Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Kontakty i polityka zagraniczna |
Wersja do druku |
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 01-09-2008, 09:14
|
|
|
Cytat: | Witam Panią serdecznie,
Oczywiście jak najbardziej jesteśmy zainteresowani współpracą. W serwisie
"Film" chcemy stworzyć dział dotyczący niezwykłego kina, więc bardzo
chętnie zamieścimy w nim informacje o anime. Również nasz serwis "Sztuka"
ma się opierać także na sztuce nowoczesnej - więc manga jak najbardziej.
Nasza współpraca opierałaby się na regulaminie/umowie współpracy. Gdy tylko
będzie gotowy prześlę go Pani do akceptacji.
Tymczasem chciałam prosić o przesłanie materiałów, które moglibyśmy
zamieścić na starcie portalu.
Pozdrawiam,
Magdalena Pękala
redaktor netbird.pl |
Że tak powiem... Jakie przesłanie materiałów?! |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 01-09-2008, 09:38
|
|
|
Avellana napisał/a: | Że tak powiem... Jakie przesłanie materiałów?! |
Frajerzy. Nie mają własnych tekstów i nie potrafią ich napisać. Chcą znaleźć kogoś, kto to za nich zrobi.
Wolałbym, żeby powiedział coś na ten temat Teukros albo Totem, bo chyba mają większe doświadczenie, ale chyba możemy postawić własne warunki, póki sami nie wiedzą, co chcą. Proponowałbym: oddanie wybranych i selekcjonowanych przez nas tekstów jako materiał, z którego zredagują własne artykuły oraz wymóg podania źródła. Zobaczymy, co na to powiedzą. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 01-09-2008, 09:48
|
|
|
A czy za wykorzystanie tych tekstów nie powinniśmy zażądać zapłaty w gotówce? |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 01-09-2008, 09:50
|
|
|
Też można, ale niezbyt nachalnie. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 01-09-2008, 10:12
|
|
|
Zegarmistrz napisał/a: | z którego zredagują własne artykuły |
Chwila, moment - i potną tak, żeby pasowało do wierszówki i że rodzona matka ich nie pozna? |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 01-09-2008, 10:34
|
|
|
Cytat: | Chwila, moment - i potną tak, żeby pasowało do wierszówki i że rodzona matka ich nie pozna?
|
To już nie nasz problem.
Taka opcja jest na dłuższą metę korzystniejsza dla nas, niż oddanie im tekstów. Osoby zainteresowane tematem po prostu będą musiały przejść do nas, żeby poszerzyć wiedzę. Publikacji pełnych tekstów bym nie chciał, zwłaszcza, jeśli firmie udałoby się wygrać na rynku. Spowodowane jest to: 1) faktem, że nic nam za nie nie zapłacą 2) małą portalowością naszych artykułów 3) w wypadku, gdyby Netbirdowi jednak się udało niebezpieczeństwem przesiadki naszych czytelników i spiderów wyszukiwarek na popularniejszy portal. |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 01-09-2008, 11:23
|
|
|
Zgadzam się. Fragmenty - owszem, razem z linkami są one dla nas formą promocji. Natomiast całe teksty - to już inna bajka, bo będzie to wyglądało tak, że my za nich odrabiamy robotę, a oni spijają śmietankę. Mamy pełne prawo cenić się jako serwis i nie szastać naszym dorobkiem na lewo i prawo.
Gdyby chcieli kupić te teksty za konkretne pieniądze, wtedy można się zastanowić, ale nie sądzę, by startująca strona miała fundusze na jednorazowy zakup interesującej ich partii tekstów. Aczkolwiek spróbować można, a nóż - widelec trafimy w worek złota? Choć w tym przypadku odezwać się mogą autorzy recenzji. |
|
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 01-09-2008, 11:28
|
|
|
Macki opadają. Czy naprawdę nikt już nie potrafi napisać prostej oferty?
Skoro sami nie potrafią, proponuję zrobić to za nich. Napiszmy im konkretnie, co chcemy im dać (np. fragmenty recenzji z linkiem "więcej na Tanuki", nasz RSS na ich stronie głównej, czy co tam jeszcze wymyślimy), i równie konkretnie co za to chcemy (jak mają te linki wyglądać, nasz banner na stronie głównej, pieniądze - jakie kwoty i na jakie konto, i co tam jeszcze). Pod spodem wyraźne pytanie "czy zgadzacie się Państwo na taką propozycję?".
