Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Stare Seriale. Nowe Seriale. Dobre Seriale! |
Wersja do druku |
Saga
Półdiablę
Dołączyła: 01 Lut 2007 Skąd: Poznań, zasadniczo Status: offline
|
Wysłany: 13-11-2011, 20:24
|
|
|
Nareszcie znalazłam serial dla mnie: Downton Abbey. Akcja rozpoczyna się w 1912 roku w Anglii w posiadłości Downton Abbey, której właściciel zaczyna mieć problem ze spadkobiercą (ma trzy córki, a dziedziczyć może tylko męski potomek rodu). Typowany na dziedzica kuzyn utonął właśnie w katastrofie Titanica, a następny w kolejce bardzo daleki krewniak jest, o zgrozo, prawnikiem i sam zarabia na swoje utrzymanie. Tymczasem Europie zaczyna grozić widmo wojny, po której świat nie będzie już taki sam.
Zmiany pokazane są z punktu widzenia różnych postaci - arystokracji, służby i klasy średniej. Bohaterowie są bardzo różnorodni i ludzcy - dojrzewają, zmieniają się, uczą na błędach, a nawet etatowe knuje mają czasem bardziej pozytywne odruchy.
Niestety, na razie ukazały się tylko dwa sezony (do ósmego odcinka drugiego sezonu) - czekam niecierpliwie na ciąg dalszy. |
_________________ Ci, którzy śnią za dnia widzą wiele rzeczy niedostępnych tym, co śnią nocą. |
|
|
|
|
xyz123
Gość
|
Wysłany: 25-11-2011, 10:33 szukam serialu
|
|
|
Wysłany: 11-06-2009, 11:14
Pamięta może ktoś serial o dzieciaku który miał w całym domu kamery i jakiś komputer do którego podłączał różne części żeby robić efekty na filmach z tych kamer?? dawno temu to widziałem i nie pamiętam gdzie anie jak się nazywał serial pomóżcie
Dołączam się, może ktoś pamieta . On miał najprawdopodobniej na imię Billy, a to 'centrum dowodzenia' było na strychu. |
|
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 25-01-2012, 15:04
|
|
|
Zacząłem Deadwood - jestem w połowie pierwszego sezonu i jak na razie HBO nie zawodzi - tworzą naprawdę dobre seriale :) |
_________________ ...
|
|
|
|
|
gość
Gość
|
Wysłany: 26-01-2012, 18:21 serial
|
|
|
Co to za serial leciał na TVP między 8 a 10:30 rano Dzieci zostały same na ziemi. Dorośli umarli z powodu wirusa. Toczy się dużo akcji w jakimś hotelu jedna z bohaterek rodzi dziecko walczą z jakimiś gangiem. Pod koniec chyba porozumieją się z astronautami którzy znajdują się na stacji kosmicznej tyle pamiętam wiem ze była tam grupa młodzieży ponad 5 aktorów może więcej? |
|
|
|
|
|
gosc
Gość
|
Wysłany: 26-01-2012, 20:21
|
|
|
ten serial to - the tribe :) |
|
|
|
|
|
Irian
Grupy: WIP
|
Wysłany: 28-02-2012, 11:21
|
|
|
Nie ma tematu "serialowe zapowiedzi", więc wrzucam tutaj... Watson była kobietą.
Amerykanie. |
_________________ Every little girl flies. |
|
|
|
|
Xeniph
Buruma
Grupy: AntyWiP WIP
|
Wysłany: 28-02-2012, 11:37
|
|
|
Fraza "Holmes!", Watson ejaculated jeszcze nigdy nie brzmiała tak niewłaściwie... |
_________________ You don't have to thank me. Though, you do have to get me donuts. |
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 28-02-2012, 12:10
|
|
|
TAK! I TERAZ LEGALNIE BĘDĄ MOGLI SIĘ SHERLOCK Z WATSONEM SEKSIĆ!
Amerykanie =='
Skoro już o Sherlocku - w weekend widziałam w tv fragment familijnego filmu produkcji, o z grozo, brytyjskiej. Rzecz działa się w starej dobrej angielskiej szkole z internatem. Sherlock był dobrze wychowanym, acz nieco ekscentrycznym młodzieńcem z zapędami do szukania taniego poklasku i lubił biegać sobie po dachu kiedy pół szkoły na niego patrzyło. Watson z kolei został potykającym się o własne nogi knypkiem w okularach jak denka od butelek i wielbiącym Sherlocka prawie do punktu, w którym stawia się ołtarzyk i odprawia codzienne modły.
Argh.
Nowe film i serial spaczyły.
Argh.
To. Było. Straszne.
