Saga o Ludziach Lodu |
Wersja do druku |
Lina_Inverse__
Dołączyła: 27 Kwi 2003 Skąd: Dolina Ludzi Lodu Status: offline
|
Wysłany: 24-05-2003, 23:48 Saga o Ludziach Lodu
|
|
|
Saga o Ludziach Lodu.<<<Dawno temu przed wieloma setkami lat Tengel Zly wyruszyl na dzikie pustkowia by zaprzedać duszę Diablu.
Pózniej Tengel stal się protoplasto rodu Ludzi Lodu.
Tengel uzyskal obietnicę ziemskiego powodzenia lecz w zamian za to co najmniej jeden z jego potomków w kazdym pokoleniu musial pozostawac w sluzbie Szatana i czynic zlo.Ich znakiem mialy byc zólte kocie oczy posiadac tez mieli zdolnosc czarowania.A kiedys w przyszlosci urodzic sie mial ktosrozporzodzajocy tako ponadnaturalno silo jakiej swiat jeszcze nie widzial.
Przekleństwo mialo ciozyc nad rodem dopóty dopóki nie zostanie odnalezione miejsce w którym Tengel Zly zakopal naczynie przeznaczone do gotowania czarodziejskiego wywaru posiadajocego moc przywolywania Księcia Ciemnosci.
Tak glosi legenda.
Jest to prawda ale nie do końca.
W istocie bowiem stalo się tak ze Tengel Zly odnalazl zródla zycia i napil się tam wody zla.Uzyskal obietnicę niesmiertelnosci i wladzy nad ludzmi a w zamian za to oddal swoje potomstwo we wladanie zlym mocom.Czasy jednak byly marne wobec czego Tengel zapadl w letarg w stan uspienia dopóki sytuacja na Ziemi się nie poprawi.Kociolek o którym mówiono byl w rzeczywistosci garnkiem zawierajocym wodę zla i zakopanym przez Tengela. Teraz Tengel z niecierpliwoscio oczekuje na sygnal będocy w stanie wyrwac go z uspienia.
Ale pewnego razu w szesnastym wieku w rodzie Ludzi Lodu przyszedl na swiat chlopiec obciozony dziedzictwem który próbowal odwrócic zlo przemienic je w dobro i dlatego nazywano go Tengelem Dobrym.
Saga o Ludziach Lodu opowiada wlasnie o nim i o jego rodzinie.
Przedewszystkim jednak opowiada o kobietach z rodu Tengela...>>>
Nyo kto czytal SOLL ^____^ Fani zjednoczmy siem ;PPP hihi |
_________________ In the name of God, impure souls of the living dead shall be banished into eternal damnation. Amen. |
|
|
|
|
Miya-chan
Aoi Tabibito
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 25-05-2003, 07:44
|
|
|
Oj, warto, warto... *______* |
|
|
|
|
|
Mako-chan
Mako-chan
Dołączyła: 02 Maj 2003 Skąd: Mój pokój, krzesło przy kompie... Status: offline
|
Wysłany: 25-05-2003, 07:47
|
|
|
Serio? MUSZE TO PRZECZYTAĆ !!!! |
_________________ Va'esse deireadh aep eingean... |
|
|
|
|
Dark_Saturn
Dołączyła: 11 Maj 2003 Skąd: Był sobie raz pewien świat... Status: offline
|
Wysłany: 25-05-2003, 14:42
|
|
|
A tak właściwie, to o czym to jest? I jakim rodzajem jest?? Mam nadzieje, że to nie romansidło! |
_________________ ...jesteśmy niewolnikami własnych myśli... |
|
|
|
|
Lina_Inverse__
|
Wysłany: 25-05-2003, 15:07
|
|
|
jakie tam romansidlo??? mash na poolce i nawet nie ciagnie Cie do czytania??? bo jak jak spojrzalam na same okladki to powiedzialaam sobie:MUSZE TO PRZECZYTAC!!! hihi^^ nyo a wstep mowi o czym SOLL jest ^^ jest tam magia,pelno czarownic-pieknych czarownic...demony, a nawet sam Kochany Lucyfer! naprawde warto...:D |
_________________ In the name of God, impure souls of the living dead shall be banished into eternal damnation. Amen. |
|
|
|
|
Satsuki
Fioletowy Płomyczek
Dołączyła: 13 Lip 2002 Skąd: Aaxen, zamek Elieth ves Aeriei nad Morzem Płaczu Status: offline
Grupy: WIP
|
Wysłany: 25-05-2003, 16:09
|
|
|
Ja czytam 8 tom ^____^ Wogóle nie mam 6 tomów w tym 3 i musiałąm czekać ze 2 tygodnie... ale Sat sie sakochałą i zamówiła 3 tom ^____^ I czyta nałogowo ^___^ Ja sie przez to nie wysypiam bo czytam do 2 w nocy a później o 7 wstaję bo mam na 8 do szkoły ^___^ Jazda no nie? Ale saga czadeeeeerska jest *_* Czytajcie kto ma a nie czytł jeszcze!!
