Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Do zrobienia |
Wersja do druku |
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 17-11-2008, 10:51
|
|
|
W zakładce redakcyjnej na anime w dalszym ciągu jest przy niektórych osobach linijka informująca o ilości przetłumaczonych piosenek. Kliknięcie na cyferkę powoduje 404 |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
tilk
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 17-11-2008, 20:58
|
|
|
Wyleciało. |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 14-12-2008, 12:59
|
|
|
Tak się zastanawiam swoim malutkim lamim rozumkiem... Skoro log ze Szpiega krzaczy się, jeśli pierwszy danego dnia odezwie się użyszkodnik bez UTF-a, to czy zaprogamowanie Szpiega, by zaraz na początku logowania napisał coś w UTF (choćby"melduję się!" czy "chwała Jenotowi!") nie rozwiązałoby problemu? |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
tilk
|
Wysłany: 15-12-2008, 19:36
|
|
|
Po pierwsze - to nie log się krzaczy, to program, którym go otwierasz (Notatnik?) naiwnie uznaje, że jak pierwszy znak spoza ASCII był w jakimś kodowaniu, to takie będzie już używane do końca.
Dopisanie czegoś na początku w UTF owszem, nakłoni Notatnika, żeby traktował cały plik logu jako UTF-owy, nastąpi więc inwersja - krzaczki staną się niekrzaczkami i vice versa.
Anyway, dzisiaj jestem dobry i zrobiłem mały hack do Szpiega, który "zgaduje", czy wypowiedź jest napisana w CP-1250 (Windows) lub ISO-8859-2 (Linux) i przekodowuje na UTF-8, jeśli tak. Nie wiem, czy jest to poprawne podejście (w sensie - żaden poprawny tekst w UTF-8 nie zostanie pokrzaczony), ale w praktyce powinno działać nieźle. |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 16-12-2008, 17:30
|
|
|
Po przejrzeniu wczorajszego loga stwierdzam, że niestety dalej porastają go krzaki.
Cytat: | Dopisanie czegoś na początku w UTF owszem, nakłoni Notatnika, żeby traktował cały plik logu jako UTF-owy, nastąpi więc inwersja - krzaczki staną się niekrzaczkami i vice versa. |
Niewątpliwie, ale biorąc pod uwagę naszą politykę użytkowników UTF-a będzie dużo więcej. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 16-12-2008, 19:04
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | Po przejrzeniu wczorajszego loga stwierdzam, że niestety dalej porastają go krzaki. |
Nie jest tak źle. Po wstępnym przejrzeniu ostatniego loga z tanuki.pl zauważyłem krzaczki wyłacznie u Slovy. Nawet jeśli jakieś jeszcze gdzieś przeoczyłem, sytuacja obecna wygląda o wiele lepiej niż to co było dotychczas.
PS: dobrze by było na szybko wstawić zaproponowaną przez Cracka modyfikację do editboxa newsowego (czyli tag [raw]) - dzięki temu news świąteczny będzie można jakoś lepiej zformatować. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 16-12-2008, 23:10
|
|
|
Do pilnego załatwienia:
AnimeCover, witryna z którą mieliśmy umowę o linkowanie, po zmianie laya i podniesieniu się z upadku, usunęła linki prowadzące na Tanuki. Zamiast nich są linki do AniDB. W związku z tym, trzeba do nich napisać i zapytać, czy oznacza to ograniczenie współpracy do buttonów. |
|
|
|
|
|
tilk
|
Wysłany: 19-12-2008, 14:34
|
|
|
Na testowym pojawił się tag [raw], puszczający tekst bez formatowania. Używać odpowiedzialnie - wprowadzony tekst musi być poprawnym fragmentem XHTML, ale nie jest to nigdzie sprawdzane.
Widzę, że Crack coś kombinował z tagiem [img], on też będzie dostępny. |
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 23-12-2008, 10:40
|
|
|
Odnośnie ustaleń ircowych dotyczących przenoszenia postów wygasających do archiwum: http://forum.tanuki.pl/tematy32/1487,360.htm#168351
Zostawiam tu, by nie zostało zapomniane. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 10-01-2009, 16:18
|
|
|
Ja wiem, że to było kilka razy zgłaszane, ale mam pytanie: nie wiem, jak u innych, ale u mnie (najnowszy Firefox) ostatnio regularnie nie wczytują się prawidłowo style na Tanuki-Anime. Objawia się to różnymi stopniami rozsypania laya, od niewczytania prawidłowej czcionki do strony w ogóle bez arkusza stylów, ale najczęściej całość się po prostu "rozjeżdża" (nie wczytuje się czcionka i prawidłowe pozycjonowanie elementów graficznych tła). Pomaga odświeżenie, ale problem polega na tym, że ostatnio najwyżej 1 na 3-4 odświeżenia daje prawidłowo wczytaną stronę. Z czego to właściwie wynika i czy nie dałoby się czegoś na to poradzić? |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
tilk
|
Wysłany: 10-01-2009, 16:36
|
|
|
Nigdy czegoś takiego nie zaobserwowałem, bez jakiegoś sposobu na odtworzenie problemu nie mogę nic na to poradzić. |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 10-01-2009, 23:24
|
|
|
Akurat wyskoczyło, to złapałem takie coś na Tanuki Manga.
reklama2.jpg
|
|
Plik ściągnięto 4 raz(y) 57,06 KB |
|
|
|
|
|
|
tilk
|
Wysłany: 10-01-2009, 23:40
|
|
|
Wygląda, jakby przeglądarka uważała okienko adsensa za bezwymiarowe. Może jak wymuszę wymiar w jakiś sposób, będzie dobrze. Ale to jutro popróbuję. |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 29-01-2009, 14:17
|
|
|
Mam taki luźny pomysł dotyczący forum: czy tych przycisków pod postem (profil, www, gg) nie można dostosowywać jakoś? Chodzi mi o możliwość dodania linku do jakiejś listy oglądanego anime (tak, wiem, że Myanimelist nie płaci nam za reklamę, ale GG też nam nie płaci, a dla wygody użytkowników dajemy dla niego bramkę).
Na logikę można to rozwiązać na dwa sposoby. Albo musiałaby to być określona strona (np. myanimelist jest najbardziej rozpowszechnione) i niechby użyszkodnik podawał swój username stamtąd, zamieniany na prawidłowego linka. Albo w pewnym sensie "zdublować" pod inną nazwą link do www i dać możliwość wstawiania, co się tam komu spodoba. Oczywiście wiem, że można by do tego właśnie www wykorzystać, ale sporo osób ma jakieś własne strony i niekoniecznie chce je zastąpić listą.
Pomysł uzupełniający: to samo, tylko w odniesieniu do deviantart/innej galerii. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|