Saga o Ludziach Lodu |
Wersja do druku |
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 21-05-2004, 10:15
|
|
|
Po prostu już tego nie wydawali, a kto miał, to nie chciał się rozstać ^^.
Edit:
Wróciłam już z Empiku. Nie mieli... chlip, chlip... |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Aori Takera
Shonenai maniac^^
Dołączyła: 06 Paź 2004 Skąd: Z samego serca chaosu- czyli Warszawy.. Status: offline
|
Wysłany: 28-11-2004, 17:32
|
|
|
ja to czytałam.. i jeśli to nie jest romansidło to przynajmniej cosw tym guście^^""" chyba że.. a.. ja czytałam Sagę o Królestwie Światła< wali się w głowę> wybaczcie..<odchodzi ze zwieszoną głową> |
_________________ Nigdy nie poddawaj się przeznaczeniu,
nawet wśród płaczu i złości
jest cos tak potężnego, że nie zdołasz sie oprzeć.
Takie jest prawo miłości.
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 28-11-2004, 21:22
|
|
|
A jaka jest różnica:p? Imiona bohaterówXD? |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Miya-chan
Aoi Tabibito
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 30-11-2004, 11:31
|
|
|
Saga o Królestwie Światła dzieje się jakieś 100 lat po zakończeniu Ludzi Lodu, więc chociażby tym się różni ;P A przynajmniej niektórzy bohaterowie pozostają ci sami :> Vivat długowieczność :>
Aori - Saga o Ludziach Lodu jest lepsza. Zdecydowanie.
I dłuższa :> |
|
|
|
|
|
Sm00k -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 30-11-2004, 12:18
|
|
|
Czyli jednak tylko imiona bohaterow i to nie wszystkich >) |
|
|
|
|
|
Aori Takera
Shonenai maniac^^
Dołączyła: 06 Paź 2004 Skąd: Z samego serca chaosu- czyli Warszawy.. Status: offline
|
Wysłany: 30-11-2004, 22:10
|
|
|
bee.. a Saga o Ludziach Lodu tez takie romansidło czy raczej przygoda? Bo SoKŚ to.. no dobra.. >XD no harlquine mały>XD <taa. dodaj jeszcze że podchodzący pod ecchi>] > |
|
|
|
|
|
Miya-chan
Aoi Tabibito
|
Wysłany: 01-12-2004, 10:01
|
|
|
A co Ty, harlequinów NIC nie przebije XD A w Sadze o Ludziach Lodu, hm, jest miłość, bo jest tam ona czymś bardzo istotnym i musisz to znieść, ale potrafi być mrocznie, groźnie i tajemniczo, a nie tak grzecznie jak w Królestwie Światła, gdzie wszystko wystarczyło spryskać/napoić eliksirem i od razu robiło się dobre i miłe :> |
|
|
|
|
|
Aori Takera
Shonenai maniac^^
|
Wysłany: 01-12-2004, 18:50
|
|
|
hm.. czy tak gczerznie to nie wiem >] XDDD no ale dobra.. może to ja dziwna jestem >] |
|
|
|
|
|
Dida
Ostoja zdrowego rozsądku
Grupy: House of Joy
|
Wysłany: 04-06-2005, 19:16
|
|
|
Przeczytałam całą Sagę o Ludziach Lodu. ^ ^ Jakieś 6 tomów Czarnoksieżnika i 11 Królestwa Światła. Przy tej ostatniej zemdliło mnie od nadmiaru słodyczy i jakoś nie mogę doczytać reszty. Idealny świat, w którym ludzie się nie starzeją, nie umierają, wszyscy są cudowni i wspaniali, a do tego jeszcze podejmują starania o ocalenie innych, bleee. :/ Za to SoLL bardzo mi się podobała, zwłaszcza tomy dziejące się w odleglejszych czasach, a nie współcześnie. Miłość, magia i interesujące postacie. ^ ^ |
|
|
|
|
|
Beryl
jej mroczny majestat
|
Wysłany: 06-06-2005, 08:45
|
|
|
Ba, ja Sagę czytałam jako taka młodsza nastolatka, w szpitalu było nudno więc się wzięłam i wciągnęłam, bo lubię tasiemce. Potem nosiłam to młodszej koleżance, zaznaczając tylko ołówkiem kawałki, których jej jeszcze czytać nie wolno - lata później zdradziła mi, że od tych kawałków zaczynała...