Argh. |
|
|
Sasayaki
Dżabbersmok
Grupy: Melior Absque Chrisma WOM
|
Wysłany: 28-02-2012, 13:02
|
|
|
Gonik, Piramida Strachu? Bo jeśli to to, ciesz się, że nie widziałaś całości. Ja widziałam. Bolało. |
_________________ Gdy w czarsmutśleniu cichym stał,
Płomiennooki Dżabbersmok
Zagrzmudnił pośród srożnych skał,
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
Dołączył: 25 Lut 2004 Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa) Status: offline
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 28-02-2012, 13:11
|
|
|
Cytat: | sober companion” Joan Watson (Liu), a former surgeon who lost her license after a patient died, |
... Nie. Są granice.
GoNik napisał/a: | Watson z kolei został potykającym się o własne nogi knypkiem w okularach jak denka od butelek i wielbiącym Sherlocka prawie do punktu, w którym stawia się ołtarzyk i odprawia codzienne modły. |
Dlaczego oni z Watsona muszą robić Hastingsa? Watson jest tak fajną, odważną postacią z charakterem... |
|
|
Amarth
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 28-02-2012, 14:21
|
|
|
Bo najwidoczniej wielu uważa, że nie ma popytu na badassowego, kopiącego tyłki weterana, świetnego lekarza, dobrego strzelca, wspaniałego przyjaciela, stanowczego, czasem groźnego, odważnego i żyjącego adrenaliną Johna Hamisha "Trzy Kontynenty" Watsona i że należy go zastąpić kochającym dżem elementem komediowym. Albo babką, która straciła licencję z powodu pomyłki lekarskiej... Że co proszę?
Cóż, burza w necie trwa, ale z oceną amerykańskiej wersji współczesnego Sherlocka wstrzymam się, aż wyjdzie. Choroba wie, może coś z tego będzie, a przynajmniej jakoś wypełni oczekiwanie na trzeci sezon z BBC i trzeci film (jeśli będzie). Nawet jeśli wypełni bluzgami. |
|
|
|
|
|
Crofesima
Captain Narcolepsy
|
Wysłany: 28-02-2012, 15:42
|
|
|
Amarth napisał/a: | trzeci film (jeśli będzie) |
Będzie będzie.
OMG WATSON KOBIETA
To pomysł prawie tak zły jak Sherlock w czasach współczesnych!
.... oh poczekajcie.
Nie no, serio, jeżeli prawidłowo to rozegrają, to może wyjść z tego coś naprawdę fajnego. Albo rzeczywiście to tylko wymówka, żeby Sherlock mógł się nareszcie przespać z Watsonem. Zobaczym. |
_________________ There is sorrow enough in the natural way
From men and women to fill our day;
And when we are certain of sorrow in store,
Why do we always arrange for more?
Brothers and sisters, I bid you beware
Of giving your heart to a dog to tear. |
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 28-02-2012, 16:06
|
|
|
Crofesima napisał/a: | Albo rzeczywiście to tylko wymówka, żeby Sherlock mógł się nareszcie przespać z Watsonem. |
Tego się obawiam najbardziej.
Poza tym whoa, Watson była azjatką... No co me on. W połączeniu z łzawym settingiem trąci mi Grey's Anatomy >.> |
|
|
JJ
po prostu bisz
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 28-02-2012, 21:39
|
|
|
Amarth napisał/a: | badassowego, kopiącego tyłki weterana |
Uważaj o co prosisz, Ama, Lucy Liu akurat w paru filmach akcji wystąpiła i kopać potrafi ;] Watson jako azjatycki karateka, to by było coś!
A tak w ogóle to wietrzę faila w powietrzu, a nawet jeśli nie będzie kompletnej porażki to i tak raczej nie przebije toto Sherlocka od BBC. |
|
|
Crofesima
Captain Narcolepsy
|
Wysłany: 29-02-2012, 01:27
|
|
|
GoNik napisał/a: | Poza tym whoa, Watson była azjatką... No co me on. |
A to mi się podoba akurat. I może niektórzy przestaną narzekać jacy to amerykanie są rasistowscy.
Zresztą oni chyba poszli za ciosem, żeby jeszcze bardziej urozmaicić remake w stosunku do pierwowzoru. Akcja przeniesiona do współczesności, Ameryka, pani doktor Watson... fakt, człowiek zaczyna się zastanawiać po co w takim razie nazywają to jeszcze Sherlockiem. Jeżeli tak jak w przypadku BBC będą częste i błyskotliwe nawiązania do oryginału, to jestem w stanie wiele wybaczyć.
Co nie zmienia faktu, że gdyby z samego Sherlocka TEŻ zrobili kobietę, to byłabym najszczęśliwszą osobą na świecie. |
_________________ There is sorrow enough in the natural way
From men and women to fill our day;
And when we are certain of sorrow in store,
Why do we always arrange for more?
Brothers and sisters, I bid you beware
Of giving your heart to a dog to tear. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|