Jakie anime widzieliście?/Widziałem (...) co polecicie? 1 |
Wersja do druku |
aneta11111
Ta od dziwnych rzeczy
|
Wysłany: 21-05-2008, 16:23
|
|
|
Dzieki wielkie za te tytuły:) juz se zapisuje do notatniczka i po kolei ogladam:D Też chciałabym pomóc ale niestety jestem poczatkujaca w tych sprawach:p więc muszę nadrobic zaleglosci (kosztem matur:p).
A! I jasne, że gustuje w wampirach:p
pzdr dla wszystkich |
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 21-05-2008, 18:14
|
|
|
Matura phi czym tu sie przejmować :P to właśnie matura skłoniła mnie do obejrzenia evangeliona żeby o niej nie myśleć bo to szkodzi. Skutek zdałem, przynajmniej byłem wyluzowany a nie kłębek nerwów.
a co do wampirów przed maturą :P 2 komedie
Karin - rodzina wampirów i dziecko odmieniec :P
Kaibutsu Oujo - dużo potworów w tym wampirzyca,wilkołaczyca i parę innych stworów :P- tu trochę bardzie fabularnie |
_________________ kokodin pisze się zawsze z małej litery
Jeżeli mówił bym normalnie , nie było by sensu ze mną rozmawiać.
Miłośnik wszystkiego co czarne, zielone, żółte lub okrągłe.
Jeżeli to czytasz to się nudzisz.
|
|
|
|
|
aneta11111
Ta od dziwnych rzeczy
|
Wysłany: 21-05-2008, 20:05
|
|
|
Heh w sumie co do matury to masz racje:P Widzę, że bede musiala zaopatrzyc sie w hektolitry kawy na te wszystkie anime:D A co sądzicie o Angel Sanctuary bo mi to sie baaaardzo dziwne wydało:P Ale może tylko dla mnie?:D No i ten koniec, ktory moglby byc poczatkiem?A moze wlasnie o to chodzi?:D
Fajnie, fajnie dzieki za nastepne tytuły:D
pzdr. |
|
|
Shizuku
Trochę poza sobą
Dołączyła: 15 Lis 2006 Skąd: Z pogranicza światów Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 21-05-2008, 20:25
|
|
|
Nie tylko dla ciebie. To jest dziwne i lepiej nie dotykać tego inaczej jak tylko kijem od szczotki. |
|
|
aneta11111
Ta od dziwnych rzeczy
|
Wysłany: 21-05-2008, 20:56
|
|
|
Hehe za późno, byłam juz z tym bliżej:P No ale człowiek uczy sie na bledach:p po takim czymś bede wiedzieć do czego podchodzić z miotłą:P |
|
|
Rodriquez
|
Wysłany: 22-05-2008, 19:18
|
|
|
Dziękuje za te tytuły z dramatycznymi i "realnymi" anime lecz większośc z tego już widziałem proszę o nowe tytuły ale to Co widzieliscie:) |
|
|
|
|
|
BloodRevan
[Miejsce dla sponsora]
|
Wysłany: 23-05-2008, 12:25
|
|
|
Rodriquez,
Może School Days? Dramatyczne z całą pewnością jest, z realizmem też nie najgorzej. |
|
|
|
|
|
Rodriquez
|
Wysłany: 23-05-2008, 18:21
|
|
|
BloodRevan
School Days widziałem końcówka mnie rozwaliła:D |
|
|
|
|
|
Renji09
|
Wysłany: 23-05-2008, 22:54
|
|
|
Ma ktos moze pomysl na dobra krotka(max 6 odc.) serie . moze byc dramat (choc zeby nie byl to taki kompletny wyciskacz lez:P) cos smiesznego (to bym preferowal:D) akcja no ogolnie rzecz biorac moze byc wszystko byle krotkie i fajne a i z gory mowei ze widizlame FLCL,Bokusatsu Tenshi ,Golden Boy,Iketeru Futari(tak wiem ma 16 odc. ale sa po 5 min.:p), Iriya no Sora, UFO no Natsu(ah swietne moze byc cos w tym guscie),Kyou no Go no Ni
no to tak z grubsza powieidzlam wiec czekam na jakies podpowiedzi :D |
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 23-05-2008, 23:21
|
|
|
