Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Tanuki Anime i Tanuki Manga - Błędy i poprawki |
Wersja do druku |
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 29-06-2009, 20:48
|
|
|
Informatycy znają się lepiej, a ja pewnie trochę spekuluję, ale podejrzewam, że albo Tanuki działa zgodnie z polityką niszczenia anime (wyjaśnienie spiskowe), albo Google wyżej indeksuje recenzję alternatywną (wyjaśnienie megalomańskie), albo Google zmienia pozycjonowanie wyników według twojej historii wyszukiwania (wyjaśnienie chyba-prawdopodobne). |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
tilk
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 29-06-2009, 20:52
|
|
|
Norrc napisał/a: | A powie mi ktoś, dlaczego gdy wpisuję w google "Akane Iro ni Somaru Saka", a następnię wchodzę w recenzję na Tanuki, to przerzuca mnie do alternatywnej? |
Bo akurat tę recenzję Google z jakiegoś powodu ocenił wyżej. |
|
|
|
|
|
Norrc
Grupy: Lisia Federacja Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 29-06-2009, 21:29
|
|
|
Mhmm. Dzięki za odpowiedź. |
|
|
Norrc
Grupy: Lisia Federacja Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 13-07-2009, 12:18
|
|
|
Zauważyłem, że manga i anime "Bokurano" nie są zaznaczone jako "powiązane". |
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 13-07-2009, 19:52
|
|
|
Dodane - nie zawsze pamiętamy o skoordynowaniu tego między Anime i Mangą, a samo się niestety ni cholery nie robi. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 16-07-2009, 11:07
|
|
|
Notice: Undefined offset: 2341 in /www/tanuki_www/www/main/lib/models/Tanuki/Common/LatestData.php on line 318
Notice: Undefined offset: 2325 in /www/tanuki_www/www/main/lib/models/Tanuki/Common/LatestData.php on line 318
To mi się na samej górze strony głównej pokazuje. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 16-07-2009, 12:51
|
|
|
Naprawione. |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 23-07-2009, 09:42
|
|
|
Opis do Rosario X Vampire coś tam na głównej dość brzydko się rozjeżdża. Da się coś z tym zrobić? |
|
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 23-07-2009, 09:54
|
|
|
Pewnie nie (swoją drogą, widziałem już gorsze przypadki), chyba że zdecydujemy się na wyjustowanie tekstów w "dwóch zdaniach o" do lewej, albo na zmniejszenie czcionki. Każde inne rozwiązanie wymagałoby zmian w layoucie. |
|
|
|
|
|
tilk
|
Wysłany: 23-07-2009, 19:11
|
|
|
A ja mam pomysł :) Wprawdzie przeglądarki jeszcze nie potrafią porządnie dzielić słów, jednak conajmniej Firefox i Opera w nowych wersjach zdają się rozumieć znak "soft hyphen", za pomocą którego można oznaczać miejsca dzielenia słów. Jeśli się okaże, że inne przeglądarki się nie buntują - albo że można sensownie włączać i wyłączać tę funkcję dla różnych przeglądarek - moglibyśmy w ten sposób poprawić wygląd naszych stron tytułowych.
Edit: Ugh, Crack, dlaczego forum udaje, że przyjmuje HTML, nawet podgląd działa, a we właściwym poście już nie działa?
To na razie link do takiej strony testowej: http://meiert.com/en/examples/20070208/ - patrzeć na Soft Hyphen. |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 23-07-2009, 20:04
|
|
|
Hmmm, warto by spróbować... Bo zgadzam się, że to wyjustowanie w przypadku "dwóch zdań" potrafi wyglądać kiepsko, szczególnie jeśli trafi się jakieś dłuższe słowo. |
|
|
|
|
tilk
|
Wysłany: 23-07-2009, 21:09
|
|
|
Ok, na stronach głównych Tanuki Anime i Tanuki Manga działa dzielenie słów. Proszę o zgłaszanie ewentualnych problemów, w tym źle podzielonych wyrazów, jeśli takie się trafią. |
|
|
|
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 24-07-2009, 07:57
|
|
|
A ja z nieco innej beczki - recenzja mangi Aż do nieba - polski wydawca, o dziwo, zastosował się do polskich zasad (nie)używania wielkich liter w tytułach, co widać na okładkach, a tymczasem jako tytuł jest podane "Aż do Nieba". |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
Loko
Aspect of Insanity
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 31-07-2009, 02:36
|
|
|
Tak mi się ostatnio rzuciło w oczy, że nie ma odnośnika do anime "The Sky Crawlers" o takiej właśnie nazwie. Jest tylko "Sky Crawlers", mimo że MyAnimeList i ANN podają tę nazwę z "The" na początku. Wydaje mi się że można by zrobić taki odnośnik, niby to nic, ale naciąć się można. |
_________________ That is all in your head.
I am and I are all we. |
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 31-07-2009, 08:31
|
|
|
Wpisanie tytułu The Sky Crawlers w wyszukiwarce prowadzi do recenzji, czyli jest on uwzględniony, tylko "ukryty", jako niemal identyczny z głównym. Przyjęta przez nas zasada pomijania "the" na początku tytułów jest zwykle stosowana w katalogach, z dość oczywistych przyczyn - inaczej pod literą T zrobiłaby się długa i dość bezsensowna lista (tak jak na MAL), co też utrudniałoby użytkownikom życie, bo z kolei musieliby wymyśleć, który tytuł jest tam, a w którym tego "the" nie ma. Zwróć zresztą uwagę, że na ANN to anime jest wymienione pod literą S, a nie T - oni tam mają jakiś sprytny mechanizm, pozwalający indeksowi "pomijać" takie cząstki na początku tytułu, my nie mamy. Może to być trochę mylące w przypadku tytułów, w których "przyjęło się" używanie "the", ale ponieważ działa w wyszukiwaniu, powinno to wystarczyć. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|