Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Tanuki Anime i Tanuki Manga - Błędy i poprawki |
Wersja do druku |
tilk
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 26-09-2007, 19:42
|
|
|
Widziałem jeszcze wersję z komunikatem Brak miejsca na urządzeniu (28) zamiast Brak dostępu. Zdaje się, że serwer robi dziwne rzeczy. |
|
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 09-10-2007, 20:51
|
|
|
Przy próbie dodania woluminu do Haibane Remnei:
Błąd parsowania XML: niezrozumiała seria znaków po elemencie dokumentu
Obszar: http://anime.tanuki.pl/admin/volume
Numer linii 2, kolumna 1:<b>Warning</b>: array_combine() [<a href='function.array-combine'>function.array-combine</a>]: Both parameters should have at least 1 element in <b>/www/tanuki_www/www/common/lib/admin.php</b> on line <b>96</b><br />
^
Od razu zaznaczam, że żadnych dziwnych znaczków nie wpisywałam i wszystkie potrzebne pola na pewno są wypełnione. |
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 09-10-2007, 22:09
|
|
|
(nowy post, żeby nie zniknęło)
Tilk, jak będziesz miał chwilę, dodaj mi proszę jako jeden z możliwych nośników "blu-ray". Nadziałam się na wydaną na tym czymś Paprikę (<- to uwaga dla mnie, żebym potem nie zapomniała). |
|
|
Teukros
|
Wysłany: 10-10-2007, 17:33
|
|
|
Przeglądając linki na Tanuki Anime, zauważyłem że nie działają odnośniki sortujące w górnej części (po "Wyświetl"). Niezależnie od tego, na co klikałem, i tak pokazywały się wszystkie linki w kolejności alfabetycznej. Na wszelki wypadek przeprowadziłem próby pod IE 7, FF 2.0.0.7 i Operą 9.50 - wszędzie ten sam efekt.
Zauważyłem też, że od czasu do czasu znika część linków. Nie wszystkie i nie na długo, ale jednak. |
|
|
|
|
|
tilk
|
Wysłany: 10-10-2007, 18:58
|
|
|
To jest niesamowite, że ten problem tak długo był niezauważony. Myślę, że był tam około roku... Poprawione. |
|
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 18-10-2007, 22:54
|
|
|
Część piosenek się nie wyświetla. Dotyczy to następujących tytułów: Blaze, Koisuru Kimochi, Mayonaka no Niji, Minami Kaze, New World, Pale Cocoon Aoi Tamago. Sprawdzałem pod IE 7, FF 2.0.0.7 i Operą 9.50 - wszędzie tak samo. |
|
|
|
|
|
tilk
|
Wysłany: 19-10-2007, 08:24
|
|
|
Zdaje się, że ich treści nie ma w bazie! Nie mam bladego pojęcia, dlaczego miałyby zniknąć. Dlaczego tylko treści, i tylko niektórych piosenek? |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 19-10-2007, 08:46
|
|
|
Wiesz, to by trzeba Totema zapytać, ale coś mi się wydaje, że tak miało być: że w którymś momencie był pomysł, żeby wprowadzać przynajmniej dane piosenek, bez ich tłumaczeń. Na zasadzie, że wiele osób chciałoby wiedzieć, jak taka piosenka jest zatytułowana i kto ją śpiewał... Przypuszczam, że to są pozostałości tamtej próby. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 19-10-2007, 13:03
|
|
|
Skoro już przy tym jesteśmy, to prosiłabym jednak o podpięcie http://anime.tanuki.pl/strony/piosenki/66 pod całość Sailorek, bo piosenka jest openingiem do 4 z 5 serii tv i trzech filmów...
Ewentualnie o podpięcie pod wszystko oprócz
Sailor Moon Live Action
Sailor Moon Sailor Stars |
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 20-10-2007, 15:56
|
|
|
Cytat: | coś mi się wydaje, że tak miało być: że w którymś momencie był pomysł, żeby wprowadzać przynajmniej dane piosenek, bez ich tłumaczeń. Na zasadzie, że wiele osób chciałoby wiedzieć, jak taka piosenka jest zatytułowana i kto ją śpiewał... Przypuszczam, że to są pozostałości tamtej próby. | Atari~~
Czyli "dokładnie tak".
