FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10, 11, 12  Następny
  Pytania do redakcji
Wersja do druku
kic Płeć:Mężczyzna
Nieporozumienie.

Status: offline

Grupy:
Melior Absque Chrisma
PostWysłany: 26-10-2008, 22:30   

Chyba zbyt wczułeś się, a i coś w skrajności zacząłeś popadać. Za niedługo jeszcze dasz bana na forum bo i tutaj może występować plagiat, a ludzi cytujących książki będziesz pozywał o łamanie praw autorskich;)

Idąc moim tokiem myślenia dochodzę do wniosku, że raczej zbyt powierzchownie znasz słowo "hipoteza". No i przestałbyś czepiać się tej domniemanej niewinności. Doskonale wiem na czym ona polega. Nikogo o nic nie oskarżam. Mówię wyłącznie jako ogólnej sytuacji i ogólnym stanie rzeczy. Skoro stwierdzenie hipotezy zbyt Ci ciąży, to dla własnego sumienia zgłaszaj wszystkie linki AMV z YT o zweryfikowanie ich legalności. Następnie zrobiłbyś taką tabelę i sprawdził ile na 100 linków z YT przetrwałyby żniwa. Wtedy zrozumiałbyś co to znaczy hipotetyczna sytuacja...

P.S. Dziękuje za trafną uwagę. Aby nie być dłużny (a nie lubię mieć długów) również zrewanżuję się mała uwagą. Poleciłbym Ci nie polecania porad.

Melior Absque Chrisma
Pierwszy Epizod MACu
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odwiedź galerię autora
would
Gość
PostWysłany: 26-10-2008, 22:47   

No niestety ale sam już wielokrotnie mówiłeś, że na prawie sie nie znasz. Zegarmistrz widać zna sie na tyle, żeby wiedzieć, jak dokładnie działa zasada domniemania. Avellana wie na czym polega rozumowanie a contrario. Wobec takiej postawy osób dyskutujących z Tobą, czemu nadal masz jakieś problem?
Powrót do góry
kic Płeć:Mężczyzna
Nieporozumienie.

Grupy:
Melior Absque Chrisma
PostWysłany: 26-10-2008, 23:06   

Ależ ja nie mam żadnego problemu. Nie wiem w ogóle skąd przyszedł Ci taki pomysł do głowy. Na prawie nie znam się tak dobrze jak prawnik, a i "Zegarmistrz" zapewne też nie. Oczywiście wybiórcze pojęcia takie jak domniemanie niewinności i mi nie są obce, ale nie samymi pojęciami prawo się rządzi.

Melior Absque Chrisma
Pierwszy Epizod MACu
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odwiedź galerię autora
Teukros Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 29-12-2008, 11:51   

Przestarzałe wytyczne dot. wulgaryzmów przeniesione zostały do Archiwum. Metafizyczno - lingwistyczny problem ZUA można rozważać w wydzielonym ku temu temacie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Molly
Gość
PostWysłany: 09-06-2009, 00:23   

Witam chciałam się tylko zapytać czy jest może taka możliwość, żeby wydali pewną mangę w polsce? Czy raczej jest to nie możliwe?
z góry dziekuje ;)
Powrót do góry
Vodh Płeć:Mężczyzna
Mistrz Sztuk Tajemnych.

Grupy:
Alijenoty
Fanklub Lacus Clyne
PostWysłany: 09-06-2009, 00:45   

Pytaj śmiało.

