FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 32, 33, 34  Następny
  Do zrobienia
Wersja do druku
tilk Płeć:Mężczyzna

Status: offline

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 28-05-2008, 22:01   

RSS z wszystkiego to żaden problem i dodać go będzie łatwo. Jeśli chodzi o screeny, musiałbym się zastanowić - ale wydaje mi się, że nie będzie dało się to zrobić bez dodatkowego oprogramowania po stronie odbiorcy treści zajmującego się grafiką.
Przejdź na dół Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odwiedź blog autora Odwiedź galerię autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

Numer Gadu-Gadu
1543661
Crack Płeć:Mężczyzna

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
PostWysłany: 28-05-2008, 22:17   

http://code.google.com/apis/ajaxlibs/documentation/#prototype

To by nam zaoszczędziło kilka GB transferu, warto przemyśleć.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odwiedź galerię autora
Avellana Płeć:Kobieta
Lady of Autumn

PostWysłany: 29-05-2008, 08:20   

Wrzucam tutaj:
Cytat:
Witam,

Mówiąc równie pokrótce byłabym niezmiernie zaszczycona i dumna, że coś co wyszło spod mojej ręki może zdobić Tanukowe forum. Z radością wyrażam zgodę na wykorzystanie Jenota.

~Amarth

Pytanie zasadnicze: komu powinna jenota podesłać i w jakiej formie? Przypominam, że chodzi o skomponowanie nowego bannerka, który mógłby zastąpić obecnie istniejący.

GoNik Płeć:Kobieta
歌姫 of the universe

Grupy:
AntyWiP
Fanklub Lacus Clyne
Tajna Loża Knujów
PostWysłany: 29-05-2008, 09:55   

Przede wszystkim poproś ją o podesłanie .psd (warstwy!~~). Jeżeli dostaniesz to dziś wieczór, mogę zrobić właściwie od ręki. Abi też się zgłaszała wczoraj na ircu.

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 29-05-2008, 10:07   

Crack napisał/a:
http://code.google.com/apis/ajaxlibs/documentation/#prototype

To by nam zaoszczędziło kilka GB transferu, warto przemyśleć.

Pobieranie Prototype'a z Googla? Jeśli nie ma zbyt dużych opóźnień, w sumie czemu nie...
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odwiedź blog autora Odwiedź galerię autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

Numer Gadu-Gadu
1543661
Crack Płeć:Mężczyzna

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
PostWysłany: 29-05-2008, 23:08   

Serwer wygląda na szybki (pingi ~ 53ms, do IQ mam ~35), do tego korzysta z CDN Googli czyli teoretycznie jest bardziej niezawodny niż nasz. Na zbiorczej przestawiłem.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odwiedź galerię autora
Teukros Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 31-05-2008, 21:57   

W związku z tematem dotyczącym wywiadów na Mangach, sądzę że można poczynić już pierwsze kroki. Najprościej i najszybciej będzie dodać przycisk "Artykuły" na wszystkich częściach Tanuka (Zbiorczej, Anime i Mangach), pod którym byłby link do http://czytelnia.tanuki.pl/lista/artykuly.php
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Grisznak
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 02-06-2008, 10:13   

Dobra, czyli wywiady spadną na moją głowę?
Jeśli tak, czy mógłbym prosić o pożyczenie kilku tytułów (tzn. Meago, Trockestera czy Nearly?) Nie mam żadnego z nich, a trudno rozmawiać z ludźmi nie znając ich prac.
Powrót do góry

PostWysłany: 02-06-2008, 10:51   

Grisznak - oczywiście, chętnie wszystko pożyczę. Pytanie tylko, jak przekazać? Na zjeździe, czy jakoś inaczej?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Grisznak
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 02-06-2008, 11:36   

To zależy - jeśli mielibyśmy ruszyć z wywiadami już w czerwcu, to raczej wcześniej, najlepiej pocztą. Jeśli później - to możemy poczekać na zjazd.
Powrót do góry

PostWysłany: 02-06-2008, 15:36   

Myślę, że nie ma co czekać, tym bardziej że zaczynają się wakacje. Poproszę o adres, to wezmę i wyślę pocztą wszystko co mam.
Powrót do góry

PostWysłany: 08-06-2008, 17:40   

Tak wracając trochę do tematu naszych RSSów na Gildii. Otóż na gildiowej liście redakcyjnej właśnie opieprzają mangowców, że mimo że mają największą ekipię, to najmniej robią, a Gildia Mangi i Anime zdycha. Myślę, że to dobry moment aby wystąpić z jakąś propozycją.
Powrót do góry
Grisznak
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 08-06-2008, 17:41   

To znaczy? Masz jakieś konkretne sugestie?
Powrót do góry

PostWysłany: 08-06-2008, 17:50   

Chodziło mi o wciśnięcie Gildii naszego RSSu z recenzjami (na podobnej zasadzie, co obecna współpraca z ACP), i podzielenie się kliknięciami. "Podzielenie" w tym sensie, że osoba klikająca na Gildii przechodziłaby do kolejnej planszy gildiowej, a dopiero później na Tanuki (na Gidlii mają obsesję kliknięć, pewnie by im to przypadło do gustu). Oczywiście, sporo zależy tu od tego, czy i jak na ofertę zareaguje Grzybek (bo to on decyduje, i to informatycy z Gildii musieliby opracować system podziału kliknięć).
Powrót do góry
Grisznak
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 08-06-2008, 17:52   

To dobry pomysł. Jestem za.
Powrót do góry
Strona 13 z 34 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 32, 33, 34  Następny
Odpowiedz do tematu