Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Tanuki.pl - Linki |
Wersja do druku |
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 17-09-2005, 22:03
|
|
|
Wiesz, wcześniej mniej się rzucało w oczy, jak nie były pomieszane. A może np. "ważniejsze" strony dawać z większymi i wyżej, a te "mniej ważne" niżej i z wąskimi? |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
tilk
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 17-09-2005, 22:10
|
|
|
Rotacja nie dyskryminuje względem rozmiaru buttonów, więc umieszczenie zarówno dużych, jak i małych w części rotacyjnej będzie prowadzić do wymieszania.
Co do małych buttonów, mówiłem poważnie... Małych zmieści się po prostu więcej. Jeśli chcemy koniecznie używać tych dużych, należy poważnie skrócić liczbę buttonów wyświetlanych na stałe, a resztę wprowadzić do rotacji, przy czym blok rotacyjny powinien mieć co najwyżej dwa, trzy buttony. Długaśny, pstrokaty sznureczek buttonów to nie najlepszy pomysł. |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 17-09-2005, 22:24
|
|
|
mam dodatkową propozycję racjonalizatorską, jak chyba napisałem gdzieś w wątku ogólnym... umieszczenie buttonów w /adv/ powoduje, że wyłapywane są - i usuwane w diabły - przez blokery reklam. Nie muszę chyba mówić, że AdBlock to jeden z najpopularniejszych pluginów do Firefoxa? niech ten katalog się inaczej nazywa, choćby /rekl/... |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
tilk
|
Wysłany: 17-09-2005, 22:26
|
|
|
Może ci użytkownicy naprawdę nie chcą widzieć tych reklam? W czym problem? |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 17-09-2005, 22:34
|
|
|
W tym, że sądzę że nie chodzi o usuwanie linków do stron tematycznie związanych z naszą stroną. Te buttony to w moim rozumieniu NIE jest reklama komercyjna, więc nie *ad* ani *adv*. Te filtry mają w założeniu usuwać reklamy szczoteczek do zębów, pampersów i tym podobne.... a my tu sami się podkładamy. /rek/ albo /lnk/ wciąż można sobie dodać do filtrów, podobnie jak *but* od buttonów, którego w standardowym zestawie nie ma. Ale nie da się usunąć z zestawu filtrów *ad* by zobaczyć do czego linkujemy, i NIE zacząć nagle widywać reklam. |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
tilk
|
Wysłany: 17-09-2005, 23:12
|
|
|
Jeszcze raz przypominam właściwym osobom, że na liście głównej linków nie ma Owarinai, Anime Dream ani Anime Zone. Strony linkowane przez button powinny być też na głównej liście. |
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 20-09-2005, 16:08
|
|
|
done |
|
|
|
|
|
tilk
|
Wysłany: 21-09-2005, 21:47
|
|
|
Dodane zliczanie statystyk dla linków.
W celu ominięcia zliczania botów, żeby nie zepsuć przepływu PageRanków i podobnych, stosuję wyliczenie regularnie przychodzących botów. Jakieś nietypowe boty mogą zostać zliczone, jednak powinno być ich na tyle mało, że nie powinno mieć to większego wpływu na wiarygodność statystyk.
W panelu leży bardzo prosta tabela statystyk. Statystyki są zbierane z dobową dokładnością, dałoby się więc jeszcze dodać szczegółowe statystyki miesięczne. Gdyby dodać do bazy dodatkową tabelę z danymi o dokładności miesięcznej, można by prowadzić statystyki roczne - o ile są nam potrzebne. |
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 21-09-2005, 22:31
|
|
|
wiem ze wybrzydzam, ale czy mozna dodac jakies grupowanie/filtry/sortowanie (znaczy cokolwiek z powyzszego a nie wszystko)? bo bed elinkowac pojedyncze recenzje a azunime i a-f, i znalezenie czegokolwiek w obecnj tabeli bedzie.... trudne |
|
|
|
|
|
tilk
|
Wysłany: 21-09-2005, 23:22
|
|
|
OK, zrobi sie. Zresztą w paru innych miejscach panelu też by się przydało. |
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 22-09-2005, 14:27
|
|
|
podlinkowano recenzje z a-f.pl - poprosilam Bezimiennego o sprawdzenie. biore sie za azunimowe |
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 22-09-2005, 15:11
|
|
|
1 strona recenzji azunimowych zrobiona, co plasuje mnie jakos tak w 1/6. wiecej dzis nie dam rady |
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 22-09-2005, 16:46
|
|
|
Rezultaty sprawdzenia linków do (i z) a-f:
zły link w Wolf's Rain (Jest: http://www.a-f.pl/list.php?c=ra&s=title&w=asc&o=&p=&d=40
a powinien być: http://www.a-f.pl/strona.php?id=77 )
Brak linku u nas w Vampire Hunter D: Bloodlust (powinien być: http://www.a-f.pl/strona.php?id=74 )
Nie jest to problem po naszej stronie, ale brakuje linków zwrotnych (z a-f do nas) w recenzjach do Ebichu, Shin-chana i Triguna. Dodatkowo w nazwie Shin-chana na a-f zrobili literówkę (The cryon Shin Chan) która oczywiście jest powtórzona u nas. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 22-09-2005, 22:25
|
|
|
dobra, jutro z pracy poprawie - dzis juz nie mam sil.
Tilk -> wiem ze naprawde wybrzydzam, ale chyba warto sie zastanowc nad ustawieniem "waznosci" bannerow, by moc regulowac czestotliwosc wyswietlania (chodzi mi w tej chwili o wieksze wyeksponowanie hostbanku, bo to sie moze za chwile zrobic dosc istotne) |
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 23-09-2005, 10:01
|
|
|
proba zmiany adresu dla wolf's rain daje DB Error: constraint violation |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|