FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14  Następny
  Kontakty i polityka zagraniczna
Wersja do druku
IKa Płeć:Kobieta

Status: offline

Grupy:
WIP
PostWysłany: 10-12-2008, 20:05   

Na zapytanie, czy da recenzje ksiązek z bloga swojego:
Cytat:
Szyszka z gildia.pl wysłał do Ciebie wiadomość.
UWAGA: To jest tylko powiadomienie, nie odpowiadaj na ten email.

Wysłana wiadomość brzmi:

hm, ten "OGLĄDAM CZYTAM GRAM"? czy (nie daj Boże) ten emo-płaczący, na którym się odfrustrowywuję?

jasne, nie ma problemu. Powiedz tylko który :)

tak ostatnio zdechlawo sie czuję jeśli chodzi o recenzje, więc miło, że ktoś sie zainteresował. Tak ogólnie chyba jestem z tych, co to bata potrzebują i jakiejś redaktor siedzącej mi na plecach, straszącej terminami - wtedy jakoś lepiej potrafie rozłożyć sobie czas.

Ech.

Tak z zupełnie zupełniastoinnej beczki, to znajomi, którzy jako pierwsi w Polsce nagrali anime podcasta (Onsen Podcast) poprosili o szepnięcie słówka na Tanuczku. Tyle, że nie wiem, jak to ugryźć, a głupio mi pisać artykuł "reklamowy" :D

pytanie co z tym ostatnim zrobić? Może dać newsa, czy co?
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Teukros Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 23-12-2008, 20:05   

No dobra, Bambosh coś się nie kwapi do zajęcia się sprawą AnimeCover, więc poniżej zamieszczam projekt listu do nich. Jeżeli nikt nie zgłosi uwag, jutro go wyślę.

Cytat:
Witam
Przeglądając nowo postawioną stronę, zauważyliśmy że usunięte z niej zostały tak odnośniki, jak i fragmenty recenzji pochodzących z Tanuki.pl, natomiast pozostał nasz button reklamowy w rotacji. Biorąc to pod uwagę, pragniemy się dowiedzieć, czy AnimeCover zamierza kontynuować współpracę polegającą na wzajemnej wymianie linków spod recenzji (na Tanuki.pl) i okładek (na AnimeCover)? Pragniemy zaznaczyć, że jesteśmy otwarci na współpracę na każdym poziomie, począwszy od prostej wymiany buttonów, a skończywszy na wzajemnym linkowaniu jak poprzednio.
Korzystajac z okazji, w imieniu Redakcji Tanuki.pl życzę wesołych Świąt, i szczęślwego Nowego Roku.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

Grupy:
WIP
PostWysłany: 01-01-2009, 23:02   

wiadomość z GG:

Cytat:
PKPZin
12:41 witam,

Jestem redaktorem internetowego magazynu traktującego o sztuce - PKPZin (www.pkpzin.com). Chcielibyśmy nawiązać współpracę polegającą na publikacji prac, które mógłbym w eZINie Polskiego Kulturalnego Podziemia zamieścić. Jeśli byłoby to możliwe, prosiłbym również o krótki życiorys oraz zdjęcie do zamieszczenia w folio. Myślę, że jest to bardzo dobra forma wypromowania swojej twórczości. Publikujemy poezję, prozę, felietony, fotografię, rysunek, malarstwo, grafikę komputerową oraz komiks, w polu naszego zainteresowania pozostaje również muzyka oraz film. Aktualnie mamy co miesiąc ponad 4800 czytelników.

Zapraszam do dialogu i przysyłania prac. Zapraszamy również do odwiedzenia naszej strony: www.pkpzin.com

zapraszam również na nasze Forum,

kłaniam się,
Karol Graczyk - redaktor naczelny.
www.pkpzin.com
Powrót do góry
Zegarmistrz Płeć:Mężczyzna

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 02-01-2009, 11:20   

Nie zapomnijcie zaproponować im wymiany buttonami z Czytelnią.