Aczkolwiek mam chyba slabszy żołądek, bo mnie zaczęło mdlić już na tym wielkim spotkaniu rodzinnym w którymś z ostatnich tomów - jak się tam wszyscy spotkali i kochali i żadnych zatargów rodzinnych tylko jedna wielka kochająca familia... Błeee... |
|
|
|
|
|
Kaliya
|
Wysłany: 10-12-2005, 21:25
|
|
|
eh, wspomnienia, czytałam "Sagę..." dobrych kilka lat temu i wspominam miło chociaż z perspektywy czasu stwierdzam, że to można podczepić pod "książki dla niespełnionych kobiet po czterdziestce", ale co tam, i tak mi się podobało, a jak się później za "Czarnoksiężnika" wzięłam to już nie dałam rady, podobały mi się może ze 2-3 pierwsze tomy |
_________________ zakopana w zapachu zielonej, umarłej trawy... |
|
|
|
|
Dida
Ostoja zdrowego rozsądku
Grupy: House of Joy
|
Wysłany: 14-12-2005, 21:36
|
|
|
Nie pamiętam, kiedy czytałam SoLL. Hmmm. W ostatnich latach podstawówki albo na początku liceum. Od dawna sobie powtarzam, że najwyższy czas na ponowną lekturę, bo już nie pamiętam prawie żadnych szczegółów. Z drugiej strony jestem ciekawa, czy teraz byłabym równie zachwycona jak wtedy.
BTW. http://www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=1089 <- Petycja do wydawnictwa Pol-Nordica w sprawie wydania najnowszych serii Margit Sandemo. |
|
|
Miya-chan
Aoi Tabibito
|
Wysłany: 14-12-2005, 21:45
|
|
|
Ja też czytałam na przełomie podstawówki i liceum, ale ciągle zdarza mi się do Sago wracać. Nie zachwycam się już bezkrytycznie, ale mam do tej serii sentyment - troszkę rozczulenia, troszkę rozbawienia, troszkę głupawki przy wyłapywaniu kawałków godnych objechania nawet przez tak bezkrytyczną istotę jak ja, parę fajnych postaci... Podobne uczucie jak przy Sailorkach ;)
Najnowszych?! <pędzi do tej petycji> |
|
|
|
|
|
Renia_gost
Gość
|
Wysłany: 04-02-2006, 17:25
|
|
|
witam :) czytam tą książke i bardzo mi się podoba! czytam już 22 tom! i jestem zachwycona:) Bardzo podoba mi się postać Heike*.* Jest najprawdziwszym człowiekiem lodu ponieważ ma w sobie wszystkie cechy ludzi lodu łącznie z charakterem i demonicznym wyglądem! pozdrawiam i polecam czytanie:) (ja mam wszystkie 47 tomów:D) a teraz kończe i biorę się za czytanie:D buziaki:* |
|
|
|
|
|
Eltanin
?????
Dołączył: 17 Lis 2004 Skąd: Ciemna strona słońca Status: offline
Grupy: WIP
|
Wysłany: 04-02-2006, 17:31
|
|
|
47 tomów ?!?!? Toż to jest dłuższe niż Świat Czarownic Nortonki...i mam nadzieję, że lepsze... |
_________________ Hubba Hubba Zoot Zoot
Deba Uba Zat Zat A-num Num
A-hoorepa Hoorepa A-huh-hoorepa A-num Num.
Be kind to dragons, for thou art crunchy and taste good with ketchup. |
|
|
|
|
|