Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Nowe pomysły i propozycje |
Wersja do druku |
godofblackmetal
Boku wa shinimasen!
|
Wysłany: 12-11-2010, 00:30
|
|
|
Powinno się dodać do listy tytułów powiązanych, oznaczenia o typie anime np:
* Slayers Evolution-R (tv)
* Slayers Excellent (ova)
* Slayers Great (mov)
* Slayers NEXT (tv)
I tak dalej.
EDIT: Oczywiście efekt byłby jeszcze lepszy, jeśli wprowadzono by pomysł który padł wcześniej o ustawieniu tytułów powiązanych chronologicznie. Człowiek by się tak nie gubił, bo niektóre anime jak podane wyżej Slayers, ma troszkę tytułów na liście :3. |
_________________ Madao: road of gintama.
|
|
|
|
|
Ai-chan
zaindygowana
Dołączyła: 14 Cze 2010 Skąd: że niby teraz z Krakowa Status: offline
|
Wysłany: 18-12-2010, 19:00
|
|
|
Moja propozycja dotyczy odnośników i linków umieszczanych na stronie poszczególnych tytułów.
Dlaczego nie dodać by tam recenzji anime zamieszonych na innych portalach filmowych, np. filmwebie? Nie są to strony poświęcone jedynie anime, niemniej również recenzje tego typu produkcji się tam znajdują. Nie jest ich może wiele, ale poziomem z pewnością nie odbiegają od tych tanukowych, a często mogą przedstawiać inne zdanie lub alternatywną opinię na temat danego tytułu. Myślę, że warto byłoby ułatwić użytkownikom dostęp do nich. |
_________________ winter moon
her cat nudges in
through the closing door
- Marilyn Appl Walker |
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 18-12-2010, 19:41
|
|
|
Ai-chan napisał/a: | Dlaczego nie dodać by tam recenzji anime zamieszonych na innych portalach filmowych, np. filmwebie? |
Dodajemy - do tych serwisów, gdzie mamy stosowne porozumienia.
Popatrz np. na taki Appleseed.
Pamiętaj jednak że to jest naprawdę kolosalna praca, za wielu linkarzy nie mamy, a bywa że linki się upierdliwie dezaktualizują, i wystarczy że w takim filmwebie zmieni się team techniczny, i cała robota na nic.
A ja mam pytanie takie z głupia frant, do Cracka i Tilka... czy mamy/moglibyśmy niedużym nakładem czasu zamieć coś do flagowania nieaktualnych linków, oraz coś do kontrybuowania linków przez użyszkodników na podobnej zasadzie co ogryzki? |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
CainSerafin -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 11-01-2011, 19:24
|
|
|
W dziale Tanuki -Anime - Lista woluminów bardzo przydałaby się możliwość wyboru pomiędzy wyświetlaniem pełnej listy tytułów, wyłącznie ogryzków i wyłącznie wydań z recenzją. W działach z recenzjami od dawna można segregować w ten sposób tytuły, więc dziwne że dział z polskimi wydaniami został pominięty. |
|
|
|
|
|
CainSerafin -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 19-01-2011, 20:59
|
|
|
W działach Współpraca na Tanuki-Manga i Tanuki-Anime można dodać dodatkowy button dla rezerwacji/publikacji. To chyba bardziej intuicyjne rozwiązanie niż wciśnięcie grafika rezerwacji/publikacji na koniec zasad pisania recenzji. |
|
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 19-01-2011, 21:52
|
|
|
CainSerafin - obie propozycje zgłoszone zostały do realizacji. Bardzo dziękujemy za pomysł! |
|
|
|
|
|
Loko
Aspect of Insanity
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 22-01-2011, 17:21
|
|
|
Tak sobie myślę, że dla użytkowników mających konto na Tanuki mogłaby być przydatna pewna opcja. Gdy ktoś szuka sobie załóżmy anime przygodowego, wchodzi tutaj, co jest jasne. Wydaje mi się, że dobre byłoby dodanie jeszcze dwóch opcji segregacji (do Kanji, tytuły alternatywne, tylko tytuły z recenzją etc.), mianowicie coś w rodzaju "widziane przeze mnie" i "nie widziane przeze mnie". |
_________________ That is all in your head.
I am and I are all we. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|