Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Kreskówki NIE pochodzące z Japonii |
Wersja do druku |
ka_tka
|
Wysłany: 03-06-2003, 18:31
|
|
|
Ja tam tez lubie te agentki, i atomówki, a nawet x-men ewolucja :P Ale dzieciak ze mnie ^^ |
|
|
|
|
|
Dark_Saturn
Dołączyła: 11 Maj 2003 Skąd: Był sobie raz pewien świat... Status: offline
|
Wysłany: 03-06-2003, 19:06
|
|
|
X-men ewolucja!!!!!!!!! Ci X-meni byli zajefajni, nie to, co ci na Fox Kids... |
_________________ ...jesteśmy niewolnikami własnych myśli... |
|
|
|
|
ka_tka
|
Wysłany: 03-06-2003, 19:10
|
|
|
Jest przeciez od wczoraj nowa seria, więc nie byli, tylko są ^^ Dobra, koniec z tym tematem, zapraszamy do off-topic! |
|
|
|
|
|
Pico
|
Wysłany: 03-06-2003, 19:16
|
|
|
Ta i macie się jej słuchać pożądek (żołądek =p dop. PDS) musi być :!: |
_________________ Wiele osób myśli że jestem dziwny... mają racje... |
|
|
|
|
Seymour
|
Wysłany: 03-06-2003, 21:26
|
|
|
Ale X-Meni z Fox Kids trzymaja sie(luzno, ale jednak) fabuly z komiksu, czego nie mozna powiedziec o mutantach z Cartoon Network. Pozycja z CN jedynie postaciami nawiazuje do X-menow, nic poza tym.
Zreszta zawsze mnie smieszy, gdy Wolverine mowi cos w stylu:"No to teraz sie zabawimy!", wyciaga te swoje ostrza poczym wszystkich oklada z kopniakow wogole nie uzywajac pazurkow. |
|
|
|
|
Szaman Fetyszy
Epic One
Dołączył: 06 Maj 2003 Skąd: Z emigracji wewnątrzkrajowej Status: offline
|
Wysłany: 03-06-2003, 22:02
|
|
|
Judash napisał/a: |
Ja niedawno dowiedzialem sie, ze Transformersi sa produkcja japonczykow. Juz chyba nic mnie nie zadziwi na tym swiecie. Pamietam jak za mlodu ogladalem zdaje sie film kinowy i byl jakis moment, ktorego bardzo sie balem w tym filmie. Uraz chyba do dzisiaj mi zostal ^_^ |
Nie wiem jak film i serial, ale w komiks zamieszany jest Marvel i Hasbro. Zresztą serial i komiks róznią się od siebie dość znacznie. A co do filmu kinowego... masz na myśli ten, w którym Megatron zabija Prime'a i gdzie pojawiają się Galvatron (Megatron v2.0) i Unicron (ten wielki, którego zabijają matrycą)? Oglądałem go jakieś 7 lat temu. |
|
|
|
|
|
Xeniph
Buruma
Grupy: AntyWiP WIP
|
Wysłany: 04-06-2003, 11:12
|
|
|
Judash napisał/a: | Ale X-Meni z Fox Kids trzymaja sie(luzno, ale jednak) fabuly z komiksu, czego nie mozna powiedziec o mutantach z Cartoon Network. |
Z tego co mi wiadomo, większość serii Marvela (Spiderman, X-men, Daredevil i inne) zostały w ostatnich latach odnowione i są wydawane od nowa - te same postacie i założenia, ale inna fabuła, historie postaci, ich osobowości itp. Wydaje mi się że wersja z CN powstała właśnie na bazie tej nowej serii (ale nie jestem pewien, komiksu nie czytałem)
{edit=Avellana} Temat przeniesiony zgodnie z życzeniem Xenipha. Zapraszamy do kontynuowania dyskusji |
_________________ You don't have to thank me. Though, you do have to get me donuts. |
|
|
|
|
Seymour
|
Wysłany: 04-06-2003, 14:12
|
|
|
Bambosh_Rider --> Tak to napewno ten. Pamietam go jak przez mgle, bo ogladalem go majac z 9-10 latek. Jak dla mnie to byl dosyc brutalny film. Przypomina mi sie jeszcze jakas arena z kwasem bodajze(czy tez moze cala wypelniona woda?) gdzie wrzucono Transformersow i mieli za zadanie tam przezyc walczac z innymi robotami. Ach, lezka mi sie w oku zakrecila. Czuje ta nutke nostalgii... Musze skoczyc do wypozyczalni i jeszcze raz ogladnac ten film
Gratuluje za dobra pamiec :) Gdy moi rodzice poraz pierwszy zapisali sie do wypozyczalni to podobno non-stop bralem 101 dalmatynczykow, no podobno bardzo mi sie podobal. Dzis nic z tego filmu nie pamietam
