FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następny
  Nowe pomysły i propozycje
Wersja do druku
Lila Płeć:Kobieta
BAKA Ranger

Status: offline

Grupy:
AntyWiP
Fanklub Lacus Clyne
Lisia Federacja
Omertà
PostWysłany: 07-05-2010, 22:36   

Crack napisał/a:
Dało by radę. Link wstawiony :)

Dziękuje ślicznie

Przejdź na dół Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Tyreus Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 08-05-2010, 21:57   

Mam taki pomysł dotyczący "nerdometra". Pomyślałem że skoro ma pokazywać czas który poświęciliśmy na nasze hobby to powinien brać też pod uwagę to że niektóre serie oglądaliśmy więcej niż raz. U niektórych różnica może być pewnie nawet kilkudniowa. Wielu osobom (na przykład mi) ułatwiło by to też podejmowanie decyzji o ponownym obejrzeniu jakiegoś tytułu. Do tej pory kiedy zastanawiałem się nad obejrzeniem czegoś co lubię, a czymś co może być fajne zazwyczaj wybierałem to drugie gdyż dawało mi to dodatkowe korzyści w postaci punkcika do statystyk (okrutne, ale prawdziwe). Mogłoby to wyglądać na przykład tak że w odległości kilku spacji od tytułu w naszej liście było by małe, szare "2x" albo nawet "10x". Co o tym myślicie?

Ostatnio zmieniony przez Tyreus dnia 12-05-2010, 00:22, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
tilk Płeć:Mężczyzna

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 08-05-2010, 23:37   

Tyreus napisał/a:
Mam taki pomysł dotyczący "nerdometra". Pomyślałem że skoro ma pokazywać czas który poświęciliśmy na nasze hobby to powinien brać też pod uwagę to że niektóre serie oglądaliśmy więcej niż raz. U niektórych różnica może być pewnie nawet kilkudniowa. Wielu osobom (na przykład mi) ułatwiło by to też podejmowanie decyzji o ponownym obejrzeniu jakiegoś tytułu. Do tej pory kiedy zastanawiałem się nad obejrzeniem czegoś co lubię, a czymś co może być fajne zazwyczaj wybierałem to drugie gdyż dawało mi to dodatkowe korzyści w postaci punkcika do statystyk (okrutne, ale prawdziwe). Mogłoby to wyglądać na przykład tak że w odległości kilku spacji od tytułu w naszej liście było by małe, szare "2x" albo nawet "10x". Co o tym myślicie?

To nie jest zły pomysł, aczkolwiek należałoby to rozwiązać tak, aby obecność takiej opcji nie przeszkadzała w żaden sposób osobom, które korzystać z niej nie zamierzają. Prostota przede wszystkim :)
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odwiedź blog autora Odwiedź galerię autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

Numer Gadu-Gadu
1543661
Tyreus Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 09-05-2010, 21:22   

Mogło by to wyglądać na przykład tak:

Problem zaczynałby się od 100 bo liczbę dwucyfrową można by jeszcze jakoś zwęzić ale nie sądzę żeby komuś chciało się oglądać cokolwiek tyle razy :)

Ostatnio zmieniony przez Tyreus dnia 12-05-2010, 00:22, w całości zmieniany 1 raz
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Issina Płeć:Kobieta
Dante.. I'll miss you

PostWysłany: 11-05-2010, 18:58   

Mam pomysł, a właściwie pytanie/prośbę.
Czy da radę wprowadzić jakąś blokadę do wysyłania zaproszeń do znajomych powiedzmy po 3 odrzuconych invitkach?
Ostatnio namolnie dostaje zaproszenia od osób, których nie kojarzę nawet z forum, a te usilnie próbują mnie zwerbować do swojego haremu >.>
Da radę coś z tym zrobić?
Z góry przepraszam jeśli pisze w nieodpowiednim dziale, ale lepszego nie znalazłam.

Łaydak

Grupy:
Melior Absque Chrisma
PostWysłany: 12-05-2010, 19:09   

Podpisuję się pod pomysłem Issiny. O ile na początku tej, hmm... "społecznościowej" formy tanuki.pl, było względnie, tak ostatnimi czasy coraz częściej natrafiam na jakieś dziwaczne zaproszenia od zapalonych kolekcjonerów "pokemonów" (bez obrazy dla tych poczciwych istotek).

Ręce za lud walczące sam lud poobcina.
Imiona miłych ludowi lud pozapomina.
Wszystko przejdzie. Po huku, po szumie, po trudzie
Wezmą dziedzictwo cisi, ciemni, mali ludzie.

A. Mickiewicz
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
tilk Płeć:Mężczyzna

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 13-05-2010, 12:31   

Chyba faktycznie należałoby coś z tym zrobić, plaga łapaczy pokemonów niestety rośnie. Są nawet takie radosne przypadki, jak użytkownik Valgaav_89, który bez zażenowania zapraszał do znajomych osoby ALFABETYCZNIE Z LISTY UŻYTKOWNIKÓW.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odwiedź blog autora Odwiedź galerię autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

Numer Gadu-Gadu
1543661
Fei Wang Reed Płeć:Mężczyzna
Łaydak

Grupy:
Melior Absque Chrisma
PostWysłany: 18-05-2010, 20:06   

Jeszcze jedna mała "u-ważka": Zapewne do najdziwniejszych należą powiadomienia, w których dowiadujesz się, że "twój znajomy X zawarł znajomość z Y", przy czym tym Igrekiem jest osoba dostająca powiadomienie. Nie wiem po co informacja, że ktoś zawarł z tobą znajomość, w końcu większość raczej wie co robi.