Mail musi być napisany możliwie prostym językiem, z wyraźnie określoną naszą ofertą i naszymi oczekiwaniami. Jak będziemy już wiedzieć, co od nich chcemy, napiszę projekt. |
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 01-09-2008, 12:03
|
|
|
Chwila, gwoli wyjaśnienia:
ja miałam na myśli "oddamy im cały tekst, a oni go przytną do swojej wierszówki" (co mnie się nie podoba) a nie oddanie im tekstów w całości - przy czym pod pojęciem "tekstu" użytego przez Zega rozumiem cały dajmy na to artykuł, a nie fragment.
Wybrane i wyselekcjonowane fragmenty z linkiem, tudzież RSS mnie się podoba. |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 01-09-2008, 12:38
|
|
|
Dobra, a z zupełnie, zupełnie innej beczki. Ponieważ Abigail nie widać, to czy ktoś nie podjąłby się zaprojektowania grzecznego listu do Anime-Gate? Generalnie chodzi o to, że oni owszem, podsyłają wydawane anime do recenzji, ale koszmarnie przypadkowo i najczęściej tylko pierwszy wolumin dla serii, a potem to tak sobie u mnie siedzi, bo dokupować za własne jakoś mi się nie chce. Więc nie mam pojęcia jak, ale może dałoby się im grzecznie zasugerować, żeby wrzucali nam wszystko, co się da? |
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 01-09-2008, 17:37
|
|
|
propozycja listu do Anime Gate:
Cytat: | Szanowni Państwo;
Popularyzacja anime w Polsce i coraz lepsza jego dostępność sprawiły, że recenzje polskich wydań stają się na Tanuki Anime coraz bardziej popularne, i stopniowo urastają do rangi jednego z najważniejszych działów.
Mając powyższe na uwadze, proponujemy poszerzenie współpracy, i objęcie nią całości wydawanych przez Państwa filmów (a nie - jak dotąd - wyłącznie pierwszych woluminów w danej serii). Stale rosnąca ilość recenzentów sprawia, że jesteśmy w stanie zagwarantować zamieszczenie recenzji w terminie dwóch tygodni od dnia otrzymania egzemplarza recenzenckiego.
Proponujemy również wzajemne zamieszczenie buttonów reklamowych do naszych stron. Biorąc pod uwagę stale rosnącą oglądalność Tanuki.pl (w sierpniu 2008 r. przekroczyła 3 miliony odsłon), uważamy że współpraca w tym zakresie będzie dla Państwa korzystna.
pozostaję z poważaniem |
|
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 07-09-2008, 16:57
|
|
|
USAGI (BAKA 2008) napisał/a: | Witam serdecznie,
Powiększyła się nasza oferta opcji, które oferujemy dla sponsorów i patronatów.
Negocjujemy wypożyczenie rzutnika + ekranu, który umieścimy na jednym z głównych korytarzy konwentu. Rzutnik będzie wyświetlał plansze reklamowe oraz filmiki sponsorów jak i patronatów.
Prosiła bym o przesłanie najlepiej linków, z których mam pobrać filmiki reklamowe, rozdzielczość i format dowolny, lecz mile widziane filmiki w formacie typu divix oraz w dobrej rozdzielczości.
Plansze reklamowe powinny być w rozdzielczości 800x600 pikseli, proszę przesłać je jako załącznik maila lub link do strony, z której mam pobrać planszę.
Prosiła bym o przesłanie tych materiałów albo linków do nich najlepiej do 19-20 września, ponieważ musimy wcześniej przygotować z nich prezentację.
Pozdrawiam serdecznie
Anna "USAGI" Bańkowska
|
W filmik jakoś nie wierzę, ale planszę moglibyśmy zrobić (nawet jakąś prostą, nie musi być od razu plakat z grafiką) |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 11-09-2008, 22:37
|
|
|
Odpowiedź z Anime-Gate
Cytat: | Witam serdecznie
Dziekuje za list i przepraszam za spozniona odpowiedz.
Dziekuje za propozycje stalej wspolpracy. Nie widze wiekszego problemu - przypilnuje, aby egzempalrze filmow Anime Gate do recenzji, regularnie trafialy do Waszej redakcji.
Co do wymiany buttonow - tu juz niestety decyduje dzial handlowy firmy Vision.
Pozdrawiam serdecznie
Pawel Musialowski |
|
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 11-09-2008, 22:44
|
|
|
Popatrzyłem na stronę Vision sp. z o.o. Takich mają "przyjaciół" w linkach - http://www.vision.pl/Przyjaciele/
Myślę, że można spokojnie napisać do nich z propozycją płatnej reklamy, np. banner za 200 zł. Patrząc po ich kontaktach, strona z 3 mln odsłon może zrobić wrażenie. Sugeruję napisanie ładnej, papierowej oferty - niech wiedzą, że piszą do nich poważni ludzie. |
|
|
|
|
|
Teukros
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|