Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Nowe pomysły i propozycje |
Wersja do druku |
Paweł
|
Wysłany: 26-02-2010, 11:10
|
|
|
Co do słowniczka - wydaje mi się, czy był on kiedyś dostępny z poziomu Tanuki Anime? Pamiętam, że zdarzyło mi się solidnie naszukać, zanim olśniło mnie, że może na stronie zbiorczej go znajdę. Czy umieszczenie go w belce każdej ze stron robiłoby jakiś problem? Bo mam wrażenie, że w takim wypadku byłby częściej przydatny. |
|
|
Mitsurugi
Wieczny Marzyciel
|
Wysłany: 26-02-2010, 12:54
|
|
|
Popieram wniosek Pawła. Dla nowicjuszy na naszej stronie bardzo by się przydała wiadomość o jego istnieniu i łatwy, szybki dostęp. W końcu nowości często zostają zasypane terminami, o których znaczeniu nie mają pojęcia. Według mnie byłby to dobry zabieg. |
_________________ 温故知新 - To search for the old is to understand the new
勝ちは鞘の中にあり - Victory comes while the sword is still in the scabbard
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 28-02-2010, 08:50
|
|
|
Przy przeglądaniu Wydano w Polsce przydałby się przełącznik "pokaż zrecenzowane/niezrecenzowane woluminy", dotyczy to zarówno Anime jak i Manga. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 28-02-2010, 11:38
|
|
|
To dobry pomysł. Sam kiedyś postulowałem coś takiego, ale zostało zapomniane. Dorzuciłem na listę spraw do zrobienia. |
|
|
|
|
|
pmatulka
|
Wysłany: 26-03-2010, 14:15
|
|
|
Wśród wielu dostępnych list brakuję mi jednej.
Otóż chodzi mi o listę zakupionych (wydanych w Polsce) tytułów.
Powinny być opcje: Posiadam, oraz Planuję zakup.
Nie powinno to być zbyt skomplikowane, a mogłoby być bardzo przydatne. |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 26-03-2010, 14:41
|
|
|
Co prawda może budzić sprzeczne odczucia (bo to takie: "Nasz-lansik"), ale osobiście uważam, że można by wprowadzić taki dodatek, gdyż byłby to kolejny krok w kierunku uspołecznienia Tanuka. |
|
|
|
|
|
pmatulka
|
Wysłany: 27-03-2010, 04:20
|
|
|
Możliwość stworzenia listy zakupionych tytułów interesuję mnie z dwóch powodów.
Po pierwsze dzięki temu w ograniczony sposób (tylko dla użytkowników serwisu i to zakładając że wpisują poprawne dane) można sprawdzić jakie tytuły wydane w Polsce są popularne. Jest to bardzo ciekawa i dosyć ważna informacja.
Po drugie daje możliwość sprawdzenia w każdym miejscu (tak jak najbardziej korzystam z internetu w komórce) jakie tytuły posiadam i co chce zakupić (zdarzyła mi się sytuacja że nie miałem przy sobie listy i w sklepie zastanawiałem się czy kupiłem już dany tytuł czy też nie).
I w tym momencie dochodzi też propozycja (wydaje mi się że raczej na chwilę obecną nierealna) stworzenia "zewnętrznej" listy jak na MALu, oraz mobilnej wersji: m.tanuki.pl
I jeszcze jedna propozycja przyszła mi do głowy. Otóż po wyświetleniu listy wydanych w Polsce tytułów jest link "lista pełna". Można by także dodać kolejny "grupuj tytuły", gdzie zamiast wyświetlonych kilkudziesięciu tomów byłby znaczek seria kompletna, bądź też nie i po kliknięciu można by rozwinąć szczegółową listę (do zastosowanie zarówno w obecnej liście wydanych tytułów jak i w hipotetycznej liście zakupionych). |
|
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 27-03-2010, 13:33
|
|
|
Taka argumentacja mhm...
Z nieumiejętności pamiętania, co miałem kupić idąc do sklepu wyleczyłem się gdzieś w wieku 8 lat, proponuje też rozpocząć trening. Nie sądzę też, aby w interesie Tanuki było monitorowanie popularności polskich wydań anime, to budzi dwuznaczności przy późniejszym rozpatrywaniu bezstronności ich oceniania (może i naciągane dwuznaczności, ale jednak).
