Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Tanuki Anime i Tanuki Manga - Błędy i poprawki |
Wersja do druku |
tilk
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 11-02-2008, 17:37
|
|
|
Nieprawda - to nie jest ten sam błąd. Poprzedni komunikat, którego z jakiegoś powodu BOReK nie wkleił w całości, podawał jako przyczynę błędu coś w rodzaju connection limit exceeded for non-superusers. Nie tylko komunikat jest inny, ale przyczyna również: proces sprzątający jest uruchamiany o godzinie piątej, czyli tak jakby troszkę później, niż wystąpił problem.
Zapewne była to jakaś mało ciekawa, drobna awaria po stronie providera.
Notabene, już wiem, ile dokładnie wynosi dużo, dużo szybciej. Sześć razy. Więc te armie potencjalnych czytelników, które nie odwiedzały nas z obawy o nasz serwer, mogą już się nie przejmować i wchodzić śmiało :D |
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 11-02-2008, 17:46
|
|
|
tilk napisał/a: | Poprzedni komunikat, którego z jakiegoś powodu BOReK nie wkleił w całości |
Gomen, ale wkleiłem dokładnie wszystko, co byłem w stanie zobaczyć i zaznaczyć :P. Serio. |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 06-03-2008, 10:27
|
|
|
Od jakiegoś tygodnia zauważyłam na Tanuku losowe podmienianie przycisków/innych elementów laya na jednej stronie, elementami pochodzącymi ze strony innej.
Przykładowo, na Czytelni zamiast przycisku Forum na belce pojawia mi się forumowy "WWW", zamiast linków na Anime jest czysty tekst, znikają belki, sypie się styl na Anime (w sposób, jaki wcześniej opisywałam juś kilkukrotnie - wgrywa się domyślny układ, a nie "styl Tanuka"), na mangach gwiazdki pojawiają się zamiat bannerów/buttonków z wymiany.
Często zmian nie da się usunąć przez czyszczenie cache. (FF 2.0.0.12)
Co to u licha jest? |
|
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 06-03-2008, 10:56
|
|
|
U mnie ten problem nigdy nie wystąpił, niezależnie od przeglądarki i łącza. Wyjątkiem były zmiany w layu, ale wtedy pomagało przeczyszczenie cache. |
|
|
|
|
|
tilk
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 18-03-2008, 11:17
|
|
|
Poprawiłem błąd zgłoszony przez mojego znajomego ze studiów, Darka. Na liście recenzji po włączeniu listy pełnej jakakolwiek zmiana - sortowania, tytułów alternatywnych, itp. - przerzucała z powrotem do widoku stronicowanego. |
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 18-03-2008, 14:52
|
|
|
Uzupełnienie: problem dotyczy wchodzenia do wszystkich recenzji alternatywnych z poziomu recenzji głównej... |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 18-03-2008, 14:59
|
|
|
Swoją drogą na stronie błędu 404 nie powinno być moich łobrasków? |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 18-03-2008, 16:23
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | Swoją drogą na stronie błędu 404 nie powinno być moich łobrasków? |
Powinno, ale przy ich wyświetlaniu pojawia się błąd 404:
Cytat: | Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request. |
|
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 18-03-2008, 18:23
|
|
|
....EPIC. Hastur zjadł Ysenowe łobrazki? |
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 18-03-2008, 18:52
|
|
|
... Czyli dobrze zrozumiałem. Gundam Daburu 404 po prostu... |
|
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 25-03-2008, 12:52
|
|
|
Teraz zauważyłam, że w recenzji D Gray - man ocena za fabułę miała być obniżona do 6, jest 7 i muszę przyznać że przy tym rozkładzie ocen, całościowa wygląda dosyć dziwnie. Bardzo proszę o poprawienie :) |
|
|
Psz
Gość
|
Wysłany: 27-03-2008, 18:45
|
|
|
Jeśli napisałem nie w tym dziale co trzeba - przepraszam. Chciałbym tylko zauważyć jedną rzecz, że do oceny animacji w anime używa się określenia GRAFIKA. Szanowni państwo, rozumiem, że idziemy z duchem czasu i powstają coraz to bardziej nowoczesne sposoby tworzenia obrazu rysunkowego, ale ANIMACJA, KRESKA to bynajmniej bardziej pasujące słowa. Sami państwo przyznacie, że czytając komentarze typu "dobra anima z niezłą grafą" często pojawić się może lekki uśmiech na twarzy. Więc o ile to możliwe, prosiłbym o rozmysł nad tą sprawą |
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 27-03-2008, 18:55
|
|
|
Pod pojęciem grafiki zwykło się rozumieć przekaz wizualny, i obejmuje to zarówno grafikę artystyczną, jak i użytkową. Kreska jest pojęciem takim trochę slangowym, jako że to pojęcie kojarzy się głównie z ciągiem punktów, natomiast animacja odnosi się do następujących po sobie obrazów tworzących zwykle wrażenie ruchu. Osobiście uważam, że w związku z tym określenie "grafika" jest jak najbardziej na miejscu, ponieważ odnosi się ogólnie do strony wizualnej ocenianego produktu, a nie tylko do samej animacji. |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 27-03-2008, 20:03
|
|
|
Cytat: | Szanowni państwo, rozumiem, że idziemy z duchem czasu i powstają coraz to bardziej nowoczesne sposoby tworzenia obrazu rysunkowego, ale ANIMACJA, KRESKA to bynajmniej bardziej pasujące słowa. |
Jezus Maria, jakie "bynajmniej"?
Terminy o których mowa nie są synonimiczne. Grafika jest po prostu pojęciem szerszym, obejmuje bowiem i kreskę (z definicji statyczną), i animację (z definicji dynamiczną). Od groma jest serii anime o pięknej kresce, ale dziadowskiej animacji, bo to na niej zazwyczaj się oszczędza. Moim zdaniem dużo bardziej pretensjonalne jest słowo "kreska", naprawdę nie widzę jednak dobrego synonimu, który nie wprowadzałby zamętu. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|