tak do 6 odcinków
komedie
Amazing Nurse Nanako 6ep
Nuku Nuku (1992) 6ep
Ultra maniac (ova) 1ep
Video Girl Ai 6ep
akcja
Iria: Zeiram the animation 6ep
.Hack//Liminality 4ep
zapewne jest wiele innych ale tylko te widziałem a że nie zarzuciłem po pierwszym epku znaczy że musiały mi sie podobać |
|
|
|
|
|
newrosik
|
Wysłany: 23-05-2008, 23:26
|
|
|
A co byście mi polecali :) Ostatnio skończyłem oglądać Bokura Ga Ita które mi się bardzo spodobało. Chciałbym obejrzeć jakiś serial (byle nie 50 odcinków i w górę) podobny do Bokura Ga Ita. Znaczy jakieś romansidło którego bohaterami są normalni ludzie czyt. nie posiadający żadnych mocy ani nadzwyczajnych rzeczy. Po prostu ckliwą historię miłosną i już obojętnie czy cięższą w odbiorze czy lżejszą czy będzie dramatem czy komedią byle było by dobre :) |
|
|
|
|
|
Salva
Prince Charming
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 24-05-2008, 08:23
|
|
|
Lovely Complex |
|
|
waldochp
|
Wysłany: 24-05-2008, 09:05
|
|
|
Uprzejmie proszę o polecenie mi jakiegoś anime które będzie poruszało wątki filozoficznie,(Chodzi mi o to żeby seria dawała do myślenia i po skończeniu oglądania zostawiła jakieś szersze wspomnienia,) jeżeli z tym ciężko to jakąś dobre komedie. |
|
|
|
|
|
mikolajp
|
Wysłany: 24-05-2008, 09:15
|
|
|
waldochp, Kino no Tabi, Mushishi, Texhnolyze, Ergo Proxy. |
|
|
|
|
|
Shuurei
|
Wysłany: 24-05-2008, 10:12
|
|
|
Newrosiku, ja również oglądałam Bokura Ga Ita i też mi się BARDZO podobało.
Poleciłabym Ci Peach Girl - wczoraj skończyłam oglądać, ckliwy romansik, podobny do Bokura ga ita.
Ouran High School Host Club - w tym anime można znaleźć również dużo uczucia, ale nie jest ckliwym romansem.
Oczywiście wątek miłosny bardzo skomplikowany, ogólnie anime dobre (:
Jeśli lubisz anime z watkami miłosnymi, ale nie przesadzone to polecam Ci takie, które urzekło mnie ostatnio BARDZO
Saiunkoku Monogatari/ColourCloud Palace - naprawdę świetne anime, opowiadające o problemach pewnego państwa, główna bohaterka jest niesamowitą postacią, w której zakochuje się wielu mężczyzn, ona natomiast boi się zaangażować w cokolwiek.
W jednym momencie aż się popłakałam, ale nie będę tutaj spojlerować xD
Poza tym chciałam wszystkim polecić najlepsze anime jakie w życiu udało mi się oglądnąć, mimo, że wielu je krytykuje dla mnie jest ono wspaniałe : Naruto i Naruto Shippuuden. xD
Teraz też szukam jakichś ckliwych romansików, bo jak na razie odpoczywam od ciągłych walk i wojen .
Więc jesli ktoś miałby coś do polecenie byłabym wdzięczna.
EDIT by Moderacja:
A i chciałam się jeszcze zapytać czy może ktoś z Was wie, gdzie można znaleźć II sezon Saiunkoku Monogatari/ColourCloud Palace ...?
Chole.rnie spodobało mi się to anime.
Jest w moim rankingu na II miejscu i nie mogę znaleźć nigdzie drugiej serii....nie ważne czy po Polsku czy Angielsku :D
Jesli ktoś wie, proszę o informacje.
Na przyszłość proszę używać opcji Edytuj, jeśli chcesz coś dopisać do swojej wiadomości.
IKa |
_________________ ' Obudziłam się, gdy zobaczyłam tylko początek mego snu...
Ostatnio zmieniony przez Shuurei dnia 24-05-2008, 12:04, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|