Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Czytelnia - pytania, uwagi i wnioski racjonalizatorskie |
Wersja do druku |
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 05-12-2007, 17:53
|
|
|
Ad. 1. - problem jest w bazie, prześlij mi tekst, może uda mi się zmienić z profilu administratora
Ad. 2. - "Absolutny terror" został zatwierdzony jeszcze raz, jego status w tym momencie wygląda tak:
Cytat: | 2007-12-05 17:43:02 IKa IP zatwierdzony
2007-11-30 18:09:30 IKa IP zatwierdzony |
Nie wiem, dlaczego nie było go na głównej stronie, możliwe że została zaznaczona opcja "pomniejsza aktualizacja". Pojawiło się za to na stronie głównej, w Wydaniach
http://tanuki.pl/wydania/2007/11, niestety, po dzisiejszej ponownej aktualizacji przeskoczyło do dzisiejszego wydania.
Ad. 3. - Od początku przyjęliśmy opcję, że w ciągu dnia maksymalnie będą publikowane max dwa opowiadania.
Spowodowane jest to tym, że ktoś może zechcieć w ciągu jednego dnie opublikować 30 rozdziałów opowiadania, a to zaskutkuje jednym - czytelnik zrezygnuje po kilku rozdziałach. Natomiast w dawce mniejszej, o ile opowiadanie jest na tyle zajmujące, że przyciągnie uwagę czytelnika, autor ma gwarancję, że Czytelnik wróci, by się dowiedzieć "Co dalej?!".
Nie przeczę, że my też mamy w tym interes - taki czytelnik wróci, i, może zachęcony, sam spróbuje coś opublikować, skomentować, ocenić. :) |
|
|
|
|
|
Crystal Storm
|
Wysłany: 08-12-2007, 13:32
|
|
|
Mam jeszcze takie pytanie... Czy nie dałoby się wstawić na każdą stronę z opowiadaniem licznika odwiedzeń? Bardzo mnie ciekawi czy ktoś wogóle czyta moje opowiadania, a wiem że napewno robią to te osoby, które wystawiają komentarze. Tylko żej est ich mało i są to z reguły te same osoby (za co i tak jestem im bardzo wdzięczna^^) |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 08-12-2007, 13:34
|
|
|
Crystal Storm napisał/a: | Mam jeszcze takie pytanie... Czy nie dałoby się wstawić na każdą stronę z opowiadaniem licznika odwiedzeń? Bardzo mnie ciekawi czy ktoś wogóle czyta moje opowiadania, a wiem że napewno robią to te osoby, które wystawiają komentarze. Tylko żej est ich mało i są to z reguły te same osoby (za co i tak jestem im bardzo wdzięczna^^) |
Temat był już wałkowany kilka razy i za każdym razem wnioski były identyczne - nie. |
|
|
|
|
|
Crystal Storm
|
Wysłany: 08-12-2007, 13:36
|
|
|
No to szkoda... ale nie wiedziałam, że już o tym było, bo nie czytałam wszystkich postów na forum ^^' |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 08-12-2007, 13:42
|
|
|
Wiesz, prywatnie sam byłbym za takim rozwiązaniem ale vox populi - vox dei.
A jak już piszę w tym temacie, prosiłbym o wrzucenie nowej Cindirelli na stronę, przy najbliższej okazji. |
|
|
|
|
|
Crystal Storm
|
Wysłany: 08-12-2007, 13:48
|
|
|
Kogo? Cindirelli? Nie wiem o co chodzi :( |
|
|
|
|
|
Nakago
|
Wysłany: 08-12-2007, 13:51
|
|
|
Fanfik Grisznaka, do SM chyba. To raczej nie było do Ciebie, Crystal Storm, tylko do redakcji. |
_________________ "Bo przyjdzie Nakago i Ci odpisze" - Ainaelle |
|
|
|
|
Crystal Storm
|
Wysłany: 08-12-2007, 13:53
|
|
|
Aha... Pewnie tak^^'
EDIT:
O, a tak przy okazji mam pytanie do Ciebie Nakago: Bluszcz to Twoje opowiadanie? A o czym jest, bo może przeczytam
Posty scalono. Proszę używać opcji edytuj.
