Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
najgorszy film, jaki widzieliscie ;) |
Wersja do druku |
Silla
małe i wredne
|
Wysłany: 01-07-2012, 09:46
|
|
|
Niet, serialu nie oglądałam, po seansie filmu stwierdziłam, że to by już pod masochizm podchodziło.
Cytat: | Ale, przyznać musisz, muzyka i charakteryzacja, zwłaszcza Geralta, były świetne. |
Geralt akurat im wyszedł, to chyba jedyne, co mi się z tego filmu podobało. No dobra, jeszcze Jaskier i Yennefer ujdą w tłoku. Ale i tak nic i nikt nie pobije strzygi, na nią po prostu słów brakuje.
A byłoby tak pięknie, gdyby ktoś zekranizował sagę z takim rozmachem jak LOTRa... |
|
|
|
|
|
JJ
po prostu bisz
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 01-07-2012, 09:54
|
|
|
Silla napisał/a: | A byłoby tak pięknie, gdyby ktoś zekranizował sagę z takim rozmachem jak LOTRa... |
Z Jaskrem robiącym sobie deskorolkę z tarczy? Podziękuję ;p |
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 01-07-2012, 09:56
|
|
|
Cytat: | Ale i tak nic i nikt nie pobije strzygi, na nią po prostu słów brakuje. |
Robot kuchenny, który wcielił w Ciri i tak niszczył wszystko. C-3PO ze Star Wars miał lepszą mimikę.
I ten smok... Ech, naszła mnie jakaś masochistyczna ochota, by rzucić raz jeszcze okiem na wspomniane sceny. Ktoś powinien zrobić "The best od Wiedźmin". |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 01-07-2012, 10:01
|
|
|
Cytat: | Ale, przyznać musisz, muzyka i charakteryzacja, zwłaszcza Geralta, były świetne. |
... Jeśli pominąć ciemną brodę do białych włosów. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
JJ
po prostu bisz
|
Wysłany: 01-07-2012, 10:01
|
|
|
To przecież najlepsza scena w filmie była! Polski Monty Python dosłownie. |
|
|
Silla
małe i wredne
|
Wysłany: 01-07-2012, 10:15
|
|
|
Cytat: | Z Jaskrem robiącym sobie deskorolkę z tarczy? Podziękuję ;p |
Nie z tarczy! Z lutni! :P
Właśnie odpaliłam sobie na YT 7 odcinek serialu. Wytrzymałam jakieś 8 min, wymiękłam po zobaczeniu Dudusia. Bałam się oglądać dalej. |
Ostatnio zmieniony przez Silla dnia 01-07-2012, 10:22, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 01-07-2012, 10:18
|
|
|
A wy wiecie, że ktoś na YT wrzucił ten serial z angielskimi subami? Wyobrażam sobie minę gościa z zachodu, który, ujarany grą, rzuca się na to dzieło polskiej kinematografii... |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 01-07-2012, 10:27
|
|
|
Silla - w serialu udało im się zmieścić o wiele więcej wuteefów. Ja wymiękłem na odcinku, w którym Geralt spotyka małoletnią jeszcze Renfri (!) i proponuje jej, że zabierze ją do zamku gdzie szkolą wiedźminki (!!!).
Urawa - zabawne jest to, że Filmiszcze nawet wyszło u Anglosasów, jako The Hexer. Bez głębszego szperania fani fantasy mogli się nawet nie domyślić, że obie produkcje miały ten sam pierwowzór.
Cytat: | Geralt akurat im wyszedł, to chyba jedyne, co mi się z tego filmu podobało. |
Anna Dymna jako Nenneke była genialna. I jako jedyna przemyciła do filmu trochę oryginalnego humoru z książki ("coś ci upadło, synku"). |
Ostatnio zmieniony przez Ysengrinn dnia 01-07-2012, 11:58, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Aino
|
Wysłany: 01-07-2012, 11:28
|
|
|
Ja oglądałam tylko serial - nie wszystkie odcinki (nie dałam rady), ale jeśli można, to z chęcią dopiszę się do listy tych (łagodnie mówiąc) zawiedzionych. |
|
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
|
Wysłany: 01-07-2012, 13:18
|
|
|
A ja lubię ten film. Miał swoje tragiczne strony, ale nadrabiał muzyką, Yennefer i Geraltem, moim zdaniem miał całkiem porządny klimat. Oczywiście mogę być trochę nieobiektywny bo hype miałem podbity średniowiecznym eventem na polach mokotowskich zorganizowanym w ramach promocji filmu i tym, że papierowy RPG z wiedźmina był moim pierwszym podręcznikiem i nabyłem go na tymże evencie, ale i tak uważam że jak na polskie budżety i warunki zaskakująco spora część filmu była naprawdę OK. Soundtrack miałem na kasecie i słuchałem w kółko tygodniami, a to już jest jedna mocna strona. |