Molly
Gość
PostWysłany: 19-06-2009, 20:45   

Hej xD znacie może jakieś programy do tłumaczenia mang zmieniania rożnorości w mandze itp.. może być nawet angielska wersja p :P xD mam nadzeje, ze wiecie o co mi mniej wiecej chodzi ;P
Powrót do góry
Keii Płeć:Mężczyzna
Hasemo

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 19-06-2009, 20:55   

Obawiam się, że nie wiemy.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Irian Płeć:Kobieta

Grupy:
WIP
PostWysłany: 19-06-2009, 21:28   

Sorry, Winnetou. + Godziny roboty.

hakman4 Płeć:Mężczyzna
:D

PostWysłany: 15-12-2009, 10:05   

Mam pytanie:niedawno wrzucałem ogryzek anime Naruto OVA 1,2 i 3 ,ale odrzucono mi i jeszcze uznano to za serie TV.Nie wiem dlaczego.Proszę o odpowiedź.
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
7187183
Avellana Płeć:Kobieta
Lady of Autumn

PostWysłany: 15-12-2009, 10:25   

Kiedy wprowadzaliśmy system ogryzków, postanowiliśmy przy okazji uporządkować kwestię tego, co uważamy za "samodzielne anime", zasługujące na odrębny rekord. Dawniej było to traktowane niekonsekwentnie, jednak przyjęliśmy, że odcinki specjalne będą w zasadzie niemal zawsze wliczane do serii telewizyjnej, do której należą - dotyczy to zarówno bonusowych, na przykład "świątecznych" odcinków emitowanych w telewizji, jak i odcinków dodawanych do edycji DVD jakiejś serii, a także wszelkich innych "promocyjnych" bonusów. Pod tym względem zamiast na MAL (gdzie absolutnie wszystko, co tylko możliwe, dostaje odrębny rekord) postanowiliśmy się wzorować raczej na AniDB i ANN. Wyjątki mogą być robione, ale tylko w przypadku, kiedy mówimy o odcinkach specjalnych będących pilotami serii telewizyjnej - emitowanych znacznie wcześniej - lub też odcinkach emitowanych w telewizji znacznie po zakończeniu serii telewizyjnej (takie odcinki ma na przykład Lupin III). Natomiast zaproponowane w przypadku Naruto produkcje są przez nas traktowane jako część serii telewizyjnej i nie otrzymują odrębnego rekordu.

Costly Płeć:Mężczyzna
Maleficus Maximus

Grupy:
Melior Absque Chrisma
PostWysłany: 15-12-2009, 11:20   

Dorzuciłbym do tego jeszcze wyłączenie uzasadnionych szczególnych przypadków - dla przykładu, nie chciałbym dołączać do swojej recenzji Hatsukoi Limited odcinków specjalnych, bo gdybym miał ich jakoś wziąć pod uwagę w generalnej ocenie anime, to byłby to dla niej silny cios. A napisać coś o nich wypada, bo zęby zgrzytają na widok tego i okopać trzeba. Naturalnie, to odosobnione i bardzo indywidualne przypadki, ale zamykać sobie drogi do ich istnienia nie należy.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

PostWysłany: 15-12-2009, 12:45   

Ok,ale jeśli to jest strona informująca,o omawiająca jakie są anime dobre i złe to takie odcinki specjalne powinno się zapisywać w oddzielnej rubryce pod recenzją serii Tv jeśli nie mają oddzielnego rekordu.Wszystko tylko ,żeby informować o tym,że coś takiego jest.
Proszę o odpowiedź.

Numer Gadu-Gadu
7187183
Avellana Płeć:Kobieta
Lady of Autumn

PostWysłany: 15-12-2009, 13:09   

Myślałam o czymś takim, przy czym nie zgłosiłam jeszcze informatykom odpowiedniego projektu - postaram się go przygotować, ale nie da się ukryć, że mamy na stronie rzeczy bardziej priorytetowe do zrobienia. Tak więc odpowiednia funkcja może się pojawić, ale kiedy - tego nie potrafię powiedzieć.

PostWysłany: 15-12-2009, 14:32   

Aha,ale wiem,że to będzie.Dziękuje za pozytywną odpowiedź ^^ :D.
Pozdrawiam:)

Numer Gadu-Gadu
7187183
Strona 5 z 12 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10, 11, 12  Następny
Odpowiedz do tematu