Numer Gadu-Gadu
1271088
Avellana Płeć:Kobieta
Lady of Autumn

PostWysłany: 09-01-2009, 11:19   

Szyszka przysłała mi takiego maila:
Cytat:
Moi znajomi z Gildii, którzy stworzyli anime podcast (onsen Podcast),
mają grzeczne pytanko - czy na stronie Tanuczka dało by sie umieścic
bannerek? tutaj jest wzór
http://pix.nofrag.com/5/2/7/a9ba2644b169d6dd097f08ce455cf.png

jest też oczywiście mniejszy i chłopaki mają też buttonka.
Wiesz, oni bardzo sie starają i ja też uważam, że robią to fajnie i
ciekawie, w dodatku sympatycznie, a przydała by im się odrobinka
reklamy :)

tutaj jest link do buttonka http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=3e4647883a698e70

Co z tym robimy i co mam jej odpisać? Ja raczej nie widzę przeszkód w kwestii buttona, za banner wolałabym coś dostać... A swoją szosą, czy oni nie mogliby do nas bezpośrednio napisać, czemu właściwie próbują po protekcji? :>

Grisznak
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 09-01-2009, 12:21   

Bo to jest Polska Ave, każdy tak próbuje. Dajmy buttona, jeżeli rzecz przetrwa jakiś czas, możemy pomyśleć nad bannerem.
Powrót do góry
Lady of Autumn

PostWysłany: 09-01-2009, 12:29   

...Zaraz, moment. Teraz dopiero jedna rzecz mi przyszła do głowy: jaki właściwie ma być do tego link?! Nawet jeśli to radio, to jednak radio internetowe, muszą mieć jakiś adres...

Grisznak
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 09-01-2009, 14:07   

http://onsen-podcast.blogspot.com/ - link.
Powrót do góry

PostWysłany: 09-01-2009, 14:12   

No dobrze, nie wygląda źle. Button w rotacji i link w linkowni można dać (swoją drogą, przydałby się nowy tag "podcast" - bo jaki inny?). Natomiast banner to już inna sprawa - powiedziałbym, że można się zgodzić na banner w rotacji pod warunkiem zamieszczenia naszego bannera w widocznym miejscu, najlepiej zaraz pod napisem "Onsen Podcast". Marne miejsce na trzeciej stronie przewijania (razem z innymi buttonami) nie wchodzi w przypadku bannera w grę.

Swoją drogą, "Yaoi w kosmosie" z Terra e...... ot, taki gildiowy poziom humoru.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

PostWysłany: 07-04-2009, 09:39   

Dawna redakcja Elixir MangAnime wypłynęła w Arigato jako redkacja strony internerowej pod nazwą "Chibi Arigato" - http://magazyn-arigato.com.pl/forum/viewtopic.php?&f=25&t=247

W związku z tym napisałem do Wróbla list następującej treści:
Cytat:
Bardzo się ucieszylem widząc, że redakcja dawnego MangAnime znalazła nowe miejsce; życzę sukcesów i rosnącej oglądalności. Mam w związku z tym pytanie - co ze wspólpracą? Jesteśmy gotowi wznowić ją na dotychczasowych warunkach. W takiej sytuacji oczywiście zostałyby zdjęte dotychczas istniejące linki do recenzji zamieszczonych na Elixirze (swoją drogą - jak właściwie wygląda obecnie Wasz związek z Elixirem? Myślałem, że recenzje zostaną zdjęte po Waszym odejściu), a wszystkie mechanizmy reklamowe dotychczas nastawione na Elixir (buttony, linki itp.) zostałyby przekierowane na Chibi Arigato (tzn. o ile nie jesteście nadal na Elixirze, bo przyznam że nie jestem do końca zorientowany).
Jak zwykle, jesteśmy otwarci na inne formy współpracy.

Na co dostałem następującą odpowiedź:
Cytat:
Miałem się odezwać w wolnej chwili. Do pełni szczęścia brakuje nam autonomicznego adresu, ale to kwestia czasu ;)

Elixir wygląda dokładnie tak samo jak pół roku temu, gdyż zaraz po naszym odejściu padł panel administratora, w związku z czym żadne zmiany nie są możliwe. Jak widać do tej pory nikt nie uporał się z tym problemem, a nasze teksty które powinny być usunięte wiszą nadal... Jeśli cokolwiek by ruszyło w tamtej sprawie to na Elixirze zostałoby około 20 tekstów, w główniej mierze poświęconych Legendzie Pięciu Kręgów... Krótko mówiąc spokojnie można się pozbyć wszystkich odnośników do tamtego portalu, ja sam nie umiem powiedzieć kiedy na Elixirze będą jakiekolwiek zmiany.

Natomiast wszystko stopniowo przechodzi do Chibi Arigato. Będzie to kilka tekstów na dzień, a w pierwszej kolejności recenzje anime i mang. Oczywiście nie będzie problemu z linkami do Tanuki. Fakt, że reklamę serwisu mamy jeszcze przed sobą (między innymi jeszcze nie mamy materiałów reklamowych), ale linkować recenzję możemy już zacząć.

