FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny
  Wkurzająca muza
Wersja do druku
korsarz Płeć:Mężczyzna
a taki jeden...

Status: offline
PostWysłany: 05-12-2005, 19:20   

A propos wokali... Ta gościówa od Blue Cafe brzmi, jakby miała katar, albo próbowała udawać żabę... czy nie mogłaby spróbować śpiewać swoim naturalnym głosem? -.-'
Przejdź na dół Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź galerię autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Ysengrinn Płeć:Mężczyzna
Alan Tudyk Droid

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 05-12-2005, 19:48   

O właśnie, pani kaczy kuper, jakże mogłem o niej zapomnieć... I jeszcze Iwan Komarienko, kolejny genialny reprezentant Polski na Eurowizji.

Varda Płeć:Kobieta
ko-tek!

Grupy:
WIP
PostWysłany: 05-12-2005, 22:57   

korsarz napisał/a:
A propos wokali... Ta gościówa od Blue Cafe brzmi, jakby miała katar, albo próbowała udawać żabę...

Hihi, uwielbiam jej glos. W Niemczech z kumpela ciagle nasladowalysmy to jej zabie "Looove song, sweeeet song" ;>

IT. Płeć:Kobieta
Ukochana żona orka

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 07-12-2005, 22:02   

Łzy wytwożyły utwór którego tytuł w pamięć moją nia szczeście nie zapadł na długo. A było to tematu przebaczeniu ojca kazirodczych gwałtów... Któż napisał li tylko powiedzcie mi prosze ten tekst śmieciowy i kto śmiał zaśpiewać tę zbrodnie poniekąd? Ja żem nie zamknięta bądz nietolerliwa lecz o pewnych rzeczach winno się nie ŚPIEWAĆ!!!

I cóż a niesmak budzą we mnie zawsze utwory typowe dla metalu właśnie.

Te Im ilne ke aono

Jestem Wodą, płynącą Wodą
Przynoszę Życie, służę Śmierci wiernie.

Odrobinę władcza. To bardzo dobre słowo.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
9838391
Mai_chan Płeć:Kobieta
Spirit of joy

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
Tajna Loża Knujów
WIP
PostWysłany: 07-12-2005, 22:11   

IT. Zaprawdę powiadam ci, Łzy popełniają mniejszą zbrodnię na języku polskim, niż ty stylizując styl swej wypowiedzi na wiersze prababci. Powiadam ci - zaprzestań i mów po ludzku.

Łzy są mhroczne, gothyckie i ujdą w tłoku, wokal mają niezły. Trudno powiedzieć, żeby był jakiś zespół czy rodzaj muzyki, na który reaguję wymiotnie... Niektóre zespoły hiphopowe mnie dobijają, poza tym naprawdę trudno powiedziec...

O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD

Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź blog autora Odwiedź galerię autora
IT. Płeć:Kobieta
Ukochana żona orka

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 07-12-2005, 22:20   

Mai jam cię wkużyć nie chcę i nie kaleczyć zamieżam mowę mej prababci. To chwilowa modła i przeminie szybko. A kaleczyć? Nie kaleczę niczego i nie wadzę w niczym. Toś to nie jest język! Toć jest pisanina!

[EDIT=Ysengrinn]Skoro przeminie szybko to może na banicję waćpannę skazać, byś w krajach ościennych zadość swej muzie czyniła i wróciła po pewnym czasie na łono forum jako i życia prozy;>?

Te Im ilne ke aono

Jestem Wodą, płynącą Wodą
Przynoszę Życie, służę Śmierci wiernie.

Odrobinę władcza. To bardzo dobre słowo.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
9838391
Mai_chan Płeć:Kobieta
Spirit of joy

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
Tajna Loża Knujów
WIP
PostWysłany: 07-12-2005, 22:22   

Poloniści za nadużycie archaizmów w miejscach, gdzie jest to zbędne (czyt. nie występuje nakaz stylizacji) zwykle obcinają punkty. Mnie obcięli za jedno "iż" w zdaniu, tobie by przekreślili tekst...

I przestań, na Boga, to jest męczące i przede wszystkim - śmieszne.

O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź blog autora Odwiedź galerię autora
Redvampire
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 07-12-2005, 22:30   

Smieszne mało powiedziane żenujace. Puste ,mdłe , durne , głupie Idiotyczne.
Powrót do góry
a taki jeden...

PostWysłany: 08-12-2005, 08:59   

Hm... jedynym hip-hopowym utworem, który mi się spodobał jest "Nobody listening" by Linkin Park. A o polskim hh lepiej nie będę mówił... żenada...

@IT. spróbuj Theriona, albo Nightwish ;)

Jedynym metalowym zespołem, jaki znam i jakiego nie lubię, jest Tower (wokalista brzmi, jakby dosłownie rzygał na mikrofon)...

Nie lubię też tzw. psychodelii, gdzie wokalisa zamast śpiewać, czy choćby rapować, po prostu gada (albo, co bliższe prawdy, majaczy), zwykle bez sensu...
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź galerię autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Zegarmistrz Płeć:Mężczyzna

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 08-12-2005, 12:17   

Cytat:
@IT. spróbuj Theriona, albo Nightwish ;)

Zależy ktorego... Polecałbym Deggial, ale pozostale płyty tego zespołu jakoś nie przypadły mi do gustu.