Ale też nie widzę powodu dla którego wprowadzenie czegoś takiego miało przeszkadzać tym, którym to jest niepotrzebne. Ot, po prostu z funkcji nie będą korzystać. Nawet jeżeli budzi na ich ustach jedynie złośliwy uśmiech. |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
tilk
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 27-03-2010, 15:43
|
|
|
pmatulka napisał/a: | Możliwość stworzenia listy zakupionych tytułów interesuję mnie z dwóch powodów.
Po pierwsze dzięki temu w ograniczony sposób (tylko dla użytkowników serwisu i to zakładając że wpisują poprawne dane) można sprawdzić jakie tytuły wydane w Polsce są popularne. Jest to bardzo ciekawa i dosyć ważna informacja.
Po drugie daje możliwość sprawdzenia w każdym miejscu (tak jak najbardziej korzystam z internetu w komórce) jakie tytuły posiadam i co chce zakupić (zdarzyła mi się sytuacja że nie miałem przy sobie listy i w sklepie zastanawiałem się czy kupiłem już dany tytuł czy też nie). |
Masz rację, to nie jest zły pomysł. Przemyślenia tylko wymaga, jakiej "ziarnistości" ma być ta lista: czy na poziomie tytułów, czy poszczególnych woluminów/tomików. Druga opcja wymagałaby trochę więcej pracy, ale dawałaby też więcej możliwości - pytanie, czy potrzebnych.
pmatulka napisał/a: | I w tym momencie dochodzi też propozycja (wydaje mi się że raczej na chwilę obecną nierealna) stworzenia "zewnętrznej" listy jak na MALu, |
Co rozumiesz jako "zewnętrzną" listę?
pmatulka napisał/a: | oraz mobilnej wersji: m.tanuki.pl |
Tu z kolei jest pytanie - czym taka mobilna wersja miałaby się charakteryzować? Jeśli chodzi wyłącznie o przystosowanie do niewielkich ekranów, można by to osiągnąć tworząc dodatkowy styl strony dla urządzeń mobilnych - co parę lat temu chciałem zrobić, ale technologie mobilne były wtedy bardzo mało popularne i pomysł poszedł w odstawkę.
pmatulka napisał/a: | I jeszcze jedna propozycja przyszła mi do głowy. Otóż po wyświetleniu listy wydanych w Polsce tytułów jest link "lista pełna". Można by także dodać kolejny "grupuj tytuły", gdzie zamiast wyświetlonych kilkudziesięciu tomów byłby znaczek seria kompletna, bądź też nie i po kliknięciu można by rozwinąć szczegółową listę (do zastosowanie zarówno w obecnej liście wydanych tytułów jak i w hipotetycznej liście zakupionych). |
To też jest bardzo dobry pomysł! Co więcej - wydaje mi się, że taki widok miałby więcej sensu, niż używany obecnie, i mógłby go zastąpić.
Dziękuję za sugestie! |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 27-03-2010, 19:39
|
|
|
Ja bym przyporządkował to do woluminów/tomików. |
|
|
|
|
|
Alex Ashtray.
*Androgyne Emo*
|
Wysłany: 28-03-2010, 16:33
|
|
|
Nie wiem, może ktoś gdzieś pisał o czymś takim, ale..
Przydałoby się do list anime/mang użytkowników dodać jedną kategorię "planuję obejrzeć" (czy coś w tym stylu), żeby można dodawać serie, które chciałoby się obejrzeć, ale nie ma sie narazie czasu.
Dzięki temu nie "gubiłyby" się w morzu tytułów i nie dałoby się zapomnieć o nich tak łatwo ;)
Oczywiście ocenianie powinno być wyłączone, jeśli chce się tylko dodać jakiś tytuł do zaplanowanych. |
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 28-03-2010, 16:40
|
|
|
... ale przecież tak się da? |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 28-03-2010, 16:41
|
|
|
Istnieje znacznik "do obejrzenia", symbolizowany przez strzałkę skierowaną grotem w górę. |
|
|
|
|
|
Alex Ashtray.
*Androgyne Emo*
|
Wysłany: 28-03-2010, 16:41
|
|
|
O, serio?
Faktycznie O.o Kiedyś się nie dało, a że nie sprawdziłam... xD
To fajnie. |
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 28-03-2010, 16:48
|
|
|
Proszę. Polecam się na przyszłość. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|