Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Funkcjonalność związana z kontami |
Wersja do druku |
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 12-11-2009, 12:23
|
|
|
Tak swoją drogą: zauważyłem stary, głupi błąd w profilu. Dotyczy on chyba tylko mnie, więc umknął i nie jest zbyt ważny. Mianowicie cykle artykułów traktowane są jako pojedynczy artykuł. Tak więc, mimo, że w tej chwili czytelnia publikuje około 20 moich tekstów w profilu mam informacje o 5. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
tilk
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 12-11-2009, 22:35
|
|
|
Grzebię przy listach znajomych, i będę potrzebował sześciu raczej niewielkich ikon:
* Lista znajomych (pewnie jakiś ludzik czy ludziki)
* Zaproś (plusik, koperta?)
* Anuluj, czy tam odwołaj zaproszenie (krzyżyk?)
* Zaakceptuj (ptaszek?)
* Odrzuć (krzyżyk?)
* Usuń z listy (znowu krzyżyk?)
Być może dobrze będzie stosować kolory - np. zielony do akceptowania i dodawania, czerwony do usuwania - ale to trzeba sprawdzić.
Edit: standardem w Internecie są chyba ikonki z ludzikiem. |
|
|
|
|
|
tilk
|
Wysłany: 13-11-2009, 11:02
|
|
|
Pomysł Morga z buźką jenota wydał mi się interesujący, więc postanowiłem spróbować. Jakąś tam wstępną ikonkę można już zobaczyć na profilu w testowym. (Sama lista znajomych jeszcze nie działa, więc nie krzyczeć :D) |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 13-11-2009, 11:34
|
|
|
Nie jest zła, chociaż nie jestem pewna, czy nie lepsza byłaby taka bardziej w ciemny brąz/beż, mocniej skontrastowana - bo to raczej na misia wygląda... Ale podejrzewam, że może się przydać jako jakiś punkt odniesienia. Nie miałam przekonania, czy się coś takiego sprawdzi, w sensie - czy nie będzie zbyt detaliczne jak na takie maleństwo. Ale u mnie wygląda dobrze. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 13-11-2009, 16:59
|
|
|
Liczniki obejrzanych.
Ranyboskie, jak ja nie cierpię userbarów.
licznik-350x19.png
|
|
Plik ściągnięto 199 raz(y) 4,11 KB |
licznik-250x50.png
|
|
Plik ściągnięto 199 raz(y) 8,38 KB |
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 13-11-2009, 17:06
|
|
|
Ogólny projekt i kolorystyka fajne, ale literki i cyferki u mnie przynajmniej są słabo widoczne.
Poza tym widzę problem w przypadku osób, które nie oglądają anime albo nie czytają mang i nie mają ochoty, żeby im tam tkwiło brzydkie i kompromitujące zero... Innymi słowy, przydałyby się chyba trzy wersje - tylko licznik mang, tylko licznik anime oraz licznik mang + anime (różnica tylko w napisach na tym, grafikę zostawiłabym tę samą). |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
|
Wysłany: 13-11-2009, 18:35
|
|
|
Ave, ale napisy, poza nazwą strony, będą generowane przy tworzeniu sygnaturki (or so i hope), więc jeśli user nie zażyczy sobie mieć mang/anime, to ich nie będzie miał.
Z wymianą czcionki poczekam aż się wypowiedzą inni. |
|
|
Teukros
|
Wysłany: 13-11-2009, 18:49
|
|
|
Rzeczywiście, litery i cyfry nie są zbyt wyraźne. Poza tym, nie wiem czy tak jest rzeczywiście, czy to złudzenie optyczne, ale czy "obejrzanych anime" nie zostało napisane mniejszą czcionką od "przeczytanych mang"? |
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
|
Wysłany: 13-11-2009, 19:58
|
|
|
...z ostatniej chwili: czy kliknęliście na obrazek, czy może ufacie podglądowi na forum? |
|
|
tilk
|
Wysłany: 13-11-2009, 20:24
|
|
|
Listy znajomych są (prawie) gotowe, można testować. Znane problemy: brak okienek z pytaniem o potwierdzenie, dziwne zachowanie pod IE7. |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 16-11-2009, 11:39
|
|
|
Przydałaby się opcja "Edytuj" przy wpisywaniu komentarzy. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Velg
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 16-11-2009, 11:45
|
|
|
O, popieram powyższe. Jak patrzę na komentarze z opisami kolejnych odcinków, a także inne przypadki 2-3 komentarzy obok siebie (np. dyskusja z Saki), to wydaje mi się, że komentarze aż proszą się o opcję edytowania. |
|
|
tilk
|
Wysłany: 16-11-2009, 11:46
|
|
|
Zegarmistrz napisał/a: | Przydałaby się opcja "Edytuj" przy wpisywaniu komentarzy. |
Nie, nie, nie! Chaos wynikły z możliwości edycji komentarzy byłby przerażający, a i moderacji byłoby trudniej. Od sprawdzenia, czy post zawiera błędy, jest opcja "Podgląd". |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 16-11-2009, 11:52
|
|
|
A stare, dobre "Edytuj" nie działające, jeśli pod komentarzem jest jakiś inny? |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
tilk
|
Wysłany: 16-11-2009, 11:56
|
|
|
Keii napisał/a: | A stare, dobre "Edytuj" nie działające, jeśli pod komentarzem jest jakiś inny? |
To, plus ograniczenie czasowe, może. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|