FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następny
  Nowe pomysły i propozycje
Wersja do druku
Paweł Płeć:Mężczyzna

Status: offline
PostWysłany: 26-02-2010, 11:10   

Co do słowniczka - wydaje mi się, czy był on kiedyś dostępny z poziomu Tanuki Anime? Pamiętam, że zdarzyło mi się solidnie naszukać, zanim olśniło mnie, że może na stronie zbiorczej go znajdę. Czy umieszczenie go w belce każdej ze stron robiłoby jakiś problem? Bo mam wrażenie, że w takim wypadku byłby częściej przydatny.

Wieczny Marzyciel

PostWysłany: 26-02-2010, 12:54   

Popieram wniosek Pawła. Dla nowicjuszy na naszej stronie bardzo by się przydała wiadomość o jego istnieniu i łatwy, szybki dostęp. W końcu nowości często zostają zasypane terminami, o których znaczeniu nie mają pojęcia. Według mnie byłby to dobry zabieg.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

Numer Gadu-Gadu
927825
Slova Płeć:Mężczyzna
Panzer Panzer~

Grupy:
Samotnia złośliwych Trolli
PostWysłany: 28-02-2010, 08:50   

Przy przeglądaniu Wydano w Polsce przydałby się przełącznik "pokaż zrecenzowane/niezrecenzowane woluminy", dotyczy to zarówno Anime jak i Manga.

Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Teukros Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 28-02-2010, 11:38   

To dobry pomysł. Sam kiedyś postulowałem coś takiego, ale zostało zapomniane. Dorzuciłem na listę spraw do zrobienia.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
pmatulka Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 26-03-2010, 14:15   

Wśród wielu dostępnych list brakuję mi jednej.
Otóż chodzi mi o listę zakupionych (wydanych w Polsce) tytułów.
Powinny być opcje: Posiadam, oraz Planuję zakup.

Nie powinno to być zbyt skomplikowane, a mogłoby być bardzo przydatne.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

Numer Gadu-Gadu
4709324
Grisznak
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 26-03-2010, 14:41   

Co prawda może budzić sprzeczne odczucia (bo to takie: "Nasz-lansik"), ale osobiście uważam, że można by wprowadzić taki dodatek, gdyż byłby to kolejny krok w kierunku uspołecznienia Tanuka.
Powrót do góry
pmatulka Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 27-03-2010, 04:20   

Możliwość stworzenia listy zakupionych tytułów interesuję mnie z dwóch powodów.

Po pierwsze dzięki temu w ograniczony sposób (tylko dla użytkowników serwisu i to zakładając że wpisują poprawne dane) można sprawdzić jakie tytuły wydane w Polsce są popularne. Jest to bardzo ciekawa i dosyć ważna informacja.

Po drugie daje możliwość sprawdzenia w każdym miejscu (tak jak najbardziej korzystam z internetu w komórce) jakie tytuły posiadam i co chce zakupić (zdarzyła mi się sytuacja że nie miałem przy sobie listy i w sklepie zastanawiałem się czy kupiłem już dany tytuł czy też nie).

I w tym momencie dochodzi też propozycja (wydaje mi się że raczej na chwilę obecną nierealna) stworzenia "zewnętrznej" listy jak na MALu, oraz mobilnej wersji: m.tanuki.pl

I jeszcze jedna propozycja przyszła mi do głowy. Otóż po wyświetleniu listy wydanych w Polsce tytułów jest link "lista pełna". Można by także dodać kolejny "grupuj tytuły", gdzie zamiast wyświetlonych kilkudziesięciu tomów byłby znaczek seria kompletna, bądź też nie i po kliknięciu można by rozwinąć szczegółową listę (do zastosowanie zarówno w obecnej liście wydanych tytułów jak i w hipotetycznej liście zakupionych).

Numer Gadu-Gadu
4709324
Costly Płeć:Mężczyzna
Maleficus Maximus

Grupy:
Melior Absque Chrisma
PostWysłany: 27-03-2010, 13:33   

Taka argumentacja mhm...

Z nieumiejętności pamiętania, co miałem kupić idąc do sklepu wyleczyłem się gdzieś w wieku 8 lat, proponuje też rozpocząć trening. Nie sądzę też, aby w interesie Tanuki było monitorowanie popularności polskich wydań anime, to budzi dwuznaczności przy późniejszym rozpatrywaniu bezstronności ich oceniania (może i naciągane dwuznaczności, ale jednak).

