Przyjaźń to Magia: Ciekawostki około-Kucykowe |
Który kucyk jest Bardziej? |
Rainbow Dash! |
|
10% |
[ 4 ] |
Twilight! |
|
17% |
[ 7 ] |
Rarity! |
|
5% |
[ 2 ] |
Fluttershy! |
|
27% |
[ 11 ] |
Pinkie Pie! |
|
12% |
[ 5 ] |
Applejack! |
|
10% |
[ 4 ] |
Co tam kucyki - Spike! |
|
17% |
[ 7 ] |
|
Głosowań: 27 |
Wszystkich Głosów: 40 |
|
|
|
Wersja do druku |
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 01-06-2013, 16:04
|
|
|
Szczerze mówiąc wystarczyłoby, żeby znowu zajęła się tym Lauren Faust... |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 01-06-2013, 19:19
|
|
|
Ale w Disneyu jej pewnie lepiej :] |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 14-06-2013, 19:10
|
|
|
Bleh. Albo ta grafika nie nadaje się do animowania ludzi, albo wynajęli gorsze studio, bo postacie wyglądają jak ludziki z zapałek. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Tabris
Snowflake
|
Wysłany: 14-06-2013, 20:58
|
|
|
Ale się kucyki pozmieniały... |
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 15-06-2013, 08:52
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | Bleh. Albo ta grafika nie nadaje się do animowania ludzi, albo wynajęli gorsze studio, bo postacie wyglądają jak ludziki z zapałek. |
Wiesz... backtrackując animację kucyków wychodzi, że jedyna część kucyka, która była na bieżąco animowana to twarz, czasami skrzydła lub przednie kopytka, ale w 80% serialu wszystkie kucyki chodziły z automatu na tej samej animacji, wszystkie biegały tak samo, latały... różnił się tylko kolor i akcesoria. Dlatego tło i stada kucyków były takie żywe przez wszystkie 65 odcinków. Tutaj musieli przerzucić się na inny model postaci, dodatkowo opanować ręce i narysować wszystkie postaci od nowa. O ile dobrze pamiętam w serialu "Marta mówi" studio B równie kiepsko animowało ludzi. |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 19-06-2013, 18:14
|
|
|
film trwa 1 godzinę i 15 minut, ma całkiem dobre recenzje (przynajmniej te które widziałem) i chyba wszystkie buble graficzne były na trailerach, bo sam film rusza się przyzwoicie
- Spoiler: pokaż / ukryj
-
Screener z jednej piosenki www.youtube.com/watch?v=IDq8_EkufUU Wychodzi na to, że w filmie jest ponad 5 piosenek i animacja rąk wcale kiepska nie jest (mimo, że za kopytkiem jest jeszcze dłoń, która też się rusza) Ciekawe kiedy pojawi się oglondywalna wersja. |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 27-06-2013, 22:25
|
|
|
Moja opinia o kucykowym filmie, po filmie.
Spodziewałem się czegoś mniej kucykowego ale film jest rzeczywiście zgodny z duchem kucykowości. Nieco naciągany ale jest świetny. Przede wszystkim Pinkie Pie i te analogie. Zwyczajnie się ubawiłem, crusadersi, recyklowane kwestie, sceny i całe grupy postaci. Ale przede wszystkim to jest dalej to. I Lauren Faust na napisach końcowych jest, mimo, że tylko jako "adaptacja dla telewizji" to jej nazwisko jest dalej pierwsze. :P Moje uszy ucierpiały nieco ze względu na jakość ripa, ale mimo wszystko uważam, że było warto. A teraz spoilery.
- wątek miłosny może kontynuować w kucyklandii
- Pinkie Pie jest tylko jedna ale sklonowana :P
- zła jest postacią reaktywowaną ze starszych generacji :] Sunset Shimmer
- część kucykowa jest na siłę krótka a akcja troszki zbyt oczywista
Ale w sumie nie jest to fail, trudno to nawet nazwać kiepskim filmem. Gdyby nie trywialne zachowanie po walce finałowej i jej długości, filmik był by super zabrakło tych 10-15 minut na dogranie szczegółów.
- i nie film nie opiera się o motyw telenowelowy
edit:
Bronisie wypatrzyły Derpy and it is Derpy :] |
|
|
|
|
|
bronypony
Gość
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 23-10-2013, 18:17
|
|
|
jako że czwarty sezon za rogiem , mały zegar od bronisiów, dokładnie odmierzający czas do końca świata.
atomowy zegar zagłady Pinkie Pie.
Oczywiście to co napisałem kompletnie nie posiada sensu :P |
|
|
|
|
|
gość
Gość
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 10-11-2014, 17:04
|
|
|
Obejrzałem wczoraj drugi film z cyklu niekucykowej przyjaźni i magii, czyli Rainbow Rock . W zasadzie rewelacji i tym razem niema, niemniej ciekawie ogląda się film do którego z mety jest się nastawionym sceptycznie a tu nagle film okazuje się w porywach dobry.Powiem więcej, powiązanie wszystkich ogonków fabularnych tego i poprzedniego filmu może skutkować dobrą przygotówką dla pre teensów. Jeden jedyny warunek. Utrzymają ludzikową Twilight w cieniu nieświadomości lub jako postać antagonistyczną.
Wracając do filmu... Zaczyna się tam, gdzie pierwszy się kończy, przeskakuje cały 4 sezon . I dość sukcesywnie buduje nowy komplet Mane6 z Sunset w roli członka zespołu. Fajne jest też że nikt nie zastosował reguły Forgive and Forget. Dawniej pewna siebie antagonistka nieśmiało wraca do łask społeczeństwa. Z kiepskich rzeczy muszę powiedzieć, że Teasert-trailery trafiły w lukę czwartego sezonu i nie są objęte w głównej fabule filmu. Mimo mocno poprawionej grafiki mamy do czynienia z przesadna gestykulacją (co przy konikach bez rąk się sprawdza, przy ludzikach nie koniecznie) Niemniej ruchy całych postaci były bardzo płynne i w pełni zrozumiałe. Film nie uchronił się też przed fan pamperingiem czyli mamy sporo fanonu w canonie.
Długo się wstrzymywałem do obejrzenia drugiej instancji. Pierwszy film był na fali oczekiwanym kucykowym filmem.. fail. Drugi był kontynuacją tego faila więc dużych oczekiwań nie było, jednak podobało i szczerze czekam na rozwiniecie postendingowej sceny. |
_________________ kokodin pisze się zawsze z małej litery
Jeżeli mówił bym normalnie , nie było by sensu ze mną rozmawiać.
Miłośnik wszystkiego co czarne, zielone, żółte lub okrągłe.
Jeżeli to czytasz to się nudzisz.
|
|
|
|
|
Smoq
|
Wysłany: 10-11-2014, 18:18
|
|
|
Moja była zmusiła mnie do obejrzenia 3 odcinków i szczerze... bardziej jest Rainbowdash.
Co do samej serii, byłem w sumie pozytywnie zaskoczony, co prawda to bajka typowo dla dzieci, ale jednak ogląda się przyjemnie :). |
|
|
|
|
|
Swarga
|
Wysłany: 11-11-2014, 23:22
|
|
|
Ostatnio był dobry ep, jak przyjechała z kamiennej farmy siostra Pinkie Pie. Pamięta ktoś nazwę tego odcinka? |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
|
|
|