| | 
	| 

| Ogłoszenie |  
	| 
			Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
		 |  

| Nowe pomysły i propozycje |  
	| Wersja do druku |  
	| Paweł  

Status: offline

| 

|  Wysłany: 26-02-2010, 11:10 | 
 |  
			| 
 |  
			| Co do słowniczka - wydaje mi się, czy był on kiedyś dostępny z poziomu Tanuki Anime? Pamiętam, że zdarzyło mi się solidnie naszukać, zanim olśniło mnie, że może na stronie zbiorczej go znajdę. Czy umieszczenie go w belce każdej ze stron robiłoby jakiś problem? Bo mam wrażenie, że w takim wypadku byłby częściej przydatny. |  
			| _________________

|  |  
	|     |  |  |  |  
	| Mitsurugi  Wieczny Marzyciel

| 

|  Wysłany: 26-02-2010, 12:54 | 
 |  
			| 
 |  
			| Popieram wniosek Pawła. Dla nowicjuszy na naszej stronie bardzo by się przydała wiadomość o jego istnieniu i łatwy, szybki dostęp. W końcu nowości często zostają zasypane terminami, o których znaczeniu nie mają pojęcia. Według mnie byłby to dobry zabieg. |  
			| _________________
 温故知新 - To search for the old is to understand the new
 勝ちは鞘の中にあり -  Victory comes while the sword is still in the scabbard

|  |  
	|     |  |  |  |  
	| Slova  Panzer Panzer~

Grupy:
 Samotnia złośliwych Trolli

| 

|  Wysłany: 28-02-2010, 08:50 | 
 |  
			| 
 |  
			| Przy przeglądaniu Wydano w Polsce przydałby się przełącznik "pokaż zrecenzowane/niezrecenzowane woluminy", dotyczy to zarówno Anime jak i Manga. |  
			| _________________
 Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
 But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.

|  |  
	|     |  |  |  |  
	| Teukros  

| 

|  Wysłany: 28-02-2010, 11:38 | 
 |  
			| 
 |  
			| To dobry pomysł. Sam kiedyś postulowałem coś takiego, ale zostało zapomniane. Dorzuciłem na listę spraw do zrobienia. |  
			|  |  |  
	|   |  |  |  |  
	| pmatulka  

| 

|  Wysłany: 26-03-2010, 14:15 | 
 |  
			| 
 |  
			| Wśród wielu dostępnych list brakuję mi jednej. Otóż chodzi mi o listę zakupionych (wydanych w Polsce) tytułów.
 Powinny być opcje: Posiadam, oraz Planuję zakup.

Nie powinno to być zbyt skomplikowane, a mogłoby być bardzo przydatne.
 |  
			|  |  |  
	|     |  |  |  |  
	| Grisznak -Usunięty-
 Gość

| 

|  Wysłany: 26-03-2010, 14:41 | 
 |  
			| 
 |  
			| Co prawda może budzić sprzeczne odczucia (bo to takie: "Nasz-lansik"), ale osobiście uważam, że można by wprowadzić taki dodatek, gdyż byłby to kolejny krok w kierunku uspołecznienia Tanuka. |  
			|  |  |  
	|   |  |  |  |  
	| pmatulka  

| 

|  Wysłany: 27-03-2010, 04:20 | 
 |  
			| 
 |  
			| Możliwość stworzenia listy zakupionych tytułów interesuję mnie z dwóch powodów. 
 Po pierwsze dzięki temu w ograniczony sposób (tylko dla użytkowników serwisu i to zakładając że wpisują poprawne dane) można sprawdzić jakie tytuły wydane w Polsce są popularne. Jest to bardzo ciekawa i dosyć ważna informacja.

Po drugie daje możliwość sprawdzenia w każdym miejscu (tak jak najbardziej korzystam z internetu w komórce) jakie tytuły posiadam i co chce zakupić (zdarzyła mi się sytuacja że nie miałem przy sobie listy i w sklepie zastanawiałem się czy kupiłem już dany tytuł czy też nie).

I w tym momencie dochodzi też propozycja (wydaje mi się że raczej na chwilę obecną nierealna) stworzenia "zewnętrznej" listy jak na MALu, oraz mobilnej wersji: m.tanuki.pl

I jeszcze jedna propozycja przyszła mi do głowy. Otóż po wyświetleniu listy wydanych w Polsce tytułów jest link "lista pełna". Można by także dodać kolejny "grupuj tytuły", gdzie zamiast wyświetlonych kilkudziesięciu tomów byłby znaczek seria kompletna, bądź też nie i po kliknięciu można by rozwinąć szczegółową listę (do zastosowanie zarówno w obecnej liście wydanych tytułów jak i w hipotetycznej liście zakupionych).
 |  
			|  |  |  
	|     |  |  |  |  
	| Costly  Maleficus Maximus

Grupy:
 Melior Absque Chrisma

| 

|  Wysłany: 27-03-2010, 13:33 | 
 |  
			| 
 |  
			| Taka argumentacja mhm... 
 Z nieumiejętności pamiętania, co miałem kupić idąc do sklepu wyleczyłem się gdzieś w wieku 8 lat, proponuje też rozpocząć trening. Nie sądzę też, aby w interesie Tanuki było monitorowanie popularności polskich wydań anime, to budzi dwuznaczności przy późniejszym rozpatrywaniu bezstronności ich oceniania (może i naciągane dwuznaczności, ale jednak).

