Kreskówki NIE pochodzące z Japonii |
Wersja do druku |
Xeniph
Buruma
Grupy: AntyWiP WIP
|
Wysłany: 11-05-2016, 21:02
|
|
|
Robią go ludzie którzy pracowali nad ATLA i Korrą, więc wprew pozorom ma szanse być dobry. |
_________________ You don't have to thank me. Though, you do have to get me donuts. |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 11-05-2016, 23:55
|
|
|
Po Japończykach już się dobrych klasycznych anime nie spodziewam, więc zostają Amerykanie;P. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 12-05-2016, 07:58
|
|
|
Ja oglądałem Voltrona i tam takich cyrków nie było, to nie tak szło. Nie zgadzam się. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 12-05-2016, 20:44
|
|
|
Potencjał ta seria niewątpliwie ma. Pięciu panów w fuzjującym mechu i żadnego potencjalnego żeńskiego love interestu w trailerze. Już widzę te fiki. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
NiBl
Seeker of Truth
|
Wysłany: 19-07-2016, 19:22
|
|
|
Ostatnio (no już kawałek czasu temu) zagłębiam się w Star vs forces of evil (Star butterfly kontra siły zła).
Inspirowane ponoć japońskimi magical girlsami... Chociaż nigdzie nie pojawia się coś co należy Disneya i daje bardzo silne podobne wibracje... Kim Possible. Może dlatego, że nadal jest to lepsza kreskówka, co nie znaczy SvFoE jest złe. Może czasem zbyt randomowe, ale mi się podoba.
Teraz się zaczął sezon 2 (a robią już 3).
Nie powiem, że rozwój internetu pozwolił na całkiem fajnego trolla na początku sezonu 2. |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 19-07-2016, 20:03
|
|
|
Eee, przecież Kim Possible to zupełnie inny klimat i styl graficzny. Ja oglądałem KP, na SFoE zerknąłem i nie widzę żadnych cech wspólnych. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Gość
Gość
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
|
|
|
|
Gość
Gość
|
|
|
|
|
Samuraj Jack
Gość
|
|
|
|
|
Samuraj Jack
Gość
|
|
|
|
|
Gość
Gość
|
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 11-04-2017, 16:07
|
|
|
Ech... chciałem powiedzieć parę słów o nowym sezonie Samuraja Jacka.
Jak dla mnie jest to jedna z lepiej zrealizowanych kreskówek. Tartakowsky u szczytu możliwości. Podniesiono tu poprzeczkę wiekową z 7-mu do 14-tu lat, co w sumie jest dość niespotykane, bo wszyscy chcą, by ich działo miało duży odbiór. Wraz z kryterium wiekowym oczywiście klimat się zagęścił. Tak, jest dużo bardziej przygnębiająco i mrocznie. Nie byłem wielkim oglądaczem tej kreskówki za czasów jej emisji, ale jej założenia są mi znane i autorom udało się dalej zachować ciągłość z tym bardziej dziecięcą i humorystyczną wizją, co daje bardzo fajny efekt. Wizualnie jest świetnie: prosta małoszczegółowa kreska z dodatkiem świetnych animacji i bardzo dobrymi choreografiami walk i pewną dozą eksperymentu. Wygląda na to, ze będzie to jedna z niewielu serii niekomediowych naprawdę wartych polecenia, które nie wyszły z rąk Japończyków. |
|
|
|
|
|
Gość
Gość
|
|
|
|
|