Ręce za lud walczące sam lud poobcina.
Imiona miłych ludowi lud pozapomina.
Wszystko przejdzie. Po huku, po szumie, po trudzie
Wezmą dziedzictwo cisi, ciemni, mali ludzie.

A. Mickiewicz
Norrc Płeć:Mężczyzna

Grupy:
Lisia Federacja
Melior Absque Chrisma
PostWysłany: 23-05-2010, 16:31   

Taka propozycja/zapytanie dotyczące forum. Zauważyłem kilka zupełnie nic nie wnoszących tematów (np. ten o Fate/Stay Night co dziś powstał). Został on zamknięty (i prawidłowo). Nie warto jednak pomyśleć o usuwaniu rzeczy, które jedynie zaśmiecają forum?

Sam nie wiem, może jest to robione po kilku dniach czy tygodniach (nie prowadzę spisu tematów). Pytam dla pewności.

Numer Gadu-Gadu
1498253
moshi_moshi Płeć:Kobieta
Szara Emonencja

Grupy:
Alijenoty
Fanklub Lacus Clyne
WOM
PostWysłany: 23-05-2010, 16:48   

Tak, takie tematy wiszą sobie przez jakiś czas zamknięte, a potem zostają usunięte.

PostWysłany: 27-05-2010, 19:34   

Może wprowadzić opcję filtrowania typów zdarzeń w Powiadomieniach? Możnaby np. zostawić tylko zmainy w listach anime/mang wyłączając zawierane znajomości itd. Maniacy porządków byliby pewnie zadowoleni... Jestem ciekaw opinii innych Użytkowników na ten temat.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Koranona Płeć:Kobieta
Morning Glory

Grupy:
Syndykat
WOM
PostWysłany: 03-06-2010, 14:20   

<patrzy czy nikt nie stoi z przygotowanymi wcześniej halabardami>

Ekhem no to rzucam. Otóż jak już wspomniałam kilku jenotom i jak już raz powiedziałam na ircu fajnie by było udostępnić zwykłym, szarym użytkownikom (jak skromne moi) cuś co ma już redakcja. Mowa o szczegółowym ocenianiu. My mamy tylko ocenę ogólną w skali 1-10/10,a przecież na takową składa się dużo czynników (muzyka, fabuła etc). Mając szczegółowe ocenianie można by było dać obraz typu "Fajne postacie tylko fabuła do kitu, muzyka robiła za fajny podkład ale nic szczególnego". W sumie wszystko można w komentarzu zamieścić ale dla tego rzucam, żeby się zastanowić.
No i można by było wydzielić dwie opcje; dla upartych jak ja (opcja "oceń szczegółowo") i dla ludzi którzy się nie chcą tym bawić (opcja "oceń ogólnie").
Jak już wspomniałam można to napisać w komentarzu, z tym, że my napiszemy że fabuła nam się nie podobała, a ktoś rzuci w nas pomidorem z dumnym okrzykiem "Fabuła była wspaniała!". a do takiej oceny jak się mocno przyczepią to napiszą prywatnie i nie będą zaśmiecać strony niepotrzebnymi komentarzami.

<oddala się czujnie szukając wzrokiem metalicznego błysku halabard>

Numer Gadu-Gadu
408121
Costly Płeć:Mężczyzna
Maleficus Maximus

Grupy:
Melior Absque Chrisma
PostWysłany: 03-06-2010, 14:25   

Tak w zasadzie to nie redakcja wystawia oceny cząstkowe, tylko autor recenzji. I tylko on, bo i pozostali oceniający, także z redakcji, tego zrobić nie mogą.

Względem samego pomysłu - ya, ok, alright, cool... ale po co? Zamota niesamowita (gdzie w ogóle ma się to wyświetlać?), a patrząc na to z perspektywy jednego z wielu oceniających, to nie jest mi to zupełnie potrzebne.

IKa Płeć:Kobieta

Grupy:
WIP
PostWysłany: 03-06-2010, 15:04   

Redakcja nie ma możliwości szczegółowego oceniania danego tytułu, taką możliwość ma tylko i wyłącznie recenzent, który wysyłając recenzję wysyła razem z nią oceny cząstkowe i ocenę całości.
Pozostała część redakcji oraz "zwykli" użytkownicy mają możliwość wypowiedzenia się na ten temat w komentarzach, uzasadniając swoją wypowiedź.
Powrót do góry
Koranona Płeć:Kobieta
Morning Glory

Grupy:
Syndykat
WOM
PostWysłany: 03-06-2010, 15:46   

Nie wiem co mi się poplątało że redakcja też to ma ^^'

Rzuciłam do rozpatrzenia, oui.

Numer Gadu-Gadu