Ale też nie widzę powodu dla którego wprowadzenie czegoś takiego miało przeszkadzać tym, którym to jest niepotrzebne. Ot, po prostu z funkcji nie będą korzystać. Nawet jeżeli budzi na ich ustach jedynie złośliwy uśmiech.
 |  
			| _________________
 All in the golden afternoon
 Full leisurely we glide...
 |  |  
	|     |  |  |  |  
	| tilk  

Grupy:
 Alijenoty

| 

|  Wysłany: 27-03-2010, 15:43 | 
 |  
			| 
 |  
			| 	  | pmatulka napisał/a: |  	  | Możliwość stworzenia listy zakupionych tytułów interesuję mnie z dwóch powodów. 
 Po pierwsze dzięki temu w ograniczony sposób (tylko dla użytkowników serwisu i to zakładając że wpisują poprawne dane) można sprawdzić jakie tytuły wydane w Polsce są popularne. Jest to bardzo ciekawa i dosyć ważna informacja.

Po drugie daje możliwość sprawdzenia w każdym miejscu (tak jak najbardziej korzystam z internetu w komórce) jakie tytuły posiadam i co chce zakupić (zdarzyła mi się sytuacja że nie miałem przy sobie listy i w sklepie zastanawiałem się czy kupiłem już dany tytuł czy też nie).
 | 
 Masz rację, to nie jest zły pomysł. Przemyślenia tylko wymaga, jakiej "ziarnistości" ma być ta lista: czy na poziomie tytułów, czy poszczególnych woluminów/tomików. Druga opcja wymagałaby trochę więcej pracy, ale dawałaby też więcej możliwości - pytanie, czy potrzebnych.

| pmatulka napisał/a: |  	  | I w tym momencie dochodzi też propozycja (wydaje mi się że raczej na chwilę obecną nierealna) stworzenia "zewnętrznej" listy jak na MALu, | 
 Co rozumiesz jako "zewnętrzną" listę?

| pmatulka napisał/a: |  	  | oraz mobilnej wersji: m.tanuki.pl | 
 Tu z kolei jest pytanie - czym taka mobilna wersja miałaby się charakteryzować? Jeśli chodzi wyłącznie o przystosowanie do niewielkich ekranów, można by to osiągnąć tworząc dodatkowy styl strony dla urządzeń mobilnych - co parę lat temu chciałem zrobić, ale technologie mobilne były wtedy bardzo mało popularne i pomysł poszedł w odstawkę.

| pmatulka napisał/a: |  	  | I jeszcze jedna propozycja przyszła mi do głowy. Otóż po wyświetleniu listy wydanych w Polsce tytułów jest link "lista pełna". Można by także dodać kolejny "grupuj tytuły", gdzie zamiast wyświetlonych kilkudziesięciu tomów byłby znaczek seria kompletna, bądź też nie i po kliknięciu można by rozwinąć szczegółową listę (do zastosowanie zarówno w obecnej liście wydanych tytułów jak i w hipotetycznej liście zakupionych). | 
 To też jest bardzo dobry pomysł! Co więcej - wydaje mi się, że taki widok miałby więcej sensu, niż używany obecnie, i mógłby go zastąpić.

Dziękuję za sugestie!
 |  
			|  |  |  
	|     |  |  |  |  
	| Grisznak -Usunięty-
 Gość

| 

|  Wysłany: 27-03-2010, 19:39 | 
 |  
			| 
 |  
			| Ja bym przyporządkował to do woluminów/tomików. |  
			|  |  |  
	|   |  |  |  |  
	| Alex Ashtray.  *Androgyne Emo*

| 

|  Wysłany: 28-03-2010, 16:33 | 
 |  
			| 
 |  
			| Nie wiem, może ktoś gdzieś pisał o czymś takim, ale.. Przydałoby się do list  anime/mang użytkowników dodać jedną kategorię "planuję obejrzeć" (czy coś w tym stylu), żeby można dodawać serie, które chciałoby się obejrzeć, ale nie ma sie narazie czasu.
 Dzięki temu nie "gubiłyby" się w morzu tytułów i nie dałoby się zapomnieć  o nich tak łatwo ;)
 Oczywiście ocenianie powinno być wyłączone, jeśli chce się tylko dodać jakiś tytuł do zaplanowanych.
 |  
			| _________________

Androgenizm ftw <3
 |  |  
	|     |  |  |  |  
	| Morg  

Grupy:
 AntyWiP
 Fanklub Lacus Clyne
 Tajna Loża Knujów

| 

|  Wysłany: 28-03-2010, 16:40 | 
 |  
			| 
 |  
			| ... ale przecież tak się da? |  
			| _________________
 Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa.
 |  |  
	|     |  |  |  |  
	| Slova  Panzer Panzer~

Grupy:

| 

|  Wysłany: 28-03-2010, 16:41 | 
 |  
			| 
 |  
			| Istnieje znacznik "do obejrzenia", symbolizowany przez strzałkę skierowaną grotem w górę. |  
			| _________________

|  |  
	|     |  |  |  |  
	| Alex Ashtray.  *Androgyne Emo*

| 

|  Wysłany: 28-03-2010, 16:41 | 
 |  
			| 
 |  
			| O, serio? Faktycznie O.o Kiedyś się nie dało, a że nie sprawdziłam... xD
 To fajnie.
 |  
			| _________________

Androgenizm ftw <3
 |  |  
	|     |  |  |  |  
	| Slova  Panzer Panzer~

Grupy:

| 

|  Wysłany: 28-03-2010, 16:48 | 
 |  
			| 
 |  
			| Proszę. Polecam się na przyszłość. |  
			| _________________

|  |  
	|     |  |  |  |  
	|  |  
	| Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach