Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Funkcjonalność związana z kontami |
Wersja do druku |
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 16-11-2009, 16:05
|
|
|
Ja mówię, z punktu widzenia moderatora, pilnowanie, czy jakiś user nie zedytuje posta w którym komuś oględnie napisał, że mamusia przedpiszcy się prowadzała nocą z garnizonem, a potem będzie udawał, że ta awantura co wybuchła potem to nie jego wina, bo zatrze ślady - nie jest fajne.
Jeśli już, to ograniczenie czasowe. Góra pół godziny. Choć pomysł edycji postów jako takich mi się dalej nie podoba - to nie jest forum jednak, a piszący po to maja podgląd, żeby poprawić... |
|
|
|
|
|
Velg
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 17-11-2009, 20:15
|
|
|
Czy jest możliwość przyśpieszenia prac nad możliwością ignorowania usera? Bo Miciu grozi nam częstszymi wizytami ;) |
|
|
tilk
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 19-11-2009, 13:38
|
|
|
Velg napisał/a: | Czy jest możliwość przyśpieszenia prac nad możliwością ignorowania usera? Bo Miciu grozi nam częstszymi wizytami ;) |
To jest głęboko związane z zapisywaniem wybranych opcji filtrowania - to też jest jakaś forma spersonalizowanych ustawień. Jeszcze muszę przemyśleć tu parę rzeczy, więc odpowiem standardowym - pojawi się, gdy będzie gotowe.
(A w ogóle, to dopiero wróciłem po kilkudniowej nieobecności, i mam Crackowe avatary do przejrzenia.)
Edit: no i chyba w Crackowym submicie nie było wszystkiego, dostałem:
Kod: | Fatal error: Class 'User_Avatar' not found in /home/tilk/tanuki/main/user.php on line 65 |
I szybka uwaga - "małe avatary" powinny chyba być bardziej intuicyjne; a co najmniej opcja "utwórz z dużej wersji" powinna być domyślnie aktywna. |
|
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 19-11-2009, 19:53
|
|
|
Uzupełnione...
Słusznie, będzie zaznaczone. Jak tylko dorobię to skalowanie grafiki. |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
Velg
|
Wysłany: 22-11-2009, 11:14
|
|
|
Mam pytanie - czy jest możliwość nadania komentarzom znajomych trochę innego koloru? (czyt. coś jak komentarze redakcji, ale inny kolor ramki) Bo wydaje mi się, że komentarze usera znajomego mogą być cokolwiek bardziej cenione. |
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 22-11-2009, 12:40
|
|
|
IMO przydałoby się jakieś przejście ze strony znajomych usera X do jego profilu. Może, jak na stronie znajomych jest "Daerian - znajomi", to podlinkować "Daerian" do profilu?
Edit: I może by dodać ikonkę płci przy komciu? Przy niektórych nickach to się zdecydowanie może mylić... |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
tilk
|
Wysłany: 22-11-2009, 13:17
|
|
|
Velg napisał/a: | Mam pytanie - czy jest możliwość nadania komentarzom znajomych trochę innego koloru? (czyt. coś jak komentarze redakcji, ale inny kolor ramki) Bo wydaje mi się, że komentarze usera znajomego mogą być cokolwiek bardziej cenione.
|
Niegłupi pomysł, aczkolwiek wymaga zastanowienia. Jeśli zmieniać kolor belki - to podstawowe pytanie brzmi oczywiście, na jaki. Złoty był dość oczywisty dla wyróżnień, a co pasowałoby do znajomych, a ponadto nie uczyniłoby listy zbyt pstrokatą? A po drugie, co jeśli znajomy jest też wyróżniony - belka nie może mieć obu kolorów naraz :D Można by też oznaczać w jakiś inny sposób, tylko nie mam pomysłu, jaki...
Ponadto, idąc tym tropem, można by też oznaczać oceny znajomych na listach ocen przy tytule - i znowu pada pytanie, jakim symbolem? (Myślę, że dobrym pomysłem byłoby użycie tej samej ikonki, która zastąpi to straszne "Z", jak w końcu taką skądś wykombinuję.)
Morg napisał/a: | IMO przydałoby się jakieś przejście ze strony znajomych usera X do jego profilu. Może, jak na stronie znajomych jest "Daerian - znajomi", to podlinkować "Daerian" do profilu? |
Słusznie, miałem to zrobić, ale zapomniałem.
Morg napisał/a: | Edit: I może by dodać ikonkę płci przy komciu? Przy niektórych nickach to się zdecydowanie może mylić... |
Maybe... Ale trzeba uważać ze znaczkami, bo niedługo będzie ich cała góra ;) |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 22-11-2009, 13:24
|
|
|
Może redaktora oznaczać ogólnie znaczkiem jenota na przykład, zamiast innym kolorem belki? |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
tilk
|
Wysłany: 22-11-2009, 14:03
|
|
|
Na testowym zastąpiłem straszne "Z:" pomniejszoną główką jenota. Zobaczcie, czy to ma sens... |
|
|
|
|
|
tilk
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 22-11-2009, 14:28
|
|
|
Moim zdaniem można zostawić niewymiarowe większe, mniejsze chyba powinny być równo 50x50. Ale jak widzę tutaj http://anime.tanuki.pl/strony/anime/1635/komentarze/21880/ - mniejszy awek ma wymiarowy, ciekawe, czy sam tak dodał, czy mu automatycznie zmniejszyło...
Ikonka na testowym moim zdaniem jest OK. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 22-11-2009, 14:28
|
|
|
Jenocia gęba ujdzie, lepsze to niż straszne Z. |
|
|
|
|
|
Velg
|
Wysłany: 22-11-2009, 14:30
|
|
|
Mi się osobiście nie podoba to, że przy akceptowaniu / nieakceptowaniu zaproszeń będą praktycznie obok siebie trzy jenocie pyski (w końcu co za dużo to niezdrowo...), ale w sumie i tak lepsze to niż Z. |
|
|
tilk
|
Wysłany: 22-11-2009, 14:35
|
|
|
Avellana napisał/a: | Moim zdaniem można zostawić niewymiarowe większe |
Na chwilę obecną niewymiarowy większy avatar będzie paskudnie szpecić listy znajomych. Poza tym można wprowadzić ekstremalnie mały avatar, co kończy się tak i tak. |
|
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 22-11-2009, 15:20
|
|
|
Ok, postaram się dzisiaj zablokować rozmiary avatarów na stałe na 100x100 oraz 50x50. |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|