda do 143 epa.
Hikaru no go. Anime co prawda nie oglądałam, ale mangę czyta się świetnie i wprost oderwać się nie mogłam. Anime sobie chwalą i myślę, ze jest równie dobrze. Dodam, że rysował ten sam mangaka co w DN.
Prince of tennis. Znowu manga, ale też wciąga. Anime widziałam parę epów i poleciłabym ci jednak wersję czarno- białą.
No i na koniec mogę polecić ci Inuyashę. Może niekoniecznie, nie można się od tego oderwać, jednak ale ma się dużą przyjemność z oglądania i chętnie sięga się po następne odcinki. |
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 19-05-2008, 21:37
|
|
|
A znajdziecie coś dla mnie w stylu moonphase? Chodzi dokładniej nie o wampiry ale o sposób prowadzenia akcji czyli poważny wątek który jest rozwijany sukcesywnie z odcinka na odcinek połączony z absurdalnymi scenkami homorystycznymi typu master pracuje jako służacy u niewolnika, jak ktoś powie cos głupiego spadnie mu cos na głowe lub bochterowie łamią stereotypy np wampir z czosnkiem w plecaku. Oczywiście przykłady są czysto na podstawie moonphase ale wiecie chyba o co chodzi. No i oczywiście miło by było zobaczyć ładna kreske. |
|
|
|
|
|
mikolajp
|
Wysłany: 19-05-2008, 23:07
|
|
|
max384, w sumie, to Naruto jest (a przynajmniej było) bardzo fajne i wciągające, jeżeli polubi się postaci. A jeżeli chodzi o inne wciągające to może Last Exile albo Fate/Stay Night (początek nienajlepszy, za to potem lepiej nie oglądać, gdy ma się mało czasu)? Końcówkę Noeina też oglądałem z zapartym tchem. ;]
Poza tym, wymienione TTGL też polecam. A z ongoingów to Soul Eater może być właśnie takim "wciągaczem". |
|
|
|
|
|
aneta11111
Ta od dziwnych rzeczy
|
Wysłany: 20-05-2008, 22:50
|
|
|
a jakieś fajne anime z mrocznym klimatem?:D dzis skonczylam ogladac Blood+, dosyc fajne, teraz mam zamiar wziąć się za devil may cry, a potem trinity blood.Zna ktos cos w tym stylu? Z góry dzieki. |
|
|
mikolajp
|
Wysłany: 20-05-2008, 22:55
|
|
|
Czyli gustujesz w wampirach, tak? :)
-Shingetsutan Tsukihime
-Hellsing OAV |
|
|
|
|
|
Ferret
Kawaii desu~
|
Wysłany: 20-05-2008, 23:00
|
|
|
Mroczny klimat?
Hmm...
powtórzę się xD - Higurashi ^^.
Poza tym - Monster, Hellsing, Ergo Proxy, Vampire Hunter D, Busou Renkin.
A ja szukam czegoś podobnie zakręconego, albo jeszcze bardziej, jak - Dokuro-chan lub Dai Mahou Touge. Ilość przemocy w sumie bez znaczenia... niby w tych dwóch seriach jest tego sporo, ale nie to dla mnie jest najważniejsze. Najważniejsze by było śmieszne i pokręcone xD. |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 20-05-2008, 23:02
|
|
|
Puni Puni Poemi może? Tak głupie, że aż głupie. Wysiadłem mniej więcej w środku pierwszego odcinka (są 2). |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 21-05-2008, 01:36
|
|
|
na moje sie nie doczekam :P
z mrocznych
Battle Angel Alita
Avenger
Darker than BLACK
Elfen lied :P
z całą pewnością oba Higurashi i oba Jigoku Shoujo
staroć Key The Metal Idol
i jeszcze może Shakugan No Shana
trinity blood to trochę komedia :P zwłaszcza trabant w londynie i 12 kostek cukru
z zakręconych też coś bedzie
Comic party specials - jak to multi z to heart zmieniła świat antyczny
o Flcl nie trzeba mówić
wszystkie 3 Hare + Guu zwłaszc Guu :P
dwa pierwsze Nuku Nuku
Paniponi Dash!
Pita Ten
Moon Phase :D kocham niecnie skradające sie kubły garnki i czajniki :D
Vandread mimo wszystko świetna komedia absurdów i o dziwo świetny dubbing
fajnie by było też coś dostać :P |
|
|