FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny
  Wkurzająca muza
Wersja do druku
Keii Płeć:Mężczyzna
Hasemo

Status: offline

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 11-01-2006, 23:03   

Hm, ja tam uraz do HH wyrabiam sobie głównie właśnie po ludziach siędzących u mnie pod klatką. Ale znam też osoby, którym muzyka ta się podoba, a są dodatkowo inteligentne :P

^To tylko przykrywka, żeby napisać - whoa, Dembol, pamiętasz mnie jeszcze z Mz? :D

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Dembol Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 12-01-2006, 00:07   

Kielon napisał/a:
"motłoch woli posłuchac jak ktoś tam nawija o jaraniu gibona"->dobre, rozumiem że ty słuchasz tylko ambitnych produkcji takich jak te, które wymieniłeś, tylko nie wiem czy to cię czyni lepszym od tego "motłochu". Tak jeszcze się spytam czemu Fisza nie wymieniłeś? Kiedyś słyszałem w jakiejś brażowiej HH audycji, że jego to słuchają tylko inteligenci:D a zwykły "motłoch" nie.

Fisz z płyty na płytę się robi coraz dziwniejszy i momentami bym tego Hip Hopem nie nazwał. 2 pierwsze płyty spoko potem za bardzo zaczął zbaczać w stronę jazzu i jakichś innych eksperymentów.
Tak czuje się lepszy od gości, których sens życia opiera się na: jaraniu, tłuczeniu grupek takich samych gości z innych osiedli (albo zwykłych gości w klubach), klepaniu swoich jakże inteligentnych dziewczyn po tyłkach i tego typu radosnej egzystencji. Nie zaprzeczysz chyba, że obecnie większość słuchaczy HH to tego typu zawodnicy.
Nie czuje się lepszy dlatego, że słucham trochę innej muzyki (momentami lepszej, momentami podobnej - patrz następny akapit), ale dlatego, że w przeciwiestwie do nich mam coś w głowie i coś sobą reprezentuje.

Nie słucham tylko ambitnego HH jak go nazwałeś. Słucham każdego który mi wpada w ucho o różnej tematyce: o jaraniu, imprezach, laskach i o policji też się zdarzają. Ważne, żeby był dobrze zrobiony, miał dobry bit i rym i można było tego posłuchać w domu czy w klubie i pokiwać głową czy potańczyć przy tym z laską.

Podsumowując (bo się gubić we własnej głowie zaczynam):
1. Złe jest, że szerzy sie głównie HH bezwartościowy i często SŁABY.
2. Złe jest, że fan HH kojarzy się ze złodziejem, bandytą i prostakiem (co wynikło głównie z tego, że do HH w pewnym momencie przylgnęli dresiarze i podobny element).
3. Szkoda jest, że wiele płyt/grup czy kawałków staje się popularnych nie dlatego, że są dobre (muzycznie i tekstowo), tylko dlatego, że zawierają to co większość słuchaczy skłaniających ku HH chce usłyszeć. Wiele obecnie wychodzących płyt jest po prostu słaba.
4. Złe jest, zę statystyczny "fan HH", nie wie prawie nic o tej muzyce, a jesli już to wiedza nie wykracza poza Polskę i 50 Centa. Nie mówię, żeby mi recytował historię tego gatunku , ale jeżeli deklaruje się jako fan to za tym powinno iść chyba zainteresowanie daną rzeczą.

Kielon napisał/a:
Nie wiem jak jest z tym w Krakowie, ale w Warszawie jeśli idzie ulicą 2 lub więcej "ziomali" i spotkają patrol to na 100% ich spiszą.

To jakichś nadpobudliwych policjantów macie...
U nas się czepiają jak się hałasuje i pije na Plantach, a tak to zazwyczaj są spokojni.

Keii - pamiętam :) Zresztą poza Tobą widzę kilka innych znajomych ksywek z tego co zdołąłęm przeglądnać zanim się nie wciagnąłem w powyższą dyskusję.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
666666
Kielon Płeć:Mężczyzna

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 12-01-2006, 02:10   

Dembol, szacunek za te słowa. Z większością twoich argumentów się zgadzam, (aczkolwiek jest pare rozbieżności). Ok jak już rozmawiamy o hip hopie to się spytam czy podoba ci się nowa płyta WWO? (mnie się podoba częśc Sokoła, Jędker jakoś się nie popisał) Co do Hemp Gru, to jest pare, moim zdaniem fajnych piosenek na ich najnowszej płycie"Klucz".
Dembol napisał/a:
Nie zaprzeczysz chyba, że obecnie większość słuchaczy HH to tego typu zawodnicy.

Prawda jest taka jaka jest, niestety. A co gorsze, oni najczęściej wyrabiają opinię ogółowi.
Cytat:
To jakichś nadpobudliwych policjantów macie...