Numer Gadu-Gadu
1271088
a taki jeden...

PostWysłany: 08-12-2005, 12:27   

... Może "Lemuria/Sirius B" ? :)
slocik Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 08-12-2005, 16:23   

IT. napisał/a:
A propos wokali... Ta gościówa od Blue Cafe brzmi, jakby miała katar, albo próbowała udawać żabę... czy nie mogłaby spróbować śpiewać swoim naturalnym głosem? -.-'

co ty gadasz ?? :] lubei jej glos, ma taki fajny orginalny ^^ A pozatym mi sie wydaje ze toi techno bedzie mialo jesli juz nei ma najwiecej fanow wsrod mlodzierzy :] u mnei na uczelni padlo pytanie kiedys. Kto slucha jakiej muzyki, wymienine bylo wiele gatunkow, ale tylko 2-3 (!!!!!) osoby powiedzialay ze techno nie sluchaja :] wiekszosc z moich znajomych tez lobi sobei posluchac techno nawet jak preferuja inne gatunki :]
Ja slucham sobie hardcore techno ( http://64.236.34.67:5190/stream/1004 tu mozna posluchac :] ) najczesciej, ale ogolnie lubei wszytkioe rodzaje muzyki, liczy sie tylko to czy utwor mi sie podoba, a nei wykonawca czy gatunek :D
I jak by uczciwie nie patrzec parwie wszytkie imprezy w wiekszym miescie dzieja sie przy muzyce techno, pelno klubow gdzie nie spojzec ( nie mowie o koncertach ) dzieje sie przy techniawce :]
Slucham hardcore, ubie muzyke ktora nei nazuca mi zadnych dziwnych przekonan, ani glupich wywodow wokalistow :P Moge sobei wlaczyc, uczyc sie, melodia leci w tle i nie rozprasza i dobrze mi sie jej slucha :D
Czemu nikt nei wpomnial o black/death metalu czy jak to sie tam zwie, takiego darcia mordy, pzreklenstw i spiewania o ludzkich odchodach nigdzie wiecej sie nei uslyszy :] "szatan w d*** zer***** cie " albo inne takie utwory ktore ostatnio mailem dane uslyszec, to dopiero kicha :] jesli uwazacie ze hh jest glupie, radze posluchac Children of Bodom - black metal, albo cos w tym stylu :]
a no wlasnie podam wam linka do "ciekawego koncertu" gdzie artysta spiewa do tego co wczesciej z siebei wydalil a potem rzuca tym w publicznosc, ale raczej nei bedziecie chcieli, wiec wierzcie mi na slowo :] W zadnym innym rodzaju muzyki poza metalem tego nie widzilem, cos to musi swiadczyc jednak o tym fani ktorego gatunku maja wieksze problemy z mysleniem :P
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Numer Gadu-Gadu
3943710
a taki jeden...

PostWysłany: 08-12-2005, 17:16   

@slocik - hardcore techno jest dobry, zwłaszcza jak się robi nockę i potrzeba czegoś pobudzającego (the Prodigy rox ) ;). Ja osobiście preferuję trance, w szczególności psychedelic/goa trance (http://www.psytrance.pl) ;)
http://www.philosomatika.com/ - radio z w/w muzą :)
BTW: wbrew temu, co mówisz, jest parę ciekawych grup metalowych, choćby Therion (który śpiewa o mitach i bogach, zamiast o
Cytat:
ludzkich odchodach
, czy innych obrzydliwościach, oraz w ciekawy sposób łączy metal z muzyką symfoniczną) ;) . Polecam płytę Sirius B ;)
Varda Płeć:Kobieta
ko-tek!

Grupy:
WIP
PostWysłany: 08-12-2005, 23:00   

Happy Hardcore Radio :) Czy jak sie to nazywalo. Raz slyszalam strasznie sliiiiczny mix. Szkoda, ze nie mialam wtedy programu do sciagniecia utworu na dysk.

O, wkurzajaca muzyka to dla mnie wlasnie tez wszelakie ciezsze odmiany metalu, trash, death itp. gdzie wokalisci dra sie, wykrzywiajac twarz w grymasie nienawisci czy wole nie wnikac, czego ;p Strasznie mnie to smieszy. Szczegolnie, gdy stoje sobie z tylu sali na koncercie, ze znajomymi, i obserwujemy taki show z pewnym politowaniem w oczach.

Sm00k
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 09-12-2005, 00:32   

Hip hop. Ten komercyjny i ambitny. I rap. Aczkolwiek jeśli coś mi się podoba, to po prostu tego słucham (tak, mam Mydełko Fa na playliście). Nie przeszkadza mi w takiej sytuacji, iż* dana piosenka, bądź jej wykonawca, należą do tej, czy innej kultury. I tak, nie lubię dance'u i techno, a zakochałem się w Guardian Angel Juno Reactor. Doprawdy, brak reguły ^^

* a to takie moje małe zboczenie. O dziwo, za to polonistka nigdy nie zmywała mi głowy. A to miła odmiana po że .
Powrót do góry
Strona 4 z 7 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi