Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Lub Czasopisma i inne roś... media |
Wersja do druku |
alosza
green coat
|
Wysłany: 23-05-2015, 21:47
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: |
Być może się kłócił, choć jak dla mnie to bardziej truizm, z którym trudno dyskutować.
Swoją drogą ja już nie pamiętam kiedy była ta akcja z trotylem, która wywaliła 90% redakcji Rzepy i zniszczyła jej pozycję rynkową. Te dane są sprzed tego artykułu czy po nim? |
Mój błąd. Zobaczyłem to na twitterze, gdzie rozmawiano o tym w kategoriach nowości i tak to potraktowałem. Dopiero teraz zauważyłem, że tam jest "2013", a nie "2015"... :|
W każdym razie, czy spodziewamy się, że przez te 2 lata cokolwiek pod tym względem się zmieniło? No raczej nie. A powiem szczerze, że mnie zszokowało, że te proporcje wyglądają aż tak źle.
wa-totem napisał/a: | Oczywiście, to wszystko, bez opukania i sprawdzenia źródeł, należy traktować jak internetowe plotki, ale jeżeli takie doniesienia byłyby weryfikowalnie prawdziwe, to ostatnie działania Michnika, śmiertelna panika z nich wyzierająca, i dosłownie zianie nienawiścią - stają się bardzo zrozumiałe. Bo w takim kontekście, upadek obecnego reżimu oznacza albo zmianę warty albo - dużo bardziej prawdopodobną, bo przed przejęciem się zabezpieczono - ekonomiczną zagładę GW. |
Ostatni hardkor, jaki urządziła GW (ostentacja i stronniczość level "Gazeta Polska") też był jednym z powodów, dla których poruszyłem ten temat. A, jak ostatnio sięgnąłem po GW, to muszę powiedzieć, że pod względem warsztatowym to jest najlepsza polska gazeta codzienna. Być może to też wynika z ilości pompowanych pieniędzy, dzięki którym mogą zatrudniać najlepszych grafików czy pisarzy o danym światopoglądzie. Wyjątkowo dużo jest też do poczytania.
A jednak... mam jak najgorsze zdanie o tej gazecie. Po pierwsze, że się z nimi nie zgadzam (element subiektywny), a po drugie, że zwyczajnie kłamią i manipulują (element obiektywny; można tylko dyskutować o skali). |
|
|
|
|
|
Gość
Gość
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|