Troche chyba są niedowartościowani i muszą się na kimś przejechac...

Numer Gadu-Gadu
7345867
ka_tka Płeć:Kobieta

PostWysłany: 12-01-2006, 08:13   

Bo im się chyba nudzi, tym policjantom, kiedyś spisali i mnie XD A czemu? Bo jak się coś stanie to ponoć 'muszą wiedzieć kogo powiadomić' XDD Ciekawe, czy ja wyglądam groźnie? ^^"

A wojenkę to ja kiedyś prowadziłam z panami, co przyjechali podjazd z bloku naprzeciw obierać z płytek i obklejać nowymi. Otwarte drzwi samochodu, muzyczka (radio eska czy inna mandaryna)... Po jakimś czasie poddali się, zamknęli XD
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
2203707
korsarz Płeć:Mężczyzna
a taki jeden...

PostWysłany: 12-01-2006, 09:18   

Cytat:

(Swoją drogą legendy mówią, że jeden z moich wykładowców - fan metalu - kiedyś prowadził w ten sposób wojenkę z mieszkającym w tym samym bloku HHpowcem na zasadzie "kto słucha głośniejszej muzyki na lepszych kolumnach"... Skończyło się to ponoć interwencją policji)

A mój znajomy kiedyś zagłuszył HHpowca "Bolerem" Ravela :D
Cytat:

Ci źli to bez wątpienia są słuchacze HH/Disco-polo. Brawo za światopogłąd zresztą już po raz drugi.

Ujmę to inaczej. Jak ktoś już wspomniał - nie chodzi o to, że ktoś jest zły bo słucha HH, tylko odwrotnie - ci źli słuchają HH. Lepiej nie umiem tego wyjaśnić, sorry.
Cytat:

tylko ja mam dość perfidii by zamontować głośnik bezpośrednio na kratce przewodu wentylacyjnego i urządzać pobudki o 6:00 xD

Ciekawe, jakby zareagowali moi sąsiedzi, jakbym im tak puścił Prodigy z samego rana XD

Ostatnio zmieniony przez korsarz dnia 13-01-2006, 14:27, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź galerię autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Dembol Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 12-01-2006, 16:03   

Kielon napisał/a:
Ok jak już rozmawiamy o hip hopie to się spytam czy podoba ci się nowa płyta WWO?

Mocno średnia. Jest dużo słabych podkładów, niektóre brzmią jakbym to ja bawił się Fruity Loops. Wg mnie można byłoby z tych 2 albumów wziąść co lepsze kawałki i zrobić jeden bardzo dobry album. Przynajmniej takie mam wrażenie po 2-3 krotnym oprzesłuchaniu, bo niedawno dopiero dorwałem. Może jak się wsłucham trochę dokłądniej to będzie lepiej. W każdym razie na pewno gorsza od 2 poprzednich. Częśc Sokoła też wydaje mi się lepsza, zresztą to mnie szczególnie nie dziwi bo zawsze uważałem go za lepszego rapera od Jędkera.

Numer Gadu-Gadu
666666
Ysengrinn Płeć:Mężczyzna
Alan Tudyk Droid

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 14-01-2006, 20:26   

Cóz, co do HH to pozwolę sobie dorzucić trzy grosze, bo natchnęło mnie coś, co niedawno przeczytał w książce do współczesnych kulturn prawnych. Mianowicie fragment o kulturze animizmu, z której to kultury HH się niewątpliwie wywodzi:

Cytat:
Reliktem krwawej zemsty bywają zapasy, walki bokserskie, markowanie wrogości poprzez zderzanie się głowami, śpiew wyrażający wrogość słowami i intonacją głosu. Zwycięstwo w tego rodzaju pozorowanej walce może przynosić indywidualne i społeczne katharsis.

Chyba więc jednak nadawanie na policję jest tak stare jak hiphop, gdyż wywodzi się z tych samych korzeni.

BOReK Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 19-01-2006, 13:33   

No, coś w tym jest, sądząc po niektórych tekstach. Ale mi osobiście wrogi śpiew bardziej kojarzy się np. z tańcem wojennym Maorysów (czy jak się ich tam odmienia, ale chyba tak ^^'). Ale coś w tym jest...

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
a taki jeden...

PostWysłany: 19-01-2006, 17:59   

Tak jak np. elementy muzyki afrykańskiej (bębny) w techno vide Juno Reactor ;)
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź galerię autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Zelgadis G. Płeć:Mężczyzna
Zelgadis G.