IKa |
|
|
|
|
|
IKa
|
Wysłany: 08-12-2007, 14:05
|
|
|
Nie, nie przewidujemy licznika odwiedzin.
Jak już wielokrotnie wcześniej pisałam, licznik odwiedzin na stronie z tekstami nie jest miarodajny = to, że ktoś wszedł na stronę nie jest równoznaczne z tym, że tekst przeczytał. Mógł wejść przypadkiem, mógł krzywo kliknąć, mógł to być boot, mogła to być osoba, która przeczytała dwa zdania i wyszła.
Z powodu tej niemiarodajności licznika nie będzie. |
|
|
|
|
|
Nakago
|
Wysłany: 26-12-2007, 12:20
|
|
|
Dość dawno temu zmieniłam jeden z tekstów ("O mój boże...", ściśle mówiąc) i do tej pory czekam, aż się znowu na Czytelni pojawi. Już sporo czasu minęło, zmienione tam zostało ledwie kilka słów - taka kosmetyczna korekta; zatwierdzanie długo jeszcze potrwa? |
|
|
|
|
IKa
|
Wysłany: 02-01-2008, 21:30
|
|
|
Nie, pytanie nie zostało potraktowane jako retoryczne.
Cała redakcja Tanuka mająca odpowiednie uprawnienia, w tym osoba zajmująca się opowiadaniem, w ostatnim tygodniu znajdowała się raczej poza zasięgiem sieci (święta, zjazd Tanuczy etc). Raczej, bo kilkuminutowe korzystanie z sieci do zasięgu komórki się nie wlicza.
Pominąwszy jeden dzień (świąteczny), kiedy implementowano nową bazę i zajmowałam się otagowywaniem 50 tłumaczeń z 1007 fanfików ogółem, żeby je przystosować do nowej wyszukiwarki, nie miałam czasu, żeby przeglądać forum, więc Twoja wiadomość najwyraźniej mi umknęła.
Opowiadanie zostało wstawione z powrotem - z datą dzisiejszą niestety, bo tak zadziałało zmęczenie i myszka laptopa.
Uprzedzając pytania innych użytkowników, terminarz zostanie uaktualniony jutro ;) |
|
|
|
|
|
Nakago
|
Wysłany: 02-01-2008, 21:35
|
|
|
Dziękuję, zauważyłam, dlatego poprzedni mój dzisiejszy post w tym temacie zdążyłam już usunąć. |
|
|
|
|
Nakago
|
Wysłany: 03-01-2008, 21:45
|
|
|
Przykro mi, że znowu się czepiam, jednak na tym tekście zależy mi szczególnie, jako że jest to pierwsze opowiadanie od początku do końca "moje", niestanowiące fika do niczego. Zatem: czy fakt niepojawienia się "Ostatniego kursu" w Terminarzu oznacza, że nie został on jeszcze zaakceptowany przez korektę? Owszem, wysłałam go dopiero tydzień temu, były święta i tak dalej, ale wolę się upewnić, czy nie zaginął po drodze. |
|
|
|
|
IKa
|
Wysłany: 03-01-2008, 22:04
|
|
|
Opowiadanie jest i nie zaginęło, właśnie w tej chwili zostało oznaczonej jako "czeka na korektę" :)
W Terminarzu się jeszcze nie pojawi z tego prostego powodu, że w poczekalni jest stadko opowiadań oczekujących - były święta oraz zjazd tanuczy, więc nie było komu ich sprawdzać. |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 03-02-2008, 21:49
|
|
|
Mała propozycja - może wprowadzić w profilu na Czytelni opcję mailowych powiadomień o komentarzach i ewentualnie ocenach swoich prac? |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|