Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Do zrobienia |
Wersja do druku |
tilk
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 28-05-2008, 22:01
|
|
|
RSS z wszystkiego to żaden problem i dodać go będzie łatwo. Jeśli chodzi o screeny, musiałbym się zastanowić - ale wydaje mi się, że nie będzie dało się to zrobić bez dodatkowego oprogramowania po stronie odbiorcy treści zajmującego się grafiką. |
|
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 29-05-2008, 08:20
|
|
|
Wrzucam tutaj:
Cytat: | Witam,
Mówiąc równie pokrótce byłabym niezmiernie zaszczycona i dumna, że coś co wyszło spod mojej ręki może zdobić Tanukowe forum. Z radością wyrażam zgodę na wykorzystanie Jenota.
~Amarth |
Pytanie zasadnicze: komu powinna jenota podesłać i w jakiej formie? Przypominam, że chodzi o skomponowanie nowego bannerka, który mógłby zastąpić obecnie istniejący. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 29-05-2008, 09:55
|
|
|
Przede wszystkim poproś ją o podesłanie .psd (warstwy!~~). Jeżeli dostaniesz to dziś wieczór, mogę zrobić właściwie od ręki. Abi też się zgłaszała wczoraj na ircu. |
|
|
tilk
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 29-05-2008, 10:07
|
|
|
Crack napisał/a: | http://code.google.com/apis/ajaxlibs/documentation/#prototype
To by nam zaoszczędziło kilka GB transferu, warto przemyśleć. |
Pobieranie Prototype'a z Googla? Jeśli nie ma zbyt dużych opóźnień, w sumie czemu nie... |
|
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 29-05-2008, 23:08
|
|
|
Serwer wygląda na szybki (pingi ~ 53ms, do IQ mam ~35), do tego korzysta z CDN Googli czyli teoretycznie jest bardziej niezawodny niż nasz. Na zbiorczej przestawiłem. |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 31-05-2008, 21:57
|
|
|
W związku z tematem dotyczącym wywiadów na Mangach, sądzę że można poczynić już pierwsze kroki. Najprościej i najszybciej będzie dodać przycisk "Artykuły" na wszystkich częściach Tanuka (Zbiorczej, Anime i Mangach), pod którym byłby link do http://czytelnia.tanuki.pl/lista/artykuly.php |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 02-06-2008, 10:13
|
|
|
Dobra, czyli wywiady spadną na moją głowę?
Jeśli tak, czy mógłbym prosić o pożyczenie kilku tytułów (tzn. Meago, Trockestera czy Nearly?) Nie mam żadnego z nich, a trudno rozmawiać z ludźmi nie znając ich prac. |
|
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 02-06-2008, 10:51
|
|
|
Grisznak - oczywiście, chętnie wszystko pożyczę. Pytanie tylko, jak przekazać? Na zjeździe, czy jakoś inaczej? |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 02-06-2008, 11:36
|
|
|
To zależy - jeśli mielibyśmy ruszyć z wywiadami już w czerwcu, to raczej wcześniej, najlepiej pocztą. Jeśli później - to możemy poczekać na zjazd. |
|
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 02-06-2008, 15:36
|
|
|
Myślę, że nie ma co czekać, tym bardziej że zaczynają się wakacje. Poproszę o adres, to wezmę i wyślę pocztą wszystko co mam. |
|
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 08-06-2008, 17:40
|
|
|
Tak wracając trochę do tematu naszych RSSów na Gildii. Otóż na gildiowej liście redakcyjnej właśnie opieprzają mangowców, że mimo że mają największą ekipię, to najmniej robią, a Gildia Mangi i Anime zdycha. Myślę, że to dobry moment aby wystąpić z jakąś propozycją. |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 08-06-2008, 17:41
|
|
|
To znaczy? Masz jakieś konkretne sugestie? |
|
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 08-06-2008, 17:50
|
|
|
Chodziło mi o wciśnięcie Gildii naszego RSSu z recenzjami (na podobnej zasadzie, co obecna współpraca z ACP), i podzielenie się kliknięciami. "Podzielenie" w tym sensie, że osoba klikająca na Gildii przechodziłaby do kolejnej planszy gildiowej, a dopiero później na Tanuki (na Gidlii mają obsesję kliknięć, pewnie by im to przypadło do gustu). Oczywiście, sporo zależy tu od tego, czy i jak na ofertę zareaguje Grzybek (bo to on decyduje, i to informatycy z Gildii musieliby opracować system podziału kliknięć). |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 08-06-2008, 17:52
|
|
|
To dobry pomysł. Jestem za. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|