Ale też nie widzę powodu dla którego wprowadzenie czegoś takiego miało przeszkadzać tym, którym to jest niepotrzebne. Ot, po prostu z funkcji nie będą korzystać. Nawet jeżeli budzi na ich ustach jedynie złośliwy uśmiech.

tilk Płeć:Mężczyzna

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 27-03-2010, 15:43   

pmatulka napisał/a:
Możliwość stworzenia listy zakupionych tytułów interesuję mnie z dwóch powodów.

Po pierwsze dzięki temu w ograniczony sposób (tylko dla użytkowników serwisu i to zakładając że wpisują poprawne dane) można sprawdzić jakie tytuły wydane w Polsce są popularne. Jest to bardzo ciekawa i dosyć ważna informacja.

Po drugie daje możliwość sprawdzenia w każdym miejscu (tak jak najbardziej korzystam z internetu w komórce) jakie tytuły posiadam i co chce zakupić (zdarzyła mi się sytuacja że nie miałem przy sobie listy i w sklepie zastanawiałem się czy kupiłem już dany tytuł czy też nie).

Masz rację, to nie jest zły pomysł. Przemyślenia tylko wymaga, jakiej "ziarnistości" ma być ta lista: czy na poziomie tytułów, czy poszczególnych woluminów/tomików. Druga opcja wymagałaby trochę więcej pracy, ale dawałaby też więcej możliwości - pytanie, czy potrzebnych.

pmatulka napisał/a:
I w tym momencie dochodzi też propozycja (wydaje mi się że raczej na chwilę obecną nierealna) stworzenia "zewnętrznej" listy jak na MALu,

Co rozumiesz jako "zewnętrzną" listę?

pmatulka napisał/a:
oraz mobilnej wersji: m.tanuki.pl

Tu z kolei jest pytanie - czym taka mobilna wersja miałaby się charakteryzować? Jeśli chodzi wyłącznie o przystosowanie do niewielkich ekranów, można by to osiągnąć tworząc dodatkowy styl strony dla urządzeń mobilnych - co parę lat temu chciałem zrobić, ale technologie mobilne były wtedy bardzo mało popularne i pomysł poszedł w odstawkę.

pmatulka napisał/a:
I jeszcze jedna propozycja przyszła mi do głowy. Otóż po wyświetleniu listy wydanych w Polsce tytułów jest link "lista pełna". Można by także dodać kolejny "grupuj tytuły", gdzie zamiast wyświetlonych kilkudziesięciu tomów byłby znaczek seria kompletna, bądź też nie i po kliknięciu można by rozwinąć szczegółową listę (do zastosowanie zarówno w obecnej liście wydanych tytułów jak i w hipotetycznej liście zakupionych).

To też jest bardzo dobry pomysł! Co więcej - wydaje mi się, że taki widok miałby więcej sensu, niż używany obecnie, i mógłby go zastąpić.

Dziękuję za sugestie!
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odwiedź blog autora Odwiedź galerię autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

Numer Gadu-Gadu
1543661
Grisznak
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 27-03-2010, 19:39   

Ja bym przyporządkował to do woluminów/tomików.
Powrót do góry
Alex Ashtray. Płeć:Mężczyzna
*Androgyne Emo*

PostWysłany: 28-03-2010, 16:33   

Nie wiem, może ktoś gdzieś pisał o czymś takim, ale..
Przydałoby się do list anime/mang użytkowników dodać jedną kategorię "planuję obejrzeć" (czy coś w tym stylu), żeby można dodawać serie, które chciałoby się obejrzeć, ale nie ma sie narazie czasu.
Dzięki temu nie "gubiłyby" się w morzu tytułów i nie dałoby się zapomnieć o nich tak łatwo ;)
Oczywiście ocenianie powinno być wyłączone, jeśli chce się tylko dodać jakiś tytuł do zaplanowanych.

Androgenizm ftw <3
Morg Płeć:Mężczyzna

Grupy:
AntyWiP
Fanklub Lacus Clyne
Tajna Loża Knujów
PostWysłany: 28-03-2010, 16:40   

... ale przecież tak się da?

Numer Gadu-Gadu
8137449
Slova Płeć:Mężczyzna
Panzer Panzer~

Grupy:
Samotnia złośliwych Trolli
PostWysłany: 28-03-2010, 16:41   

Istnieje znacznik "do obejrzenia", symbolizowany przez strzałkę skierowaną grotem w górę.

Alex Ashtray. Płeć:Mężczyzna
*Androgyne Emo*

PostWysłany: 28-03-2010, 16:41   

O, serio?
Faktycznie O.o Kiedyś się nie dało, a że nie sprawdziłam... xD
To fajnie.

Androgenizm ftw <3