Pytania do redakcji |
Wersja do druku |
Shizuka
|
Wysłany: 02-06-2010, 00:10
|
|
|
I jeszcze jedno pytanie :)
Chciałabym dodać ogryzek (oneshot), ale w bazie istnieje już manga o takim samym tytule. Czy powinnam: a) dodawać tak, jak jest; b) wpisać przy tytule imię i nazwisko autora; c) wpisać jako główny tytuł alternatywny (oneshot ma tytuł "Island", więc tytuł alternatywny musiałby brzmieć "airando"...)? |
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 02-06-2010, 22:13
|
|
|
Wprowadź pod głównym tytułem, a o prawidłowe wyświetlenie już my będziemy się martwić :) |
|
|
Antanaru
...
|
Wysłany: 10-09-2010, 21:58
|
|
|
Z jakiego powodu Paradise Residence "nie kwalifikuje się do opublikowania"? |
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
|
Wysłany: 10-09-2010, 23:03
|
|
|
Ponieważ jest to tytuł wciąż wychodzący, który nie został jeszcze zebrany w tomik. Z zasady nie dodajemy takich mang. |
|
|
Chudi X
|
Wysłany: 20-10-2010, 13:53
|
|
|
Zastanawia mnie, na jakiej zasadzie Cybersix zostało podciągnięte pod anime? Ze względu na to, że zostało stworzone przez japońskie studio i jest przykładem koprodukcji, czy może kierowano się czym innym? Wzorując się na czymś takim, możnaby spokojnie podciągnąć pod anime Bionic Six, w którym sporo rzeczy było robione przez japończyków oraz The Littles, gdzie część animacji było robione przez TMS. Dodam na marginesie, że oba seriale leciały u nas w tv. |
|
|
fm
Okularnik
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 20-10-2010, 14:47
|
|
|
Tak, ze względu na to, że zostało stworzone przez japońskie studio (jest też bardziej prozaiczna przyczyna - Anime News Network ma Cybersix w swojej bazie). Cóż, mamy trochę przypadków mniej lub bardziej wątpliwych koprodukcji i ten nie przesuwa szczególnie granicy między anime a kreskówkami. Z pozostałych przykładów Bionic Six by się w miarę kwalifikowało, natomiast The Littles już nie bardzo (tam TMS nie tyle tworzyło animację, co było wykorzystywane w ramach outsourcingu). To dysyć grząski grunt, ale mam nadzieję, że rozjaśniłem trochę wątpliwości. |
_________________ Kryska: Weaponized diplomacy was successful!
|
|
|
|
|
Chudi X
|
Wysłany: 22-10-2010, 23:43
|
|
|
Tak, wątpliwości zostały rozwiane. Przy okazji grzebania na oficjalnej stronie TMS zauważyłem, że w bazie swoich produkcji mają wprowadzone Cybersix. Wtedy, stało się to dla mnie dodatkowym argumentem, do określenia owego serialu mianem anime. TMS nie chwali się żadnymi innymi produkcjami zachodnimi, przy których pracowało, więc coś w tym musi być. |
|
|
Grisznak
Gość
|
Wysłany: 16-11-2010, 18:32
|
|
|
Proszę o usunięcie mnie z listy osób tworzących ten serwis. Po przeczytaniu dzisiejszej recenzji KissxSis dochodzę do wniosku, że nie mam ochoty mieć do czynienia z serwisem, który przepuszcza takie teksty. Nie do takiego Tanuki przystępowałem i nie taki Tanuk przez lata współtworzyłem. Rozumiem, że być może redakcji brakuje tekstów, ale... Cóż, podejrzewam, że pełna zachwytów recenzja "Kodomo no Jikan" jest w tej sytuacji tylko kwestią czasu. |
|
|
|
|
|
fm
Okularnik
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 16-11-2010, 21:42
|
|
|
Na Tanuki-anime i Tanuki-manga zostałeś przesunięty ze stałych współpracowników do zwykłych współpracowników. Kompletne usuniecie z listy nie byłoby niemożliwe z powodów technicznych. Mam nadzieję, że takie połowiczne rozwiązanie Cię usatysfakcjonuje. |
_________________ Kryska: Weaponized diplomacy was successful!
|
|
|
|
|
Chudi X
|
Wysłany: 14-12-2010, 18:40
|
|
|
Co się stało z recenzją Kodomo no Jikan? |
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 14-12-2010, 18:53
|
|
|
Urawa napisał/a: | recenzje "Strike Lolis" ciągle wiszą... |
Bo poza nadmiarem majtek, nawet ponadnormatywnym, nie są tak... przypałowe? |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Teukros
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
|
Wysłany: 16-12-2010, 18:21
|
|
|
Tym, że nie został wydany w osobnym tomiku. |
|
|
Teukros
|
Wysłany: 16-12-2010, 18:44
|
|
|
Czy dobrze rozumiem, że oznacza to że "Houmonsha" (przypadkiem ją wybrałem) została wydana w antologii komiksu albo w jednym tomie z jakimś innym komiksem (jak np. "Wielopoziomowe sny" z "Duds hunt")? |
|
|
|
|
|
|