Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Tanuki Anime i Tanuki Manga - Błędy i poprawki |
Wersja do druku |
Teukros
|
Wysłany: 30-11-2009, 18:46
|
|
|
Dzięki za zwrócenie uwagi. Dodałem "komedię", ale jednak zostawiłem "realizm". Rzecz w tym, że "realizm" na Tanuki ma znaczenie inne od potocznego - nie oznacza bowiem, że manga jest realistyczna, ale właśnie że nie ma w niej żadnych elementów fantastycznych. Zdaję sobie sprawę, że jest to bardzo mylące (ktoś, kto chce przeczytać "realistyczną" mangę może nieźle się zdziwić), ale nikt nie wpadł na lepsze a krótkie słowo oznaczające "brak elementów fantastycznych". Sugestie w tym zakresie mile widziane. |
|
|
|
|
|
Fei Wang Reed
Łaydak
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 30-11-2009, 21:48
|
|
|
Teukros napisał/a: | Rzecz w tym, że "realizm" na Tanuki ma znaczenie inne od potocznego (...) |
Trochę szkoda, bo, jak przyznałeś, potrafi to być mylące - osobiście mam trochę wyższe wymagania co do "realizmu" (choć "realistyczny" może być nawet tytuł s-f, jeśli spełnia odpowiednie kryteria - vide manga "Planetes", choć śmiem przypuszczać, że nie mieści się ona w tanukowych kategoriach tego wyróżnika). Osobiście optowałbym za rozróżnieniem "realizmu" i "niefantastyczności", choć zdaję sobie sprawę, że, jak pisała kiedyś Avellana, "koszty" mogą przewyższać "korzyści" (czyli jednak trochę roboty do wykonania, czy nawet brak możliwości weryfikacji wszystkich tytułów...). Heh, widać baza recenzji jest już tak duża, że dokonywanie w nich jakichkolwiek globalnych zmian jest problemem. |
|
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
Dołączył: 25 Lut 2004 Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa) Status: offline
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
|
|
|
|
hakman4
:D
|
Wysłany: 01-12-2009, 22:47
|
|
|
Nie możne wrzucić "ogryzka" nowego anime. |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 01-12-2009, 22:49
|
|
|
Hakman - obawiam się, że to trochę za mało precyzyjne, możesz dokładniej opisać, co próbujesz zrobić i jaki błąd się pokazuje? |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
tilk
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 02-12-2009, 09:36
|
|
|
Ojej, już widzę! Baza odrzuca wpisy z podanym przyszłym rokiem, i chyba słusznie - tytuł, którego żaden odcinek jeszcze się nie ukazał, jeszcze nie istnieje. Czy powinniśmy umieszczać w bazie takie zapowiedzi, bo ciężko to inaczej nazwać? |
|
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 02-12-2009, 10:00
|
|
|
Tak, powinniśmy, przynajmniej na Tanuki Manga, a to z uwagi na to, że na Mangach są zapowiedzi. Swoją drogą, wczoraj wieczorem trafiłem na ten sam problem, raport o błędzie został wysłany. |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 02-12-2009, 10:02
|
|
|
W przypadku mang istnieją zapowiedzi wydań polskich, ale dotyczy to tylko tomików. Być może warto byłoby wprowadzić coś takiego dla woluminów na anime, tylko nie o to w tym momencie chodzi.
Ja jestem absolutnie pewna, że będę odrzucać wszystko, co nie zaistniało jeszcze fizycznie - czyli wszystko, dla czego nie został wyemitowany przynajmniej pierwszy odcinek. Panowanie nad takimi zapowiedziami będzie zbyt trudne, a to się naprawdę potrafi zmieniać. Więc nie, jeśli problem polega na tym, że nie da się wpisać anime albo mangi z datą z przyszłości, to nie należy tego "naprawiać" - to dobre zabezpieczenie.
Edit - na Mangach podawana jest data polskiego wydania w technikaliach. To może być w przyszłości, ale nie data oryginalnego wydania... (teraz chyba nie ma sprzeczności między opinią moją a Teukrosa). |
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 02-12-2009, 10:10
|
|
|
Tak, chodziło mi o datę wydania w Polsce. |
|
|
|
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 08-12-2009, 16:40
|
|
|
Przy próbie wyszukiwania na Tanuki Manga:
błąd napisał/a: | Error 403
We're sorry, but we could not fulfill your request for /strony/szukaj on this server.
You do not have permission to access this server. Before trying again, close your browser, run anti-virus and anti-spyware software and remove any viruses and spyware from your computer.
Your technical support key is: 53af-bf98-b40c-8ddc
You can use this key to fix this problem yourself.
If you are unable to fix the problem yourself, please contact tilk at tilk.eu and be sure to provide the technical support key shown above. |
|
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 08-12-2009, 17:11
|
|
|
Reklamy po lewej zawsze sporo rozciągają stronę, więc, co by nie marnować miejsca, pomyślałem, że można by wydłużyć listę "ostatnio dodane". |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
tilk
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 08-12-2009, 17:51
|
|
|
Morg napisał/a: | Przy próbie wyszukiwania na Tanuki Manga: (...) |
Albo nie robiąc nic na stronie miałeś ją otwartą przez 2 dni, po czym pierwszą rzeczą, jaką zrobiłeś, było wyszukiwanie (nie wierzę), albo zegar na serwerze przestawił się o 2 dni, albo nastąpiła jakaś magia z ciasteczkami, albo stał się cud. Generalnie, WTF?!?
Morg napisał/a: | Reklamy po lewej zawsze sporo rozciągają stronę, więc, co by nie marnować miejsca, pomyślałem, że można by wydłużyć listę "ostatnio dodane". |
Można, mnie też drażni ta wielka pusta dziura na stronie. Opinie? |
|
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 08-12-2009, 18:04
|
|
|
Jasne, że można. Na Tanuki Manga poproszę o dwie dodatkowe recenzje główne i takoż dwie recenzje tomików. |
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 08-12-2009, 20:00
|
|
|
Na Anime proponuję wyświetlać dodatkowych pięć recenzji anime i rozciągnąć w pionie dwie pozostałe kolumny: zwiększając odstępy pomiędzy sekcjami, marginesy między poszczególnymi pozycjami na liście, oraz może dodając jeszcze jedną losową recenzję (odświeżałoby dwie na raz?). |
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 08-12-2009, 20:03
|
|
|
Można, aczkolwiek docelowo miejsce się może przydać - kiedy wprowadzimy opisy i edycje, będzie można dać "Ostatnio dodane opisy" i "Ostatnio edytowane tytuły" - zawsze się będzie czym pochwalić. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|