Jakie anime widzieliście?/Widziałem (...) co polecicie? 1 |
Wersja do druku |
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 22-09-2008, 13:21
|
|
|
Hm, skoro podobał Ci się Sword of the Stranger, powinien ci też przypaść do gustu
Rurouni Kenshin: Tsuiokuhen, spełnia wszystkie wymagania - historyczne, krótkie, z dobrą fabułą i bardzo ładną kreską. |
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 24-09-2008, 00:36
|
|
|
Szukam anime wojennego (coś mnie ostatnio natchnęło)... właściwie tylko: brak natrętnego patriotyzmu i serii pozostawiających trwały uraz na psychice (vide: Lime-iro Senkitan)... może być sf, LoGH wywarło na mnie pewne wrażenie... |
|
|
|
|
|
Noire
Pomniejszy Inżynier
|
Wysłany: 24-09-2008, 01:35
|
|
|
Szukam anime z poziomem humorystycznym conajmniej Ouran High School Host Club - albo po prostu takiego, przy którym można się odprezyc i zapominiec na chwile o swiecie codziennym (zatem serie epickie czy z duza dawka akcji tez wchoda w gre). Muszę się odstresowac == |
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 24-09-2008, 07:12
|
|
|
Cytat: | Szukam anime wojennego (coś mnie ostatnio natchnęło)... właściwie tylko: brak natrętnego patriotyzmu i serii pozostawiających trwały uraz na psychice (vide: Lime-iro Senkitan)... może być sf, LoGH wywarło na mnie pewne wrażenie... |
Heroic Age, Macross (no powiedzmy...) albo Code Geass. Poza tym Armored Tropers Votom. |
|
|
|
|
|
aneta11111
Ta od dziwnych rzeczy
|
Wysłany: 24-09-2008, 11:39
|
|
|
Noire napisał/a: | Szukam anime z poziomem humorystycznym conajmniej Ouran High School Host Club - albo po prostu takiego, przy którym można się odprezyc i zapominiec na chwile o swiecie codziennym (zatem serie epickie czy z duza dawka akcji tez wchoda w gre). Muszę się odstresowac == |
Moze Yamato Nadeshiko Shichi Henge(Perfect Girl Evolution) albo School Rumble? |
|
|
|
|
|
Lain
|
Wysłany: 24-09-2008, 12:51
|
|
|
Cytat: | Szukam anime wojennego (coś mnie ostatnio natchnęło)... właściwie tylko: brak natrętnego patriotyzmu i serii pozostawiających trwały uraz na psychice (vide: Lime-iro Senkitan)... może być sf, LoGH wywarło na mnie pewne wrażenie... |
Crest/Banner of the Stars |
|
|
|
|
|
Tony Tony Chopper
Gość
|
Wysłany: 26-09-2008, 13:03
|
|
|
A ja polecam one piece :P ,jak dla mnie spora dawka humoru i t chyba jedyny tasiemiec który sie nie nudzi tak jak te inne blechy i naruta. Jak zaczniecie oglądać one piece i przejdziecie już przez te nudne pare odcinków z tym kapitanem lokajem to potem jest miód i orzeszki (ja doszedłem do wniosku oglądając one piece że w bleachu sie nic nie dzieje i już do niego nie wróciłem) - polecma jak ktoś lubi walki ,wartką akcje i dobry humor |
|
|
|
|
|
Veritas
Panties, Panties, Panties
|
Wysłany: 26-09-2008, 16:31
|
|
|
Hellou (-:
Obecnie szukam anime podobnego do Hunter X Hunter, oraz Guyver'a - Czy znajdą się jakieś pozycje godne polecenia? z góry dziękuję : ) |
_________________ "Please don't worry, Mister, I only came here to obliterate you- not rob you." |
|
|
|
|
Air
|
Wysłany: 27-09-2008, 17:22 Uczeń x nauczyciel
|
|
|
Tak jak napisałam w temacie, poszukuję serii, w której wątkiem głównym byłby romans ucznia/uczennicy z nauczycielką/nauczycielem.
Możecie podać jakieś tytuły?
Sama mogę polecić:
*Onegai Teacher
*Okusama wa joshikousei |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 27-09-2008, 18:18
|
|
|
Gatunek trochę dewiacyjny ale cóż (w onegai teacher uczeń był dorosły tylko nie urósł)
....
I My Me! Strawberry Egg to jest romans/uczucia uczennicy z nauczycielką/nauczycielem dosłownie :P czytając wszystkie wyrazy.
Niestety nie mogę poradzić nic innego bo po obejrzeniu Okusama wa joshikousei temat kompletnie mi obrzydł (ta dziewczyna była poniżej średniej głupia i napalona tylko nie umiała wyrazić czego chciała) jak również krowi biust zaczynam wierzyć Mahoro swoją drogą reż romans ucznia z .. pokojówką :P |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 27-09-2008, 18:32
|
|
|
Totalnie pedofilne i obrzydliwe "Kodomo no Jikan" opiera się na tym schemacie (dziecko zakochane w swoim nauczycielu), ale nie jest to seria, którą mógłbym polecić komukolwiek. W Cutie Honey do bohaterki wzdycha nauczycielka, zaś w wersji live mamy zła nauczycielkę-lesbijkę, która ma aptetyt na Cutie Honey (potem zmienia obiekt uczuć i poluje na Emo Honey i robi się zangstowany pairing). W "Hen: the strange love" połowa filmu to dość dziwny związek uczennicy i nauczyciela.
Poza tym nic sobie nie przypominam. |
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 27-09-2008, 18:40
|
|
|
W "Marmalade Boy" pojawia się ten wątek. A seria wyjątkowo zacna. |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
cesarz vedry
Geeasowany
Dołączył: 27 Gru 2005 Skąd: na pewno nie z tego świata Status: offline
|
Wysłany: 27-09-2008, 18:49
|
|
|
Grisznak, skoro to taka pedofilska seria, to czemu ją oglądałeś :), bez kontekstów !
Szukam czegoś jak Bakumatsu, zna ktoś podobne anime by Sunrise ? |
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
|
|
|
|
Dana-chan
|