PostWysłany: 23-01-2006, 12:04   

coś co niegdy nie zostanie przezemnie nazwane nigdy muzyką to ten zryty KREJZI FROK :<[

Numer Gadu-Gadu
2041373
Ysengrinn Płeć:Mężczyzna
Alan Tudyk Droid

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 23-01-2006, 14:36   

Cytat:
Ale mi osobiście wrogi śpiew bardziej kojarzy się np. z tańcem wojennym Maorysów

A czy jedno przeszkadza drugiemu?

a taki jeden...

PostWysłany: 26-01-2006, 14:03   

Cytat:
coś co niegdy nie zostanie przezemnie nazwane nigdy muzyką to ten zryty KREJZI FROK :<[

witaj w klubie ;)
BOReK Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 26-01-2006, 14:29   

Ten miks grafiki 3D i dennych przeróbek znanych utworów skomentuję sztandarowym tekstem Nekromanty z Rotfl Playing Games - pfff |:/.
A pamietam, jak kumplowi pokazałem kiedyś tego flasha z wyścigówką i tym brumaniem, to stwierdził, że chała - teraz szaleje na punkcie żabucha O_o. Normalnie ciach...

Nezumi Płeć:Mężczyzna
Wieczny i Nieskończony

PostWysłany: 12-02-2006, 18:36   

wkurza mnie:
1. chamskie i prymitywne odmiany rapu i hiphopu. te bardziej kulturalne jak np. Fort Minor da się przeżyć (może dlatego że założył go wokalista Linkin Parku)
2. techno. elektronika i synth jest spoko ale technówki nie lubię. takie umc umc bez melodii
3. najcięższe odmiany metalu, czyli głównie death. taka satanistyczna rąbanina nie do słuchania.
4. pop typu Britney i Christiny
A z zespołów to najbardziej:
1. Tokio Hotel - ten babochłop z beznadziejnym głosem co pcha się na wokal mnie denerwuje
2. Blog27 - typowe idiotowate blondynki
3. pewnie mnie ktoś zabije ze herezję ale wkurza mnie Nirvana. IMHO Cobain miał głos jakby mu ktoś przejechał żyletką wzdłuż strun głosowych

a dresiarze to skate`opodobna z wyglądu i skinopodobna iedologicznie grupa chuliganów
Powrót do góry
Kielon Płeć:Mężczyzna

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 13-02-2006, 01:58   

Cytat:
Co do dresiarzy...
wikipedia: dresiarze tylko się zastanawiam, na ile ten artykuł można traktować poważnie

Moim zdaniem, nie można tego traktować poważnie, bo to pisał ktoś, kto z tym nie miał doczynienia, ewentualnie miał jakieś traumatyczne przeżycia...

Cytat:
Wizerunek dresiarzy w pozostałych kręgach społeczeństwa, w tym wśród młodzieży aspirującej do wyższego wykształcenia, jest zdecydowanie negatywny. Dresiarze są postrzegani jako agresywni, chamowaci, brutalni, skłonni do pobić i rozbojów.

Cytat:
Postrzegani są również jako niewykształceni i nie aspirujący do wykształcenia. Powstał bogaty humor i folklor internetowy o dresiarzach i liczne strony "antydresiarskie" w internecie

I tak dalej...

Cytat:
Agresja wobec rówieśników wyglądających na studentów, długowłosych, fanów punka i metalu oraz wegetarian. Wszystkie te kategorie młodzieży reprezentujące wartości antynomiczne wobec wartości dresiarzy, są przez dresiarzy określane terminami brudy i pedały.(...)krótko ostrzyżone włosy(...)kult ciała i mięśni, uczęszczanie na siłownię(...)szeroki, agresywny krok

Nawet nie ma sensu, tego komentować, pasuje do opisu w 100% :] A teraz najlepszy fragment...
Cytat:
Następuje fuzja dresiarzy z subkulturą hip hop oraz z społecznym zjawiskiem blokerstwa, co wiąże się z innym stylem ubioru - noszeniem bluz z kapturem i szerokich spodni, obcych klasycznemu modelowi dresiarzy

To prosze są już nawet "klasyczni" i "nieklasyczni" ciekawe...

Cytat:
Slang dresiarzy ma dużo wspólnego z gwarą motoryzacyjną, np.:
Beemka, Buma - samochód marki BMW
Mesio - samochód marki Mercedes-Benz
Adaś - obuwie marki Adidas

Ciekawe skąd autor tego tekstu się o tym wszystkim dowiedział, pewnie usłyszał przypadkiem jak go pakowali do bagażnika:) ewentualnie od kolegi, który wie tyle samo co on, czyli nic...
Cytat:
a dresiarze to skate`opodobna z wyglądu i skinopodobna iedologicznie grupa chuliganów

Tu właśnie mamy przykład takiego "specjalisy"...

Numer Gadu-Gadu
7345867
Strona 6 z 7 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi