Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Kreskówki NIE pochodzące z Japonii |
Wersja do druku |
ka_tka
|
Wysłany: 04-06-2003, 16:38
|
|
|
A jak sie tak zastanowic i wsłuchac, to przynajmniej ja i kilka moich znajomych tez gada wciskając wszędzie "ten", "ta" lub inne takie ^^
Mi anime po angielsku niezle idzie, ale tylko jak mam napisy, dubbingu prawie nigdy nie zrozumiem ^^ Na przykład z tego wczorajszego odcinka zrozumiałam tylko kilka pojedynczych zdan i dialogów :P |
|
|
|
|
|
Ewa_1982
|
Wysłany: 04-06-2003, 20:19
|
|
|
A ja na cm bardzo lubiłam oglądać: Johnny bravo.
Fakt, może nie jest na poziome, ale trochę się śmiałam.
Ale po angielsku jego tekstu były śmieszniejsze, tłumaczenie trochę to moim zdaniem popsuło.
I oczywiście: Papaj marynarz, zachęcający do jedzenia szpinaku. |
_________________ Jeste¶my tylko aktorami w grze jak± jest życie.
Hm... jak co¶ wymy¶lę to dopiszę |
|
|
|
|
Chibi Filia
|
Wysłany: 04-06-2003, 21:19
|
|
|
ze mnie też pod tym względem dzieciak niezły.X-meni (ci z CN) są supcio... Johny barvo też....(kto kce pare odcinkow ?) i atomówki i .... Scooby Doo (hejhje) i coś tam jeszcze nie pamiętam
Co to Starly Ja też kce jakby ktos miał !! |
_________________ ...........Każdy bezsens ma swój bezsens :P......... |
|
|
|
|
Noire
Pomniejszy Inżynier
|
Wysłany: 04-06-2003, 21:30
|
|
|
Jak jush wcodzimy na temat amerykańskich(zeby nie było ze nie do tematu ;) ) kreskówek w CN,to uwielbiam ta bajke c leci tylko w weekendy cos ok. 11.20 tatatatam "Mroczni i Źli" najbardziej lubie odcinki z tym kosciotrupem ^^ |
|
|
Seymour
|
Wysłany: 04-06-2003, 21:55
|
|
|
Ludzie! Kreska X-menow jest ochydna poniewaz serial pochodzi gdzies z 96 roku. Wcale Wam sie nie dziwie, ona rzeczywiscie z lekka traci myszka, ale to przeciez klasyk :)
Alira14 --> "no i kreska jakaś dziwna, no bo ile człowiek może na sobie zmieścić mięśni podmięśni i podpodmięśni?" --> Nie dziw sie. Ci od Marvela maja wlasnie taki styl rysowania bohaterow. Nawet w jednym z odcinkow Fantastycznej czworki bodajze(lub Spidermana) sparodiowali ten sposob rysowania postaci.
Dialog:
Jakis dziadek - Jonathanie dlaczego rysujesz miesnie nieproporcjonalne do reszty ciala?
Jonathan - Ale pan jest staroswiecki. W dzisiejszych czasach trzeba rysowac w taki sposob, by pokazac, ze bohater jest niezwyciezony. Bohaterowie z pana epoki byli normalnej postury - to w tych czasach jest nie do przyjecia!
Ewa_1982 --> Trafilas na jedna z moich ulubionych kreskowek(po Chojraku) :) Rozbroil mnie jeden z odcinkow, gdzie Johny byl konsultantem do spraw zabawek, a za pomocnika mial jakiegos urzedasa, ktory go nie cierpial. Nie pamietam dokladnie tekstu Johnego, ale szlo to mniej wiecej tak:"Zrob mi kawe, posludz ja i wylej, zrob nastepna, posludz i powtorz procedure, bo i tak przeslodzisz"
Nie kumam czemu ten facet ma az takie niepowodzenie :) |
|
|
|
|
g_v_s
|
Wysłany: 05-06-2003, 05:21
|
|
|
Ja tam lubie Samuraia Jacka - jest świetny. Kiedyś lubiłem krowę i kurczaka i dextera, ale już znam wszystkie odc. na pamięć :) |
_________________ Multiworld Project |
|
|
|
|
Xeniph
Buruma
Grupy: AntyWiP WIP
|
Wysłany: 05-06-2003, 20:21
|
|
|
Judash napisał/a: | Ludzie! Kreska X-menow jest ochydna poniewaz serial pochodzi gdzies z 96 roku. |
ooo... mylisz się. Pamiętam że oglądałem ten serial na jakiejś angielskiej czy niemieckiej stacji jeszcze chyba zanim zacząłem chodzić do podstawówki... czyli że serial istniał już na początku lat 90-tych albo i wcześniej! |
_________________ You don't have to thank me. Though, you do have to get me donuts. |
|
|
|
|
Seymour
|
Wysłany: 05-06-2003, 21:39
|
|
|
g_v_s --> Samurai Jack z designu postaci przypomina mi strasznie Profesora Atomusa :)
A co do krowy i kurczaka to dosyc niedawno leciala reklama Cheetosow z Chesterem. Cala reklamowke rysowal najprawdopodobniej ten od C&C tylko, ze nie jestem pewien, bo nigdzie nie dostrzeglem zadnej parowki(moznaby powiedziec, ze to motto tamtego serialu^_^)
Xeniph --> Ja pamietam jak jeszcze ukazywaly sie komiksy X-menow to w jednym z nich znalazlem wzmianke na temat produkcji owego serialu. Czytelnicy pytali sie dokladnie co, jak, kiedy i jakie postacie bedzie mial serial. Nie pamietam numeru, ale pochodzil chyba z 91 roku |
|
|
|
|
Dark_Saturn
Dołączyła: 11 Maj 2003 Skąd: Był sobie raz pewien świat... Status: offline
|
Wysłany: 06-06-2003, 10:09
|
|
|
Kochani, nikt i nic nie pobije Ed'a, Edd'a i Eddy'ego!!!! Na samym początku tego unikałam, bo wydawało mi się, że są ohydni. A potem zrywałam boki ze śmiechu.
Co do krowy i kurczaka, to najbardziej mi sie podoba piosenka wstępna...:) A co do tej reklamy to też jestem tego zdania, Judash
A Johny Bravo.....uwielbiam tę bajkę, bo lubię się śmiać z ludzkiej głupoty.
Tak w ogóle to oglądaniem amerykańskich bajek zaraził mnie, teraz już 33-letni wujek. Mama się wściekała, bo, jak mówiła, te bajki zrobią z jej mózgu papkę, a ty ją jeszcze namawiasz do oglądania!! Piotr, wyłącz to!! Ach, te rodzinne waśnie...:) |
_________________ ...jesteśmy niewolnikami własnych myśli... |
|
|
|
|
Alira14
Wielkie Prych
Dołączyła: 13 Lip 2002 Skąd: Draminion gdzie normalnym wstęp wzbroniony!;) Status: offline
Grupy: House of Joy WIP
|
Wysłany: 06-06-2003, 15:03
|
|
|
Judash, ten cytat który podałeś to nie był z fantastycznej czwórki tylko ze Spidermana. To były odcinki kiedy szukano 6 zapomnianych wojowników, współpracujących podczas II wojny światowej z Kapitanem Ameryką. Ten "dziadek" był jednym z nich. A na rysunku był z Fantastycznej Czwórki, Ben ten pomarańczowy kamienny olbrzymek^^. Nie pytaj się skąd to wiem 8) . Już jak byłam mała lubiłam Spidermana. On ma super teksty! Zwłaszcza, jak kłóci się z Jemisonem^^( czy jakoś tak, nazwisko piszę ze słuchu^^).
*Jemison chce uwięzionemu Spiderkowi zdjąć maskę*
Spiderek: Nie ruszaj! Kiedy ostatnio myłeś ręce?
Szkoda, że później uznali, że Spiderek powinien ratować obcą planetę :? . Jakby super przestępcy to było za mało dla super bohatera... I czemu za każdym razem dają pierwszy odcinek Spiderka po tym w którym Madame Web ma mu pomóc szukać po wymiarach Mary Jane... :?
Heh... I hasło całej serii "Z wielką siłą idzie wielka odpowiedzialność"
*_*.....
*Ari traci na chwilę kontkakt z rzeczywistością*
Em... Na czym skończyłam?^ ~ A tiak!!! Zauważyliście, że w Xmenach na CN Gambit jest w drużynie Magneta? Mam nadzieję, że tak w jak starej wersji dołączy do Xmenów... I zacznie podrywać Rudą>:DDD Wiem, jestem chora^ ~ |
_________________ "Lepszy jest brak weny niż bycie Chuckiem Austenem"
Daria - Czy kiedykolwiek nasz wygląd nie wpływa na to jak nas oceniają?
Jane - Kiedy oddajesz organy do przeszczepu, no chyba, że to oczy
Daria, 2x06 -"Monster" |
|
|
|
|
Miya-chan
Aoi Tabibito
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 06-06-2003, 15:20
|
|
|
Dlaczego ja nie mam CN... T_T Też chcę sobie popatrzeć na Gambita *____* a gdy mi CN odbierało, to leciało ileśtam odcinków, potem powtórka, potem następne ileśtam, znowu powtórka, powtórka powtórki... A potem sayonara T_T
Ale i tak Atomówki rządzą >;DDDDDDDDDDDDD |
|
|
|
|
|
Dark_Saturn
Dołączyła: 11 Maj 2003 Skąd: Był sobie raz pewien świat... Status: offline
|
Wysłany: 06-06-2003, 17:47
|
|
|
Alira, nie nadają dalej Spiderka, bo zaprzestano jego "produkcji". Nie pamiętam(jak zwykle) skąd to wiem, ale wiem :). Ja też kiedyś uwielbiałam Spiderka....Pamiętam dobrzę, że jak moja mama miała jechać do szpitala, urodzić moją siorkę(miałam wtedy 8 lat!! wierzycie?)
Babcia: chodź poźegnać się z mamą, bo zaraz po nią przyjadą.
Ja: ale spajdermen się zaczyna!! No dobra....
Pożegnałam się (czyli zwiewny buziak w policzek) i szybko wróciłam przed telewizor :) |
_________________ ...jesteśmy niewolnikami własnych myśli... |
|
|
|
|
g_v_s
|
Wysłany: 07-06-2003, 06:33
|
|
|
Ja też lubiłem Spidera, miałem wszystkie jego komiksy, kilka amerykańskich oryginałów, i pełno takich fajnych zabawek-figurek ale później stwierdziłem że amerykańskie komiksy to syf i wszystko sprzedałem :) |
_________________ Multiworld Project |
|
|
|
|
Alira14
Wielkie Prych
Dołączyła: 13 Lip 2002 Skąd: Draminion gdzie normalnym wstęp wzbroniony!;) Status: offline
Grupy: House of Joy WIP
|
Wysłany: 08-06-2003, 13:57
|
|
|
Kurcze! Zupełnie jak mój brat... :? Miał wszystkie komiksy Punishera, Spidermana, Spawna(czy jakoś tak), specjalne wydania Marvela a je a je...ugh! Z trudem przechodzi mi to przez gardło! Wywalił je! Tylko jedno wydanie specjalne udało mi się uratowac;( . Jak wszyscy bohaterowie Marvela ( w tym Spiderek^^!) walczą z kolesiem który poprzez mrok potrafi manipulować ludźmi i super bohaterami. Pod warunkiem, że mają jakieś złe przeżycia, albo problemy;).
Nie rozumiem czemu nie nadają dalej Spiderka! Przecież on jest nadal popularny!Jak rok temu byłam w Ameryce (Floryda dokładniej;)) to włączam jakiś kanał i... nasz kochany serial o Spidermanku. Wtedy właśnie odkryłam, że czasami dubbing jest lepszy od oryginałuO_o. Ten oryginalny gruby głos Spiderka... KYA!!! Przypomina mi się Harry Potter z głosem emerytaO_o |
_________________ "Lepszy jest brak weny niż bycie Chuckiem Austenem"
Daria - Czy kiedykolwiek nasz wygląd nie wpływa na to jak nas oceniają?
Jane - Kiedy oddajesz organy do przeszczepu, no chyba, że to oczy
Daria, 2x06 -"Monster" |
|
|
|
|
Boski Miszcz
Dołączył: 21 Lut 2003 Skąd: Tam, gdzie Mazoku mówi dobranoc Status: offline
|
Wysłany: 08-06-2003, 15:38
|
|
|
He, he, he wywalć komiksy... No jak można być tak głupim... Każdy przecież wie, że takie komisy są dość wartościowe. Można je opchnąć na allegro :D (i kupić mangi... dop.Naga) i kupić mangi!
Ja z pozajapońskich animacji lubię Lain i... mało co więcej. Kiedyś zdażałomi się oglądać tych starszych x-menów, ale jak zobaczyłem nowych to już mi się nie chce. Chociaż... Johny Bravo i Cow&Chicken są O.K.. Ale i tak prawie tylko anime.
Acha, agentki to anime, wyjątkowo żałosne anime 2 klasy 3 kategorii z ograniczeniami... Kurde wszystko mi się wali :D . Samo anime 3 klasy, o teraz dobrze |
_________________ Ku chwale LON!
A la la la la LON, a la la la la LON LON li LON LON LON LOL, oo! |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|