Lina ja nie mam 44! a 45, 46, 47 mam... A były wszystkie tylko Andrut zgubił 6 części T_T Za to jest kilka tomów podwójnych....
ps. SOL RUUULZ!!! Dlaczego ona musiałą umrzeć T_T |
_________________ Uciekaj skoro świt, bo potem będzie wstyd
i nie wybaczy nikt chłodu ust twych |
|
|
|
|
Lina_Inverse__
|
Wysłany: 25-05-2003, 20:19
|
|
|
nyo Satsuki bardzo bardzo bardzo siem ciesze ze czytasz SOLL i ze jestes zadowolona z ksiazek nyo ^___^ Sol rzeczywiscie boska...ale poczekaj az dojdziesh do Villemo Elistrand Kalebsdatter z Ludzi Lodu...hmmm...tio jest dopiero czarownica...a Tula!!! dziewczyno poprostu podziwiac podziwiac...nyo ale nie bede kobiet wychwalac...osobiscie wole facetow^^ nyo a tyle tam ciekawych... o np. Kolgrim jak Ci sie podobal??? w 6 tomie bodajze byl^^ boski^^ a demony Tuli uhhh...nyo dobla nie paplam tyle jak wszysko przeczytasz tio bedziemy sie razem podniecac ^____^ hihi^^ a jesli chcerz tio mozemy sie zgadac i pozycze Ci tom 44 ^___^ bo niestety tych dalszych tomoow nie mozna dostac nyo ;((( nyo ja tesh noce zarywalam przez Sagunie nyo ^___^ ja mam 45 tom tylko nie mam 43,46 i 47 !!! pecha mam nyo ^^ tak wiec doczytalam do 42 i teraz paznokcie sobie urywam bo ciekawi mnie cio dalej... i te paznokcie tak se jush wyrywam od roku bo wlasnie jakis rok temu lub 1,5 roku temu skonczylam czytac 42 tomy Sagi ^_____^ Dark Saturn koniecznie bierz jush sie za czytanie nyo!!!! na cio jeszcze czekasz!!! raz dwa ;PPP hihi^^ Sol nigdy nie umrze ona zawsze bedzie zyla...pam koffani ^____^ |
|
|
|
|
Satsuki
Fioletowy Płomyczek
Dołączyła: 13 Lip 2002 Skąd: Aaxen, zamek Elieth ves Aeriei nad Morzem Płaczu Status: offline
|
Wysłany: 26-05-2003, 15:34
|
|
|
Villemo sie właśnie urodziła nyuuuuu =) A teraz się będę brała za 9 tooomik ^____^ A co do Kolgrima troche tak niezbyt... na pczątku był git ale jednak nie odpowiada mi taki harakter =) Nie lubię pozerów... |
|
|
|
|
Lina_Inverse__
|
Wysłany: 26-05-2003, 15:39
|
|
|
Villemo siem urodzila...hihi^^ nyo tio dafaj dalej...ohhh...to jest dopiero czarowanica!!! |
|
|
|
|
Dośka
Lon's Priestess
|
Wysłany: 30-05-2003, 22:20
|
|
|
Kocham te książki!!! A Villemo Kalebsdatter i Sol moje kochanie (Do re mi fa sol...^^), i jeszcze moja anette de St Colombe - to moja trójca święta. Ale najlepsiejsza jest ta cała anette , wiktoriańskospartańskie wychoiwanie. Jak u moich aniołków^^ |
_________________ From where has that darkness come...?
|
|
|
|
|
Lina_Inverse__
|
Wysłany: 31-05-2003, 11:52
|
|
|
Nyo tio mamy nastepną fanke LL ^____^ witam serdecznie! nyo tio moze zalozymy fanklub LL ^_____^ ehhh... Tula jest spox...a zwlaszcza jej demony...uhhh...^^
[edit=Serika] Temacik oczyszczony ze wzmianek o ilościach półek i chodzeniu do Babci. Miłego czytania! |
|
|
|
|
Inai Nerse
Grupy: House of Joy WIP
|
Wysłany: 10-12-2003, 09:19
|
|
|
ja też czytam, ale mi nie pozwolili przeczytać żadnego tomu po śmierci Heikego!!! BUUU!!! a w dodatku WSZYSTKIE tomy stoja na półce i mnie kuszą...
Ja tam najbardziej lubie Cecylie ^^ |
|
|
|
|
|
Aria
Matka Opiekunka
Dołączyła: 25 Paź 2003 Skąd: piąta cela po lewej ^^ Status: offline
|
Wysłany: 17-12-2003, 16:20
|
|
|
genialna saga! mam tego chyba ze 30! jeszcze całego nie przeczytałam. ale pierwsze 10 już mam za sobą! radze przeczytać! |
_________________ http://niziolek.deviantart.com/
|
|
|
|
|
Lina_Inverse__
|
Wysłany: 21-12-2003, 00:56
|
|
|
o widze ze temacik wskrzeszony :DDD fajno fajno ;PPP
i zeby nie bylo offa to tak mam w sumie zamiar zrobic RPG o SOLL :DDD tylko... od cholery z tym roboty... moze bylby ktos chetny do wspolpracy? zrobic avki do tylu postaci... -_-" makabra ;PPP |
|
|
|
|
Satsuki
Fioletowy Płomyczek
|
Wysłany: 30-12-2003, 17:38
|
|
|
KYAAAAA!!!!!! <macha łapką> ja się zgloszę! ^-^
Tylko zrobienie do tego avków proste nie będzie.... |
|
|