Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Nowe pomysły i propozycje |
Wersja do druku |
tilk
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 19-09-2010, 10:24
|
|
|
godofblackmetal napisał/a: | ja mam taką propozycje (nie wiem czy nie powtórzę kogoś pomysłu jbc sorry). a więc naszło mnie to kiedy po dość długiej przerwie chciałem wrócić do bleach-a i z chiny ludowe nie mogłem przypomnieć sobie na którym epku skończyłem. przechodząc do meritum w seriach które wciąż trwają lub niewiadoma jest liczba odcinków dodać opcje podania ile odcinków danego anime się obejrzało, rzecz przydatna bo każdy będzie mógł robić przerwy od anime i nie bać się że potem nie będzie wiedział na którym epku skończył, no i oczywiście można dokładniej wyśrubować licznik czasu. |
Takowa zmiana jest planowana, jest nawet na naszej liście priorytetów.
godofblackmetal napisał/a: | po drugie podpisuje się pod pomysłem żeby dodać możliwość zaznaczenia ile razy oglądało się daną serie |
Być może. Propozycja podana wcześniej w temacie wydaje się być sensowna. |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 19-09-2010, 10:26
|
|
|
Tak się zastanawiam - nie można być użyszkodnikom opcji opisywania odcinków? |
|
|
|
|
|
kapplakk
|
Wysłany: 01-10-2010, 17:50
|
|
|
A ja sobie pomyślałem, że może oznaczać jakoś serie nieukończone? Ewentualnie dodać status serii (tak jak np. na ANN), gdzie będzie informacja typu seria wyemitowana / aktualnie emitowana itd. lub coś w tym guście..? |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 02-10-2010, 12:06
|
|
|
A ktoś moją propozycję sprzed prawie miesiąca zauważył? |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 02-10-2010, 12:34
|
|
|
Slova, zauważył i nawet zaczął rozważać jakby tu wprowadzić ją w życie :) |
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 02-10-2010, 13:05
|
|
|
No i super kieł. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Loko
Aspect of Insanity
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 04-11-2010, 23:14
|
|
|
Tytuły powiązane są ustawiane alfabetycznie. W przypadku takich serii jak .hack// można się co najmniej pogubić. Nie dałoby rady wprowadzić czegoś co ustawiałoby je w kolejności w jakiej należy oglądać? |
_________________ That is all in your head.
I am and I are all we. |
|
|
|
|
godofblackmetal
Boku wa shinimasen!
|
Wysłany: 05-11-2010, 11:09
|
|
|
Loko napisał/a: | Tytuły powiązane są ustawiane alfabetycznie. W przypadku takich serii jak .hack// można się co najmniej pogubić. Nie dałoby rady wprowadzić czegoś co ustawiałoby je w kolejności w jakiej należy oglądać? |
Pomysł jest świetny. Jak najszybciej powinno go się wprowadzić. Bo czasami naprawdę człowiek się gubi. |
_________________ Madao: road of gintama.
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 05-11-2010, 16:49
|
|
|
Na razie jest to niemożliwe, choć pomysł ten znajduje się na liście do ewentualnego rozpatrzenia. Nie liczyłbym jednak na to że nastąpi to szybko. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
godofblackmetal
Boku wa shinimasen!