Xeniph --> Calkiem mozliwe. Wiesz, kiedys widzialem na Fox Kids taka jakby nowa, odnowiona wersje Zolwi Ninja, ktore walczyly z jakimis smokami. Szczur nie nazywal sie Sprinter(czy jakos tak) a Splinter, Rafaello byl Rafael i dodali jeszcze jakiegos zolwia-kobiete, co chyba Venus sie zwala. Czyzby praw nie wykupili? I moze to samo dzieje sie wlasnie z X-Menami? |
|
|
|
|
Dark_Saturn
|
Wysłany: 04-06-2003, 15:13
|
|
|
Tak na marginesie, to przypomniała mi się "Królewna Śnieżka", która leciała, czy też nawet może leci, na Polonii1. Przecie to nie było zgodnie z baśnią, a jednak to Królewna Śnieżka (oczywiście malowniczo podkolorowana przez naszych kochanych Japończyków :))
A co do tych już X-menów, to ja i tak zawsze powiem, że fajniejsi są z CN. Bardziej młodzieżowe i takie pełne życia. Dla mnie to tam jest śmieszniej! (pamiętam odcinek, gdzie nasi bohaterowie pojechali na obóz "Żelazny Tyłek" :)) |
|
|
|
|
Noire
Pomniejszy Inżynier
|
Wysłany: 04-06-2003, 15:18
|
|
|
a ja myslałam ze tylko ja ogladam X-men'ów na cartonie ^^
-->Dark_Saturn,pamietam ten odcinek,tio jeden z moich ulubionych ^^ |
|
|
Dark_Saturn
|
Wysłany: 04-06-2003, 15:43
|
|
|
Hie hie.... Moja kuzynka, Mariselle, uwielbia tych na Fox Kids. Więc skontaktujcie się z nią, jak chcecie :) |
|
|
|
|
Gargoyle
|
Wysłany: 04-06-2003, 15:45
|
|
|
Btw, jesli ktos mialby nagrane na video odcinki "Starla i costam" (Starla & the Jewel Riders), to bylbym bardzo wdzieczny i w ogole. Znaczy sie, prosba o mejla na priv. Buk zaplac. |
_________________ I no breasts ~ Maria Kawamura in response to cosplaying as Naga |
|
|
|
|
ka_tka
|
Wysłany: 04-06-2003, 16:19
|
|
|
Hiehie, czy wy tez zauwazyliscie to samo? W poniedziałek w X-menach na CN przebijały spod dubbingu angielskie dialogi, a wczoraj juz zupełnie zapomnieli dac polskiego nakładu :D Czyzby robili dla dzieci przyspieszony kurs angielskiego? ^^
A co do tej wersji z Fox Kids - racja, ci nowi są bardziej młodziezowi i bardziej dają sie lubic, zresztą ja na tych starych nie moge patrzec po prostu, ta kreska jest OCHYDNA!!! I w starej wersji nie ma Kitty, a ona jest tam najfajniejsza jak dla mnie :P |
|
|
|
|
|
Noire
Pomniejszy Inżynier
|
Wysłany: 04-06-2003, 16:24
|
|
|
Tak na Starzy X mają okropna kreske ==
Kitty z tych nowych X-ów ma majny styl wygłaszania swoich wypowiedxi ten,no jak ona ten mówiła to? 8) |
|
|
Alira14
Wielkie Prych
Dołączyła: 13 Lip 2002 Skąd: Draminion gdzie normalnym wstęp wzbroniony!;) Status: offline
Grupy: House of Joy WIP
|
Wysłany: 04-06-2003, 16:27
|
|
|
Ja lubię Kurta^^. Mój ulubiony odcinek top ten jak Kurt dostał się do międzystrefy czy jakoś tak to się nazywało^ ~
K: To jak daleko sięga ten międzyświat? (zaciera łapki, patrząc się na drzwi damskiej szatni)
Jakiś koleś którego nie pamiętam imienia: Do drzwi przebieralni damskiej. Niefart, co?
Ci co widzieli minę Kurta zrozumią :D
Ja tych starych też lubię, ale moją Jubilee( dobrze napisałamO_o?) zawsze traktowali po macoszemu=.= no i kreska jakaś dziwna, no bo ile człowiek może na sobie zmieścić mięśni podmięśni i podpodmięśni? (patrz: Wolverine bez koszulki <--- czemu on prawie zawsze bez niej występuje a nie np. taki Cyklop?:D)
Kat_ka- wiesz to możliwe...^^ Ja słabo znam angielski (uwierzycie, że nauczycielka daje innym mnie jako przykład, bo w mojej klasie jestem najlepsza z Englisha?=.= ) ale na szczęście mam tłumacza (czyt. brat).
Hmmmm... Może dlatego mój bratoid jak słyszy, że mam nowe anime ale z angielskimi napisami to za chiny ludowe nie chce ze mną oglądać?:D |
_________________ "Lepszy jest brak weny niż bycie Chuckiem Austenem"
Daria - Czy kiedykolwiek nasz wygląd nie wpływa na to jak nas oceniają?
Jane - Kiedy oddajesz organy do przeszczepu, no chyba, że to oczy
Daria, 2x06 -"Monster" |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|