_________________ ...
|
|
|
|
|
Smk
Grupy: Syndykat
|
Wysłany: 01-07-2012, 13:53
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: |
Urawa - zabawne jest to, że Filmiszcze nawet wyszło u Anglosasów, jako The Hexer. Bez głębszego szperania fani fantasy mogli się nawet nie domyślić, że obie produkcje miały ten sam pierwowzór.
|
Osobiście posiadam film, w niemieckiej wersji. I tak, sąsiadom zza Odry udało się uczynić cud, zaprawdę.
Jest gorzej.
Vodh, zatwardziałe sapki zgadzają się w dwóch pozytywach - mordzie Żebrowskiego i muzyce właśnie. Co nie zmienia faktu iż podobnie jak wrocławski fandom sapkowskiego, wyszedłem tak po ośmiu minutach od rozpoczęcia projekcji...Do dziś nie zdołałem obejrzeć w całości jednym ciurkiem == |
_________________ There is no "good" or "bad". There is only "fun" and "boring". |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 01-07-2012, 20:06
|
|
|
No dobra, przyznaję, soundtrack był świetny i ciężko mu coś zarzucić. Z twórców filmu tylko gość od muzyki nie rozminął się z materiałem źródłowym.
Vodh napisał/a: | A ja lubię ten film. Miał swoje tragiczne strony, ale nadrabiał muzyką, Yennefer i Geraltem [...] |
Yennefer może i nie była najgorsza (pomijając, że bardzo zdecydowanie miała wąsy, co nie pomagało mi w odbiorze postaci), ale jako czarodziejka-matka Polka. Nie podejmuję się oceniać czarodziejki-matki Polki, bo byłem nastawiony na czarodziejkę-złośliwą choleryczkę.
Vodh napisał/a: | ale i tak uważam że jak na polskie budżety i warunki zaskakująco spora część filmu była naprawdę OK. |
Z polskim budżetem i w polskich warunkach można było zrobić o wiele lepszy film. W zasadzie nawet reżyseria by uszła, choć nie prezentowała nic wybitnego, ale scenarzysta ewidentnie miał Wizję - Wizję wymagającą zgwałcenia charakterów większości postaci i wypreparowania wszystkiego, co było siłą książek. Ze szczególnym uwzględnieniem humoru.
O dziwo Róża pokazuje, że facet nawet umie pisać i wychodzą mu nietuzinkowe rzeczy. Po prostu zupełnie nie zrozumiał na czym polegała siła prozy Sapkowskiego i zupełnie ją zarżnął. |
|
|
|
|
|
Silla
małe i wredne
|
Wysłany: 01-07-2012, 20:28
|
|
|
I tak btw, pytanie mam - od kiedy to wiedźmini potrafią znikać? Kto był taki mądry inaczej i coś takiego wymyślił? |
|
|
|
|
|
Muchozol
---
Dołączyła: 06 Lip 2012 Skąd: Szczochowice Jabolskie Status: offline
|
Wysłany: 06-07-2012, 23:05
|
|
|
melanek napisał/a: |
2. 120 dni sodomy - nie dałam rady obejrzeć tego do końca, jednak zbyt obrzydliwe, książka była bardziej 'strawna' ;p |
WOW, to ktoś to jeszcze oglądał :D! Muszę przyznać, że film faktycznie był słaby i przesadzony, też nie obejrzałam całości. Przede wszystkim był nudny. W takim razie musze przeczytać też książkę... tylko trochę głupio mi o nią pytać w bibliotece hehe.
A najgorszy film jaki widziałam to chyba "Szkoła uczuć". Co za słitaśne badziewie... |
|
|
|
|
|
melanek
Dołączyła: 30 Cze 2012 Skąd: Takie tam koło Warszawy Status: offline
|
Wysłany: 07-07-2012, 15:14
|
|
|
Zawsze można przeczytać ebooka ;) W książce jest więcej o libertynizmie na pewno, ale już za bardzo jej nie pamiętam, bo większość jego książek była mniej więcej o tym samym i gubię się w szczegółach.
do mojej listy mogłabym dorzucić też Adrenalinę 2, kto widział ten wie dlaczego :p |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|