Tanuki Anime i Tanuki Manga - Błędy i poprawki |
Wersja do druku |
Nanami
Hodor.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne House of Joy
|
Wysłany: 06-12-2007, 16:31
|
|
|
Wyszukiwarka anime sie sypneła.
Error 403
We're sorry, but we could not fulfill your request for /strony/szukaj on this server.
Your Internet Protocol address is listed on a blacklist of addresses involved in malicious or illegal activity. See the listing below for more details on specific blacklists and removal procedures.
Your technical support key is: 531d-0344-1366-73cd
You can use this key to fix this problem yourself.
If you are unable to fix the problem yourself, please contact tilk at tilk.eu and be sure to provide the technical support key shown above. |
|
|
fm
Okularnik
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 06-12-2007, 16:45
|
|
|
Podobnie wygląda sprawa z wystawianiem ocen dla mangi i anime (podejrzewam, że z komentarzami również). Aż na wszelki wypadek, zgodnie z zaleceniami, zrobiłem pełny skan systemu, ale nic nie pomogło (a tilka jakoś nie mam ochoty męczyć mailami). |
_________________ Kryska: Weaponized diplomacy was successful!
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 06-12-2007, 16:51
|
|
|
Nie warto, my wiemy, co się dzieje. Mówiąc w dużym skrócie, mamy problemy z dostawcą serwera, który chyba zaczął nas mieć dość. Te funkcje zostały wyłączone po jego stronie.
Bardzo prawdopodobne, że w najbliższym czasie czeka nas ekspresowa przeprowadzka. Na razie obawiam się, że wiele nie zdziałamy. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 06-12-2007, 18:24
|
|
|
Nie jestem pewien czy to nie system antyspamowy który sami wbudowaliśmy. Tilk? |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
Crack
|
Wysłany: 06-12-2007, 21:08
|
|
|
Zgadłem, to był jednak nasz antyspam. Problem rozwiązany. |
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 06-12-2007, 21:15
|
|
|
Uratowani... dzięki, Crack. |
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 06-12-2007, 22:03
|
|
|
Łoooo, dziękować!!! |
|
|
|
|
|
tilk
|
Wysłany: 07-12-2007, 08:52
|
|
|
To ja poproszę o raport na temat tego, co zostało zmienione. Poza załadowaniem nowej wersji systemu antyspamowego i wykreśleniu jakiejś blacklisty, bo to zdołałem znaleźć. |
|
|
|
|
|
polaris
|
Wysłany: 07-12-2007, 11:02
|
|
|
Nie wiem, czy ktoś już o tym wspominał, czy nie (jezeli tak, to przepraszam za powtórkę), lecz w bazie danych anime w Polsce brak dwóch pozycji Satoshi Kona - "Tokyo Godfathers" (Imperial) oraz najnowszego "Perfect Blue" (IDG). |
|
|
|
|
|
Crack
|
Wysłany: 07-12-2007, 22:33
|
|
|
Zmieniłem tylko wersję systemu antyspamowego, gdybym zmienił coś więcej to dostał byś ode mnie stosowną wiadomość. |
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 08-12-2007, 01:17
|
|
|
Polaris: Tokyo Godfathers są, musiałeś przeoczyć: http://anime.tanuki.pl/strony/anime/154/wol/100
A najnowszego IDG po prostu jeszcze nie wrzuciłam, pewnie w weekend spróbuję nadrobić. Dzięki za czujne oko, fajnie że ktoś to obserwuje ;) |
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 09-12-2007, 10:47
|
|
|
Tilk - mam prośbę o usunięcie ocen czytelników przypisanych do ID 961. Przez pomyłkę ten sam tytuł (Sugar Sugar Rune) został wprowadzony dwa razy, więc ten wcześniejszy (bo miał tylko wolumin i nie chciało mi się przenosić wszystkich technikaliów etc.) przerobiłam na Himawari!
I druga prośba: o dodanie jako możliwego rodzaju produkcji ONA, czyli sieciowych. Udało mi się wymyśleć, w jaki sposób mogę wykryć, które z obecnie zapisanych jako OAV należy zmienić. W sumie dotyczy to kilku tytułów, więc problemu nie będzie. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
tilk
|
Wysłany: 09-12-2007, 14:40
|
|
|
Gotowe.
Hm, będzie trzeba wreszcie dodać funkcję kasowania tytułu z bazy. Takie sytuacje jak ta już parę razy się zdarzały, a identyfikatorów przecież nie musimy oszczędzać. |
|
|
|
|
|
polaris
|
Wysłany: 10-12-2007, 08:53
|
|
|
Serika napisał/a: | Polaris: Tokyo Godfathers są, musiałeś przeoczyć: http://anime.tanuki.pl/strony/anime/154/wol/100
A najnowszego IDG po prostu jeszcze nie wrzuciłam, pewnie w weekend spróbuję nadrobić. Dzięki za czujne oko, fajnie że ktoś to obserwuje ;)
|
No tak, mea culpa... Po prostu sprawdzałem pod tytułem oryginalnym i w kamień zapomniałem o polskim.
Jak więc widać oko mam średnio czujne... ;) |
|
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 27-12-2007, 11:46
|
|
|
Piszę tutaj, mam nadzieję, że nie pomyliłam tematu... Teukros zasugerował mi, że przy recenzji Saiunkoku Monogatari brakuje wyróżnika pierwowzór: powieść, poza tym we wstępie przydałoby się zmienić "Shoutaishi" na "Shou - Taishi". Na ANN, w spisie postaci jest pierwsza wersja, ale gdzieś wyczytałam że taishi to tytuł/ nazwa pełnionej funkcji i już na Wikipedii jest to pisane osobno. Wydaje mi sie, że na ANN jednak jest błąd, przepraszam za zamieszanie. |
|
|
|