Ale 2 piosenki x
GoNik napisał/a: | Skoro już przy tym jesteśmy, to prosiłabym jednak o podpięcie http://anime.tanuki.pl/strony/piosenki/66 pod całość Sailorek, bo piosenka jest openingiem do 4 z 5 serii tv i trzech filmów... | IIRC technicznie niewykonalne. Podpiąłem pod to, pod czym najczęściej podpinają inne serwisy. |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 20-10-2007, 16:39
|
|
|
wa-totem napisał/a: | Podpiąłem pod to, pod czym najczęściej podpinają inne serwisy. |
*w tym momencie następuje zwieszenie GoNika i próba zrozumienia DLACZEGO, na wielkiego jeża, film, nie seria tv*
geeeeeez~
a zaznaczyć przy samej piosence, że występuje też w innych częściach Sailorek? W komentarzu, bez linków? |
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 20-10-2007, 19:01
|
|
|
wa-totem napisał/a: | GoNik napisał/a: | Skoro już przy tym jesteśmy, to prosiłabym jednak o podpięcie http://anime.tanuki.pl/strony/piosenki/66 pod całość Sailorek, bo piosenka jest openingiem do 4 z 5 serii tv i trzech filmów... | IIRC technicznie niewykonalne. Podpiąłem pod to, pod czym najczęściej podpinają inne serwisy. |
W takim razie powinno się taką możliwość wprowadzić. IIRC to nie jedyny przypadek serii ze "wspólnym" openingiem (czy np. nie mamy Black Lagoon rozbitej na 2 recenzje?) |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 21-10-2007, 10:00
|
|
|
Przy próbie wejścia na komentarze do School Days z głównej ( http://anime.tanuki.pl/strony/anime/959/komentarze/ )
Cytat: | DB Error: unknown error
DB_Error Object
(
[error_message_prefix] =>
[mode] => 16
[level] => 1024
[code] => -1
[message] => DB Error: unknown error
[userinfo] => select title, lang, 1 from animes_vis left join titles on animes.preftitle = titles.tid where animes.aid=959 [nativecode=ERROR: missing FROM-clause entry for table "animes"]
[backtrace] => Array
(
[0] => Array
(
[file] => /www/tanuki_www/www/common/pear/DB.php
[line] => 966
[function] => PEAR_Error
[class] => PEAR_Error
[type] => ->
[args] => Array
(
[0] => DB Error: unknown error
[1] => -1
[2] => 16
[3] => errhndl
[4] => select title, lang, 1 from animes_vis left join titles on animes.preftitle = titles.tid where animes.aid=959 [nativecode=ERROR: missing FROM-clause entry for table "animes"]
)
)
[1] => Array
(
[file] => /www/tanuki_www/www/common/pear/PEAR.php
[line] => 536
[function] => DB_Error
[class] => DB_Error
[type] => ->
[args] => Array
(
[0] => -1
[1] => 16
[2] => errhndl
[3] => select title, lang, 1 from animes_vis left join titles on animes.preftitle = titles.tid where animes.aid=959 [nativecode=ERROR: missing FROM-clause entry for table "animes"]
)
)
[2] => Array
(
[file] => /www/tanuki_www/www/common/pear/DB/common.php
[line] => 1903
[function] => raiseError
[class] => PEAR
[type] => ->
[args] => Array
(
[0] =>
[1] => -1
[2] =>
[3] =>
[4] => select title, lang, 1 from animes_vis left join titles on animes.preftitle = titles.tid where animes.aid=959 [nativecode=ERROR: missing FROM-clause entry for table "animes"]
[5] => DB_Error
[6] => 1
)
)
[3] => Array
(
[file] => /www/tanuki_www/www/common/pear/DB/pgsql.php
[line] => 780
[function] => raiseError
[class] => DB_common
[type] => ->
[args] => Array
(
[0] => -1
[1] =>
[2] =>
[3] =>
[4] => ERROR: missing FROM-clause entry for table "animes"
)
)
[4] => Array
(
[file] => /www/tanuki_www/www/common/pear/DB/pgsql.php
[line] => 337
[function] => pgsqlRaiseError
[class] => DB_pgsql
[type] => ->
[args] => Array
(
)
)
[5] => Array
(
[line] => 1012
[function] => simpleQuery
[class] => DB_pgsql
[type] => ->
[args] => Array
(
[0] => select title, lang, 1 from animes_vis left join titles on animes.preftitle = titles.tid where animes.aid=959
)
)
[6] => Array
(
[line] => 1211
[function] => execute
[class] => DB_common
[type] => ->
[args] => Array
(
[0] => 1
[1] => Array
(
[0] => 959
)
)
)
[7] => Array
(
[file] => /www/tanuki_www/www/common/lib/database.php
[line] => 174
[function] => query
[class] => DB_common
[type] => ->
[args] => Array
(
[0] => select title, lang, 1 from animes_vis left join titles on animes.preftitle = titles.tid where animes.aid=?
[1] => Array
(
[0] => 959
)
)
)
[8] => Array
(
[file] => /www/tanuki_www/www/anime/animecomments.php
[line] => 14
[function] => wanime_get_preftitle
[args] => Array
(
[0] => 959
)
)
[9] => Array
(
[file] => /www/tanuki_www/www/common/lib/page.php
[line] => 128
[function] => display
[class] => WAComments_Anime
[type] => ->
[args] => Array
(
)
)
[10] => Array
(
[file] => /www/tanuki_www/www/anime/animecomments.php
[line] => 21
[function] => run
[class] => WAPage
[type] => ->
[args] => Array
(
)
)
)
[callback] => errhndl
) |
|
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 21-10-2007, 10:14
|
|
|
podczas poprawiania literówki w Gurren Lagann - wyskoczył błąd (nie zapisałam niestety), potem pojawił się z powrotem panel. literowka nie została zapisana po wysłaniu, nadal pokazuje się w ciele recenzji, w panelu jest poprawiona, a samej recenzji nie widać na głównej - widać z poziomu podstrony/wyszukiwarki.
recenzja jest w bazie. ale się nie pokazuje http://anime.tanuki.pl/strony/anime/968/rec/989
komentarze - powyższy błąd wystapił także
EDIT:
problem może być spowodowany serwerem - znów sypnęła się czcionka, jakieś elementy (wyszukiwarka recenzji, tanuki.pl) wyskakują z tła strony błąd tez ten wystapił w trakcie poprawiania literówki..., a potem w czasie oglądania tekstu recenzji |
|
|
|
|
|
tilk
|
Wysłany: 21-10-2007, 10:21
|
|
|
Chyba następnym razem powinienem przy modyfikacjach wystawić jakąś tymczasową stronę w stylu "trwają prace konserwacyjne"... Pokazywanie użytkownikom takich ładnych komunikatów to jednak zły pomysł. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|