Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Tanuki.pl - Linki |
Wersja do druku |
Raul
|
Wysłany: 01-09-2005, 17:16
|
|
|
wa-totem napisał/a: | o.O? Eh? Nani? Dare? Doko? |
Rozmowa odbywa sie na tylu plaszczyznach ze skomentuje jak sie wszystko wyjasni, oki? :) |
_________________ “Why is it," he said, one time, at the subway entrance, "I feel I've known you so many years?"
"Because I like you," she said, "and I don't want anything from you.”
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 01-09-2005, 20:23
|
|
|
Bianca napisał/a: | Tilk - czy jest opcja ustawienia naszego bannera (i/lub buttonow) tak by dawal sie hotlinkowac (a reszta nadal nie) |
Chyba mamy blokade hotlinkowania.
Ponadto to raczej średni pomysł - wyczrepuje nasz transfer, a my z tego mamy dość niewiele. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 02-09-2005, 08:50
|
|
|
pytanie: czy jak link wydaje sie byc dead to go kasowac, czy jeszcze potrzebujemy 1 flagi? (plus musi sie to pokazywac przy edycji, albo sie szybko zrobi smietnik) |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 02-09-2005, 12:28
|
|
|
Uwaga: z rotacyjnego trzeba by już chyba zdjąć DOJIcon - podepniemy przed następną edycją. W linkach może (i powinien) zostać. To samo po tym weekendzie z bannerem konwentu Final Fantasy. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 13-09-2005, 09:06
|
|
|
tilk:
1) dawno-dawno temu byla mowa o tym, by zostawic czesc buttonow centralnych (appr. 3 male + 2 duze), a kolejne zrobic rotacyjnie (5+5?). poniewaz Zegowi wyszlo ze czesc naszych wymian jest definitywnie nierowna i trzeba to przesortowac, to kiedy moznaby wrocic do tego tematu?
2) czy moglbys zastanowic sie nad zrobieniem panelu edycyjnego do bannera i buttonow (zakladajac stala ilosc buttonow jak powyzej)? bo to sie bedzie zmieniac, a nie ma sensu zeby za kazdym razem jak mi strzeli zmienic/dodac kolejny button musial w tym grzebac |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 14-09-2005, 09:24
|
|
|
Ja proponowałbym zrobić tak: dodać jeszcze jeden button (12) i podzielić okienka na: losowane i nie losowane (po 6). W nielosowanych umieszczać te, które przynoszą nam największe "zyski", reszta niech się generuje. Zyski można oprzeć na danych za Październik.
Najlepiej, by się generowały w momencie wczytywania / odświerzania strony (a nie jak w rotacji), bo np. na radiówce w Lublinie już to słabo chodzi.
Tilk czy istnieją jakieś przeciwskazania przeciwko takim (lub proponowanym przez Biance) rozwiązanią? |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
tilk
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 14-09-2005, 10:13
|
|
|
Nie istnieją żadne.
Mój obecny projekt jest następujący. Do każdego linka w bazie danych dołączyć trzy nowe pola: grafikę buttona, grafikę bannera i flagę położenia buttona. Dodanie buttona lub bannera do linku spowoduje automatyczne włączenie go do wyświetlania. Flaga położenia określać będzie kolejność wyświetlenia buttonów, jej specjalna wartość (np. 0) oznaczać będzie udział w rotacji buttonów.
Pytanie - czy utrzymać obecną separację "dużych" i "małych" buttonów, czy mieszać je ze sobą? |
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 14-09-2005, 10:42
|
|
|
tilk, chyba mozna mieszac, bo inaczej to bedzie polka. ale rotacja powinna byc na otwarciu strony, a nie jak przy bannerze |
|
|
|
|
|
tilk
|
Wysłany: 16-09-2005, 16:06
|
|
|
Gotowe. Można już zarządzać buttonami i bannerami w panelu linków. Wprowadziłem wszystkie dotychczasowo wyświetlane reklamy. Przy okazji musiałem dodać do bazy Owarinai i Anime Dream, wypadałoby uzupełnić informacje o nich i zezwolić na wyświetlanie ich w Linkach.
Pole "Pozycja buttona" określa koleność wyświetlania. Buttony wyświetlane są w kolejności rosnącej według tego pola. Nadanie temu polu wartości 0 spowoduje włączenie go do rotacji buttonów. Buttony z rotacji są wyświetlane zawsze na końcu. Ustawiłem liczbę wyświetlanych buttonów z rotacji na pięć - jeśli potrzebna jest mniejsza wartość, proszę napisać, jaka.
Dodatkowo wprowadziłem element pośredniości - od teraz kliknięcia na link, banner czy button przechodzą przez adres /strony/link/LID, który wykonuje przekierowanie na miejsce. Będzie można to wykorzystać do zliczania statystyk. |
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
|
|
|
|
tilk
|
Wysłany: 17-09-2005, 21:23
|
|
|
Przecież masz uprawnienia do linków... Sama je załaduj, sprawdzisz od razu, czy wszystko działa jak należy. |
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 17-09-2005, 21:28
|
|
|
ok.... |
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 17-09-2005, 21:35
|
|
|
ladowanie buttona:
XML parsing failed: junk after document element (Line: 2, Character: 0)
<br />
<b>Warning</b>: getimagesize(): Read error! in <b>/home/wanime/public_html/anime/admin_link.php</b> on line <b>200</b><br />
za 2 razem poszlo......... ale nadal nie wiem o co chodzilo z tym komunikatem |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 17-09-2005, 21:40
|
|
|
Mam propozycję racjonalizatorską: skoro już dajemy szersze buttony, to wymienić je przy Azunime i pozostałych, taka mieszanka wąskich i szerokich fatalnie w tej chwili wygląda. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
tilk
|
Wysłany: 17-09-2005, 22:00
|
|
|
Mam lepszy pomysł: wymagać wąskich buttonów.
Pytałem się niedawno o mieszanie buttonów o różnych rozmiarach i nikt się nie sprzeciwiał... |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|