|
Wysłany: 06-11-2010, 13:01
|
|
|
Kolejny pomysł z mojej strony. Przy dodawaniu ogryzka, powinna być możliwość dodania kilku kadrów. Na przykład układ 1 kadr na górze i możliwość dodania 4 po prawej stronie. tak jak w recenzji. Jak zwykle jeśli gadam głupoty lub kogoś powtarzam...gomen! |
|
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 06-11-2010, 15:43
|
|
|
To dosyć ryzykowny pomysł. Zadaniem zrzutek jest przede wszystkim pokazanie grafiki i np. najważniejszych postaci, dlatego na stronie z recenzją znajdują się (zazwyczaj) najbardziej reprezentatywne. Napisałam już trochę tekstów i do większości sama łapałam zrzutki - serio, odpowiednie wykadrowanie obrazka wcale nie jest takie proste. Druga sprawa to autorstwo - pod kadrami jest nick osoby, która je dostarczyła. Przy czym, to istotne, zakładamy że sama je robiła, a nie wybrała z jakiejś galerii internetowej. Jest to o tyle ważne, że jeżeli zrzutki nie pochodzą od recenzenta, to podaje on ich źródło i to ono widnieje pod kadrami. W przypadku, kiedy osobom dodającym ogryzki nie chce się nawet dostarczyć jednej ładnej i zamiast tego wrzucają plakaty albo arty, taka opcja mija się z celem. Poza tym, wielu recenzentów chce aby przy ich tekście widniały ich kadry, co oznacza, że po otrzymaniu recenzji w wielu przypadkach trzeba by było obrazki dodane przez ogryzkowicza wywalić w pigułę. Ot, taka robota głupiego. Osobiście uważam pomysł za nietrafiony. |
|
|
Morg
|
Wysłany: 06-11-2010, 16:16
|
|
|
moshi_moshi napisał/a: | co oznacza, że po otrzymaniu recenzji w wielu przypadkach trzeba by było obrazki dodane przez ogryzkowicza wywalić w pigułę. Ot, taka robota głupiego. |
Zawsze możnaby je zostawić w galerii, a na zrzutce głównej i czterech pobocznych byłyby te dostarczone i/lub wskazane przez recenzenta. Ale sam też kiepsko widzę pomysł, głównie z powodu pierwszego, czyli dostarczanych przez użytkowników obrazków. |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
godofblackmetal
Boku wa shinimasen!
|
Wysłany: 09-11-2010, 00:40
|
|
|
Chodziło mi to po głowie kiedyś, więc postanowiłem o tym napisać. Można by dodać moduł pod losową recenzją, coś w stylu losowy ogryzek, używać tych z opisami, żeby było coś podobnego jak losowa recenzja. Zrzutka i krótki opis. Bo oprócz ostatnio dodanych, nie ma niczego co by nakierowało na starsze ogryzki, a na pewno parę fajnych tytułów jest. Jak zwykle moje pomysły są głupie ale co szkodzi napisać.
EDIT: A i jeszcze jedno, kompletnie kosmiczny pomysł. Stworzyć oddzielny dział tanuki z japońskimi i koreańskimi dramami.
Oczywiście wiem że, roboty będzie od liku, ale myślę że dział z dramami był by dobry.
I mam prośbę jeśli moje pomysły są od czapy, napiszcie i przestane zaśmiecać temat. |
|
|
|
|
|
Morg
|
Wysłany: 09-11-2010, 01:33
|
|
|
Co do ogryzków nie widzę czemu nie (ale to tylko moje zdanie, nie całej redakcji), natomiast wydaje mi się, że jeśli już to tylko do tych z opisami - "pusty" rekord, tzn. z obrazkiem i technikaliami raczej wiele czytelnikowi nie da. Istnieją one głównie po to, żeby można było dane anime/mangę komentować i oceniać.
godofblackmetal napisał/a: | Stworzyć oddzielny dział tanuki z japońskimi i koreańskimi dramami. |
Od strony technicznej się nie wypowiem, ale do otwarcia nowego działu potrzeba przede wszystkim (bo nie tylko) dwóch rzeczy: 1) mocy przerobowych; 2) gotowych recenzji, bo ludzie nie będą pisać do pustego działu - przerabialiśmy już to z Mangami.
O ile się orientuję, to w tym momencie, nie mamy ani jednego, ani drugiego.
I za pomysły i propozycje jesteśmy wdzięczni - oczywiście nie wszystkie zostaną zrealizowane (a szczerze mówiąc, większość pewnie nie zostanie, a przynajmniej nie szybko), często z różnych powodów (niekoniecznie takich, że pomysł jest do niczego, ale możemy np. nie mieć sił przerobowych na organizację - dotyczy to przede wszystkim, choć nie tylko, informatyków), ale po to ten temat istnieje, żeby takowe zgłaszać. :) |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
Chudi X
|
Wysłany: 11-11-2010, 22:43
|
|
|
Czy istnieje możliwość dodania opcji komentowania pojedynczych woluminów lub tomików polskich wydań? Myślę, że poza mną znalazły by się osoby chętne do skomentowania konkretnej "rzeczy" tego typu. |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|