Jak dla mnie, to bardzo dobry układ. Linki na Elixirze zostaną (nie ma ich kto usunąć), a my dostaniemy ich całkiem sporo z Arigato.
Powrót do góry
Lady of Autumn

PostWysłany: 04-05-2009, 19:52   

Dostałam maila, przytaczam w całości:
Cytat:
Witaj,

Jestem osobą, która podjęła się w pewnym zakresie kontynuowania dorobku jaki pozostawił po sobie Dark Rael. W imieniu redakcji Azunime dziękuję więc za ponowne słowa otuchy i troskę. Nie mieliśmy okazji dotychczas się poznać, natomiast z chęcią podzielę się z tobą wszelkimi kwestiami jakie udało nam się dotychczas poczynić; Kwestia finansowania Azunime została omówiona. Osobą odpowiedzialną merytorycznie za teksty ukazujące się na Azunime jestem ja, natomiast we wszelkich innych kwestiach radzę się pozostałych osób, które w ramach możliwości nadal mają ochotę i czas się udzielać (XRay, eldoc, Pottero, Tassadar, AA, h43m). Największym problemem były kwestie technicznej obsługi serwisu. Jak wiadomo, Rael był w tych sprawach alfą i omegą. Nikt z naszego grona raczej nie dałby rady zapewnić serwisowi tego poziomu bezpieczeństwa i funkcjonalności. Na razie brat Raela, Marek (maraz) objął bieżącą działalność serwisu swoją opieką, ale nie ukrywamy, że braliśmy pod uwagę zwrócenie się o pomoc także do Was. Więc jeśli rozwiązanie ewentualnych problemów technicznych będzie przekraczać nasze możliwości, chętnie się zwrócimy o pomoc. Wychodzimy z założenia, że dopóki wszystko działa poprawnie, to nie zaprzątamy sobie głowy kwestiami rozbudowywania serwisu, zmianami layoutu, jakimiś nowinkami technicznymi itd. Forum zarządza h43m i wywiązuje się z tej funkcji doskonale.

Wszystko wygląda więc w miarę stabilnie, ale jak sprawy rzeczywiście się potoczą, to czas pokaże. Azunime, w przeciwieństwie do Tanuki, bazuje na zaledwie kilku, w miarę regularnie, piszących osobach którym coraz trudniej przychodzi godzić życie pozasieciowe z pracą na rzecz serwisu. Młodej krwi - jak na lekarstwo, co poniekąd jest wynikiem naszych, chyba zbyt wygórowanych, ambicji. Nie ukrywamy, że aktualnie ta kwestia jest najbardziej niepokojąca.

Jako osoba w dużej mierze kształtująca obecny los Azunime podzielam chęć kolegów do podtrzymania form współpracy jakie łączyły nasze serwisy, a także jeśli nadarzy się ku temu sposobność - rozszerzenie ich zakresu. Niestety, nie jestem osobą tak przepełnioną życzliwością jak Rael, ale postaram się i w tym zakresie wypełniać tradycyjne obowiązki związane z działalnością Azunime. Miło mieć świadomość, że w tych czarnych dla Azunime chwilach można liczyć na życzliwość przyjaciół. To także spadek po tym jaką osobą był Paweł Roczniak.

W sprawach tyczących się Azunime możesz kontaktować się bezpośrednio ze mną. Jeszcze raz dziękuję za ten list w imieniu całej osieroconej rodziny Azunime.

Pozdrawiam
Daniel "Daldow" Waldowski

Grupy:
WIP
PostWysłany: 04-05-2009, 22:41   

Poruszyć kwestię linków, ich dodawania i tego, że myśmy mieli ten panel a Rael miał u nas, czy mają hasło, czy dostęp, czy to brat ma czy coś innego.

W chwili obecnej jeszcze nic innego mi nie przychodzi do głowy,....
Powrót do góry

PostWysłany: 05-05-2009, 10:41   

Z tego co widziałem w zmianch w linkach, Dark Rael miał własne konto redaktorskie i własne uprawnienia do tego. Penie trzeba by takie same uprawnienia nadać Daldowowi (względnie innej wyznaczonej osobie).
Powrót do góry
krew_na_scianie Płeć:Kobieta
kościsty seksapil

Grupy:
House of Joy
PostWysłany: 05-05-2009, 14:13   

Wysłałam więc stosowną odpowiedź do Daldowa.

Numer Gadu-Gadu
9343376
Lady of Autumn

PostWysłany: 05-05-2009, 14:30   

...O masz Tobie! Przepraszam, nie napisałam tego, ale to ja powinnam tę korespondencję prowadzić, mail był zamieszczony tylko do wglądu, zamierzałam dzisiaj na niego odpisać...

Strasznie głupio wyszło, że zwalam rozmowy na osoby trzecie...

Strona 10 z 14 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14  Następny
Odpowiedz do tematu